ads

Sabtu, 4 Mei 2013

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


PENGEDAR SHAKLEE <b>DI KOTA TINGGI</b>, JOHOR | Damia Pit Shop

Posted: 01 May 2013 10:16 AM PDT

download (1)

Alhamdulillah…setelah sekian lama tak "mengemas" rumah yang dah bersawang ni, hari ni berpeluang untuk menyapu habuk-habuk dan sarang satang labah-labah di setiap sudut rumah ni…

alhamdulillah juga, syukur…. saya menempuh alam "housewife dan WAHM" dengan hati yang tenang tanpa ada sekelumit perasaan menyesal meninggalkan alam pekerjaan ..sudah 4 bulan berlalu, dan bulan Mei ni adalah bulan ke 5…

Perniagaan Shaklee saya semakin berkmbang, alhamdulillah..malahan, saya sudah mampu menyimpan stok produk shaklee di rumah supaya senang untuk anda yang berada di sekitar Kota tinggi, untuk mendapatkannya secara terus dengan saya…cuma hubungi saya, cnfirm apa supplement yang anda ingini, tetapkan masa dan waktu yang sesuai, kita boleh berjumpa di bandar kota tinggi, atau saya hantar terus ke rumah anda atau anda datang terus ke rumah saya :) . tiada masalah …

saya pasti, ramai yang sukar mendapatkan produk shaklee ini di kawasan ini, jadi, anda hanya mencari saya kerana saya adalah pengedar sah shaklee di kota tinggi, johor dan kawasan sekitarnya..

anda inginkan supplement kesihatan, penyusuan, kecantikan, minda anak-anak, kecergasan dan kecerdasan anak-anak, baik pulih dan kekalkan monentum hubungan suami isteri, kesihatan untuk masalah dalaman wanita, msalah kesuburan dan apa jua, saya akan cuba membantunya.

layari website saya ini untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut…hubungi saya :-

FB : Siti Noriza Saleh

pages : Damia Pit Shop

email : admin@damiapitshop.com

sms/whatsapp/call : 013-7374958

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Breaking news: LIM KIT SIANG buat u-turn <b>di Gelang Patah</b>? | The <b>...</b>

Posted: 17 Apr 2013 09:07 AM PDT

April, 17: Khabar angin bertiup kencang LKS sedang menimbang keputusannya bertanding di Parlimen Gelang Patah untuk menentang MB Johor, DS Ghani Othman.

LKS sedar dia tidak akan mampu untuk menang tanpa sokongan bangsa Melayu yang dijangka tidak akan membenarkan LKS bertapak di Johor apa lagi selepas melihat keghairahan Singapura untuk membantunya.

LKS mempunyai dua hari lagi sebelum membuat keputusan muktamad.

Difahamkan beberapa kerusi DAP belum diisi bagi membolehkan LKS mengubah pendirian.

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Kit Siang bakal berkubur <b>di Gelang Patah</b> | The Unspinners

Posted: 30 Mar 2013 06:00 PM PDT


Penasihat DAP, Lim Kit Siang sudah disahkan akan bertanding di Parlimen Gelang Patah, Johor sekaligus memadamkan hasrat Pengerusi PKR Johor, Chua Jui Meng yang sebelum ini berangan-angan untuk menjadi calon PKR di kawasan tersebut.

Kejayaan DAP mempengaruhi Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim supaya memberi laluan kepada Kit Siang bertanding di Gelang Patah agak mengecewakan ramai penyokong PKR sementelah lagi sudah berbulan-bulan Pengerusi PKR Johor itu melakukan gerak kerja kempennya di sana.

Baru-baru ini sumber yang rapat dengan Jui Meng memberitahu akhbar Nanyang Siang Pau yang bekas pemimpin MCA itu berura-ura untuk meletakkan semua jawatannya dalam PKR sebagai tanda protes berikutan tindakan Anwar yang dianggap sebagai satu pengkhianatan.

DAP memang lama mahu masuk Johor. Dengar komen Tunku Aziz berikut:

Sama ada ura-ura itu menjadi kenyataan atau tidak, yang pastinya Gelang Patah tidak menjanjikan laluan mudah untuk Kit Siang yang dijangkakan akan berdepan dengan protes secara besar-besaran dari penyokong PKR.

Kit Siang yang sudah acap kali berpindah randah dari satu negeri ke negeri lain untuk melebarkan pengaruh DAP tidak hanya akan menghadapi protes penyokong PKR pro Jui Meng tetapi juga bakal berdepan dengan masalah penerimaan pengundi selain cabaran sengit dari BN.

Majoriti pengundi keturunan Cina di negeri yang terkenal dengan jolokan kubu kuat UMNO sejak berdekad lamanya terbukti mempunyai sikap unik dan penerimaan mereka juga jauh berbeza dari pengundi Cina di negeri lain. Cabaran ini tentunya sukar di mengertikan oleh Kit Siang.


Apatah lagi Ketua MCA Bahagian Gelang Patah, Jason Teoh yang hampir pasti mewakili BN bukannya kecil anak untuk diperlekehkan oleh Kit Siang.

Gambaran awal kegusaran DAP dengan keterampilan Teoh dapat dilihat dari serangan awal jentera propaganda DAP yang mula melakukan sabotaj terhadap pemimpin MCA itu melalui sebuah fan page tiruan.

Teoh yang sudah sekian lama dikenali kerana rekod khidmatnya yang cemerlang dan rapat dengan ramai pengundi di sini, sudah tentu merupakan sandaran kukuh untuk BN mengekalkan penguasaan di Gelang Patah.

Tindakan Kit Siang beralih kawasan sempena PRU 13 dengan bertanding di Gelang Patah sebenarnya boleh diibaratkan seperti menggali kuburnya sendiri. Kekuatan DAP di kawasan Parlimen itu ditambah dengan pengaruh peribadinya sukar untuk meruntuhkan kubu BN di sana.

Malah kekuatan DAP yang kian suram di kawasan ini khususnya di DUN N48 Skudai yang dimenanginya dengan majoriti besar 12,854 undi pada PRU 12 tahun 2008 dulu, meletakkan DAP bukan dalam keadaan selesa untuk merampas Parlimen Gelang Patah dari BN.

Berdasarkan trend terkini menunjukkan pengaruh DAP di DUN Skudai sudah semakin suram dan ada kemungkinan parti itu bakal kehilangan kerusi tersebut. Paling tidak pun DAP cuma berupaya mempertahankannya dengan majoriti kurang dari 2,000 undi, mana-mana satu yang berlaku ia tetap berita buruk untuk DAP.

Sementara satu lagi DUN dalam Parlimen gelang patah iaitu N49 Nusajaya yang dimenangi BN melalui calon UMNO dengan majoriti 7,384 undi pada PRU yang lepas, hampir pasti akan kekal di tangan BN dengan undi majoriti yang lebih tinggi.


Berdasarkan senario ini, sudah pasti PRU 13 bakal menjadi igauan buruk untuk DAP dan nyawa politik Kit Siang akan tamat di Gelang Patah dek kerana terbunuh di tangan Teoh.

Rakyat Johor tidak sabar menantikan saat itu bagi memberi pengajaran supaya politikus kaki panjang seperti Kit Siang yang gemar berpindah randah sana sini untuk kepentingan kerjaya politik sendiri tidak terus dijadikan ikutan.

Pengundi-pengundi Cina tidak mengalu-alukan kepulangan Kit Siang di penghujung hayat politiknya. Mungkin Kit Siang sudah mula rasa kerana pekedai-pekedai Cina tidak mahu bersalaman dengan beliau ketika dia melawat kawasan.

Kenapa dia tidak berada di Johor selama ini? Baru sekarang nak balik ke negeri asalnya.

01 di batu pahat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di batu pahat - Google Blog Search


Kuconteng Diari: Senarai Hotel <b>Di Batu Pahat</b>

Posted: 09 Apr 2013 06:50 PM PDT

Assalam n Selamat Pagi...

Lately ramai yg tanya apa hotel yg ada kt batu pahat?

Hotel Link 1

Hotel Link 2

Kawan2 aku tanya.. apa yg ada kt batu pahat yg boley membuatkan dorang nak stay lame... hehee.. aduhai.. sabar je la.. hopefully.. nanti aku senang nak carik in the future...

Sekian, Terima Kasih.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Apr 2013 11:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 11:11 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2013 11:28 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

.osman yusoef.: Jom Jalan : Melihat flora dan fauna <b>di</b> Pulau <b>Kukup</b> <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2013 07:38 PM PST

Namakan tempat pelancongan yang menarik di Johor selain Legoland dan JPO? 10 saat dari sekarang
Tet..masa tamat (feeling macam ada nak orang jawab)
Sebagai anak jati Johor, negeri Johor memang tak banyak tempat yang menarik untuk dilawati. Tempat menarik yang dimaksudkan adalah seperti pantai, pulau, air terjun bukannnya seperti shopping mall dan Legoland itu yea.
Betul tak banyak, lagi-lagi kalau diberi situasi kawan kau dari KL turun JB lepastu kau mesti blur nak bawa dia pergi jalan mana. Setakat pergi shopping mall, kat KL melambak cuma kalau nak rare sikit mungkin JPO. Nak pergi Legoland, tiket dia kemain mahal bebenor. Adalah few option antaranya Air Terjun Kota Tinggi dan Desaru tapi tu pun tak megah sangat. Leulz
Begitulah situasi yang di alami oleh skuad jalan-jalan kami bila ada member dari KL datang JB. Kalut kitorang nak bawa dia pergi jalan, siap google lagi tempat menarik kat area JB ni. So akhirnya kami membuat keputusan untuk pergi ke Pulau Kukup, Pontian
"Ambui dekat Pontian ada pulau rupanya, sungguh tidak tahu sebelum ini. Ingat ada Tanjung Piai je. "  hati berbisik ketika carian google meunjukkan keputusan "tempat menarik di Johor"
Perjalanan dari UTM ke Pulau Kukup ni mengambil masa hampir 1 jam, lebih kurang 60km camtulah. Tapi sebab jalan satu lane, tu yang lama tu . Boring-boring dekat dalam kereta tu apa lagi camwhore lah.
Dah nama pun pergi Pulau Kukup kan, so kenalah gunakan bot sebagai medium pengangkutan untuk membawa anda ke destinasi yang di tuju. Bayaran yang dikenakan hanyalah RM 5 seorang pergi balik.
Ni namanya bot. Ke perahu? sampan? tongkang? Ntahlah
Perjalanan tak lama pun, adalah dalam 10 minit gitu. So tok sah lah kau nak makan meggi feeling nelayan yea
Ok dah sampai *bosan dah nak cerita ni, satuuuuu Malaysia* Oh nak masuk pulau ni pun kena bayar yea, RM 5 seorang. hah
Eh layan gambar jelah, malas betul aku nak terangkan
Ada jambatan gantung. Goyang-goyang tau, kita takut. Tapi yang atas ni bukan kita yea, sejak bila kita besar camtu. Hiks
Pulau Kukup ni basically pulau yang terbina oleh pokok bakau. So jenjalan dalam ni tengok pokok bakau jelah. Lebih kurang 600m masuk ke dalam pulau itu. So pergi balik 600m + 600m = 1200m. Yeay pandainya!
Penat berjalan kita bergambar lah. Susahnya nak cari gambar korang yang betul-betul behave     -__-". Oh dekat situ pun ada menara pemerhati. Tapi sebab kita gayat, kita tak naik pun. HAHAHA! Comel kan? 
Lepastu balik la woi. Macam kejap kan, tapi kitorang spend masa dekat pulau ni dekat 2 jam kot. Kot lah tak ingat
Bila balik tu, bot tu akan bawa korang ke tempat penternakan ikan (betul ke terms yang aku guna ni?). Tapi sebab dia bawa dekat owner Chinese, diorang ada bela anjing! Kitorang takut, so duk diam-diam je dekat bot sambil amek gambar. Comel kan kitorang? 
Bye bye Pulau Kukup. Kalau kitorang bosan, kitorang datang lagi
Dah jalan-jalan tu mestilah penat dan lapar bukan? Tapi dekat pekan Kukup tu tak banyak kedai Melayu, so pependailah korang cari kedai. Yang kedai kitorang makan ni pun boleh tahan sedap, telur dadar dia sedap gila! Tom yam dia pun sedap! *Tapi taktaulah semua tu effect lapar, so semua benda jadi sedap*
Nampak tak betapa sedapnya? 

Belog Miss Kinuko: MANDI-MANDA <b>DI KUKUP</b> GOLF RESORT

Posted: 16 Dec 2012 04:39 PM PST

Semalam adalah aktiviti hujung minggu yang paling best aku rasa...plan nak mandi-manda ni tak dirancang dari awal pun sebenarnya...tiba² je mak aku bagitau aunt aku ajak berkelah kat Kukup Golf Resort..mak aii...terkejut pada mulanya, sebab yang aku tau mak ayah aku kurang suka beriadah kat tempat² macam tu...
Tapi bila sampai sana, rasa best jugak....dapat mandi-manda, makan² dan yang paling best dapat berkumpul ramai²...mak aku punya excited, dia bawa sandwich, jemput² pisang, ayam goreng rempah, jajan²..hehe...seronok beb!!! aku punya seronok mengalahkan budak²..habis hitam legam muka aku...
walaupun swimming pool, tapi best jugak mandi-manda kat sini...korang cuba la datang ke sini ye...
sebelum mandi-manda aku santap dulu..time tu tengah lapar giler,habis semua makanan yang ada..
amboiii seksanya dia....posing pun macam model semput..haha....
korang tengok sendiri, aku yang lebih ke...anak² buah aku yang lebih? hehehe...
bajet macam ikan duyung la aku ni....sebenarnye nak sembunyikan badan disebalik batu...
acara terjun berani mati...air paras pinggang je..hehehe...
yang tengah tu sepupu aku, yang kiri kanan tu anak² buah aku...comel² belaka...
haa...korang jangan terkejut, aku membuli kanak² time ni...budak² bawa aku jalan²..haha....
apapun, memang seronok la mandi-manda ramai² macam ni....kulit jadi lebam pun tak kisah..
sebelum balik tu, kitaorang sempatla berposing kat kereta mainan ni..haha...kebetulan time ni semua pakai baju kaler biru, kereta pun kaler biru....


Terima Kasih Daun Keladi, Lain Kali Baca Lagi

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 11:14 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Feb 2013 11:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Sep 2012 11:42 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Suara Simpang Kiri: TAMAN NEGARA JOHOR-PULAU <b>KUKUP</b>

Posted: 29 Sep 2012 12:09 PM PDT

Minggu lepas ana menerima SMSlah daripada sahabat ana, Sheikh Imam Mursalin, imam Mesjid bandar Pontian, menjemput ana ke majlis kenduri keberangkatan beliau ke Tanah Suci Mekah. Ana pun fikir-fikirlah, nak pergi, tidak, nak pergi,tidak. Ana pun buat keputusan....pergilah.Tuan imam sudah tiga kali datang ke rumah ana,tak patutlah tak pergi, lagi pun ana tak pernah pergi ke rumahnya. Sebagai sahabat yang baik, jangan menghampakan jemputannya....    
Aku tunjukkan peta di atas ni, supaya kalian tahu, bahawa Pulau Kukup itu berbeza dengan pekan Kukup. Jarak antara Pontian ke Kukup ialah 21.4 km. 
 TShirt Kukup...antara yang dijual dipekan Kukup...ole-ole untuk saudara-mara dan sahabat anda.
Dari jeti Kukup ke Pulau Kukup kita naik bot besar. Tambang untuk dewasa RM 5, Kanak-kanak RM2.50.Baby freelah. Tu anak aku 2 tahun tak kena tambanglah.
 Tiba di jeti Pulau Kukup...tauke bot bagi no hpdia....nanti kalau mau balik,call wa cepat ma...Lu jalan-jalan sini 2 jam,3 jam ok...OK Bossss....
 Untuk masuk ke Pulau Kukup ini pula ada kauter Taman  Negara Johor. Bayaran masuk dewasa RM 5.00 kanak-kanak 3.00...oklah tu, tak mahal...duit ni untuk kerajaan...
 Matsomherbs, memang suka yang hijau-hijau. Apabila jumpa suasana hijau, hati pun gumbira sangatlah.
ILI-96 Salah seorang anak yang akan mewarisi dunia kebloggeran aku
JAMBATAN GANTUNG PULAU KUKUP 
Yang besar-besar pucat lesi lalu jambatan gantung ni, tapi Aliff Iskandar tak rasa apa-apa pun
 Tengok tu dua beranak menggeletar lutut......gekgekgek 
 Nampak Arina dah mula berani, Puan Hamidahnya macam gayat aje!
 Ili macam stedy, berlakon berani kut?

 Sesiapa yang suka menggedik, tempat ni sesuai untuk berfotografi dengan pakaian baru
 MENARA PEMERHATI PULAU KUKUP
Aku sangat teruja dengan kehijauan di Pulau Kukup ini....dan terasa masa beredar bagitu cepat...

 Arina dah mula berani di tempat tinggi...
 Sesi naik bot, tambang bot untuk menelusuri sungai di Pulau Kukup ni RM 3.00 seorang...
 Yang bawa bot ini bernama abang Zainal.
 Yaaaa hi he hoooooooooo....lupakan syilibus sekolah kejap
 Penerangan tentang jenis-jenis ikan di Kelong.....

Antara hidangan di rumah Tuan Imam Mursalin 

 Pukul 4.00 petang barulah ke Pontian, jumpa Imam Mursalin, walaupun ramai tetamu, imam Mursalin tetap melayan kami dengan begitu mesra....Pak Imam kita ni seorang yang sangat peramah. Aku cuma mintak satu, sampai Mekah nanti doakan aku supaya aku akan segera menyusulnya ke sana.   

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Nangka Madu Berbuah Pelik <b>Di Pontian</b> | Bicara Santai

Posted: 29 Apr 2013 03:18 PM PDT

Dalam dunia ini, pelbagai kejadian yang Allah jadikan untuk sebagai petunjuk kepada kebesaranNya.  Dia juga yang menjadikan sesuatu itu sempurna dan sebaliknya.  Sebagai manusia tugas kita bukan hanya melihat sesuatu yang pelik itu dalam pandangan kosong sahaja tetapi harus diperhalusi bahawa setiap kejadian itu berkait dengan kekuasaan Allah SWT.

Baru-baru ini, seorang pekebun terkejut apabila nangka madu yang ditanam berhampiran rumahnya di Pekan Kayu Ara Pasong, Pontian, Johor yang berbentuk seakan-akan ibu yang sedang mendukung anak.

nangka_pelik

Pelik…nangka seakan-akan sedang mendukung anak

Pekebun kecil tersebut, Abdul Hamid Sargidon, 70, berkata, dia menanam benih nangka madu itu beberapa tahun lalu dan hanya menyedari pokok itu mula mengeluarkan buah pada minggu lalu.

"Saya nampak pokok nangka madu itu mula berbuah dan buahnya hanya sebiji di batang pokok.   "Saya dan isteri kemudiannya membersihkan kawasan sekitar pokok yang dipenuhi dengan lalang dan dahan pokok pelam yang terletak di sebelahnya beberapa hari lalu," katanya.

Jelasnya, selepas dibersihkan, dia dan isteri amat terkejut apabila mendapati nangka madu itu mempunyai bentuk seakan seorang ibu yang mendukung anaknya.

"Saya dan isteri terfikir bentuk nangka seolah-olah melambangkan kami yang mempunyai sebuah keluarga besar iaitu anak seramai enam orang dengan 17 cucu serta seorang cicit yang masih kecil," katanya ketika ditemui di rumahnya di sini, semalam.

Katanya, kejadian pelik itu pertama kali dialami sepanjang penglibatannya dalam bidang pertanian dan tidak pernah melihatnya di tempat lain.

"Saya akan terus biarkannya membesar dan jaga pokok nangka madu ini dengan sebaiknya," katanya.

Kewujudan nangka pelik itu turut menyebabkan rumahnya menjadi tumpuan penduduk sekitar yang mahu melihat sendiri buah tersebut.

Sumber  :  Sinar Harian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Category: Pelik

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Ghafir Lebih Layak Untuk Bertanding <b>di Pasir Gudang</b>‏ | Free <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2013 05:30 AM PDT

SHUKOR Ayub mungkin boleh disifatkan sebagai orang lama dalam PKR Cabang Pasir Gudang, kalau tidak bagaimana pula beliau boleh dipilih menjadi Ketua Cabang bagi kawasan tersebut.  Tapi menjadi 'orang lama' sahaja tidak cukup untuk melayakkan Shukur dipilih sebagai calon bagi kawasan parlimen tersebut dalam pilihanraya akan datang.

Maka itu pimpinan PKR telah membuat keputusan untuk mencalonkan bekas Timbalan Panglima Angkatan Tentera, Leftenan Jeneral (B) Datu Ghafir Abdul Hamid untuk bertanding di kawasan tersebut menentang penyandang kerusi tersebut yang kita yakin bakal dicalonkan semula, Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin.

Apa pun yang dikatakan orang mengenai Khaled Nordin (terutama sisi gelapnya yang tidak diketahui ramai), satu yang pasti, Shukor bukan tandingan yang mampu memberi saingan – jauh lagi nak menjamin kemenangan Pakatan Rakyat di kawasan parlimen tersebut.  Perlu diingat, Khaled menang dengan majoriti yang begitu besar, lebih 17 ribu undi, tidak salahlah kalau pimpinan PKR memilih Ghafir untuk bertanding di kawasan tersebut.

Dari apa yang laman ini dimaklumkan, pengaruh Khalid semakin berkurangan di Pasir Gudang berikut peralihan sokongan masyarakat Cina.  Bagaimanapun, itu bukan jaminan Pakatan Rakyat akan menang dengan mudah berikutan jumlah majoriti tinggi yang diperolehi Khaled pada 2008.

Justeru, hanya Ghafir saja pilihan yang tinggal untuk diketengahkan PKR di kawasan tersebut.  Sememangnya Pakatan Rakyat sangat serius untuk memecah monopoli UMNO di negeri tersebut dan pemilihan calon mestilah berdasarkan keupayaan dan intergriti calon tersebut, selain sudah dikenali ramai.

Shukor perlulah menggunakan kekuatannya di kawasan tersebut untuk membantu kempen Ghafir nanti.  Elakkan dari mensabotaj calon yang telah ditentukan parti untuk bertanding di kawasan tersebut seperti mana yang berlaku di beberapa cabang PKR sekarang, terutama di Perak dan Sabah.

Ghafir sudah dinamakan sebagai Menteri Pertahanan dalam kerajaan Pakatan Rakyat nanti dan seharusnyalah semua pihak disitu memberikan sokongan yang tidak berbelah bagi kepada beliau untuk memastikan kemenangannya.

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=74136

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


100ribu sambut Anwar <b>di</b> Sutera Mall <b>Skudai</b> Johor ~ Gendang Perang

Posted: 01 May 2013 05:39 PM PDT

Gambar-gambar ini membuktikan bahawa BN sudah pun tewas sebelum pilihanraya umum13 pada 5 Mei ini. Usaha PR sekarang adalah menentang SPR. SPR sahaja mampu menjadi penghalanmg kepada PR untuk menakluk Putrajaya dan mengembalikan rakyat Malaysia kepada kehidupan yang sepatutnya.

Bermacam-macam andaian dibuat untuk menolak persepsi bahawa PR sudah memenangi PRU13. Ramai yang mengakui bahawa kehadiran besar di program PR bukan bermakna undi untuk pakatan. Termasuk juga DS Anwar Ibrahim.

Bagi gua.... Perkara yang belum berlaku adalah sokongan itu belum direalisasaikan dalam bentuk undi.. kita tungguuuuuu!

Cuba fikir sejenak... mana ada manusia bodoh yang hendak memberi publiciti kepada musuh? kalau ada pun kehadiran spy-spy BN dalam ceramah PR tidak mungkin lebih dari 500 orang.

Mereka adalah di kalangan para blogger, mata-mata gelap dan unit risikan BN sendiri untuk mendapat maklumat bagi kegunaan organisasi masing-masing. Selebihnya adalah penyokong tegar Pakatan Rakyat yang dahagakan perubahan. Ingin hidup lebih baik daripada era BN.

Fikirkan diri anda sendiri, mahukah anda berada di program Barisan Nasional jika anda seorang penyokong Pakatan Rakyat. Bagi diri gua sendiri " gua pasti akan berasa malu apabila dilihat memberi publisiti kepada musuh dengan menghadiri program mereka.. Lu apa macam?

Kita tunggu sidang media pendedahan Anwar Ibrahim esok. Beliau akan dedah sykt penerbangan yang kendali rakyat asing ke Kuala Lumpur dipercayai akan berfungsi sebagai pengundi hantu.

Sutera Mall, Skudai, Johor




Kredit foto kpd KBUTTV3, ABU dan Salahuddin Ayub

Ini pula dari blog omak kau

Semoga jumlah dalam semua himpunan ini diterjemah kepada undi
Ini Kali lah!!

Terkini
 Arwar dakwa JPM dan SPR bawa pengundi dari sabah dan sarawak

PETALING JAYA: Pakatan Rakyat mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bekerjasama dengan Pejabat Perdana Menteri dan beberapa agensi kerajaan terlibat dalam operasi membawa masuk ribuan penduduk dari Sabah dan Sarawak ke Semenanjung Malaysia untuk mengundi.

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata pihaknya mempunyai bukti berhubung kemasukan mereka di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) melalui penerbangan sewa khas.

Pihaknya juga mendapat maklumat mengenai kenaikan mendadak kemasukan
warga asing dari Thailand, Kemboja, Pakistan dan Myanmar melalui Bukit Kayu Hitam dan juga dari Indonesia melalui Pelabuhan Klang.

Mengikut pengiraan pihaknya, sebanyak 16 penerbangan dibuat dari Sabah dan Sarawak ke Semenanjung Malaysia menggunakan jumbo jet iaitu sebanyak 4,500 penumpang tiba di KLIA setiap hari bermula 25 April hingga 1 Mei.

Ini bermakna sebanyak 40,500 orang tiba di KLIA dalam tempoh ini.

"Dokumen dari MAS ada penerbangan banyak sekali yang dimport khas termasuk jumbo jet 747 dari Kuching dan Kota Kinabalu ke KLIA.

"Kita dapat maklumat penerbangan ini diuruskan oleh JPM dan ada tandatangan menteri.

"Ini dibimbangi dilakukan untuk pilihan raya pada 5 Mei ini," kata beliau pada sidang media di Ibu Pejabat PKR bersama pemimpin PAS dan DAP, dekat sini hari ini.

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Kit Siang bakal berkubur <b>di Gelang Patah</b> | The Unspinners

Posted: 30 Mar 2013 06:00 PM PDT


Penasihat DAP, Lim Kit Siang sudah disahkan akan bertanding di Parlimen Gelang Patah, Johor sekaligus memadamkan hasrat Pengerusi PKR Johor, Chua Jui Meng yang sebelum ini berangan-angan untuk menjadi calon PKR di kawasan tersebut.

Kejayaan DAP mempengaruhi Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim supaya memberi laluan kepada Kit Siang bertanding di Gelang Patah agak mengecewakan ramai penyokong PKR sementelah lagi sudah berbulan-bulan Pengerusi PKR Johor itu melakukan gerak kerja kempennya di sana.

Baru-baru ini sumber yang rapat dengan Jui Meng memberitahu akhbar Nanyang Siang Pau yang bekas pemimpin MCA itu berura-ura untuk meletakkan semua jawatannya dalam PKR sebagai tanda protes berikutan tindakan Anwar yang dianggap sebagai satu pengkhianatan.

DAP memang lama mahu masuk Johor. Dengar komen Tunku Aziz berikut:

Sama ada ura-ura itu menjadi kenyataan atau tidak, yang pastinya Gelang Patah tidak menjanjikan laluan mudah untuk Kit Siang yang dijangkakan akan berdepan dengan protes secara besar-besaran dari penyokong PKR.

Kit Siang yang sudah acap kali berpindah randah dari satu negeri ke negeri lain untuk melebarkan pengaruh DAP tidak hanya akan menghadapi protes penyokong PKR pro Jui Meng tetapi juga bakal berdepan dengan masalah penerimaan pengundi selain cabaran sengit dari BN.

Majoriti pengundi keturunan Cina di negeri yang terkenal dengan jolokan kubu kuat UMNO sejak berdekad lamanya terbukti mempunyai sikap unik dan penerimaan mereka juga jauh berbeza dari pengundi Cina di negeri lain. Cabaran ini tentunya sukar di mengertikan oleh Kit Siang.


Apatah lagi Ketua MCA Bahagian Gelang Patah, Jason Teoh yang hampir pasti mewakili BN bukannya kecil anak untuk diperlekehkan oleh Kit Siang.

Gambaran awal kegusaran DAP dengan keterampilan Teoh dapat dilihat dari serangan awal jentera propaganda DAP yang mula melakukan sabotaj terhadap pemimpin MCA itu melalui sebuah fan page tiruan.

Teoh yang sudah sekian lama dikenali kerana rekod khidmatnya yang cemerlang dan rapat dengan ramai pengundi di sini, sudah tentu merupakan sandaran kukuh untuk BN mengekalkan penguasaan di Gelang Patah.

Tindakan Kit Siang beralih kawasan sempena PRU 13 dengan bertanding di Gelang Patah sebenarnya boleh diibaratkan seperti menggali kuburnya sendiri. Kekuatan DAP di kawasan Parlimen itu ditambah dengan pengaruh peribadinya sukar untuk meruntuhkan kubu BN di sana.

Malah kekuatan DAP yang kian suram di kawasan ini khususnya di DUN N48 Skudai yang dimenanginya dengan majoriti besar 12,854 undi pada PRU 12 tahun 2008 dulu, meletakkan DAP bukan dalam keadaan selesa untuk merampas Parlimen Gelang Patah dari BN.

Berdasarkan trend terkini menunjukkan pengaruh DAP di DUN Skudai sudah semakin suram dan ada kemungkinan parti itu bakal kehilangan kerusi tersebut. Paling tidak pun DAP cuma berupaya mempertahankannya dengan majoriti kurang dari 2,000 undi, mana-mana satu yang berlaku ia tetap berita buruk untuk DAP.

Sementara satu lagi DUN dalam Parlimen gelang patah iaitu N49 Nusajaya yang dimenangi BN melalui calon UMNO dengan majoriti 7,384 undi pada PRU yang lepas, hampir pasti akan kekal di tangan BN dengan undi majoriti yang lebih tinggi.


Berdasarkan senario ini, sudah pasti PRU 13 bakal menjadi igauan buruk untuk DAP dan nyawa politik Kit Siang akan tamat di Gelang Patah dek kerana terbunuh di tangan Teoh.

Rakyat Johor tidak sabar menantikan saat itu bagi memberi pengajaran supaya politikus kaki panjang seperti Kit Siang yang gemar berpindah randah sana sini untuk kepentingan kerjaya politik sendiri tidak terus dijadikan ikutan.

Pengundi-pengundi Cina tidak mengalu-alukan kepulangan Kit Siang di penghujung hayat politiknya. Mungkin Kit Siang sudah mula rasa kerana pekedai-pekedai Cina tidak mahu bersalaman dengan beliau ketika dia melawat kawasan.

Kenapa dia tidak berada di Johor selama ini? Baru sekarang nak balik ke negeri asalnya.

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2013 07:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

If MCA loses <b>Labis</b>, might as well gulung tikar | Helen Ang

Posted: 22 Apr 2013 07:16 PM PDT

If MCA loses Labis, might as well gulung tikar

April 23, 2013 at 10:16 am

In 2010, The Star paid a dividend of RM126 million to the MCA. How nice … urm, I mean "Wow! Terribly impressed".

Eh, The Star group editor Datuk Seri Wong Chun Wai got no thoughts to upgrade his wheels, meh?

Wong-Chun-Wai-On-The-Beat-3

Dr Chua: "MCA is a rich party"

The Star is pushing a lot of copies in Jerusubang and selling even more lucrative advertisements to marketers targetting the Jerusubang purchasing power.

It's always glad tidings when we hear that a business is profitable and doing so well. Pity the take-up for MCA is nowhere near comparable though.

***   ***  ***

Shakespeare's The Merchant of Venice

The Jewish moneylender Shylock just couldn't decide between his daughter and his ducats:

"I never heard a passion so confused,

So strange, outrageous, and so variable,

As the dog Jew did utter in the streets,

'My daughter! O my ducats! O my daughter!

Fled with a Christian! O my Christian ducats!

Justice! the law! my ducats, and my daughter!"

ACT II, Scene 8

***   ***   ***

BN's biggest Chinese component is defending 14 Parliament seats this general election. In the last GE in 2008, nine of the Parliament seats held by the MCA were in Malay majority areas.

The remaining five out of the 14 MCA wards which are not Malay majority have a high percentage of Indian voters. It's quite evident that the MCA relies heavily on the Malay and Indian electorate as its lifeline (see table below).

MCA14

MCA's only Chinese majority seats are Kampar (Perak), Bentong (Pahang), Labis, Kluang and Kulai (all in Johor).

They will be defended respectively by caretaker Deputy Home Minister Lee Chee Leong, MCA deputy president Liow Tiong Lai, MCA Young Professionals bureau chief Chua Tee Yong, caretaker Deputy Higher Education Minister Hou Kok Chung and Tay Chin Hein.

Observe The Star headlines (screenshots below):

Note that with regard to the Kulai story, The Star had put DAP candidate Teo Nie Ching's name prominently in its headline even though the seat is the MCA's whereas DAP is only the challenger.

The name of the MCA candidate in Kulai is Tay Chin Hein. The name "Tay Chin Hein" has never been featured before in any headline in the MCA-owned newspaper, according to Google search (see screenshot below).

Another Star headline, as you can see for yourself above, screamed that the DAP is counting to "knock out" the MCA deputy minister Lee Chee Leong in his Kampar seat. There is a photo of the DAP challenger on the Star page. There is no photo of the MCA incumbent.

Just the other day too The Star displayed a huge photograph of Hannah Yeoh while at the same time, there was no photo at all of the MCA candidate in Subang Jaya.

The paper repeats the same stunt with the Kulai story. There is a photo of Teo Nie Ching while we're left clueless as to what the MCA candidate "Tay Chin Hein" looks like.

allintitle Tay Chin Hein

Chua Soi Lek punya maruah, wor

Among those five constituencies, Labis is the MCA blue ribbon seat because it lies in Johor and was previously occupied by party presidents Dr Chua Soi Lek and Dr Ling Liong Sik.

In the last general election, Indians comprised 15.5 percent of the voters in Labis. For this round, the DAP has put up in Labis an Indian candidate — its former Selangor senator, S. Ramakrishnan. Insofar as appealing to race loyalties go, DAP looks to have employed a good strategy.

There is a good chance that all five of MCA's Chinese majority Parliament seats nationwide will fall to the DAP.

ChunWaiLabis

Boleh menang ke?

Is Tee Yong really on a song in Labis, as Wong Chun Wai claims?

MCA is the second biggest component party in the BN with a self-proclaimed membership of one million.

Yet the party is now reduced to this floundering underdog. How has it reached a stage where the national pastime of the Chinese – many of whom are readers of The Star – is to mock the MCA, vilify its representatives and pour scorn on the BN in general?

What kool-aid is The Star giving the party president's son to drink by declaring that "Labis looks like a win for Barisan", especially when the paper is busy promoting the chief rival DAP 3.0? Compare with The Star's other truthful moments ("knock out" MCA) that are screen captured above.

MCA would have stood a better chance in Labis had The Star played its part throughout the last five years to provide the party and the coalition it belongs to a fairer hearing.

The Star promoting DAP SuperCyber Bully

Unlike Ong Kian Ming – interviewed by The Star's SwitchUp.tv (see 'Strategist: Pakatan stands good chance in Johor') – Chua Jr is not exactly The Star's favourite person.

Neither are the political scientists from the dozen odd public universities whom The Star does not seek out for interviews. From its track record, The Star clearly prefers to interview (and multiple times at that) DAP evangelista Ong Kian Ming who teaches/taught in a private university-college.

StarEditorVoteOKM

Star didn't lift a finger to help

The Star has hundreds of editors and thousands of reporters, and thick Business and Property sections daily.

Yet when Chua Tee Yong was tackling Talamgate, the MCA-owned newspaper didn't draw on their professional expertise to produce op-eds and write-ups to buffer his case. Chua Jr, all the way from Johor, was left to battle the Selangor state government alone.

Read HERE how Chua Tee Yong's 1Malaysia celebration function was completely ignored by The Star which instead gave a coverage of two separate articles to Hannah Yeoh over the very same weekend for the same occasion (Lantern Festival).

Also read, 'The Star tikam belakang anak Chua Soi Lek'.

paste

We should give this anonymous poor chap a proper name.
Chua Tee Yong sounds just about right.

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , .

PRU13: &#39;Tawar RM100,000 beli petugas DAP <b>di</b> <b>...</b> - Rakyat Marhaen

Posted: 03 May 2013 09:42 AM PDT

Calon DAP bagi Parlimen Labis, S Ramakrishnan hari ini mendakwa bahawa beberapa petugas utama jentera pilihan raya beliau telah ditawarkan sehingga RM100,000 untuk mensabotaj kempennya.

NONE"Petugas kempen saya menerima beberapa panggilan dari nombor-
nombor peribadi meminta mereka supaya tidak membantu saya.

"Mereka berkata, anda tidak perlu untuk menyertai MIC atau IPF (Barisan Progresif India), hanya tubuhkan sebuah NGO dan kami boleh membantu anda dalam apa jua cara yang anda mahu," kata Ramakrishnan (kiri) dalam satu sidang akhbar di Labis, Johor hari ini.

Beliau menambah bahawa terdapat tiga insiden seumpama itu, dan
dua petugas yang dihubungi berkaitan tawaran tersebut, telah melaporkan perkaranya di balai polis Tenang pagi ini.

Salah seorang daripada mereka, N Genash (kiri), berkata panggilan pertama ialah pada 29 April yang menawar kepadanya RM50,000 dan jumlah itu dinaikkan kepada RM70,000 dan kemudian menjadi RM100,000.

"Dia adalah seorang lelaki Cina yang tidak memperkenalkan dirinya, dia minta saya berhenti bekerja untuk Ramakrishnan.

NONE"Dia memanggil saya 13 kali dan kali terakhir adalah pada 1 Mei apabila dia meminta saya bertemu dengan beberapa orang BN.

"Saya memberitahu mereka walaupun mereka bunuh saya, saya akan kekal dengan DAP," kata Genash (kiri), yang juga bekas ketua Pemuda IPF Labis.

'Petugas saya dalam ketakutan'
Ramakrishnan berkata seorang lagi petugasnya menerima panggilan dari seorang yang bertutur dalam bahasa Tamil.

Katanya, petugas tersebut tidak dapat tidur kerana menerima banyak panggilan pada tengah malam dan kerana ini adalah sebuah pekan kecil, jadi orang takut.

"Saya terpaksa meyakinkannya beberapa kali sebelum beliau mahu membuat laporan polis," kata Ramakrishnan, sambil menambah bahawa ia hanyalah tawaran tanpa ancaman.

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


NALLAKARUPAN BOCOR RAHSIA ANWAR <b>DI</b> <b>...</b> - Anak Jati Malaya

Posted: 02 May 2013 04:05 AM PDT


Sememangnya ramai yang sudah mengenali Datuk Nallakarupan, beliau menjadi semakin terkenal kerana pendedahan berani matinya terhadap rahsia-rahsia peribadi anwar ibrahim semasa beliau dananwar bersahabat baik suatu ketika dulu. Beliau memang terlalu banyak menyimpan rahsia anwar dari hujung rambut sehingga hujung kuku anwar. 

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2013 07:26 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

If MCA loses <b>Labis</b>, might as well gulung tikar | Helen Ang

Posted: 22 Apr 2013 07:16 PM PDT

If MCA loses Labis, might as well gulung tikar

April 23, 2013 at 10:16 am

In 2010, The Star paid a dividend of RM126 million to the MCA. How nice … urm, I mean "Wow! Terribly impressed".

Eh, The Star group editor Datuk Seri Wong Chun Wai got no thoughts to upgrade his wheels, meh?

Wong-Chun-Wai-On-The-Beat-3

Dr Chua: "MCA is a rich party"

The Star is pushing a lot of copies in Jerusubang and selling even more lucrative advertisements to marketers targetting the Jerusubang purchasing power.

It's always glad tidings when we hear that a business is profitable and doing so well. Pity the take-up for MCA is nowhere near comparable though.

***   ***  ***

Shakespeare's The Merchant of Venice

The Jewish moneylender Shylock just couldn't decide between his daughter and his ducats:

"I never heard a passion so confused,

So strange, outrageous, and so variable,

As the dog Jew did utter in the streets,

'My daughter! O my ducats! O my daughter!

Fled with a Christian! O my Christian ducats!

Justice! the law! my ducats, and my daughter!"

ACT II, Scene 8

***   ***   ***

BN's biggest Chinese component is defending 14 Parliament seats this general election. In the last GE in 2008, nine of the Parliament seats held by the MCA were in Malay majority areas.

The remaining five out of the 14 MCA wards which are not Malay majority have a high percentage of Indian voters. It's quite evident that the MCA relies heavily on the Malay and Indian electorate as its lifeline (see table below).

MCA14

MCA's only Chinese majority seats are Kampar (Perak), Bentong (Pahang), Labis, Kluang and Kulai (all in Johor).

They will be defended respectively by caretaker Deputy Home Minister Lee Chee Leong, MCA deputy president Liow Tiong Lai, MCA Young Professionals bureau chief Chua Tee Yong, caretaker Deputy Higher Education Minister Hou Kok Chung and Tay Chin Hein.

Observe The Star headlines (screenshots below):

Note that with regard to the Kulai story, The Star had put DAP candidate Teo Nie Ching's name prominently in its headline even though the seat is the MCA's whereas DAP is only the challenger.

The name of the MCA candidate in Kulai is Tay Chin Hein. The name "Tay Chin Hein" has never been featured before in any headline in the MCA-owned newspaper, according to Google search (see screenshot below).

Another Star headline, as you can see for yourself above, screamed that the DAP is counting to "knock out" the MCA deputy minister Lee Chee Leong in his Kampar seat. There is a photo of the DAP challenger on the Star page. There is no photo of the MCA incumbent.

Just the other day too The Star displayed a huge photograph of Hannah Yeoh while at the same time, there was no photo at all of the MCA candidate in Subang Jaya.

The paper repeats the same stunt with the Kulai story. There is a photo of Teo Nie Ching while we're left clueless as to what the MCA candidate "Tay Chin Hein" looks like.

allintitle Tay Chin Hein

Chua Soi Lek punya maruah, wor

Among those five constituencies, Labis is the MCA blue ribbon seat because it lies in Johor and was previously occupied by party presidents Dr Chua Soi Lek and Dr Ling Liong Sik.

In the last general election, Indians comprised 15.5 percent of the voters in Labis. For this round, the DAP has put up in Labis an Indian candidate — its former Selangor senator, S. Ramakrishnan. Insofar as appealing to race loyalties go, DAP looks to have employed a good strategy.

There is a good chance that all five of MCA's Chinese majority Parliament seats nationwide will fall to the DAP.

ChunWaiLabis

Boleh menang ke?

Is Tee Yong really on a song in Labis, as Wong Chun Wai claims?

MCA is the second biggest component party in the BN with a self-proclaimed membership of one million.

Yet the party is now reduced to this floundering underdog. How has it reached a stage where the national pastime of the Chinese – many of whom are readers of The Star – is to mock the MCA, vilify its representatives and pour scorn on the BN in general?

What kool-aid is The Star giving the party president's son to drink by declaring that "Labis looks like a win for Barisan", especially when the paper is busy promoting the chief rival DAP 3.0? Compare with The Star's other truthful moments ("knock out" MCA) that are screen captured above.

MCA would have stood a better chance in Labis had The Star played its part throughout the last five years to provide the party and the coalition it belongs to a fairer hearing.

The Star promoting DAP SuperCyber Bully

Unlike Ong Kian Ming – interviewed by The Star's SwitchUp.tv (see 'Strategist: Pakatan stands good chance in Johor') – Chua Jr is not exactly The Star's favourite person.

Neither are the political scientists from the dozen odd public universities whom The Star does not seek out for interviews. From its track record, The Star clearly prefers to interview (and multiple times at that) DAP evangelista Ong Kian Ming who teaches/taught in a private university-college.

StarEditorVoteOKM

Star didn't lift a finger to help

The Star has hundreds of editors and thousands of reporters, and thick Business and Property sections daily.

Yet when Chua Tee Yong was tackling Talamgate, the MCA-owned newspaper didn't draw on their professional expertise to produce op-eds and write-ups to buffer his case. Chua Jr, all the way from Johor, was left to battle the Selangor state government alone.

Read HERE how Chua Tee Yong's 1Malaysia celebration function was completely ignored by The Star which instead gave a coverage of two separate articles to Hannah Yeoh over the very same weekend for the same occasion (Lantern Festival).

Also read, 'The Star tikam belakang anak Chua Soi Lek'.

paste

We should give this anonymous poor chap a proper name.
Chua Tee Yong sounds just about right.

Entry filed under: Gunting Dalam Lipatan. Tags: , , .

PRU13: &#39;Tawar RM100,000 beli petugas DAP <b>di</b> <b>...</b> - Rakyat Marhaen

Posted: 03 May 2013 09:42 AM PDT

Calon DAP bagi Parlimen Labis, S Ramakrishnan hari ini mendakwa bahawa beberapa petugas utama jentera pilihan raya beliau telah ditawarkan sehingga RM100,000 untuk mensabotaj kempennya.

NONE"Petugas kempen saya menerima beberapa panggilan dari nombor-
nombor peribadi meminta mereka supaya tidak membantu saya.

"Mereka berkata, anda tidak perlu untuk menyertai MIC atau IPF (Barisan Progresif India), hanya tubuhkan sebuah NGO dan kami boleh membantu anda dalam apa jua cara yang anda mahu," kata Ramakrishnan (kiri) dalam satu sidang akhbar di Labis, Johor hari ini.

Beliau menambah bahawa terdapat tiga insiden seumpama itu, dan
dua petugas yang dihubungi berkaitan tawaran tersebut, telah melaporkan perkaranya di balai polis Tenang pagi ini.

Salah seorang daripada mereka, N Genash (kiri), berkata panggilan pertama ialah pada 29 April yang menawar kepadanya RM50,000 dan jumlah itu dinaikkan kepada RM70,000 dan kemudian menjadi RM100,000.

"Dia adalah seorang lelaki Cina yang tidak memperkenalkan dirinya, dia minta saya berhenti bekerja untuk Ramakrishnan.

NONE"Dia memanggil saya 13 kali dan kali terakhir adalah pada 1 Mei apabila dia meminta saya bertemu dengan beberapa orang BN.

"Saya memberitahu mereka walaupun mereka bunuh saya, saya akan kekal dengan DAP," kata Genash (kiri), yang juga bekas ketua Pemuda IPF Labis.

'Petugas saya dalam ketakutan'
Ramakrishnan berkata seorang lagi petugasnya menerima panggilan dari seorang yang bertutur dalam bahasa Tamil.

Katanya, petugas tersebut tidak dapat tidur kerana menerima banyak panggilan pada tengah malam dan kerana ini adalah sebuah pekan kecil, jadi orang takut.

"Saya terpaksa meyakinkannya beberapa kali sebelum beliau mahu membuat laporan polis," kata Ramakrishnan, sambil menambah bahawa ia hanyalah tawaran tanpa ancaman.

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved