ads

Jumaat, 31 Januari 2014

01 di desaru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jan 2014 01:02 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jan 2014 01:15 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jan 2014 02:10 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 01:09 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 01:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pulai <b>Desaru</b> Beach Resort - Pengalaman bercuti | encikarman.com

Posted: 08 Nov 2013 02:15 AM PST

Cuti Deepavali lepas, aku sempat pegi jalan-jalan kat Johor plak, biasa kat belah-belah pantai timur tuh, biasa sangat. Lagipun hujan sekarang ni tak sesuai ke pantai timur. Kali ni ke selatan, Johor. Pulai Desaru Beach Resort and Spa menjadi tempat tinggal kali nih. Sebelum pegi, hotel kena settle dulu beb sebab musim cuti ni biasanya ramai orang kat hotel takut takde kosong plak kan. Sebelum-sebelum ni aku pernah kongsikan pengalaman aku jalan di Awana Kijal Terengganu, perabih duit di Melaka, Teluk Batik, Cameron Highland dan Langkawi.

Jalan ke Desaru dari KL

Kat Pulai Desaru Beach Resort and Spa ramai orang Singapura duduk sini, bercuti. Local ada jugak la. Dalam 4 jam perjalanan dari KL, ambil PLUS highway, keluar kat exit Senai Utama, lalu JPO ( Johor Premium Outlets ) masuk Senai-Desaru Expressway, keluar dekat dengan Desaru. Senangje cari jalannya, tahu membaca jumpa lah tuh.

Yang Hampeh



Sampai hotel pukul 4.30 petang, bilik ada kosong sebab dah book awal-awal tapi belum kemas le pulak, tunggu jap sambil ronda-ronda. Pukul 6.30 petang, bilik belum kemas lagik. Apa punya servis la Pulai Desaru Beach Resort and Spa ni ( kasi nama buruk skit  hoho ). Buat-buat muka masam skit, siap le bilik.

Aktiviti di Desaru

Mandi kolam

Resort ni tepi laut, budak-budak memang suka berendam dalam air kolam hotel nih, view cantik baq hang.

Makan malam ni Restoran Terapung Seafood Bujang Fire Fly

Restoran ni atas air beb, terampung-ampung. Makanan seafood, harga boleh tahan mahalnya kalau banding dengan restoran kat Shah Alam. Kat sini jugak ada boat untuk pergi tengok kunang-kunang selama 20 minit. Malam tengok-tengok view kat tepi pantai dekat dengan hotel, fuhhh... segarnya rasa di tiup angin sepoi-sepoi bahasa.

Esoknya...

Lepas breakfeast, mandi kolam lagik. Aikk... banyaknya mandi kolam.


Lepas tuh check out hotel, pergi jalan-jalan cari makan di Sungai Renggit, dengar citer best makan kat sini.

Johor Premium Outlets (JPO)

Lepas makan, kenyang, pegi cari JPO ( Johor Premium Outlets ). Tempat beli barang-barang branded yang harga mahal-mahal tuh, tapi cukai takde. Kalau dah ada plan nak beli beg ke, kasut ker, sini bagus le sebab takde cukai kan.
Balik ke KL malam-malam buta, dari JPO pukul 8 malam, sampai rumah sudah letih ooo, duit pun habis.Keseronokkan bercuti ni memang best, terutamanya budak-budak. Dengar pergi hotel je, melompat-lompat.

Nazainik blog @_@: Berbabeque <b>di desaru</b>

Posted: 06 Nov 2013 07:01 AM PST

Ni plan budak2 lab tempat aku kerja
Dorang pla  nak bbq kat desaru..
Aku on jerk kalo laki aku pun on hihi

Bila aku tanye laki aku,die kate ok jerk,,,
Ape lg pergi la kitotang ke desaru pada hujung minggu.
Plan mmg tak nak tido sana....
Gi sana just buat bbq,mkn2 pastu balik.

Masa ni aku larat lagi
Sebab usia kandungan ku baru 7bln lbh huhu
Citer banyak tak guna
Jom layan gambo hahaha

Khemah tu aku beli kat situ sbb ujan daaaaa.mahal tu..tension
Buat bbq dlm ujan hahaha
Layanzzzzz
Nasib la tak hujan satu hari....

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jan 2014 01:20 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Dec 2013 01:09 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di desaru</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Dec 2013 01:18 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pulai <b>Desaru</b> Beach Resort - Pengalaman bercuti | encikarman.com

Posted: 08 Nov 2013 02:15 AM PST

Cuti Deepavali lepas, aku sempat pegi jalan-jalan kat Johor plak, biasa kat belah-belah pantai timur tuh, biasa sangat. Lagipun hujan sekarang ni tak sesuai ke pantai timur. Kali ni ke selatan, Johor. Pulai Desaru Beach Resort and Spa menjadi tempat tinggal kali nih. Sebelum pegi, hotel kena settle dulu beb sebab musim cuti ni biasanya ramai orang kat hotel takut takde kosong plak kan. Sebelum-sebelum ni aku pernah kongsikan pengalaman aku jalan di Awana Kijal Terengganu, perabih duit di Melaka, Teluk Batik, Cameron Highland dan Langkawi.

Jalan ke Desaru dari KL

Kat Pulai Desaru Beach Resort and Spa ramai orang Singapura duduk sini, bercuti. Local ada jugak la. Dalam 4 jam perjalanan dari KL, ambil PLUS highway, keluar kat exit Senai Utama, lalu JPO ( Johor Premium Outlets ) masuk Senai-Desaru Expressway, keluar dekat dengan Desaru. Senangje cari jalannya, tahu membaca jumpa lah tuh.

Yang Hampeh



Sampai hotel pukul 4.30 petang, bilik ada kosong sebab dah book awal-awal tapi belum kemas le pulak, tunggu jap sambil ronda-ronda. Pukul 6.30 petang, bilik belum kemas lagik. Apa punya servis la Pulai Desaru Beach Resort and Spa ni ( kasi nama buruk skit  hoho ). Buat-buat muka masam skit, siap le bilik.

Aktiviti di Desaru

Mandi kolam

Resort ni tepi laut, budak-budak memang suka berendam dalam air kolam hotel nih, view cantik baq hang.

Makan malam ni Restoran Terapung Seafood Bujang Fire Fly

Restoran ni atas air beb, terampung-ampung. Makanan seafood, harga boleh tahan mahalnya kalau banding dengan restoran kat Shah Alam. Kat sini jugak ada boat untuk pergi tengok kunang-kunang selama 20 minit. Malam tengok-tengok view kat tepi pantai dekat dengan hotel, fuhhh... segarnya rasa di tiup angin sepoi-sepoi bahasa.

Esoknya...

Lepas breakfeast, mandi kolam lagik. Aikk... banyaknya mandi kolam.


Lepas tuh check out hotel, pergi jalan-jalan cari makan di Sungai Renggit, dengar citer best makan kat sini.

Johor Premium Outlets (JPO)

Lepas makan, kenyang, pegi cari JPO ( Johor Premium Outlets ). Tempat beli barang-barang branded yang harga mahal-mahal tuh, tapi cukai takde. Kalau dah ada plan nak beli beg ke, kasut ker, sini bagus le sebab takde cukai kan.
Balik ke KL malam-malam buta, dari JPO pukul 8 malam, sampai rumah sudah letih ooo, duit pun habis.Keseronokkan bercuti ni memang best, terutamanya budak-budak. Dengar pergi hotel je, melompat-lompat.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved