ads

Khamis, 15 Mei 2014

01 di johor bahru - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Dhiya Afraa Bella ™: Murtabak Singapore ada <b>di Johor Bahru</b>?

Posted: 02 May 2014 08:03 AM PDT

Assalamualaikum readers..
Yeah!!! DAB da sampai ke Johor Bahru! Seriously lau sesapa yang tinggal di Selangor and then pergi pula ke negeri yang penuh berdaulat dan semagat patriotik yang tinggi, anda akan rasa waaaa!! 
Sampai je bandar JB sepanjang jalan ada bendera johor bahru berkibaran, seriuosly full okeys! why DAB tak nampak keadaan serupa ini di Selangor. Lepas tu keadaan di sana sangat la aman tenteram ya amat, tak tau nak cakap, amat berbeza tau. 
Setiap bangunan ada gambar besar tunjuk gambar ayahanda dan bonda tercinta ececehh, itu Raja kita larr. Tetiba rasa cam berada pada zaman Hang Tuah gitu.
Bendera johor merata-rata



Daulat Tuanku, serius terasa jiwa patriotik!
Masa yang ditunggu - tunggu hehe, Makan Time!! I loike ! 
Menu pertama kita pergi basah tekak dulu hehe, ABC Muar Johor, Fullamak sedap giler semua rasa cukup, berpelangi lagi tak tahan mak! besar tau mangkuk dia, lepas tu warung dia penuh cam da tak nampak kerusi kosong, DAB tak sempat nak snap pic huhu disebabkan keasyikan melayan my ABC hehuu.


Okay selepas ABC muat lagi nak masuk Rojak Muar! Heishhh tak sama dengan kat selangor berbeza, tak tau lah apa yang beza, kuah dia kot sebab rasa dia enak sungguh, kecur liur mak nih.



Ini dia pemandangan pokok, DAB lupa la nama tempat nih, tapi amat berdekatan dengan sekolah arab. ada pengantin buat photoshot tau.

 Hokeyyyy! tittle sebenarnya disini haha saja jek nak bagi anda scroll ke bawah dan bawah dan bawah hek hek. seriously I'm Fallin in Love with you!! MURTABAK SINGAPORE! Perbezaan dengan murtabak di selangor ni cuma telur lebih, daging cincang kow kow banyak, dan ada sos dia. Nampak je rupa dia gitu, tapi rasanya mak oiii haishh tak tau nak cakap apa kata anda pergi ke johor, rasai sendiri.
Sebenarnya waktu lunch DAB makan NASI BRIANI GAM KAMBING... nak jerit jap boleh tak? Arghhhhhhh!!!! sebab the best ever in my whole makan nasi briani sesedap itu, bukan mamak buat tau warga johor melayu kita tau haaaa, lau nengok kat parking lot semua plat W and B haha warga KL kemari semta - mata mahu makan Nasi Briani Gam. Terbaiklah bang!
Gambar? Opps sorry tak sempat la readers, da masuk dalam perut dulu uhuuks tak pa next time DAB share okeys ^^ 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved