ads

Jumaat, 31 Januari 2014

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jan 2014 09:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Hantu Gentayangan <b>Di</b> Halaman Rumah - kampung melayu <b>bekok</b>

Posted: 26 Nov 2013 05:26 AM PST

[unable to retrieve full-text content]KAMPUNG MELAYU BEKOK. IKLAN. alt/text gambar. Selasa, 26 November 2013. Hantu Gentayangan Di Halaman Rumah. Dicatat oleh 1BEKOK di Selasa, November 26, 2013 · E-melkan IniBlogThis!Kongsi ke TwitterKongsi ke Facebook.

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jan 2014 03:49 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jan 2014 03:56 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Dec 2013 03:28 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Assalamulaikum...Saya pengedar Shaklee di Pasir Gudang, Masai Johor dan kawasan sekitar. Untuk COD anda boleh la hubungi saya Mariam (sms/call 016-2228053), pm di facebook Mariam Mustapha Antara produk yang ...

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di pengerang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jan 2014 03:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :- di pengerang - Google Blog Search

BLOG JOHOR: 01 <b>di pengerang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2014 03:43 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

isu rapid <b>pengerang</b> kembali panas.. selepas simbah asid, kecoh <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2014 07:00 PM PST


Belum pun reda insiden simbah asid ke atas bas yang membawa 30 orang penduduk Pengerang di depan Menara cyberport JB jam 11 pagi semalam, berlaku pula kekecohan di di tapak Perkuburan Cina Sg Kapal sekitar jam 1.30 tengahari semalam.
Ia ekoran kehadiran beberapa wakil pemaju yang ada kaitan dengan projek RAPID Pengerang membuat aktiviti menanda dan menyemak jumlah kubur di situ. Hampir 100 orang penduduk dipercayai mengepung wakil pemaju dan mengusir mereka keluar. Mujur ada anggota polis yang mententeramkan keadaan.
Tindakan wakil pemaju yang menceroboh kawasan perkuburan ada kaitan dengan notis memindah kubur oleh Pejabat Daerah Kota Tinggi yang dibantah oleh penduduk.
Isu pemindahan kubur, pengambilan tanah penduduk, masadepan persekolahan anak2 dan penempatan baru menjadi panas mutakhir ini. Ia harus diredakan dengan semua pihak terbabit seperti kerajaan negeri, dialog group, petronas, ngo dan penduduk pengerang kembali ke meja rundingan.
Dari awal lagi pendirian PAS, projek RAPID mestilah dibuat atas tanah kerajaan. Kedegilan kerajaan yang bertegas mahu meneruskan projek di kawasan penempatan penduduk telah membawa padah. 
P/s mengiringi penduduk membuat laporan polis di Balai polis Pengerang. Turut hadir Cik Anis Afida Azli, beberapa aktivis Ngo Pengerang seperti Sdr Ah Cye dan Zakba. Kebetulan, OCPD Kota Tinggi dan beberapa pegawai kanan polis Kota Tinggi hadir sama membuat pemantauan. Usaha pihak Polis mengawal keadaan sangat dihargai.

Kapal Karam <b>Di Pengerang</b>, Lima Hilang - MyNewsHub.My - Sertai <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2013 08:00 PM PST


SEBUAH kapal dilaporkan karam di perairan Pengerang di Johor awal pagi tadi dan lima orang anak kapal masih hilang sehingga kini.

Menurut laporan Mstar Online, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) sudah pun memulakan operas mencari dan menyelamat kesemua mereka.

APMM mengerahkan satu pasukan keselamtan ke tempat kejadian serta-merta dan menemui lima anak kapal yang lain di dalam bot dan seorang lagi terapung di laut.

Menurut satu kenyataan dari APMM, kesemua enam mangsa yang terselamat telah dihantar ke Singapura.

Seorang mangsa yang terselamat berkata kapal bernama Heng Hong 168 itu karam pada pukul 4 pagi kerana dipukul ombak dan angin kencang.

Sehingga waktu ini, belum dapat dipastikan lima anak kapal yang masih hilang berjaya terjun ke dalam laut atau masih terperangkap di dalam bangkai kapal yang karam.

Kapal Karam Di Pengerang, Lima Hilanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/APMM5.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/APMM5-150x150.jpgAuthor MNH Terkini,

SEBUAH kapal dilaporkan karam di perairan Pengerang di Johor awal pagi tadi dan lima orang anak kapal masih hilang sehingga kini. Menurut laporan Mstar Online, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) sudah pun memulakan operas mencari dan menyelamat kesemua mereka. APMM mengerahkan satu pasukan keselamtan ke tempat kejadian serta-merta dan menemui lima...

SEBUAH kapal dilaporkan karam di perairan Pengerang di Johor awal pagi tadi dan lima orang anak kapal masih hilang sehingga kini. Menurut laporan Mstar Online, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) sudah pun memulakan operas mencari dan menyelamat kesemua mereka. APMM mengerahkan satu pasukan keselamtan ke tempat kejadian serta-merta dan menemui lima anak kapal yang lain di dalam bot dan seorang lagi terapung di laut. Menurut satu kenyataan dari APMM, kesemua enam mangsa yang terselamat telah dihantar ke Singapura. Seorang mangsa yang terselamat berkata kapal bernama Heng Hong 168 itu karam pada pukul 4 pagi kerana dipukul ombak dan angin kencang. Sehingga waktu ini, belum dapat dipastikan lima anak kapal yang masih hilang berjaya terjun ke dalam laut atau masih terperangkap di dalam bangkai kapal yang karam.

isu rapid <b>pengerang</b> kembali panas.. selepas simbah asid, kecoh <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2014 07:00 PM PST


Belum pun reda insiden simbah asid ke atas bas yang membawa 30 orang penduduk Pengerang di depan Menara cyberport JB jam 11 pagi semalam, berlaku pula kekecohan di di tapak Perkuburan Cina Sg Kapal sekitar jam 1.30 tengahari semalam.
Ia ekoran kehadiran beberapa wakil pemaju yang ada kaitan dengan projek RAPID Pengerang membuat aktiviti menanda dan menyemak jumlah kubur di situ. Hampir 100 orang penduduk dipercayai mengepung wakil pemaju dan mengusir mereka keluar. Mujur ada anggota polis yang mententeramkan keadaan.
Tindakan wakil pemaju yang menceroboh kawasan perkuburan ada kaitan dengan notis memindah kubur oleh Pejabat Daerah Kota Tinggi yang dibantah oleh penduduk.
Isu pemindahan kubur, pengambilan tanah penduduk, masadepan persekolahan anak2 dan penempatan baru menjadi panas mutakhir ini. Ia harus diredakan dengan semua pihak terbabit seperti kerajaan negeri, dialog group, petronas, ngo dan penduduk pengerang kembali ke meja rundingan.
Dari awal lagi pendirian PAS, projek RAPID mestilah dibuat atas tanah kerajaan. Kedegilan kerajaan yang bertegas mahu meneruskan projek di kawasan penempatan penduduk telah membawa padah. 
P/s mengiringi penduduk membuat laporan polis di Balai polis Pengerang. Turut hadir Cik Anis Afida Azli, beberapa aktivis Ngo Pengerang seperti Sdr Ah Cye dan Zakba. Kebetulan, OCPD Kota Tinggi dan beberapa pegawai kanan polis Kota Tinggi hadir sama membuat pemantauan. Usaha pihak Polis mengawal keadaan sangat dihargai.

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Unit Perancang Ekonomi <b>Negeri Johor</b> Januari <b>...</b>

Posted: 07 Jan 2014 11:36 PM PST


logo-Kerajaan-Negeri-Johor

Jawatan Kosong di Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor Januari 2014 Terkini :

  • Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S27
Tags : jawatan kosong cleaner dijohor
Jawatan Kosong di Unit Perancang Ekonomi Negeri Johor Januari 2014

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2014 01:02 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jan 2014 01:15 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2014 02:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 01:09 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 01:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pulai <b>Desaru</b> Beach Resort - Pengalaman bercuti | encikarman.com

Posted: 08 Nov 2013 02:15 AM PST

Cuti Deepavali lepas, aku sempat pegi jalan-jalan kat Johor plak, biasa kat belah-belah pantai timur tuh, biasa sangat. Lagipun hujan sekarang ni tak sesuai ke pantai timur. Kali ni ke selatan, Johor. Pulai Desaru Beach Resort and Spa menjadi tempat tinggal kali nih. Sebelum pegi, hotel kena settle dulu beb sebab musim cuti ni biasanya ramai orang kat hotel takut takde kosong plak kan. Sebelum-sebelum ni aku pernah kongsikan pengalaman aku jalan di Awana Kijal Terengganu, perabih duit di Melaka, Teluk Batik, Cameron Highland dan Langkawi.

Jalan ke Desaru dari KL

Kat Pulai Desaru Beach Resort and Spa ramai orang Singapura duduk sini, bercuti. Local ada jugak la. Dalam 4 jam perjalanan dari KL, ambil PLUS highway, keluar kat exit Senai Utama, lalu JPO ( Johor Premium Outlets ) masuk Senai-Desaru Expressway, keluar dekat dengan Desaru. Senangje cari jalannya, tahu membaca jumpa lah tuh.

Yang Hampeh



Sampai hotel pukul 4.30 petang, bilik ada kosong sebab dah book awal-awal tapi belum kemas le pulak, tunggu jap sambil ronda-ronda. Pukul 6.30 petang, bilik belum kemas lagik. Apa punya servis la Pulai Desaru Beach Resort and Spa ni ( kasi nama buruk skit  hoho ). Buat-buat muka masam skit, siap le bilik.

Aktiviti di Desaru

Mandi kolam

Resort ni tepi laut, budak-budak memang suka berendam dalam air kolam hotel nih, view cantik baq hang.

Makan malam ni Restoran Terapung Seafood Bujang Fire Fly

Restoran ni atas air beb, terampung-ampung. Makanan seafood, harga boleh tahan mahalnya kalau banding dengan restoran kat Shah Alam. Kat sini jugak ada boat untuk pergi tengok kunang-kunang selama 20 minit. Malam tengok-tengok view kat tepi pantai dekat dengan hotel, fuhhh... segarnya rasa di tiup angin sepoi-sepoi bahasa.

Esoknya...

Lepas breakfeast, mandi kolam lagik. Aikk... banyaknya mandi kolam.


Lepas tuh check out hotel, pergi jalan-jalan cari makan di Sungai Renggit, dengar citer best makan kat sini.

Johor Premium Outlets (JPO)

Lepas makan, kenyang, pegi cari JPO ( Johor Premium Outlets ). Tempat beli barang-barang branded yang harga mahal-mahal tuh, tapi cukai takde. Kalau dah ada plan nak beli beg ke, kasut ker, sini bagus le sebab takde cukai kan.
Balik ke KL malam-malam buta, dari JPO pukul 8 malam, sampai rumah sudah letih ooo, duit pun habis.Keseronokkan bercuti ni memang best, terutamanya budak-budak. Dengar pergi hotel je, melompat-lompat.

Nazainik blog @_@: Berbabeque <b>di desaru</b>

Posted: 06 Nov 2013 07:01 AM PST

Ni plan budak2 lab tempat aku kerja
Dorang pla  nak bbq kat desaru..
Aku on jerk kalo laki aku pun on hihi

Bila aku tanye laki aku,die kate ok jerk,,,
Ape lg pergi la kitotang ke desaru pada hujung minggu.
Plan mmg tak nak tido sana....
Gi sana just buat bbq,mkn2 pastu balik.

Masa ni aku larat lagi
Sebab usia kandungan ku baru 7bln lbh huhu
Citer banyak tak guna
Jom layan gambo hahaha

Khemah tu aku beli kat situ sbb ujan daaaaa.mahal tu..tension
Buat bbq dlm ujan hahaha
Layanzzzzz
Nasib la tak hujan satu hari....

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jan 2014 01:20 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 01:09 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 01:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pulai <b>Desaru</b> Beach Resort - Pengalaman bercuti | encikarman.com

Posted: 08 Nov 2013 02:15 AM PST

Cuti Deepavali lepas, aku sempat pegi jalan-jalan kat Johor plak, biasa kat belah-belah pantai timur tuh, biasa sangat. Lagipun hujan sekarang ni tak sesuai ke pantai timur. Kali ni ke selatan, Johor. Pulai Desaru Beach Resort and Spa menjadi tempat tinggal kali nih. Sebelum pegi, hotel kena settle dulu beb sebab musim cuti ni biasanya ramai orang kat hotel takut takde kosong plak kan. Sebelum-sebelum ni aku pernah kongsikan pengalaman aku jalan di Awana Kijal Terengganu, perabih duit di Melaka, Teluk Batik, Cameron Highland dan Langkawi.

Jalan ke Desaru dari KL

Kat Pulai Desaru Beach Resort and Spa ramai orang Singapura duduk sini, bercuti. Local ada jugak la. Dalam 4 jam perjalanan dari KL, ambil PLUS highway, keluar kat exit Senai Utama, lalu JPO ( Johor Premium Outlets ) masuk Senai-Desaru Expressway, keluar dekat dengan Desaru. Senangje cari jalannya, tahu membaca jumpa lah tuh.

Yang Hampeh



Sampai hotel pukul 4.30 petang, bilik ada kosong sebab dah book awal-awal tapi belum kemas le pulak, tunggu jap sambil ronda-ronda. Pukul 6.30 petang, bilik belum kemas lagik. Apa punya servis la Pulai Desaru Beach Resort and Spa ni ( kasi nama buruk skit  hoho ). Buat-buat muka masam skit, siap le bilik.

Aktiviti di Desaru

Mandi kolam

Resort ni tepi laut, budak-budak memang suka berendam dalam air kolam hotel nih, view cantik baq hang.

Makan malam ni Restoran Terapung Seafood Bujang Fire Fly

Restoran ni atas air beb, terampung-ampung. Makanan seafood, harga boleh tahan mahalnya kalau banding dengan restoran kat Shah Alam. Kat sini jugak ada boat untuk pergi tengok kunang-kunang selama 20 minit. Malam tengok-tengok view kat tepi pantai dekat dengan hotel, fuhhh... segarnya rasa di tiup angin sepoi-sepoi bahasa.

Esoknya...

Lepas breakfeast, mandi kolam lagik. Aikk... banyaknya mandi kolam.


Lepas tuh check out hotel, pergi jalan-jalan cari makan di Sungai Renggit, dengar citer best makan kat sini.

Johor Premium Outlets (JPO)

Lepas makan, kenyang, pegi cari JPO ( Johor Premium Outlets ). Tempat beli barang-barang branded yang harga mahal-mahal tuh, tapi cukai takde. Kalau dah ada plan nak beli beg ke, kasut ker, sini bagus le sebab takde cukai kan.
Balik ke KL malam-malam buta, dari JPO pukul 8 malam, sampai rumah sudah letih ooo, duit pun habis.Keseronokkan bercuti ni memang best, terutamanya budak-budak. Dengar pergi hotel je, melompat-lompat.

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


Adiza saidi: DINNER <b>DI STULANG</b> & RONDA DI DANGA

Posted: 17 Jan 2014 11:30 PM PST

17 januari 2014 =  15 rabiulawal 1435 hijrah.
 assalamualaikum.
 selepas sahaja solat maghrib kita orang terus keluar untuk dinner serta untuk merayau
 dimana - mana yang patut.sementara sampai ditempat yang nak dituju sempat jugalah
 aku snap pic - pic yang aku rasa sesuai untuk aku jadikan kenangan di jb ni.
 antaranya ialah.........

                                                           santai di tepi pantai stulang laut



                                                                       dinner di the zon








                                                                         danga bay

















                                                                                   
                                                                supper di kfc stulang laut              
                                                                   balik ke hotel             
                                                                                    

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jan 2014 09:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jan 2014 09:03 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Dec 2013 09:17 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Dec 2013 09:19 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2013 09:41 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kepada Blog Aku Bercerita: Praktikum 2 : SK <b>Parit Raja</b>

Posted: 30 Sep 2013 08:25 AM PDT

Mulakan entri dengan ucapan syukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah kurnia dan izin-Nya, kami selesai menjalani praktikum fasa 2 baru-baru ini.
Praktikum 2, satu pengalaman baru yang menarik dan takkan saya lupakan sampai bila-bila.
Kawasan Batu Pahat ini sememangnya banyak paritnya. Masih lagi bergelar parit, dari Sekolah Kebangsaan Parit Bilal pada semester lalu, praktikum kali ini kami jalani di Sekolah Kebangsaan Parit Raja (SKPRj), Parit Raja, Batu Pahat, Johor pula.
Bercerita tentang pemilihan sekolah kali ini, sememangnya mengajar kami betapa berkesannya istikharah dalam membuat sesuatu keputusan. Semasa kami pilih sekolah ini pada awalnya, jujurnya saya sendiri terasa pelik kenapa sekolah ini tak dipilih oleh rakan-rakan praktikum yang lain sedangkan sekolah-sekolah yang lebih jauh dah terpilih. Saya cuba bertanya dengan orang lain, dan mendapat beberapa feedback yang kurang menggalakkan.
Beberapa kali kami berbincang, mencadangkan sekolah-sekolah lain tapi ada saja yang tak kena. Lalu kami buat keputusan untuk melakukan istikharah, minta bantuan Allah untuk tentukan sekolah terbaik bagi kami. Betapa perancangan Allah itu jauh lebih baik daripada perancangan manusia, akhirnya di sinilah kami bertugas selama dua bulan praktikum ini.
Sekolah ini terletak kira-kira 16.5 kilometer dari institut kami di Batu Pahat. Perjalanan pergi perlu tambah kira-kira satu kilometer lagi sebab kami perlu buat pusingan U yang agak jauh. Sepanjang perjalanan ke sekolah, kami perlu lalui satu pusingan U, empat persimpangan lampu isyarat dan bertambah menjadi lima selepas cuti Hari Raya Aidilfitri. Jalannya empat lorong (dua lorong setiap hala) macam lebuhraya membolehkan kami memecut sampai 100 kilometer sejam bila terlewat, kecuali di sekitar Sri Gading dan Parit Raja yang agak sibuk pada waktu pagi. Perjalanan mengambil masa antara 15 hingga 25 minit sehala, jadi kami perlu bergerak "awal" dari institut. Baru tahu bagaimana perasaan ayah saya berulang-alik sejauh 13 kilometer dari rumah semasa berkhidmat di Sekolah Kebangsaan Puteri Ledang, Sagil, suatu ketika dahulu.
Sekolah Kebangsaan Parit Raja.
Sekolah ini dibuka pada tahun 2005 untuk mengurangkan kesesakan di sekolah-sekolah rendah lain yang berhampiran seperti SK Pintas Puding, SK Pintas Raya serta SK Seri Sabak Uni. Buat pertama kalinya saya melangkah kaki ke sekolah ini membuat saya terpegun. Besar sungguh sekolahnya. Rekabentuk sekolah ini ialah jenis rekabentuk sekolah baru, di mana terdapat satu dataran luas di tengah-tengah dan dikelilingi oleh blok-blok bangunan sekolah disusun berbentuk segi empat. Tengok gambar lah kalau nak senang faham.
Kali pertama kami tiba di sini, macam rusa masuk kampung kami dibuatnya. Jengah dua tiga kali baru jumpa pejabatnya. Apatah lagi nak cari kelas-kelas dan bilik-bilik lain. Sampaikan kawan saya berkata, "boleh sesat macam ni". Haha.
Sekolah ini agak besar. Jumlah muridnya 749 orang kalau tak silap (kali terakhir saya tengok di pejabat). Terdapat 3 kelas bagi setiap darjah iaitu kelas Intan, Zamrud dan Delima mengikut susunan, kecuali darjah 6 yang ada 4 kelas. Setiap kelas ada lebih kurang 25 - 35 orang murid, atau mungkin lebih.
Waktu persekolahan di sekolah ini bermula pada jam 7.15 pagi dan tamat pada jam 1.15 petang kecuali Jumaat sehingga jam 12.05 tengah hari. Waktu rehatnya adalah pada jam 10.15 sehingga jam 10.45 pagi, hari Jumaat sehingga jam 10.35 pagi.
Kemudahan di sekolah ini agak lengkap. Ada bengkel Kemahiran Hidup, Makmal Sains, bilik J-Qaf, dan lain-lain. Stor sukan juga ada banyak peralatan yang diperlukan untuk proses pengajaran dan pembelajaran termasuklah alat permainan dalaman (indoor) seperti catur, dam, karom, congkak dan sebagainya.
Pergerakan di sekitar sekolah ini agak mudah kerana semua bloknya bersambung pada setiap tingkat. Jadi tak perlulah kita turun blok dan naik semula jika nak ke tingkat lain di blok bersebelahan. Memang memudahkan pergerakan guru dan murid.

Sepertimana sekolah praktikum saya sebelum ni, sekolah kali ini juga ada dua bilik guru, digelar bilik guru atas dan bawah. Bilik guru atas baru dibuka dalam 2-3 tahun kerana bilangan guru-guru yang semakin ramai. Kami ditempatkan di bilik guru atas sebab ada banyak meja yang kosong di situ.


Secara rasminya, kami menjalani praktikum kedua ini bermula 15 Julai sehingga 20 September. Di sini, saya masih lagi bersama sahabat dari SK Parit Bilal dahulu iaitu Hazirah dan Nadiah, selain rakan sebilik saya Irwan. Cuma kami berempat di sini. Tapi bilangan sedikit tak bermaksud tak seronok. Praktikum ini tetap menggembirakan macam dahulu.
Praktikum kali ini menyaksikan pelajar opsyen saya akan mengajar subjek Kemahiran Hidup dan Pendidikan Jasmani. Untuk Kemahiran Hidup, saya telah mengambil alih dua kelas tahun lima iaitu 5 Delima dan 5 Intan selain satu kelas tahun empat iaitu 4 Intan. Selain itu, saya juga mengajarkan Pendidikan Jasmani untuk kelas 5 Delima ini serta Pendidikan Kesihatan untuk tahun 3 Intan. Cikgu pembimbing kami untuk Kemahiran Hidup ialah cikgu Salimah manakala cikgu Hadi sebagai cikgu pembimbing Pendidikan Jasmani. Mereka memang baik hati dan selalu cuba membantu memudahkan urusan saya.
Menjalani praktikum semasa menjalani ibadah puasa Ramadhan sememangnya mencabar. Alhamdulillah juga seperti dinyatakan tadi, blok-blok di sekolah ni bersambung-sambung, boleh kami jimatkan tenaga untuk ke kelas-kelas walaupun blok berlainan. Tapi susah juga nak handle murid-murid untuk jalani aktiviti PJ masa bulan puasa ni.
Sepanjang berpraktikum di sini, banyak pengalaman yang kami dapat. Banyak peristiwa penting yang kami lalui bersama cikgu-cikgu di sini, terutamanya selepas cuti raya. Antaranya Majlis Khatam Al-Quran pada minggu terakhir sebelum cuti Hari Raya, Majlis Sambutan Hari Raya, Sambutan Bulan Kemerdekaan dan lain-lain. Yang menariknya, setiap orang daripada kami berempat ini merasa jadi pengacara majlis sepanjang dua bulan praktikum ni. Cikgu-cikgu di sini baik-baik belaka. Setiap kali jumpa mesti senyum, bertegur sapa. Rasa macam dah lama kenal walaupun kami di sini cuma dua bulan. Biasa lah, adat bertandang, kitalah yang kena ramah. Jangan tunggu tuan rumah yang tegur kita dulu. Kalau amalkan, insyaAllah, sekolah mana pun yang kita pergi pasti tak ada masalah.
Terharu bila cikgu pembimbing kami, cikgu Salimah belikan banyak coklat dari Langkawi. Terima kasih cikgu. Terima kasih jugak cikgu Munawar sebab belikan coklat dan minyak gamat dari Langkawi jugak. :)
Bermula selepas cuti raya, bilik guru hampir setiap hari tak pernah tak ada makanan. Cikgu-cikgu di sini memang rajin bawa bekal ke sekolah untuk dikongsi dengan rakan-rakan guru yang lain. Hampir setiap hari kami masuk ke bilik guru pasti ada makanan atas meja di sudut bilik guru. Siapa-siapa yang datang boleh terus je makan. Kalau yang rajin sikit biasanya mereka akan bancuhkan air untuk minum ramai-ramai.
Murid-murid di sini agak berbeza dengan murid di sekolah sebelum ini. Mungkin faktor cara hidup dan latar belakang keluarga masing-masing yang mempengaruhi. Cuma satu yang saya perasan, kanak-kanak zaman sekarang dah tak banyak kenangan manis seperti zaman kami kecil-kecil dulu. Suatu ketika semasa pertandingan mewarna kad ucapan Hari Raya, saya lipatkan bekas kertas (yang lipat kapal layar tu) supaya mereka boleh asah pensil dalam bekas tu. Lalu berkerumun murid-murid berkumpul dengan penuh teruja. Tapi bila bercakap tentang youtube, tentang game facebook, semua laju (bab yang ni saya kalah. haha). Saya tanya juga biasanya petang buat apa. Dah tak ramai murid yang ibu bapa mereka benarkan keluar rumah, mungkin atas faktor keselamatan. Akhirnya terperap mereka di rumah dengan gadjet yang bertimbun-timbun. Bab gadjet ni saya tahu mereka lebih advance, sehinggakan seorang murid tahun 3 terpandang handset saya lalu berkata,: "cikgu, saya pun ada handset tau..".. "cikgu tau handset awak lagi canggih".. "aah cikgu.. handset kita boleh buat macam-macam bla bla bla..".. huh!
Minggu terakhir di sini agak tertekan. Dengan dua kali observe, ditambah dengan 'serangan' unit praktikum, kelam kabut dibuatnya. Cukup untuk membuat tekanan darah naik sampai perlu dipantau oleh doktor pulak.

Jujurnya saya rasa lebih gembira di sekolah. Boleh dikatakan setiap hari di sini tak pernah sunyi, ada sahaja benda yang nak dibualkan dengan guru-guru. Setiap hari bersembang, bergurau, ketawa ramai-ramai, terasa macam kami dah kenal sejak sekian lama. Tak terasa langsung jarak perbezaan antara kami dengan guru-guru tetap walaupun kami cuma pelajar praktikum di situ.

Penamat praktikum ini agak sayu sebab saya tamatkan praktikum ini lebih awal berbanding rakan-rakan lain atas urusan yang tak dapat dielakkan. Tambahan pulak pada masa tu ada cikgu-cikgu yang saya rapat  yang bercuti dan berkursus. Entah bila dapat bertemu kembali.

Ini juga merupakan kali terakhir buat saya dan rakan-rakan pelatih ni berpraktikum bersama sebelum kami membawa haluan masing-masing untuk praktikum terakhir pada semester hadapan. Banyak kenangan bersama mereka. Sama-sama bila gembira, sama-sama saat kelam kabut, sentiasa beri semangat waktu pensyarah datang memantau. Hazirah yang banyak beri nasihat, Nadiah yang selalu beri pinjam laptop untuk PNP saya, Irwan yang selalu kongsi idea dan peralatan untuk mengajar Kemahiran Hidup. Terima kasih semua.

Terima kasih cikgu-cikgu yang banyak membantu. Cikgu Asip, cikgu Yahya, Ustaz Mustapha Kamal, Kak Azimah, Kak Zai, Kak Azie, kak Syikin, kak Villiah, abang Hadi, cikgu Munawar, cikgu Suhaily, yang selalu ajak sembang-sembang dan gelak-gelak kat bilik guru. Terima kasih buat cikgu pembimbing yang baik hati iaitu kak Salimah dan cikgu Latifah. Terima kasih kak Suhaila yang selalu borak-borak dengan kami berkongsi cerita. Terima kasih jugak buat cikgu Ismadi yang banyak membantu, siap tolong fotostatkan dokumen-dokumen yang kami perlukan dan cop satu persatu. Banyak bilangannya kalau diikutkan. Terima kasih buat seluruh warga Sekolah Kebangsaan Parit Raja.
Di kesempatan ini ingin rasanya memohon maaf atas sebarang kesalahan, keterlanjuran dan kesilapan diri ini. Satu hari nanti pasti saya akan rindu semua ini. Terima kasih semua.

SK Parit Raja dalam kenangan.

*****************************************

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jan 2014 09:11 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2014 09:08 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit raja</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jan 2014 09:51 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pengedar Shaklee <b>Parit Raja</b>, UTHM, dan Batu Pahat - Mahligai Cinta

Posted: 01 Dec 2013 07:16 AM PST

Assalamualaikum.

Mama merupakan pengedar Shaklee di kawasan Parit Raja, UTHM, dan Batu Pahat. Jika anda berada di kawasan-kawasan ini, anda boleh mendapatkan produk Shaklee secara terus dengan Mama. Mama menyediakan perkhidmatan Cash on Delivery (COD) bagi pelanggan-pelanggan yang meerlukan stok vitamin mereka dalam kadar segera. Tempat pertemuan untuk COD akan ditentukan kemudian.

pengedar shaklee parit raja, UTHM, batu pahat

Bagi yang tinggal di kawasan-kawasan lain, anda masih boleh untuk berurusniaga dengan Mama, tetapi segala penghantaran produk Shaklee akan dibuat melalui khidmat kurier. Syarikat kurier yang digunakan adalah GDex ataupun PosLaju, bergantung kepada keadaan.

Jika anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, anda juga boleh hubungi Mama untuk menyertai kumpulan kami (The Diamonds Network). Kumpulan ini bernaung di bawah kumpulan besar Jutawan, yang sudah berjaya menghasilkan ramai Masters Shaklee. Mama sedang mengumpulkan para pengedar Shaklee seluruh Malaysia, dan penyertaan anda memang amat dialu-alukan.

Akhir kata dari Mama, jangan segan-segan untuk berhubung dengan Mama melalui salah-satu cara ini:

Facebook: Mahligai Cinta
SMS/Whatsapp: 013-3876903

Ataupun isikan borang di bawah untuk menghantar emel kepada Mama:

– telah menulis sebanyak 150 entri untuk Blog Pengedar Shaklee.

Seorang insan yang sedang berusaha untuk menjadi seorang isteri dan seorang ibu yang terbaik. Meminati bidang pendidikan awal kanak-kanak, walaupun pada mulanya berasal dari bidang kesihatan. Berazam untuk menceritakan kenangan yang dilalui bersama suami dan anak-anak di blog ini. Memori Indah Dikongsi Bersama.

My Passion : Wakil Shaklee <b>di</b> Batu Pahat & <b>Parit Raja</b> Johor

Posted: 02 Dec 2013 08:24 PM PST

Kini Shaklee sangat MUDAH untuk dimiliki walau dimana jua anda berada. Untuk entri kali ini saya ingin mengumumkan yang Shaklee kini berada di Parit Raja & Batu Pahat.
Buat warga Parit Raja, UTHM, Ayer Hitam jika ingin dapatkan VITAMIN SHAKLEE anda boleh datag pick up di rumah saya. Caranya mudah sahaja hanya sms/whatsapp saya seperti di nombor yang tertera di gamba ini.
Buat warga Batu Pahat pula anda masih boleh menghubungi saya sendiri atau wakil saya iaitu Puan Mahanim 012-7637077 ataupun Puan Marliana 012-7898544.
Jika anda berminat untuk membuat pesanan/pertanyaan sila hubungi saya:
--------------------------------------------------------------------------
~Shaklee Independent Distributor Id 866183~

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved