ads

Sabtu, 8 Jun 2013

01 di tampoi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


Tentang Aku: Cuci-Cuci Mata <b>Di</b> Giant <b>Tampoi</b>

Posted: 05 Jun 2013 03:00 AM PDT


 Giant Tampoi ... luas parking lotnya ... tapi tak berbumbung ... yang berbumbung sikit jek ... tak kisah la tu kannn ... datang soping bukan nak duk kat parking lot ... masuk dalam jugak ... hahaha
First time datang sini ... motif sebenarnya cuma nak habiskan masa 1 jam sambil menunggu adik aku, Tam abis exam ... tak tau nak ke mana ... cari kat GPS ... soping complex yang paling hampir dengan tempat Tam exam ... kalau jauh sangat nanti susah nak gi amik dia pulak ... ada 2 pilihan .. 1 Plaza Angsana .. 1 lagi Giant Tampoi ... memandangkan Plaza Angsana dah pernah pergi ... kami amik keputusan gi Giant Tampoi ... sebabnya tak pernah jejak ke sini ... biasanya merayap kat Giant Plentong jek ... sesekali ubah angin kannn ... apa salahnya ... huhu ...


Memandangkan ini kali pertama datang ke sini ...masih blur ... harapkan GPS jek yang beritau arah jalan ...  sampai terlepas jalan masuk ... haha .. kena la u-turn semula ... lepas park kereta ... masuk dalam bangunan .. wahhh ... buleh tahan besar jugak ... seawal jam 10 semua kedai kat luar pasaraya Giant tu sudah dibuka ... awal sungguh ... kalau kat Giant Plentong ... jejak kul 11 baru nak bukak ... tu pun sibuk berbual sesama sendiri dulu ... huurrmmm ...

 Pintu masuk pasaraya giant ... ada kuih muih ... bahulu .. asikrim ... roti canai berlauk (tak pernah cuba pun, selalu lalu jeling aje .. hehe) ... masuk jek laluan ni terus masuk ke dalam pasaraya giant ... memang laluan utama kott ...
Masuk dalam pasaraya giant ... suh en.suami amik troli ... padahal tak tau nak beli apa ... haha ... terpandang isi ikan kurau ... en.suami teringin nak makan masak lemak ikan masin dengan nenas ... sooo ... amik isi ikan kurau tu ngan nenas sebiji ... jalan-jalan sambil snap-snap pic sikit ... hehe ... nampak tembikai ... sekilo rm 1.29 sen ... selepas ditimbang .. beratnya ialah 3 kilo lebih jek ... reganya jadi rm 4.36 sen ... kecik jek tembikainya ... cukup la untuk mak buyung sorang ni ... hehe ...
 En.suami tunjuk kopi yang selalu dia minum ... hehe ... dia cakap kopi arabic tu yang sedap ... 1 peket besar yang dah siap di kisar reganya rm 75 sepeket ... tak de pulak jual yang uncang ... semua kopi serbuk ... susah nak minum kata en.suami ... mak buyung tak minum kopi ... mirgrin ... huuuu jangan cari pasal ... karang tumbang ... sapa yang susah ... kannnn
Tengah syok-syokk jalan-jalan .. handphone aku bunyi ... tengok Tam yang call .. alamak .. dia cakap dia dah keluar dari dewan exam tu ... ciiissss ... potong tul la Tam ni ... baru semangat nak mencuci mata n poket ... haha ... cakap kat dia ... bagi masa setengah jam ... dengo dia mengeluh ... haha .. sian dia ...

Round lagi ... nampak mee udon ... waaahhh ... memang nak makan mee udon ni ... ari tu nak makan mee udon kat steamboat n grill tapi hajat tak kesampaian .. ni dah ada depan mata .. apalagi ... rembat la .. nanti aku buatkan kuahnya ... kuah tomyam merah la kannn .. makan ngan mee udon ni ... harap-harap menjadi dan sedap ... hehe ...

 Mee Udon tu yang dalam peket kala putih n merah tu ... ada logo 'Halal' ... buleh rembat la kannn ... hehe ... sebenarnya ini jek barang yang kami rembat kat sini ... memang plannya nak cuci mata .. bukan nak soping bagai kannn ... amik ala-ala kadar jek la ... yang teringin dek tekak jek ... gituuuuu ...
Masa nak ke kaunter pembayaran tu .. en.suami nampak timun yang macam orang korea buat goreng bertepung tu ... antara betul atau tidak ... rembat sebiji ... haha ... kat label dia tulis cucumber Marrow Gree ... haaaaa ... apa maknanya tuuuu ea ... belasah jek la ... karang-karang leh belah n tengok bagaimanakah rupa paras di dalamnya ... hahaha ...
 Haaaa ... inilah timunnya ... cucumber marrow gree .. rega sebiji rm 1.48 sen ... berat cuma 0.49 gram jek ... kecik jek yang kami pilih ... sebab tak tau betul ke tidak inilah timunnya ... kalau betul ... kena google cara nak masak timun celup tepung ni pulak ... yang macam dalam cite korea tuuuu ... fuuuhhh kuat betul pengaruh cite korea ni eaaaaa ... hahaha
En.suami kata dah la ni .. kesian tam ... menunggu lama ... karang mengamuk pulak ... hahaha ... masa nak bayar tu ... aduiiiyaiii .. kaunter cuma ada berapa kerat jek ... pulak tu semua belanja banyak-banyak ... sian en.suami menunggu turn ... mak buyung gi toilet ... tak tahan nak terkucil ... hahaha ... 

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved