ads

Selasa, 17 September 2013

01 di tangkak - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


KES POLIS TEMBAK ISTERI DAN BAPA MERTUA <b>DI</b> JOHOR

Posted: 15 Sep 2013 02:13 AM PDT

Kes polis tembak isteri dan bapa mentua di Johor dalam siasatan

Seorang anggota polis, Lans Korporal Fadzly Omar berusia 29 tahun dilaporkan telah menembak mati isteri dan bapa mertuanya sebelum bertindak menembak diri sendiri

Menurut laporan media insiden itu berlaku dalam dua kejadian berasingan di Jalan Sialang, Batu 17, Tangkak Johor

kes polis tembak isteri dan ayah mentua kes polis tembak isteri dan bapa mertua di johor

Mengulas lanjut mengenai kejadian itu, Lans Korporal Fadzly Omar dipercayai menembak mati isterinya, Norakmal Abd Kadir berusia 26 tahun terlebih dahulu di rumah mereka di Kuarters Kediaman Pondok Polis Felda Cempelak, Labis, kira-kira 6.15 petang Sabtu 14 September 2013

Dia kemudian memandu ke rumah mentuanya di Tangkak dan tiba di kediaman berkenaan, kira-kira 7 petang dan dipercayai sempat berbual seketika bersama bapa mentuanya di ruang tamu sebelum menembak mangsa dan seterusnya bertindak menembak dirinya sendiri

Mangsa, Ab Kadir Md Arif, 65 tahun parah dikejarkan oleh jiran ke Hospital Tangkak namun disahkan meninggal dunia selepas itu

Dalam laporan awal media, suspek dipercayai mempunyai masalah dalam perkahwinan dan tiada rekod penyakit mental malah merupakan seorang kakitangan yang mempunyai prestasi baik dan kes masih dalam siasatan

Anggota Polis Tembak MATI Isteri Dan Bapa Mertua <b>Di</b> Labis

Posted: 14 Sep 2013 07:54 PM PDT

[GAMBAR] Anggota Polis Tembak MATI Isteri Dan Bapa Mertua Di Labis | MATI DITEMPAT KEJADIAN | SHAH ALAM - Seorang anggota polis yang dipercayai menghadapi sakit mental dilaporkan menembak isteri dan bapa mertuanya, malam tadi.
Menurut sumber, anggota polis berkenaan yang bertugas di salah sebuah pondok polis di Labis, Johor dipercayai telah menembak mati isterinya di pondok polis di tempat dia bertugas sebelum datang ke Tangkak dan menembak bapa mertuanya.
baca lagi & lagi gambar, klik TAJUK ENTRI ni
Dia katanya dipercayai mempunyai masalah dalam perkahwinan menembak mati isteri dan bapa mentua sebelum bertindak menembak dirinya dalam dua kejadian berasingan di Jalan Sialang, Batu 17, Tangkak, di sini, malam tadi. Dalam kejadian itu, Lans Korporal Fadzly Omar, 29, dipercayai menembak mati isterinya, Norakmal Abd Kadir, 26, di rumah mereka di Kuarters Kediaman Pondok Polis Felda Cempelak, Labis, kira-kira 6.15 petang.

Dia kemudian memandu ke rumah mentuanya di Tangkak dan tiba di kediaman berkenaan, kira-kira 7 petang. Suspek yang bertugas di Pondok Polis Felda Cempelak, Segamat, dipercayai berbual seketika bersama bapa mentuanya di ruang tamu. Ketika berbual, dia dikatakan mengeluarkan pistol dan terus menembak bapa mentuanya, Ab Kadir Md Arif, 65, sebelum bertindak menembak dirinya. Abdul Kadir yang parah dikejarkan oleh jiran ke Hospital Tangkak namun disahkan meninggal dunia tidak lama kemudian.
Bagaimanapun, suspek yang dipercayai mempunyai masalah dengan isterinya meninggal dunia di tempat kejadian. Sementara itu, jiran mentua suspek yang enggan dikenali, berkata dia mendengar seperti bunyi mercun sebanyak dua kali di rumah mangsa sebelum Maghrib. Katanya, dia tidak mengesyaki sebarang perkara buruk sebelum tiba-tiba seorang anak mangsa meluru datang ke rumahnya dan memberitahu ayahnya ditembak oleh suspek yang juga abang iparnya.
"Saya memberanikan diri untuk melihat ke dalam rumah berkenaan dan terkejut melihat kejadian itu," katanya ketika ditemui.

Menurutnya, sebelum kejadian dia melihat suspek pulang ke rumah bapa mentuanya itu bersama anak lelakinya yang berusia tiga tahun menaiki sebuah Proton Wira. Katanya, dia juga ada melihat anak perempuan mangsa keluar bermain main bersama anak suspek di luar rumah.

"Ketika masuk ke ruang tamu rumah itu, saya melihat bapa mentuanya sudah terlentang di lantai dalam keadaan nyawa-nyawa ikan manakala suspek tertiarap di atas meja.

"Meskipun terkejut, saya sempat menghubungi polis dan ambulans untuk bantuan kecemasan namun seorang daripada mereka ketika itu sudah meninggal dunia," katanya. 

sumber: http://kerabubersuara.blogspot.com

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved