ads

Khamis, 30 Januari 2014

01 di muar - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


Makan Best <b>di Muar</b> | Blog Juju

Posted: 21 Oct 2013 04:00 PM PDT

Assalamualaikum,


Actually ada banyak lagi banyak makan best kat Muar ni tapi memandangkan kami cuma short trip ke sini.  Tu pun sebab ada wedding, makanya ini je lah yang sempat kitorang cuba ;) Alhamdulillah merasa jugak


  1. Medan Ikan Bakar Sabak Awor (Makan Malam)

    Kitaorang ada terbaca review dengan blog mana ntah masa google search kata Kedai No. 8 Wak Jos tu sedap dan murah.

    Makanya ktorg pun try lah.  Harga sebenarnya rate standard je kut.  Masa mlm ktorg pergi tu tak banyak pilihan sangat ikan dia.  Tapi takpelah, cuba je lah.

    Menu :
    Nasi putih - 2
    Ketuka (anak ikan pari) - 1 ekor bakar biasa
    Kailan ikan masin - 2 org makan
    Sotong goreng tepung - 4,5 ekor saiz agak besar
    Kerang bakar 500g
    Air tembikai
    Air sirap laici
    Air kosong - 2

    Total : RM35

    Nasib dah jadi mak nandung, so selera kureng.  Semua dirasakan kurang enak dgn tekak.  Kalau sblm ni mau macam² lagi akan diorder.

    Sorry xde gambar sbb xberdaya nak snap pun *alasan sgt!

  2.  R & H Cafe Satey Maharani (Sarapan Pagi)
    Lokasi : Berhadapan dengan stesen bas Muar

    Nasi lemak bungkus - sedap jugak





    Mesti cuba signature dish - Satey
    Paling sedap satey perut & stey daging!

  3. Kopi 434
    Lokasi : Berhadapan dengan stesen bas Muar

    Kopi 434 ni sgt terkenal di Muar.  Jadi mesti rasa :)



Beli serbuk kopi 434 utk famili terchenta =)



Besarnya hidung mak nandung..huhuhu~

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved