ads

Khamis, 6 Mac 2014

01 di pontian - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Mama Aliaa @ Kak Ya: Kat Mana Nak Makan <b>di Pontian</b> Ni?

Posted: 22 Feb 2014 07:46 AM PST

Makan memang masalah kami anak-beranak kat Pontian ni.. maklumla.. depa ni a bit choosy.. so agak pening sikit. Aku pun takut nak makan sebarangan, kang sakit perut tak pasal kang! Memang ada la McD and segala bagai.. mamak pun ada tapi tak syok la kan? Dah Pontian ni dekat laut and terkenal dengan seafoodnya.. nak gok merasa weih..!
Ada lah satu blog ni suggest this one place.. We all pergi la ke sana.. dekat dengan Petronas aternya.. sampai je kat situ, Masya Allah! Lalat berhurung kau! Si Normanplak mula lah tak mboh makan sebab banyak lalat.. Macam berjuta aku nengok. Yang laki aku plak terus mengorder! Terjegil bijik mata akak suruh cancel. Dengan selamba dia kata, "Dah you yang suggest kan? Orang dalam blogtu yang kata.." Aku balas balik, "Memanglah orang blog kata ok, tapi tu tekak dia.. cancellah.. kang sakit perut kang! Tak pasal-pasal!"

Kita orang pun ca alif but.. kasi alasan Aliaa nak gi toilet.. then we all ke tepi pantai, makan kat sana.. mula-mula aman, lepas tu bila makanan sampai, lalat pun start berkampung sama! Dah lah our order salah kasi, then tak sedap mana pun! Mahal ke main! Betullah my friends kata, banyak-banyak tempat, kat KL gak yang best sebab saingan kot and tukang masak memang bertauliah! Ni pakai tangkap yang boleh masak ala-ala je..
Ya, mula-mula ok, lepas tu tah anak sapa tah pi hambat and datang kat we all.. rupa-rupanya anak orang berniaga kat situ.. dengan hingus leleh, kacau-kacau orang.. bila tanya orang keliling, semua pakat tak kenai.. then mak pak dia selamba je jerit dari jauh.. weih! Tolong ye, kok nak berniagapun, anak kau tu tolonglah jaga sikit! Nak di tegur, baru umur dalam 2 tahun! Tak berbalo lah makan kat sini! Baik makan McD pun bagus!
Ni the next morning, we all breakfast kat gerai kawasan kampung kat tepi jalan on the left hand side of the road. Just on the way to Jeti Kukup. Atas sikit from simpang ke Tanjung Piai... sedap sangat roti canai and nasi lemak dia tapi bab service ni, agak "lem" sikit la sebab tak cukup kaki tangan.. family je kot yang handle..

I terkilan sikit sebab my hubby terlupa nak bawak passport. Kalau tidak, dah boleh menyeberang ke Tanjung Balai, Indonesia for shopping! Lepas kenyang perut, we all balik hotel..

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved