ads

Rabu, 16 Oktober 2013

01 di masai johor - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


foto ular telan budak 4 tahun - Bicara Perjuangan - Blogger

Posted: 05 Oct 2013 11:43 PM PDT


Awal pagi tadi, aku telah keluarkan cerita dan gambar mengenai seekor ular sawa telah menelan budak berumur 4 tahun di Masai, Johor.. yang aku kongsi dari blog rakan blogger yang sangat aku hormati. Lihat entrynya di sini dan di blog ini.. di sini


Selepas itu, di facebook pulak mereka upload....


Dari status2 di Facebook itu, maka ramailah pembaca yang memberi komen. Ada yang terkejut dan tidak kurang juga yang merasa pelik atau hairan.  Mereka mungkin pelik kerana jika benar cerita itu berlaku di negeri Johor, kenapa kisahnya tidak disiarkan di akhbar-akhbar arus perdana tempatan ataupun tabloid.  Walaupun begitu, tidak kurang juga yang mengiyakannya....
Kemudian... dari komen-komen itu.... aku temui ini.....

Malam tadi… ada isu yang trending di media sosial negara ini.
Kali ini kecoh kononnya ada seorang kanak-kanak empat tahun ditelan seekor ular sawa di sebuah Felda di Masai, Johor.
Soalnya….. hanya sekeping gambar seperti di atas yang tersebar sebagai bukti kononnya ada kes seumpama itu.
Tak tahulah apa kebenarannya… tapi penulis agak yakin kes itu tidak betul.
Perbincangan dengan rakan-rakan followers Twitter Mynewshub juga gagal memperlihatkan sebarang petunjuk kepada kebenaran kejadian itu.
Siap ada komen di Twitter …"aku dah tengok gambar ni semalam…apasal baru hari ni dia makan".Dan kalau benar, sudah tentu lebih banyak gambar dan berita kejadian kecoh di semua media-media utama di negara ini malam tadi lagi.
Malah, kalau melibatkan manusia ditelan ular…media-media asing pun akan berlumba-lumba melaporkan kejadian berkenaan.
Ini kerana ia memiliki nilai berita human interest yang tinggi kepada sesiapa sahaja di mana jua.


Gambar tu betul... tapi kejadian bukan di Masai, Johor dan mangsa bukanlah kanak-kanak 4 tahun... (sapa lah yang buat cerita fitnah tu....). BICARA PERJUANGAN dengan rendah hati ingin memohon maaf di atas penyiaran cerita sebelum ini..... kesilapan adalah amat dikesali....
Lihat juga pengakuan rakan blogger yang mula-mula siarkan berita tersebut... klik di sini
Mangsa adalah ...... lihat gambar berikut :

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved