ads

Sabtu, 8 Februari 2014

01 di pasir gudang - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Set Berpantang Shaklee <b>di Pasir Gudang</b>,Johor - Cerita Tentang Cinta

Posted: 23 Dec 2013 08:02 PM PST

Pagi tadi sebelum hubby pergi kerja, sempat dia hantar Fai untuk COD Set Berpantang Shaklee kat sepupu. Hari Khamis lepas dia ada PM Fai nak kan set berpantang Shaklee ni.. Tup tup, pagi tadi hantar set berpantang Shaklee, rupa-rupanya dia dah bersalin. Dah 4 hari... Hihi.. Comel baby dia, tak sempat nak snap pic sebab hubby nak cepat,nak pergi kerja..
Sempat la Fai explain kat sepupu Fai tu cara makan vitamin yg betul.. Sepupu Fai ni tak ambil full set berpantang Shaklee, dia cuma ambil vitamin untuk cepat baik luka jahitan, vitamin untuk menyusu dan untuk diet. Fai cadangkan yg paling basic untuk dia.. ESP, Vitamin C Sustained Released, Zinc Complex, Lecithin dan Alfalfa..
Untuk cepat baik luka jahitan:
ESP - protein. untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas bersalin.
Vitamin C Sustained Released - membantu dalam proses pemulihan luka.
Zinc Complex - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka luaran dan dalaman (rahim). pilihan terbaik untuk menggantikan ikan haruan atau gamat.


Alfalfa - untuk detox, buang angin dlm badan.
Lecithin - untuk memecahkan lemak dlm badan. (juga sangat baik untuk merawat bengkak susu).
Pengalaman Fai sendiri berpantang dengan Shaklee.
Pengalaman PERTAMA berpantang, bagi Fai takde lah menakutkan macam yg biasa Fai dengar. Rata-rata yg ada pengalaman bersalin, diorang bagitahu akan terasa ngilu pada tempat jahitan terutama masa kita tengah berjalan. Fai takde pula rasa macam tu. Time jalan tak sakit, cuma nak duduk kena kepit sikit dan posisi duduk tu kena betul. Hihi..
Yang paling best, badan tak rasa penat walaupun malam kerap bangun. Siangnya pula tak rasa mengantuk. Alhamdulillah Fai tak mengalami sembelit. Orang cakap dalam pantang tak boleh minum air masak banyak.. Salah sebenarnya tu... Air masak kena minum banyak tapi dalam kuantiti yg sedikit setiap kali minum. Kalau kurang air masak, tu yg boleh sebabkan sembelit. Berpantang dengan Shaklee, bagi Fai memang best. Badan rasa cergas, susu pun mencurah-curah. Setiap malam mesti baju basah lencun... Mula-mula tu Fai tak tahu, ingatkan si Adam ni kencing.. Rupa-rupanya air susu melimpah.. Hihi...
Luka jahitan alhamdulillah cepat baik.. 18 hari berpantang Fai dah ikut family beraya. Hihi.. Nasib baik la ibu, mak dgn mok ni modern. Dalam masa tempoh berpantang tu takde lah Fai duduk terperap je dalam rumah. Makan pun tak bercatu sangat. Semua Fai boleh makan, kecuali yg bisa2, yg sejuk2.. Tu je lah.. Kuih raya pun Fai boleh makan.Yang bestnya dalam pantang ni asyik makan je la... Hihihi...
Untuk anda yg masih tercari-cari set untuk berpantang, apa kata anda cuba Set Berpantang Shaklee. InshaaAllah inilah set berpantang terbaik yg anda cari...
Hubungi Fai untuk tempahan dan pertanyaan lanjut. I'm more than willing to help (>___<)
HP & Whatsapp : 019-7428120
Email: nnurfairuz@gmail.com 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved