ads

Sabtu, 27 Julai 2013

01 di parit sulong - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


Kenduri Kawen <b>di</b> Felda <b>Lok Heng</b> Barat, Kota Tinggi

Posted: 07 Jun 2010 10:04 PM PDT

Entri kali ni khas untuk Ngah ( Mohd Idlan Abd Kadir - anak kak long merangkap anak buah suami aku la ). Setelah selesai urusan merisik dan bertunang pada 14 Februari lalu, kini tiba la masa untuk majlis seterusnya dan yg kemuncak iaitu majlis kawin yang diadakan pada 6hb Jun 2010.

Niat asal nak masukkan dalam FB, tapi fikir2 nak update blog dgn citer ngah, so keputusannya masukkan aje dlm blog la...........( klu rajin dan senang nanti bru masukkan dalam FB, lagipun mesti tuan punya badan masukkan gmbr2 kawen dia dlm FB nih )

Kita layan citer sambil tgk2 gambar2 yg diambil sepanjang proses itu berjalan...........

Kami mulakan perjalanan tepat jam 10.30 pagi. Alhamdulillah tak jammed tapi slow gak la sampai ke Senawang. Pas tu smooth je perjalanan kami walaupun tetiba teringat driver punya driving licence dah mati a week before. Macam tahun lepas, sedar lesen tu mati bila nak sewa kereta di Langkawi. Haha...sejarah berulang lagi......

Kami berenti makan dan sembahyang di R & R Pagoh. Kami makan di Wakono @ Wakoyo ( ntah aku dah lupa apa nama restoran tu )






Cam selera je makan - lapar, mesti la selera. Hannah pong makan banyak. Sarah je yg tak makan. Kesudahannya fres dia tu habis dimakan oleh yg lain.

Disebabkan kami ni dari KL, so jangkaannya kami akan sampai awal di Lok Heng, maka hubby membuat keputusan singgah jab kat Ayer Hitam. Tak beli apa2 pun sbb dalam poket cuma tinggal 30 hengget je..Masa tu lak tak jumpa ATM, so cuci2 mata je.....





Mempelam ni pong besar....rasanya hampir 2kg beratnya....
Bila dapat cari ATM, malas la pulak nak singgah lagi tempat tadi. So cuci mata betul la kami disitu...
Kami singgah jab di bandar Kota Tinggi. Cari buah2an untuk hantaran. Ok la gak bandarnya. Besar la dari Bandar Permaisuri tu...Kami sampai di Lok Heng ( tu pong dah sesat dan ikut jalan lain, gara2 salah arah keluar dari Kota Tinggi ) jam 7.30 malam. Dari Tganu ada 6 kereta. Sesampai di rumah belia yg disewakan oleh Ngah, pihak perempuan menghantar makanan malam. Alang2 perut lapar, so makan je dulu sebelum membuat final touch up pada hantaran2 itu. ( Ada banyak gambar, tapi fikirkan ambik masa nak upload, so malas la nak masukkan ).

Dalam pukul 10.30 lebih, Ngah membawa kami ( adik beradik mak dia - 3 kereta ) ke Tg Balau Resort. Satu tempat lagi yg disewakan Ngah untuk rombongan kali ni. Tak jauh tapi bila badan dah penat, rasa cam jauh je....

Sesampai di situ, mandi dan solat. Tepat jam 1 pagi semua dah ketiduran. Penat.

Pagi2 jam 8 kami dah bersiap ke Lok Heng semula sbb majlis akad nikah jam 9 pagi. Memang tak sempat langsung nak meninjau2 tempat ni....





Sesampai di Lok Heng, semua dah siap sedia nak ke masjid. Terpaksa kelam kabut makan pagi....( hubby la yg g masjid, aku kat rumah belia tu je...malas nak melayan anak2 kat masjid tu nanti )

Akad nikah selesai....







Bersanding ( Lupa lak nak upload gambar aku dan hubby menepung tawar )


Hantaran dari pihak perempuan ( Hantaran dari lelaki takde gambar selonggok hantaran cam ni. Ada gambar satu2 hantaran, malas la upload )

Singgah di R & R Pagoh dah jam 7.30 malam. Berhenti mandi ( aku dan anak2), solat dan makan.
Perjalanan diteruskan. Kami sampai KL jam 11.30 malam. Kepenatan tapi sempatla memasukkan baju dalam mesin baju utk dibasuh sebelum tido.

Hari Khamis ni balik Tganu pulak. Kenduri sambut menantu pada hari Sabtu di rumah mak mertua. Nantu citer pasal majlis sambut menantu pulak...........Ciao

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved