ads

Isnin, 12 Mei 2014

01 di muar - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


SURIA AMANDA: Menu Ahad <b>Di Muar</b>

Posted: 28 Apr 2014 09:00 PM PDT

Sabtu Ahad memang hari tanpa diet aku...aku pun dah mention banyak kali dah kan...well...memang berbaloi x diet...sebabnya makan sedap2...tumpang plak makan lauk orang berpantang yang sebenarnya sedap walau xde cili..dengan lada hitam pun sedap tau...nak plak mak aku yang masak lauk berpantang tuh...aku tumpang sekali ngan senyuman sepanjang hari...buruk perangai.....
Semalam pergi pasar Parit Jawa...beli ikan2 baru yang sangat2 fresh...boleh tahan murah kecuali Ikan Parang dan Ikan Tenggiri..
Gulai Ikan Kembung campur Sawi
lauk orang pantang ikan tenggiri goreng
Gulai jantung pisang dengan lada hitam  - lauk orang pantang
kerang rebus untuk anak2...
Actually ada satu lagi menu...rendang pucuk pegaga, rendang kering yang dimasak dengan lada hitam...pun sedap giler..aku selamba je makan lauk orang pantang...siap request ngan mak..next nak beli pucuk pegaga dan nak mintak mak masak macam tu jugak...nanti nak jugak belajar...mana tau kan...mesti best giler...sekarang kena belajar masakan tradisi ni..bukan apa..esok2 mana tau anak aku plak dalam pantang...at least aku tau nak masak apa kan....tp tu la zaman sekarang x kisah pun pasal lauk2 pantang ni...dan ada x kisah pun bab berpantang....maybe sebab zaman moden ke...tp mak aku cakap..ikut pantang..bukan lama mana pun kan...badan nak pakai lama...esok2 semua dah x cantik dan x sama bentuk...sapa yang menyesal...bila fikir2 balik...betul jugak cakap mak tu....sekarang ni la nak kena jaga kan...

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved