ads

Isnin, 4 Februari 2013

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2013 07:24 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Jan 2013 07:27 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

MUT SHAHIDAN: PEYTON PLACE-<b>TANGKAK</b>

Posted: 11 Jan 2013 05:12 AM PST

Salam Ahad 13 Januari 2013/1 RabiuAwal 1434H Seminggu saya dan team IHES berkampong di Tangkak untuk memantau aktiviti SUFI Pre School melalui fasa orientasi. Hari-hari yang mencabar dengan pelbagai maklumat dan insiden. Tanpa saya sedari saya kini terjerat dalam kisah ala drama Peyton Place yang pernah menjadi tontonan golongan seumur saya masa remaja satu ketika dulu (1964-69).Peyton Place dengan peranan utama di mainkan oleh Ryan O'neal dan Ali McGraw serupa impeknya dengan 'winter sonata' drama Korea tahun 80an. Menariknya kehadiran kami mudah di kesan di bandar kecil Tangkak kerana ketara perbezaan tindakan kami antaranya berkereta plate B dari Selangor. Kehadiran kami juga di sedari kedai yang menjual makanan dan klinik gigi. Seronoknya kami ke klinik gigi di bandar kecil Tangkak ialah tidak ramai pesakit dan kami terus mendapat layanan. Kos pula PERCUMA sebagai pesara kerajaan. Kami di tanya adakah pesara 'guru', sambil menyatakan status kami sebenar kami pun terus berkempen tentang SUFI. InsyaAllah jika prestasi SUFI menonjol baik tidak hairan ia akan menjadi pilihan ibu bapa seperti yang berlaku di Simpang Renggam apabila melaksanakan modul 'little abd' menurut berita yang di sampaikan seorang adik saya. Panjanglah amal jariah NGO HALUAN yang mengasaskan modul tersebut. Pihak Sekolah lslam Adni memang berlapang dada menerima tambahan input modul ini. Berbalik kepada Peyton Place saya tidaklah menyatakan Tangkak memiliki sindrom drama yang sama cuma kehadiran orang baru memang di kesan dengan mudah di Bandar kecil, pi mai pi mai tang tu.Pagi ini sahaja jiran Pak Cik berlengeng (tak pakai baju) dan berseluar pendek di hadapan rumah kami memerhatikan kami penuh misteri, kami cuma senyum tawar. Petang dua hari lepas ribut taufan melanda Tangkak dan kami kehilangan kain di jemuran. Bila di tanya jiran hadapan rumah katanya kain kami di terbangkan taufan dan di hanyut air naik. Saya pasrah merelakan baju di jemuran hilang,tiba-tiba jiran sebelah rumah memberi salam dan menyerahkan baju kami 'intact' tak satu pun hilang,malah kering dengan baik, alhamdulillah. Sia-sia saja kami berburuk sangka kain hilang kerana memang tak masuk akal kain di terbangkan angin kerana semua bersepit kuat di jemuran.Jiran yang baik hati seorang guru dan dua anaknya di hantar ke tadika Permata jalan Solok. Kalau teman saya menulis 'bawa pisang balik kampong' bermaksud terlalu banyak tadika di Tangkak dan kami tak perlu melaksanakannya kehadiran SUFI memang berbeza kerana kami tidak bermotif keuntungan. Yang kami pentingkan ialah anak-anak merasai nikmat dan kemanisan berilmu sebanyaknya melalui pembuka minda mensyukuri nikmat Allah yang melimpah ruah. Sebenarnya saya agak sibuk untuk menulis blog kerana pengendalian sekolah walau di peringkat tadika tidak semudah melihat drama Adam dan Hawa. Setiap hari perlu pembaharuan dan dinamiknya suasana melihat anak-anak membesar saya dan teman tak terkejar. Harapan kami akan menyerahkan baton larian SUFI kepada golongan muda. Isu besar yang kami harus fikirkan ialah sumber kewangan kerana lebih 50% kos adalah subsidi. Saya hanya berdoa ada ruang untuk kami dapat sumbangan daripada mana-mana pihak yang dapat membantu secara berterusan iaitu melalui penjanaan projek ekonomi yang viable. Namun semua itu adalah perancangan belaka, kalau Allah izin berlakulah. Peyton Place menggambarkan kesempitan fikiran jika terperok di tempat yang sukar berubah. Ada unsur sedemikain saya lihat di Tangkak. Sewaktu KL112 berlangsung kain rentang di tangkak berbunyi 'KL112 menyusahkan Rakyat' tapi tiada siapa tertarik kerana penyediaan kain tersebut nampak tidak ada kesungguhan.Saya dapat membaca banyak maklumat tidak tercerna dengan baik jika tidak berlandaskan ilmu yang benar dan jelas. main dengar dan ikut saja merupakan fenomena bandar kecil Peyton place. Kata orang tak ada happening dan kehadiran SUFI mudah-mudahan merupakan 'happening'. Itu doa saya semoga Allah bantu usaha kecil ini dengan menampilkan sumber manusia dan dana yang baik untuk perubahan berlaku insyaAllah.

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2013 07:12 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2013 07:25 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Dialog Dengan Cina : Nasir Berdakwah <b>dI Benut</b> « ibn_bacoks

Posted: 28 Sep 2012 09:53 PM PDT

  • Ghairah Mahu Kekal Kuasa, Petanda Nak Kalah - PJ PAS Johor

    JOHOR BAHRU- Dato' Dr Mahfodz Mohamed, Pesuruhjaya PAS Johor memberitahu bahawa Barisan Nasional (BN) negeri telahpun mengetahui peralihan kuasa akan berlaku di peringkat DUN dan Parlimen kepada pembangkang setelah dilihat berhempas pulas ingin mempertahankannya.Bagaimanapun katanya, keghairahan yang dilihat terlalu yakin untuk mengekalkan pemerintahan itu d […]

  • Najib Pucat Lesi Tak Berani Jawab 7 Isu Besar

    MERLIMAU - Naib Presiden PAS, YB Salahuddin Ayub menyatakan bahawa beliau akan menulis surat kepada YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meminta beliau menjelaskan tujuh isu yang belum terjawab sehingga kini. Pertama ialah berhubung kenyataan Presiden Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (Datuk Syed Ali AlAttas) baru-baru ini mengatakan, 80 peratus di […]

  • Bersih 2.0 Mahu Gerakkan 10,000 Pemantau PRU-13 Di Johor

    JOHOR BAHRU - Bersih 2.0 akan mengadakan satu latihan kepada 10,000 penduduk negeri Johor dalam menghadapi PRU-13 akan datang. Latihan yang dianjurkan ini akan diadakan pada 2 Februari akan datang bertempat di Dewan PKK, Taman Sutera Utama, Johor Bahru.Menurut Pengerusi Bersih 2.0 Johor, Thomas Fann, sesiapa sahaja yang berminat digalkkan untuk hadir untuk d […]

  • Dialog dan Sumbangan Bersama Masyarakat India

    Oleh: Seenja SKUDAI - Satu Program Dialog dan Sumbangan kepada Kaum India telah diadakan bertempat di Taman Universiti, pagi semalam. Dialog penerangan tersebut disampaikan oleh Saudari Kumutha A/P Raman. Turut hadir di dalam program ini, Pn. Sabariah Amin, Ketua Dewan Muslimat PAS kawasan Gelang Patah.Dalam ucapan yang disampaikan oleh Saudari Kumutar, beli […]

  • kursus cendawan <b>di benut</b>,pontian,johor pada 13 / 10 / 2012, sabtu

    Posted: 18 Sep 2012 09:45 PM PDT

    BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 13 OKTOBER 2012 (SABTU).BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM200 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN.PROMOSI KURSUS DENGAN BAYARAN YURAN TERENDAH RM200 SAHAJA....PELUANG DI BUKA SEKARANG.HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK PENDAFTARAN.

    01 di tangkak - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di tangkak - Google Blog Search


    BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

    Posted: 03 Feb 2013 07:24 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

    Posted: 31 Jan 2013 07:27 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    MUT SHAHIDAN: PEYTON PLACE-<b>TANGKAK</b>

    Posted: 11 Jan 2013 05:12 AM PST

    Salam Ahad 13 Januari 2013/1 RabiuAwal 1434H Seminggu saya dan team IHES berkampong di Tangkak untuk memantau aktiviti SUFI Pre School melalui fasa orientasi. Hari-hari yang mencabar dengan pelbagai maklumat dan insiden. Tanpa saya sedari saya kini terjerat dalam kisah ala drama Peyton Place yang pernah menjadi tontonan golongan seumur saya masa remaja satu ketika dulu (1964-69).Peyton Place dengan peranan utama di mainkan oleh Ryan O'neal dan Ali McGraw serupa impeknya dengan 'winter sonata' drama Korea tahun 80an. Menariknya kehadiran kami mudah di kesan di bandar kecil Tangkak kerana ketara perbezaan tindakan kami antaranya berkereta plate B dari Selangor. Kehadiran kami juga di sedari kedai yang menjual makanan dan klinik gigi. Seronoknya kami ke klinik gigi di bandar kecil Tangkak ialah tidak ramai pesakit dan kami terus mendapat layanan. Kos pula PERCUMA sebagai pesara kerajaan. Kami di tanya adakah pesara 'guru', sambil menyatakan status kami sebenar kami pun terus berkempen tentang SUFI. InsyaAllah jika prestasi SUFI menonjol baik tidak hairan ia akan menjadi pilihan ibu bapa seperti yang berlaku di Simpang Renggam apabila melaksanakan modul 'little abd' menurut berita yang di sampaikan seorang adik saya. Panjanglah amal jariah NGO HALUAN yang mengasaskan modul tersebut. Pihak Sekolah lslam Adni memang berlapang dada menerima tambahan input modul ini. Berbalik kepada Peyton Place saya tidaklah menyatakan Tangkak memiliki sindrom drama yang sama cuma kehadiran orang baru memang di kesan dengan mudah di Bandar kecil, pi mai pi mai tang tu.Pagi ini sahaja jiran Pak Cik berlengeng (tak pakai baju) dan berseluar pendek di hadapan rumah kami memerhatikan kami penuh misteri, kami cuma senyum tawar. Petang dua hari lepas ribut taufan melanda Tangkak dan kami kehilangan kain di jemuran. Bila di tanya jiran hadapan rumah katanya kain kami di terbangkan taufan dan di hanyut air naik. Saya pasrah merelakan baju di jemuran hilang,tiba-tiba jiran sebelah rumah memberi salam dan menyerahkan baju kami 'intact' tak satu pun hilang,malah kering dengan baik, alhamdulillah. Sia-sia saja kami berburuk sangka kain hilang kerana memang tak masuk akal kain di terbangkan angin kerana semua bersepit kuat di jemuran.Jiran yang baik hati seorang guru dan dua anaknya di hantar ke tadika Permata jalan Solok. Kalau teman saya menulis 'bawa pisang balik kampong' bermaksud terlalu banyak tadika di Tangkak dan kami tak perlu melaksanakannya kehadiran SUFI memang berbeza kerana kami tidak bermotif keuntungan. Yang kami pentingkan ialah anak-anak merasai nikmat dan kemanisan berilmu sebanyaknya melalui pembuka minda mensyukuri nikmat Allah yang melimpah ruah. Sebenarnya saya agak sibuk untuk menulis blog kerana pengendalian sekolah walau di peringkat tadika tidak semudah melihat drama Adam dan Hawa. Setiap hari perlu pembaharuan dan dinamiknya suasana melihat anak-anak membesar saya dan teman tak terkejar. Harapan kami akan menyerahkan baton larian SUFI kepada golongan muda. Isu besar yang kami harus fikirkan ialah sumber kewangan kerana lebih 50% kos adalah subsidi. Saya hanya berdoa ada ruang untuk kami dapat sumbangan daripada mana-mana pihak yang dapat membantu secara berterusan iaitu melalui penjanaan projek ekonomi yang viable. Namun semua itu adalah perancangan belaka, kalau Allah izin berlakulah. Peyton Place menggambarkan kesempitan fikiran jika terperok di tempat yang sukar berubah. Ada unsur sedemikain saya lihat di Tangkak. Sewaktu KL112 berlangsung kain rentang di tangkak berbunyi 'KL112 menyusahkan Rakyat' tapi tiada siapa tertarik kerana penyediaan kain tersebut nampak tidak ada kesungguhan.Saya dapat membaca banyak maklumat tidak tercerna dengan baik jika tidak berlandaskan ilmu yang benar dan jelas. main dengar dan ikut saja merupakan fenomena bandar kecil Peyton place. Kata orang tak ada happening dan kehadiran SUFI mudah-mudahan merupakan 'happening'. Itu doa saya semoga Allah bantu usaha kecil ini dengan menampilkan sumber manusia dan dana yang baik untuk perubahan berlaku insyaAllah.

    01 di johor bahru - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di johor bahru - Google Blog Search


    Sweet N Delights: Durian crepe lagi...<b>di johor bahru</b>

    Posted: 11 Jan 2013 03:42 AM PST

    Salam, demam durian crepe masih belum reda di jb ni... minggu ni carik lg durian.... Di jb bln january ni durian dah kurang...huhu. Tapi permintaan crepe durian sentiasa ada... Walaupun harga durian dah mahal skit dari bulan lepas, tapi harga crepe durian still sama... Still rm10 untuk 6 ketul yer...

    Hari ni siapkan 20 set untuk tempahan customer. Kalau buat sorang setakat 20set tu ok lah... Lebih patah pinggang dibuatnyer....

    Lama juga saya tak upload gambar2 crepe durian ni...so layan gambo kat bawah ni yer...

    MIMPI SENJA: [Video] JMR- DSAI <b>di Johor Bahru</b> 25/1/13

    Posted: 27 Jan 2013 03:09 AM PST

    01 di parit yani - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di parit yani - Google Blog Search


    BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

    Posted: 19 Aug 2012 07:13 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Posted:

    [unable to retrieve full-text content]

    01 di tampoi - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di tampoi - Google Blog Search


    Panas - Penduduk kampung bergaduh dengan kontraktor <b>di Tampoi</b>

    Posted: 21 Nov 2012 12:55 AM PST

    (Penduduk kampung dan kontraktor bergaduh di Kampung Semangat - foto facebook Suhaizan Kaiat)

    TAMPOI: Para penduduk Kampung Semangat dekat sini bergaduh dengan kontraktor yang mewakili pemaju Danga Bay Sdn Bhg hari ini.

    Ia berlaku kira-kira jam 11.15 pagi tadi antara pekerja kontraktor dan penduduk Kampung Semangat, Tampoi.


    Menurut Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan kaiyat, kontraktor mendakwa mereka diberi upah untuk membersihkan kawasan Kampung Semangat oleh pihak tertentu.

    Pembersihan ini telah menyebabkan tanaman penduduk dan sistem paip penduduk terjejas.

    Penduduk kampung mendakwa, kontraktor yang hadir dalam kumpulan yang besar lebih daripada 25 orang adalah untuk mengusir mereka daripada kampung tersebut.

    Sebelum ini, penduduk melahirkan rasa tidak puashati mereka kerana kontraktor sering membuat provokasi terhadap penduduk.

    Pergaduhan mula berlaku apabila kontraktor meneruskan kerja-kerja pembersihan dan penduduk tidak berpuas hati.

    Mereka telah dibaling dengan batu dan kayu oleh petugas kontraktor berkenaan.

    Penduduk Kampung Semangat yang tercedera adalah Goh Wee Chooi, Ang Bee Wah, Ang Ah Chai, Cheng Chong, Goh Wai Kong dan Chee Tet Onn.

    Polis telah datang di kawasan terbabit dan telah menangkap sembilan orang kontraktor dan enam orang penduduk.

    Mereka telah direman di Balai Polis Kempas.

    Penduduk adalah terdiri daripada pemilik rumah, penyewa rumah, pemilik bengkel dan pekebun. Kampung Semangat, Tampoi terletak di Batu 7.5 Jalan Skudai, Simpang Kempas Lama, Tampoi, Johor.

    Menurut sejarahnya, tanah berkeluasan 63.2573 hektar ini telah dianugerahkan kepada Dato' Toh Ah Boon pada tahun 1930 oleh Sultan Ibrahim.

    Dato' Toh Ah Boon telah meninggal dunia pada 1 April 1932 dan tanah tersebut telah diserahkan kepada pewarisnya Toh Gim Cheng.

    Pada tahun 1975 Toh Gim Cheng telah melantik Low Sue Heng sebagai wakil.

    Pada 14 Februari 2011 tanah tersebut(Lot 153, Mukim Tebrau) telah dijual oleh Low Sue Heng @ Low Sui Heng kepada Danga Bay Sdn. Bhd.

    Pada awalnya terdapat 400 keluarga tinggal di kampung ini. Pelbagai kemudahan terdapat dikampung ini termasuk surau, kuil, dewan orang ramai, gelangang bola keranjang dan lain-lain. Terdapat juga penempatan orang tua dan orang cacat di sini.

    Pada 8 September 2011 penduduk menerima satu notis guaman dari Tea, Kelvin Kang & Company yang meminta penduduk mengosongkan tanah tersebut sebelum 31 Oktober 2011.

    Notis ini tidak menyatakan dengan jelas nama pelanggan (tuan tanah).

    Pada 9 Oktober 2011 suatu pertemuan penduduk kampung dengan Adun Datuk Haji Osman Sapian telah diadakan.

    Ketua Masyarakat Kampung Semangat yang juga Ketua MIC Cawangan Kg Semangat, En. K.K.Krisnan telah menyerahkan suatu tuntutan kepada Datuk Abdul Ghani Othman, Menteri Besar Johor melalui Datuk Haji Osman Sapian.

    Sehingga kini tiada sebarang jawapan diterima daripada pihak kerajaan.

    Jawatankuasa Bertindak yang telah ditubuhkan telah menghantar satu permohonan tuntutan Ikhsan dan Saguhati kepada Danga Bay Sdn Bhd pada 8hb Oktober 2012.

    Wakil Danga Bay Sdn Bhd adalah En. Chai Yee Man. Setakat ini tiada sebarang jawapan daripada Danga Bay Sdn. Bhd.

    Pada 18 Oktober 2012, para penduduk menerima Notis Kedua dari Tetuan Tea, Kelvin Kang & Company yang menyatakan site clearing akan bermula mulai 19 Oktober 2012 , dan meminta penduduk-penduduk mengosongkan rumah mereka sebelum tarikh tersebut.

    Penduduk-penduduk di sini diugut oleh kontraktor yang datang dari luar. Beberapa keluarga yang takut, telah berpindah dari tempat ini.

    Sebahagiannya menerima wang pampasan berpindah sementara sebahagian lagi tidak menerima sebarang pampasan. Keluarga yang masih tinggal di kampung ini hanyalah 180 keluarga sahaja.

    Pada 1 November 2012, lebih kurang 30 orang yang berlagak gangster dibawa masuk untuk merobohkan rumah-rumah kosong.

    Kumpulan itu membawa masuk 1 bulldozer dan 2 JCB dengan tujuan membersihkan kawasan itu.

    "Pihak Dewan Pemuda PAS Negeri Johor mendesak pihak polis membuat kawalan keselamatan yang lebih ketat bagi mengelakkan pergaduhan berlaku semula.

    "Ini kerana, tempat kejadian hanyalah 1 KM daripada Balai Polis Kempas," kata Suhaizan (gambar atas) dalam kenyataannya.

    Bagi beliau, Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman sudah sewajarnya menjadi orang tengah menyelesaikan masalah antara penduduk Kampung Semangat dan Syarikat Danga Bay Sdn. Bhd.


    IdaMan: Penduduk Kampung Bergaduh Dengan Kontraktor <b>Di Tampoi</b>

    Posted: 17 Nov 2012 12:00 AM PST


                
    (Penduduk kampung dan kontraktor bergaduh di Kampung Semangat - foto facebook Suhaizan Kaiat)

    TAMPOI: Para penduduk Kampung Semangat dekat sini bergaduh dengan kontraktor yang mewakili pemaju Danga Bay Sdn Bhg hari ini.

    Ia berlaku kira-kira jam 11.15 pagi tadi   antara pekerja kontraktor dan penduduk Kampung Semangat, Tampoi.

    Menurut Ketua Pemuda PAS Johor, Suhaizan kaiyat, kontraktor mendakwa mereka diberi upah untuk membersihkan kawasan Kampung Semangat oleh pihak tertentu.

    Pembersihan ini telah menyebabkan tanaman penduduk dan sistem paip penduduk terjejas.

    Penduduk kampung mendakwa, kontraktor yang hadir dalam kumpulan yang besar lebih daripada 25 orang adalah untuk mengusir mereka daripada kampung tersebut.

    Sebelum ini, penduduk melahirkan rasa tidak puashati mereka kerana kontraktor sering membuat provokasi terhadap penduduk.

    Pergaduhan mula berlaku apabila kontraktor meneruskan kerja-kerja pembersihan dan penduduk tidak berpuas hati.

    Mereka telah dibaling dengan batu dan kayu oleh petugas kontraktor berkenaan.

    Penduduk Kampung Semangat yang tercedera adalah Goh Wee Chooi, Ang Bee Wah, Ang Ah Chai, Cheng Chong, Goh Wai Kong dan Chee Tet Onn.

    Polis telah datang di kawasan terbabit dan telah menangkap sembilan orang kontraktor dan enam orang penduduk.

    Mereka telah direman di Balai Polis Kempas.

    Penduduk adalah terdiri daripada pemilik rumah, penyewa rumah, pemilik bengkel dan pekebun. Kampung Semangat, Tampoi terletak di Batu 7.5 Jalan Skudai, Simpang Kempas Lama, Tampoi, Johor.

    Menurut sejarahnya, tanah berkeluasan 63.2573 hektar ini telah dianugerahkan kepada Dato' Toh Ah Boon pada tahun 1930 oleh Sultan Ibrahim.

    Dato' Toh Ah Boon telah meninggal dunia pada 1 April 1932 dan tanah tersebut telah diserahkan kepada pewarisnya Toh Gim Cheng.

    Pada tahun 1975 Toh Gim Cheng telah melantik Low Sue Heng sebagai wakil.

    Pada 14 Februari 2011 tanah tersebut(Lot 153, Mukim Tebrau) telah dijual oleh Low Sue Heng @ Low Sui Heng kepada Danga Bay Sdn. Bhd.

    Pada awalnya terdapat 400 keluarga tinggal di kampung ini. Pelbagai kemudahan terdapat dikampung ini termasuk surau, kuil, dewan orang ramai, gelangang bola keranjang dan lain-lain. Terdapat juga penempatan orang tua dan orang cacat di sini.

    Pada 8 September 2011 penduduk menerima satu notis guaman dari Tea, Kelvin Kang & Company yang meminta penduduk mengosongkan tanah tersebut sebelum 31 Oktober 2011.

    Notis ini tidak menyatakan dengan jelas nama pelanggan (tuan tanah).

    Pada 9 Oktober 2011 suatu pertemuan penduduk kampung dengan Adun Datuk Haji Osman Sapian telah diadakan.

    Ketua Masyarakat Kampung Semangat yang juga Ketua MIC Cawangan Kg Semangat, En. K.K.Krisnan telah menyerahkan suatu tuntutan kepada Datuk Abdul Ghani Othman, Menteri Besar Johor melalui Datuk Haji Osman Sapian.

    Sehingga kini tiada sebarang jawapan diterima daripada pihak kerajaan.

    Jawatankuasa Bertindak yang telah ditubuhkan telah menghantar satu permohonan tuntutan Ikhsan dan Saguhati kepada Danga Bay Sdn Bhd pada 8hb Oktober 2012.

    Wakil Danga Bay Sdn Bhd adalah En. Chai Yee Man. Setakat ini tiada sebarang jawapan daripada Danga Bay Sdn. Bhd.

    Pada 18 Oktober 2012, para penduduk menerima Notis Kedua dari Tetuan Tea, Kelvin Kang & Company yang menyatakan site clearing akan bermula mulai 19 Oktober 2012 , dan meminta penduduk-penduduk mengosongkan rumah mereka sebelum tarikh tersebut.

    Penduduk-penduduk di sini diugut oleh kontraktor yang datang dari luar. Beberapa keluarga yang takut, telah berpindah dari tempat ini.

    Sebahagiannya menerima wang pampasan berpindah sementara sebahagian lagi tidak menerima sebarang pampasan. Keluarga yang masih tinggal di kampung ini hanyalah 180 keluarga sahaja.

    Pada 1 November 2012, lebih kurang 30 orang yang berlagak gangster dibawa masuk untuk merobohkan rumah-rumah kosong.

    Kumpulan itu membawa masuk 1 bulldozer dan 2 JCB dengan tujuan membersihkan kawasan itu.

    "Pihak Dewan Pemuda PAS Negeri Johor mendesak pihak polis membuat kawalan keselamatan yang lebih ketat bagi mengelakkan pergaduhan berlaku semula.

    "Ini kerana, tempat kejadian hanyalah 1 KM daripada Balai Polis Kempas," kata Suhaizan (gambar atas) dalam kenyataannya.

    Bagi beliau, Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman sudah sewajarnya menjadi orang tengah menyelesaikan masalah antara penduduk Kampung Semangat dan Syarikat Danga Bay Sdn. Bhd. harakahdaily

    01 di masai johor - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di masai johor - Google Blog Search


    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 03 Feb 2013 03:42 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 02 Feb 2013 03:08 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 19 Sep 2012 03:33 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 09 Jul 2012 12:00 AM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Jalan Bacang 23, Taman Kota <b>Masai</b> | Rumah Lelong Bank <b>Johor</b> <b>...</b>

    Posted: 09 Jul 2012 08:27 PM PDT

    • Street: No 4, Jalan Bacang 23, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
    • Auction Date: 25 Julai 2012
    • Property Description: Rumah Teres Satu Tingkat Lot Pertengahan
    • Land/Floor Area ( in sqft ): 1,400
    • Tenure: Freehold
    • City: Pasir Gudang
    • State: Johor
    • Zip/Postal Code: 81700
    • Listed: July 10, 2012 11:27 am
    • Expires: 170 days, 5 hours

    Description

    For Booking Hotline: 011-19737060 Rashid

    Bookmark and Share

    Lelongbank Reference ID: 284ffba095c762a

    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 05 Jul 2012 06:49 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Jalan Pulasan 23, Taman Kota <b>Masai</b> | Rumah Lelong Bank <b>Johor</b> <b>...</b>

    Posted: 09 Jul 2012 08:58 AM PDT

    • Street: No 28, Jalan Pulasan 23, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
    • Auction Date: 26 Julai 2012
    • Property Description: Rumah Teres Dua Tingkat Lot Pertengahan
    • Land/Floor Area ( in sqft ): 882
    • Tenure: Freehold
    • City: Pasir Gudang
    • State: Johor
    • Zip/Postal Code: 81700
    • Listed: July 9, 2012 11:58 pm
    • Expires: 176 days, 17 hours

    Description

    For Booking Hotline: 011-19737060 Rashid

    Bookmark and Share

    Lelongbank Reference ID: 5804ffaff2f7c28a

    Jalan Bacang 2, Taman Kota <b>Masai</b> | Rumah Lelong Bank <b>Johor</b> <b>...</b>

    Posted: 05 Jul 2012 06:49 PM PDT

    • Street: No. 22, Jalan Bacang 2, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor.
    • Auction Date: 30/7/2012
    • Property Description: An intermediate single storey terrace house
    • Land/Floor Area ( in sqft ): --
    • Tenure: Freehold
    • City: Johor Bahru
    • State: Johor
    • Zip/Postal Code: 81700
    • Listed: July 6, 2012 9:49 am
    • Expires: 173 days, 3 hours

    Description

    For Booking Hotline : 014-2789061 Suhaimi

    Bookmark and Share

    Lelongbank Reference ID: 9394ff6439b472e1

    BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 08 Oct 2012 03:58 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    (GAMBAR) Kilang terbakar <b>di</b> Taman Megah Ria <b>Masai Johor</b> | Blog <b>...</b>

    Posted: 24 Aug 2012 04:42 AM PDT

    Sebuah kilang memproses minyak pelincir kenderaan musnah dalam kebakaran di Taman Perindustrian Kota Puteri, Masai, di Pasir Gudang hari ini.

    Kejadian pada pukul 4.19 petang tersebut dipercayai berpunca dari bahagian bawah premis dua tingkat tersebut.

    Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Johor, Hamid Suari berkata, pihaknya terpaksa menggunakan semburan air buih untuk mengawal kebakaran, namun sehingga pukul 8 malam ini, api masih lagi marak.

    "Ia kerana bahan yang terdapat dalam kilang itu merupakan minyak pelincir yang likat dan susah untuk dipadamkan apabila terbakar.

    "Bomba juga menghadapi masalah tekanan air rendah yang turut menjejaskan operasi memadam," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

    Hamid menjelaskan, ketika pihak bomba tiba pada pukul 4.30 petang, api sedang marak dan kesemua pekerja kilang berkenaan termasuk pemiliknya, Voon Lin Yau, 62, berjaya menyelamatkan diri.

    Tambah beliau, kebakaran itu turut menyebabkan berlaku beberapa letupan kecil.

    "Setakat ini, anggaran kemusnahan dan kerugian belum dapat dipastikan," ujarnya.

    Beliau menambah, sebanyak enam buah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Johor Bahru, Johor Jaya dan Pasir Gudang bersama 38 anggota terlibat dalam operasi tersebut.




    Incoming search terms:

    Sign up free email newsletter

    Stay Updates with this Blog. Get Free email newsletter updates, Enter your Email here:

    Don't forget to confirm your email subcription

    Leave a Reply to this Post

    01 di chaah johor - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    01 di chaah johor - Google Blog Search


    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 11 Jan 2013 03:25 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 09 Jan 2013 03:19 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 01 Dec 2012 12:00 AM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Nov 2012 03:38 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 11 Nov 2012 03:59 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 17 Aug 2012 03:34 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Posted:

    [unable to retrieve full-text content]

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 11 Jun 2012 12:00 AM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 11 Jun 2012 03:29 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Kembara Mahkota <b>Johor</b> 2012 « The "thirteen million plus Ringgit <b>...</b>

    Posted: 12 May 2012 08:55 AM PDT

    Kembara Mahkota Johor 2012 DYMM Tuanku Sultan Johor Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al Haj tahun ini akan bermula di Kulaijaya. Ianya akan di 'flag off' oleh Perdana Menteri Dato' Seri Mohd. Najib Tun Razak.

    Selepas 'flag off' di Kulaijaya ini, Kembara Mahkota Johor 2012 (KMJ 2012) akan ke Penggerang bagi merasmikan projek RAPID. Kemudian rombongan baginda akan terus ke Felda Bukit Aping Barat dan Felda Residences di Tanjung Leman. Tuanku akan bermalam di Mersing.

    Hari kedua, KMJ 2012 akan ke Felda Nitar 2, Kg Parit Hassan, Simpang Renggam, Majlis Ramah Mesra di Yong Peng, Taman Tasek Awam di Chaah sebelum bermalam di Segamat.

    Hari ketiga memperlihatkan KMJ 2012 di Dataran Segamat, Kg. Teratai, Ledang, Kg Kesang Tasek, Parit Jawa, Muar, Kg. Parit Lapis Banggas sebelum berakhir di Batu Pahat.

    Hari terakhir KMJ 2012 bermula di Dataran Penggaram, Kg Puteri Menangis, Pontian, Kompleks Kommuniti Kempas dan berakhir di Plaza Angsana.

    Tahun ini, Kembara Mahkota Johor 2012 akan mengambil masa 4 hari. Ianya akan berakhir di Johor Bahru pada Rabu 16 Mei 2012.

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 23 Jan 2013 03:14 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 06 Jan 2013 03:41 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 29 Nov 2012 03:46 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 27 Nov 2012 03:54 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Nov 2012 03:38 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 11 Nov 2012 03:59 PM PST

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

    Posted: 17 Aug 2012 03:34 PM PDT

    Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
    URL Sumber Asal :-

    Posted:

    [unable to retrieve full-text content]
     

    BLOG JOHOR

    Copyright 2010 All Rights Reserved