ads

Ahad, 9 Februari 2014

01 di desaru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Singgah <b>Di Desaru</b> & Habeskan Duit Angpaw... - Nafiraa - Blogger

Posted: 05 Feb 2014 08:03 PM PST

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Senyum lah selalu, Senyum itu kan sedekah. :)
Hari ini nak sambung lagi citer percutian sponser ke Pengerang Johor.
semalam dh layan gambar2 site kan~ ade yang tanya kampeni i buat projek ape.
kampeni i neh kampeni construction. bangunan buat, oil n gas pon buat. yang kat pengerang nih project oil n gas.
lepas jer melawat tapak. i mintak site staff hantar i balik hotel. 
nak kemas2 barang untuk check out plak. dh check out kami gi makan dulu.
makan simple2 jer kat food court sama masa memula sampai.
lepas makan i call boss kecik cakap kami gerak balik KL dulu. hehehe
dalam kepala memang dh plan nak singgah Desaru. konon2 nak amik angin pantai lah.

Alhamdulillah.. dapat jugak realisasikan impian nak jejak Desaru.
Hati dah berbunga riang bila nampak pintu gerbang tu.
banyak hotel2 besar di sepanjang perjalanan ke Desaru tuh kan.
suasana kat situ dah tentu2 nye aman dan damai kan!
menghayati keindahan alam semula jadi.
malu2 sebab mama nak snap gambar dia.
Kakak Anis duk belakan sensorang. kalo 2 2 kat belakang. 
My Cinta yang setia menjadik pemandu walau kemana sahaja destinasinye.
kena bayar parking rm4 hengget.
Tapiiiiiii... x de ape sgt xtvt kat situ yg boleh di buat.
mungkin masih belom di komersial kan lagi kot tempat ni. food court pon x de.
kalo tidok boleh gak layan makan2 kat tepi pantai tu.
Keadaan pantai pon x sesuai utk mandi manda.


jadiknyeeee.. moh lah kita snap2 gambo jer lah.
dah habes bergambar, kami meneruskan perjalanan Kami yang masih jauh nih.
ingat x angpau yang i dpt masa dinner malam tuh?
3 angpau bawah tuh adalah milik i ngan Cinta.
isi nya tak banyak pon. RM10 setiap sampul. kalo ikutkan ade lucky angpau yang bernilai RM 100 dan RM 50. tapi i tak bape nak lucky sangat.. dalam rm10 jer.. dapat 3 keping. jadiknye rm30 hengget. hahahahaha.. jadik laaaaa..
x sempat sampai KL pon duit2 angpau tuh??
korang hagak2 ke mana habes duit2 tuh??
haaah?? JPO??? tidakkkkkk..
mana cukup pergi JPO bawak RM30.
lagi pon harga barang2 kat JPO tuh x sesuai lah untuk i. mahallllll.
Haaaaaaa... ini lah yang sesuai dgn RM30 tuh.
i singgah kat kedai ECO RM2. hahahhahahahahaha
semua barang rm2 jerrrr!!!
kedai tuh kalo jalan nak ke DESARU belah kiri korang.
nampak ajer kat mata i nih kalo nama kedai RM2 hengget nih.
Rasa nak menggelupor jer dalam kedai tuh. semuaaaaa barang i nak amik masuk bakul.
nasib kat tangan memang dah bajet nak habeskan duit angpau tuh jer. maknanyeeeee.
dapatlah 15 barang + 1 barang sebab i keluarkan lagi dr purse rm2. hahahahaha
memang seronok betol dpt shopping kedai2 murah cam neh! release tension jap.
bila lah kat shah alam pon nak bukak kedai RM2 nih. 
pelanggan tetap dah ade neh. hahahahahaha
okeh lah.. itu jer nak bebel hari nih.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved