ads

Selasa, 13 Ogos 2013

01 di kluang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


a WaLk tO RemEmbEr: Sehari <b>di Kluang</b>, Johor

Posted: 18 Jun 2013 07:57 PM PDT

Cerita dah basi tapi katenye untuk dikenang maka haruslah mengepost sebarang dua cerita. Alkesah balik ke Kluang rumah mentua time cuti Hari Wesak dulu. Lama la sikit cuti kononnye dan kalau balik tak sah kalau tak dok menyinggah makan roti bakar. Pehh !!! Meletssss abis kata kau ! Heee~
Sebabkan kau bangun pagi lambat kekdahnye. Eh? Anak-anak omak bangun lewat so lewat la sampai nak makan pagi kat Kluang RailCoffee ni. Kire ni nak main chop2 tempat la ni. Sape bangun bayar kite terus main chop bontot ok ! Macam main music chair tu. Takde banyak bunyik gitu k. Kite kasi terjah ! Eh? Abang Nas Melodi rambut ketak-ketak ade sekali ke ni? 
Tunggu ..... jangan tak tunggu ye cik abang. Kiteorg nak bergedik2 tgk ketapi lalu lalang sat. Main lambai2 bajet macam ratu. Alkesah bile Sayyid nampak ketapi lalu lalang ni dah nangis raung2 la pulak nak naik ketapi. Adehhh ! Owh.. Sayyid 1st time bawak makan kat sini. So, dia agak eksaited lebih sikit la kot kan. Tak macam Sarah, cool-cool jek. Eceh ! 
Alololo... Sayyid time ni demam. Ibu baru sakit mata dpt jangkitan tenungan maut dr Sarah. Alhamdulillah mata Sarah dah ok sikit time ni n papa Shah alhamdulillah sihat tiada jangkitan dr kiteorg. Antibodi kuat kate kau.  
Kedai die ni banyak branch. Tapi aku lagi suke gi sini sebab macam ala-ala old school sikit la konon. Sentimental gitu.
Nah ! Roti bakar idaman kalbu. Butter leleh meletsssss kau ! Pehhh !!!
Dah melantak makan nasi lemak bape bungkus tah. Makan lak telur separuh masak 2 biji. Camne hang leh kurus walaupun makan banyak Sarah. Bagi tips kat ibu sikit leh tak?
Nasi lemak 70 sen. Sodap sangat. Berbungkus-bungkus makan ! kekeke~
"Sayyid nak makan nasyik lemak tapi taknak pedash ye bu, nasyik jek"~
Pas dah burp sana burp sini. Kite ke Kluang Mall pulak. Hebat Kluang. Kalah Pilah. Eh ? Rasanye Seremban pun kalah. huhuhu~ 
Mak malas nak kasi korang gaduh2. So, papa Shah sewa sekali 2 orang. Alkesahnye dapat anak-anak over pulak. Satu jalan tu korang conquer sebab nak pimpin tangan walau dalam kereta tu. Haishhhh ! Memang over ! 
Tapi lagi over kalau ibu kau main tunggang binatang ni skali. kekeke~ Baru ibu tau over korang dapat dari sape. Tak dapat la ibu nak salahkan papa camni. Spoil betul ! 
kahkahkahkah ! Sadappp u ! 
Malamnye pulak. Kakak ipar n mak mentua yang baik hati buat laksa johor. Weeeeeehuuuu !!!!! Korang tak tak sepanjang aku hidup ni, ni kali ke2 aku makan laksa johor. Ingatkan tak sodap, rupe-rupenye..... (sebab malas nak rasa kan, n judge kate tak sedap je la . haishh ). 1st time makan kakak sepupu Shah buat, jilat jari kauu ! So kali ni mak mentua n kakak ipar yang baik hati sangat2 tanye "Nak makan ape Kikin malam ni?". Order kau, jangan tak order ! Heee~
Siap bukak meja jepun kecik kat hall depan n makan beramai-ramai gitu. Ahhh ! Tetibe jadi lobak asin lover pulak. Sedap gile bile kunyah bunyik2 gitu. Heee~
Burpppp ~ Burppp ~ Burppp~ Burppp ~ 
Confirm berkilo-kilo naik weekend ni. Okeh ! Balik ni melantak Herbalife lagi. Kak J (tokey Herbalife) jangan marah eh. Korang pun jangan pecah rahsia ngan Kak J okeh ! 
Sekian cerita saye sehari di Kluang. Sape nak kirim kopi Kluang roger k. Alhamdulillah, dah disahkan HALAL oleh JAKIM ;)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved