Jumaat, 16 Mei 2014

01 di parit yani - Google Blog Search

01 di parit yani - Google Blog Search


P.W.S.T.M: TRIP <b>PARIT YAANI</b>, BT PAHAT JOHOR 3.5.2014 MERIAH

Posted: 05 May 2014 12:42 AM PDT

Assalamualaikum dan salam sejatera
Syukur kita kehadrat ilahi dengan limpah kurnia darinya sekali lagi kita diberi ruang untuk bersama dalam mrnjayakan majlis kita dibawah anjuran persatuan warisan seni terkukur malaysia(pwstm).
Alhamdulillah majlis kita berjalan dengan lancar dan amat meriah sekali dengan sambutan yang begitu diluar jangkaan kita.
Sekalong tahniah kpd rakan-rakan diatas sokongan padu kepada pwstm yg mana kehadiran seramai 360 org dan ahli baru yg mrndaftar adalah seramai 180 org.satu sambutan yang diluar jangkaan.
Dan setinggi-tinggi penghargaan dan tahniah kpd semua pemenang bagi 2 kategori yakni kategori terkukur dan kategori merbok.
Jumlahntangkapan terkukur keseluruhan adalah sebanyak 400± ekor.dan merbuk adalah sebanyak 100± ekor.ini bermakna jika nk memikat di parit yaani kena tunggu lagi 6 bulan.kikiki.habis semua burung telah dilarikan oleh pemikat dari seluruh pelusuk tanahair.
Inilah satu wadah yg bakal kita kenang dan sematkan didalam memori kita bahwa sebuah kenangan telah tercipta di paritbyaani yongpeng daerah bt pahat pd 3hb mei tahun 2014 telah tersemat didlm lipatan memori kita utk ditunjukkan kpd anak cucu kita dimasa depan.
Coretan itulah terpatri dlm coretan silaturahim besar bagi pwstm selepas trip sungkai pd tahun 2010 yg lalu.ini bermakna telah menjadi dan direkodkan sebagai guiness book of pwstm records hehe.
INilah silaturahim yg kita inginkan tanpa mengira kaum dan bangsa dlm satu seni warisan.
Jutaan terima kasih pihsk pwstm ucpkan kpd semua ahli jawatankuasa yg membanting tulang siang dan malam tanpa mengira penat dan lelah membantu pwstm bg menjayakan majlis kita ini tanpa gaji ditangan mrk.kerana keikhlasan mrk utk menaikkan silaturahim itulah mrk kuat memberi sokongan kpd pwstm ketahap sekarang ini.terima kasih kpd ajk pwstm.dan tidak dilupakan terima kasih kpd srmua para penyumbang yg sudi berkorban wang dan ringgit membeli hadia-hadiah utk dihulurkn kpd kita.pihak pwstm mendoakan keluasan rezeki kpd mrk semua.
Dan kd ketua kg parit yaani yg sudi bekerjasama dgn kita dari awal hingga akhir majlis.juga kpd group-group yg sudi hadir memberi sokongan padu kpd kita yakni group lc lagend,gml,gpc,gmp,gmm,gmt,ppmdtm,dll yg tidaknsempatbsaya sebutkan disini.tidak dilupakan rakan kita dari singapore yg sudi bersama-sama kita untuk memeriahkan lg majlis kita.
Trima kasih juga kepada pihak sinar harian johor yg sudi bersama kita yg menerbitkan keratan artikel pd 3.5.2014 dan laoran penuh pada 4.5.2014.org johor cpt dptkan sinar harian hari ini 4.5.2014 sebelum kehabisan.
Akhirkata saya mewakili pwstm menyusun jari sepuluh memohon ampun dan maaf andai sepanjang majlis terdapat kekurangan dari pihak kami.insyaallah pihak kami akan memperbaikinya dimasa-masa akan dtg.
Ada rezeki insyaallah kita akan bersua lagi dan kita akan cuba menciptakn lg sejarah pwstm books of heritage records.you all the best.
Sekian,wassalam
Yg benar
Longkedah


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

ads