Jumaat, 14 Mac 2014

01 di muar - Google Blog Search

01 di muar - Google Blog Search


GAMBAR SUASANA PILU <b>DI</b> MAJLIS TAHLIL 8 MANGSA TRADEGI <b>...</b>

Posted: 22 Feb 2014 11:05 PM PST

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un (انّا للہ و انّا الیہ راجعون) | Al-Fatihah | Sudah tentu berita kematian 8 pelajar akibat lemas di Sungai Muar menjadi tumpuan sepanjang beberapa hari ini. Apatah lagi, kejadian yang berlaku cukup menyentuh perasaan. Seorang demi seorang daripada mereka nekad terjun untuk menyelamatkan rakan yang tergelincir dan lemas yang akhirnya menyebabkan mereka turut mengalami nasib yang sama.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Sudah suratan Nya, harap keluarga, saudara-mara, dan sahabat mangsa yang meninggal redha dengan apa yang berlaku. Semoga mereka ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Insya ALLAH.

BACA ARTIKEL BERKAITAN DIBAWAH:

LEPAS SOLAT ZOHOR DAN SOLAT HAJAT, LIMA LAGI MAYAT REMAJA LEMAS DI SUNGAI MUAR DITEMUI

RAKAN CERITA TRAGEDI 8 HILANG DISEDUT PASIR JERLUS DI SUNGAI MUAR, BULOH KASAP

Hari ini ammboi tertarik untuk berkongsi 5 foto dari Berita Harian. Foto mengenai majlis tahlil untuk mangsa.

gambar lemas sungai muar 4 gambar lemas sungai muar 3 gambar lemas sungai muar 2 gambar lemas sungai muar 1

Menerusi gambar-gambar diatas, suasana pilu menyelubungi Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Buloh Kasap, ketika majlis bacaan Yassin dan tahlil diadakan untuk memperingati lapan sekawan yang lemas dalam tragedi di Sungai Muar, kelmarin. Sebilangan besar guru serta rakan lapan sekawan yang lemas dalam tragedi itu, tidak mampu menahan kesedihan lalu menangis teresak-esak.

Sudah tentu kehilangan 8 sekawan itu memberi kesan di hati mereka-mereka yang rapat dengan mereka. Apapun, banyakkan bersabar dan doakan mereka tenang disana. Amin…

Tags: , , , , , , ,

Category: INFO SEMASA

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads