ads

Khamis, 3 April 2014

01 di segamat - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


Cikgu zalim racun 20 ekor kucing sampai mati <b>di Segamat</b>! (Gambar <b>...</b>

Posted: 30 Mar 2014 10:08 PM PDT

http://tengoktvonline.blogspot.com/2014/03/cikgu-zalim-racun-20-ekor-kucing-sampai.html

Seorang cikgu dari Sekolah Dato' Bentara Dalam, Johor didakwa telah memberi racun kepada 20 ekor kucing sehingga menyebabkan kesemuanya mati dalam satu kejadian minggu lalu di Taman Seri Waja di Kampung Jawa, Segamat.

Seorang pengguna Facebook, Nur Syamila dalam satu status menceritakan kejadian itu dimana terdapat saksi yang melihat cikgu tersebut memberikan makanan "ikan racun" kepada kucing-kucing itu. Penduduk kampung kemudian telah menghantar ikan itu ke Pejabat Veterinar Daerah sebagai bukti sebelum bercadang membuat laporan polis dalam tempoh terdekat.

Manakala seorang pengguna Facebook lain pula, Amy Kurylenko telah memuatnaik gambar-gambar kucingnya yang telah mati akibat mangsa kekejaman manusia yang tidak berperikemanusian itu.

Tambahnya lagi, kini tinggal seekor sahaja kucing peliharaan yang masih hidup manakala 6 lagi telah mati.

Amy juga meluahkan kesedihan yang dialaminya kerana kucing-kucing itu merupakan peneman kepada ibunya dirumah.

"xde dah peneman mak aku... aku baru je cakap Onet dh mati dh mengalir air mata mak aku blom lg die tgk mayat kucing tu. Apa perasaan mak aku?" Tambah Amy.

20 ekor kucing yang mati itu berusia antara satu dan empat tahun. Sebahagian penduduk sekitar taman itu mahu pihak berkaitan menjalankan siasatan dan mengambil tindakan tegas terhadap individu yang amat tidak berhati perut itu. - TengokTVonline

0 ulasan:

Catat Komen

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved