ads

Rabu, 30 April 2014

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 11 Apr 2014 09:32 PM PDT

Pada 03 November 2013 yang lepas, Felda Lok Heng Barat telah menerima kunjungan dari sekumpulan pelajar USM Pulau Pinang, kedatangan mereka adalah berkaitan kajian kesan sebelum dan selepas menjuarai AKKF 2013 terhadap masyarakat warga Felda Lok Heng Barat. Kajian lapangan yang dianggotai 4 orang mahasiswi cantik USM ini diketuai oleh Saudari Syarifah, Saudari As, Saudari Ain & Saudari Fathia berlangsung seperti yang dirancang mengikut agenda mereka setelah tiba di Felda Lok Heng Barat.

Sessi wawancara pelajar USM dan Tuan Pengurus Felda Lok Heng Barat



Sessi pemberian cenderahati kepada Pengurus Felda Lok Heng Barat, Tuan Mahmud

Kajian mereka dimulai dengan mewawancara warga ibu yang mengusahakan projek IKS di bangunan UMNO Felda Lok Heng Barat

 Pelajar USM bergambar bersama para wargawati IKS Felda Lok Heng Barat


Agenda seterusnya, mereka dibawa menemuramah salah satu warga peneroka Encik Saat yang kreatif dengan laman rumah berkonsepkan kolam air terjun yang cantik 


Gambar kenangan di laman berkonsepkan kolam air terjun



Saudari Syarifah dan Saudari As bergambar bersama adik-adik yang sedang membuat 'study group'

 Turut tidak ketinggalan, Saudari Ain bergambar bersama kumpulan adik-adik Felda

Rumah seterusnya adalah milik Encik Supan Bin Kembang, dengan laman konsep botanical garden yang cantik dan ceria. Malahan, seisi keluarga ini turut ceria menerima kunjungan kami


Kunjungan seterusnya adalah menemuramah para belia Felda Lok Heng Barat, kajian tertumpu disekitar kawasan belia yang menjadi tumpuan belia bersukan & beriadah di waktu petang.

 Pada malam harinya, para pelajar mewawancara Saudara Muzaidee selaku Presiden Belia Felda Wilayah Selatan yang juga merupakan Pengerusi Belia Felda Lok Heng Barat. Aktiviti malam berakhir sekitar jam 11:30 malam.


Kajian hari kedua diteruskan di rumah cantik yang dimiliki Haji Karno (panggilan masyarakat felda)



 Konsep laman rumah yang cantik dan bersih, berkonsepkan ala 'British Design' dengan penuh hiasan bonsai dan kolam teratai menghiasi laman rumah.


Sessi wawancara dan perkongsian ilmu oleh Haji Karno tentang pengalaman berniaga beliau, serta banyak ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama pelajar USM.

 Aktiviti kajian yang dijangka selama 3 hari telah selesai dalam masa 2 hari sahaja, komitmen dan kerjasama seluruh warga Felda Lok Heng Barat sangat diluar jangkaan mereka. Syukur alhamduillah ~


Bergambar bersama admin sebelum berangkat pulang, semoga kunjungan mahasiswi USM ini membuahkan kejayaan dan turut menumpang bangga kerana saya juga adalah merupakan bekas pelajar Sarjana Muda USM & Sarjana UTM. Terima Kasih diucapkan kepada Universiti Sains Malaysia..!

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Edisi Purba : Suasana Pilihanraya <b>di Gelang Patah</b> - mknace unlimited

Posted: 24 Apr 2014 08:42 PM PDT

Edisi Purba : Suasana Pilihanraya di Gelang Patah. Hmmm... Gambo lama gak ni. Penghujung bulan April 2013. Masa ni tengah hangat pilihanraya. Gelang Patah kawasan tumpuan pulak tu. Siap polis masuk kampung gitu.












Enjoice...Sharing is power!!!

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Wawa&#39;z Donut: Cuti-cuti <b>di</b> Hotel <b>Desaru</b> Beach Resort~

Posted: 04 Feb 2014 04:15 PM PST

Okey sebelum aku membebel, entry ni punyalah susah nak buat sebab 2 kali tedelete. Adoiiii! Untuk yang ketiga, aku terus pakai laptop. Sakit hati aku guna ipad. Salah tekan, hilang semua. Ayam!

********************************************

Dua minggu lepas, kitorang bercuti ke Johor.
Plan asal, nak pergi kenduri kawen kawan daddy kat Johor. Alang-alang tu daddy ajak bercuti sebab dah lama sangat kitorang tak cuti-cuti Malaysia. Yehaaa! Dan macam biasa, daddy serahkan bulat-bulat kat aku nak pergi mana. Tak pikir panjang terus aku sebut LOTUS DESARU BEACH RESORT! Haaaa, amek. Baru ngidam nak gi sini, tetibe dapat offer bercuti harus lah sebut laju-laju. :D
Seminggu sebelum tu, tetibe aku terfikir nak bawak family aku bercuti sekali. Mak ayah aku pun dah lama sangat tak bercuti. Dulu masa kecik-kecik, bapak aku rajin bawak kitorang berjalan. Ni aku dah besar, dah bekerja, apa salahnya keluarkan duit siket untuk bawak dorang berjalan pulak kan.
Bila bawak family sekali, kitorang amek hotel yang ada dua bilik. Details hotel semua nanti aku share kat ujung-ujung entry nanti. Ngeeee.
Sampai je Desaru yang mak aiii punya lah jauh, kitorang lepak-lepak jap melepaskan lelah. Penat oiiii. Keluar kat Tol Skudai pastu nak ke Desaru pulak, pfffttt, dekat sejam. Kematu montot gue. Dah la dari Bangi ke Skudai pun 3 jam lebih. Penat tido-tido ayam. Bangun bukak mata, atas highway lagi. Nasib la adik-adik aku ada melayan Naila.
Pukul 4.30 petang baru tekedek-kedek ke water park. Jenuh ngajak mak bapak aku turun sekali. Asalnye dorang nak rehat je. Sampai bawah paling excited, mak aku. Bapak aku pulak siap tegur mak aku, "Haaa nak main benda-benda ni turunkan umur dulu." Boleh mak aku jawab, "Kalau gitu jadi 15 tahun la." Deng! Hahahaha. Dan mak aku nampak je gelongsor air terus cakap, "Eh mak nak main jugak la." Lama tak nampak mak aku happy cenggitu. :'D
Aku sebenar taknak main sebab takut bahayakan adik baby. Dah la pernah gugur sebelum ni. Jadi kekonon aku nak jadi tukang amek gambo je. Tapi bila tengok adik-adik aku, mak aku punya lah happy, aku pun. Hoiiii, takleh jadi ni. "Adik baby kuat tau! Dulu masa mama ngandung Kakak Naila relax je naik boat, naik gajah, naik semua benda-benda lasak. Jadi adik baby kena kuat macam Kakak Naila." Fuhhh! Dan aku pun join la dorang jugak main. Kuikuikui.

6.15 petang, naik atas siap-siap untuk dinner! Untuk dinner, hotel tak sediakan ye. Kalau nak jugak makan kat hotel boleh la tapi aku cakap dengan family nak makan kat Restoran Terapung. 15 minit jugak perjalanan dari hotel. Untuk dinner, adik aku belanja pulak. Muahahaha. Jadi mari lah kita ketuk dia kaw-kaw. Hehehe. Tapi sebelum tu aku dah cakap dengan adik, makan malam dalam RM1++. Jadi dia pun dah standby mental awal-awal jugak. Kehkehkeh.
Restoran Terapung bagi aku dan family best. Tapi kalau ada budak kecik tu hati-hati la ye. Kang sedar-sedar dah berenang anak-anak korang. Sebaek la masa tu Naila tengah moody sebab mengantuk. Jadi dia duk diam je atas kerusi sambil makan udang. Untuk makanan ni dorang ada pakej. Kitorang amek pakej untuk 5 orang makan. Lauk tomyam, ikan siakap masak apa ntah, udang butter, sayur kailan, sotong goreng, jus apple. Pakej tu cukup-cukup untuk 7 orang makan. Tekak aku dengan family kata BEST! Service pun pantas! Takde lama sangat nak tunggu. Haaaa lagi satu, kalau dorang serve otak-otak, korang amek sekeping je pun, akan di caj satu bekas. Kalau pergi ramai-ramai macam kitorang hari tu okey la boleh habiskan otak-otak tu. Cer pergi bertiga je, mampos nak habiskan sebekas tu. Hehehe.






Dah kenyang kitorang gerak balik ke hotel. Naila memang dah penat sangat sebab sehari suntuk tak tido. Tapi-tapi-tapi! Mak bapak aku je naik bilik. Aku dengan adik-adik aku semua nak lepak bawah dulu. Kawasan tu besar weh. Memalam meriah. Ada game yang hotel tu sediakan kalau nak main. Tapi kitorang tak main, tengok aje. Kiranye kalau nak lepak memalam takde la boring kat sana. Tapi-tapi-tapi! Sila lah bawak sweater sebab kat bawah angin malam sejuk sangat! Aku kat bawah pun tak lama sebab Naila duk merengek sejuk-sejuk.



Esok pagi. Kitorang breakfast berlima je. Aku, Daddy, Naila, Mak, Abah. Yang lain semua nak melingkar lagi atas katil. Haaa okey gak tu kalau dorang turun kena tambah duit untuk breakfast. Makanan kat situ? Errrr. Boleh la nak masuk tekak. Lepas breakfast, aku dengan Daddy jalan-jalan tepi pantai ala-ala pasangan couple yang romantik gitew. Tapi sebab matahari tengah naik, aku pun takde la nak melepak lama sangat kat tepi pantai. Terus cari bapak aku. Naila lepas sarap nak mengendeng dengan atok dia. Dapat la pow cekelat. Sebelum balik, bapak aku ajak daddy Naila main ping pong dulu nak panas-panaskan badan. Lama tak bersenam kononnya. Hihihi. Balik je bilik, adik-adik aku dah menunggu untuk mandi water park!! Wehuuuu!

Dekat-dekat pukul 12 tengah hari, kitorang pun siap-siap untuk check-out.  Sebelum check-out, kitorang amek gambo banyak-banyak sebagai kenangan. Hoiiii berjam-jam atas jalan nak sampai ke sini, takkan la nak blah gitu je. 




Perjalanan dari Desaru ke JB amek masa dekat sejam jugak. Tol dalam errrr tak ingat. Bawah RM10, dekat-dekat RM10. Sebelum cari makan kitorang singgah ke Danga Bay. Orang Bangi datang Danga Bay jadi ada perasaan batak disitu sebab tak pernah sampai. Wakakaka. Nama macam gempak ala-ala tempat korea kan. Sekali sampai, eh cenggini je Danga Bay nye? Muahaha. Daddy cakap memalam baru tempat tu meriah. Ooooo! Puas begambar kat Danga Bay, perut pun dah bekeroncong, marilah mencari makan. Tempat yang dituju Taman-U, makanan yang dicari errrrr semua pakat-pakat nak makan nasi beriani. Dan lagi sekali adik aku yang belanja. 




Okey sekian untuk percutian ke Desaru Johor. Ni kat bawah semua detail perbelanjaan kat sana. Errr takde la detail mana pun.

***************************************

Hotel Desaru 2 bilik (2hari 1 malam) - RM450 (Deposit RM100 masa check-in eh. Pastu jangan hilangkan segala mak nenek kad-kad yang dorang bagi kalau nak dapat balik RM100 tu). Pakej termasuk sarapan untuk 4 orang, tiket masuk water park 4 orang, budak umur 4 tahun ke bawah FREE. Kalau nak tambah tiket water park, sekepala RM5.
Banyak aktiviti lain boleh buat kat sini kalau korang cuti lama siket. Tapi semua aktiviti tu kena bayar. Kitorang memang tak sempat langsung la nak buat aktiviti tu semua. 2 hari 1 malam je kan.
Makan pulak kat Restoran Terapung. Kitorang amek pakej 5 untuk 7 orang makan. Harga RM161. Untuk otak-otak sebekas RM15.

Sekian^^

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


RUMAH UNTUK DISEWA <b>DI pARIT rAJA</b> | Rumah Sewa

Posted: 10 Mar 2014 05:08 AM PDT

Publish date: March 10, 2014 12:08 pm
Contact Name: zunita
Region: Johor
Location: Parit Raja Batu Pahat
Phone: 0127732369
Tags:

Berdekatan pekan Parit Raja Kawasan Melayu, 10 minit Ke UTHM, 10 minit Ke Pekan Ayer Hiyam dan 20 minit ke lebuhraya utara selatan, Rumah 3 bilik 2bilik air Lot tepi berpagar, berminat hubungi 0167704869/012773

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2014 11:31 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 11 Apr 2014 09:32 PM PDT

Pada 03 November 2013 yang lepas, Felda Lok Heng Barat telah menerima kunjungan dari sekumpulan pelajar USM Pulau Pinang, kedatangan mereka adalah berkaitan kajian kesan sebelum dan selepas menjuarai AKKF 2013 terhadap masyarakat warga Felda Lok Heng Barat. Kajian lapangan yang dianggotai 4 orang mahasiswi cantik USM ini diketuai oleh Saudari Syarifah, Saudari As, Saudari Ain & Saudari Fathia berlangsung seperti yang dirancang mengikut agenda mereka setelah tiba di Felda Lok Heng Barat.

Sessi wawancara pelajar USM dan Tuan Pengurus Felda Lok Heng Barat



Sessi pemberian cenderahati kepada Pengurus Felda Lok Heng Barat, Tuan Mahmud

Kajian mereka dimulai dengan mewawancara warga ibu yang mengusahakan projek IKS di bangunan UMNO Felda Lok Heng Barat

 Pelajar USM bergambar bersama para wargawati IKS Felda Lok Heng Barat


Agenda seterusnya, mereka dibawa menemuramah salah satu warga peneroka Encik Saat yang kreatif dengan laman rumah berkonsepkan kolam air terjun yang cantik 


Gambar kenangan di laman berkonsepkan kolam air terjun



Saudari Syarifah dan Saudari As bergambar bersama adik-adik yang sedang membuat 'study group'

 Turut tidak ketinggalan, Saudari Ain bergambar bersama kumpulan adik-adik Felda

Rumah seterusnya adalah milik Encik Supan Bin Kembang, dengan laman konsep botanical garden yang cantik dan ceria. Malahan, seisi keluarga ini turut ceria menerima kunjungan kami


Kunjungan seterusnya adalah menemuramah para belia Felda Lok Heng Barat, kajian tertumpu disekitar kawasan belia yang menjadi tumpuan belia bersukan & beriadah di waktu petang.

 Pada malam harinya, para pelajar mewawancara Saudara Muzaidee selaku Presiden Belia Felda Wilayah Selatan yang juga merupakan Pengerusi Belia Felda Lok Heng Barat. Aktiviti malam berakhir sekitar jam 11:30 malam.


Kajian hari kedua diteruskan di rumah cantik yang dimiliki Haji Karno (panggilan masyarakat felda)



 Konsep laman rumah yang cantik dan bersih, berkonsepkan ala 'British Design' dengan penuh hiasan bonsai dan kolam teratai menghiasi laman rumah.


Sessi wawancara dan perkongsian ilmu oleh Haji Karno tentang pengalaman berniaga beliau, serta banyak ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama pelajar USM.

 Aktiviti kajian yang dijangka selama 3 hari telah selesai dalam masa 2 hari sahaja, komitmen dan kerjasama seluruh warga Felda Lok Heng Barat sangat diluar jangkaan mereka. Syukur alhamduillah ~


Bergambar bersama admin sebelum berangkat pulang, semoga kunjungan mahasiswi USM ini membuahkan kejayaan dan turut menumpang bangga kerana saya juga adalah merupakan bekas pelajar Sarjana Muda USM & Sarjana UTM. Terima Kasih diucapkan kepada Universiti Sains Malaysia..!

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di kluang - Google Blog Search

01 di kluang - Google Blog Search


Perhilitan Tangkap Gajar Liar <b>Di Kluang</b> - MYNEWSHUB.MY <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2014 03:20 AM PDT


KLUANG – Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Johor dan Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah, Pahang berjaya menangkap seekor gajah liar di Ladang Sindora di sini.

Pengarah Jabatan Perhilitan Johor, Hasnan Yusop berkata, gajah itu ditangkap oleh empat kakitangan Unit Tangkapan Gajah Johor dan tiga kakitangan unit Gajah Kuala Gandah, Pahang di pinggir Ladang tersebut.

"Gajah bersaiz tapak 31 cm ini gajah dari kawasan Hutan Simpan Lenggor yang keluar dari kawasan hutan dan mendatangkan konflik di ladang itu dan Kampung Ilham serta Kampung Sri Timur," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Hasnan berkata, gajah itu dipindahkan ke hutan Endau Rompin lewat malam ini dengan menggunakan sebuah lori.

Sehubungan itu, beliau meminta kerjasama semua pihak menyalurkan maklumat tentang kehadiran hidupan liar di kawasan mereka dengan segera kepada Perhilitan. – mynewshub.my

Anda mungkin juga meminati:

Perhilitan Tangkap Gajar Liar Di Kluanghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Gajah1.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Gajah1-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

KLUANG - Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Johor dan Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah, Pahang berjaya menangkap seekor gajah liar di Ladang Sindora di sini. Pengarah Jabatan Perhilitan Johor, Hasnan Yusop berkata, gajah itu ditangkap oleh empat kakitangan Unit Tangkapan Gajah Johor dan tiga kakitangan unit...

<p style="text-align: justify;">KLUANG - Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Johor dan Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah, Pahang berjaya menangkap seekor gajah liar di Ladang Sindora di sini.</p> <p style="text-align: justify;">Pengarah Jabatan Perhilitan Johor, Hasnan Yusop berkata, gajah itu ditangkap oleh empat kakitangan Unit Tangkapan Gajah Johor dan tiga kakitangan unit Gajah Kuala Gandah, Pahang di pinggir Ladang tersebut.</p> <p style="text-align: justify;">"Gajah bersaiz tapak 31 cm ini gajah dari kawasan Hutan Simpan Lenggor yang keluar dari kawasan hutan dan mendatangkan konflik di ladang itu dan Kampung Ilham serta Kampung Sri Timur," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.</p> <p style="text-align: justify;">Hasnan berkata, gajah itu dipindahkan ke hutan Endau Rompin lewat malam ini dengan menggunakan sebuah lori.</p> <p style="text-align: justify;">Sehubungan itu, beliau meminta kerjasama semua pihak menyalurkan maklumat tentang kehadiran hidupan liar di kawasan mereka dengan segera kepada Perhilitan. - mynewshub.my</p> <p style="text-align: justify;"></p>

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved