Isnin, 5 Mei 2014

01 di kempas - Google Blog Search

01 di kempas - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Mar 2014 01:58 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pemuda <b>Gelang Patah</b> Sedia Bantu YB – Fakrul Zafran | JTimes

Posted: 24 Dec 2013 06:48 AM PST

Gelang Patah : Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Gelang Patah melaluai Naib Ketua Sdr Fakrul Zafran memberi jaminan akan menyokong dan membantu setiap program YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya yang mewakili Barisan Nasional.

Beliau menyifatkan program sehari bersama YB Nusajaya yang di buat oleh YB Dr Hj Zaini Hj Abu Bakar selaku wakil rakyat DUN Nusajaya adalah program yang akan memberi manafaat kepada rakyat dan parti khasnya kerajaan Barisan Nasional dalam usaha untuk merampas kembali Parlimen Gelang patah dan mengambil Dun Skudai yang di menangi oleh calon parti DAP pada PRU13 yang lepas.

Bagi Pergerakan Pemuda UMNO program turun padang dan program yang tidak formal menjadi agenda utama untuk merapatkan diri dengan golongan muda sejajar dengan apa yang di kehendaki oleh Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia .

RM480 juta untuk SRJK(C) Kuo Kuang <b>Gelang Patah</b>?

Posted: 01 Nov 2013 09:54 PM PDT

KUALA LUMPUR: Apakah Tan Sri Muhyiddin Yassin akan memperuntukkan RM480 juta kepada dua SRJK(C) Kuo Kuang1 dan 2 di Gelang Patah berasaskan janjinya dalam Pilihan raya Kecil Sungai Limau?

Ini untuk membuktikan bahawa Barisan Nasional akan terus membantu sekolah rendah Cina dan Tamil 'selagi ada matahari dan bulan'.

Demikian pertanyaan dilontarkan Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang dalam satu kenyataan, semalam.

Ini ekoran pada pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin selaku Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan mengumumkan peruntukan sebanyak RM1 juta untuk SRJK(C) Aik Min, RM1 juta untuk SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau dan RM50,000 untuk SRJK (C) Pek Hwa.

SRJK(C) Aik Min mempunyai 15 murid dalam lima kelas, iaitu Darjah 1( 2 murid), Darjah 2 (2), Darjah 3 (5), Darjah 4 (3), Darjah 5 (0) dan Darjah 6 (3).

SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau pula mempunyai 41 orang murid dalam enam kelas, iaitu Darjah 1 (1), Darjah 2 (5), Darjah 3 (10), Darjah 4 (4), Darjah 5 (12) dan Darjah 6 (9).

Sewaktu mengumumkan peruntukan berkenaan dalam pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin menyebut bahawa kerajaan Barisan Nasional akan terus membantu sekolah Cina dan Tamil selagi ada matahari dan bulan.

Menurut beliau, dakwaan yang menyebut Barisan Nasional hanya memberi peruntukan kepada sekolah-sekolah berbahasa ibunda ketika pilihanraya umum atau pilihanraya kecil adalah tidak benar.

Beliau mengatakan bahawa peruntukan kepada sekolah-sekolah Cina di Sungai Limau telah diluluskan lebih awal dan bukan "gula-gula" untuk meraih sokongan pengundi Cina yang berjumlah 1,800 orang di sana.

Kata beliau: "Walaupun di waktu tiada pilihanraya, kami tetap akan membantu kerana kerajaan Barisan komited untuk memperbaiki tahap pendidikan."

Justeru, Lim mengalu-alukan peruntukan berjumlah lebih RM2 juta kepada sekolah rendah Cina di Sungai Limau.

Katanya, berdasarkan peruntukan sebanyak RM1 juta kepada SRJK(C) Aik Min, atau RM66,666 bagi setiap seorang daripada 15 pelajar, dua buah SRJK (C) Kuo Kuang di Gelang Patah patut mendapat peruntukan sebanyak RM480 juta, atau RM213 juta untuk SRJK (C) Kuo Kuang 1 yang mempunyai 3,200 orang pelajar dan RM266 juta kepada SRJK (C) Kuo Kuang 2 yang mempunyai 4,000 orang pelajar.

di negeri johor - Google Blog Search

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong Perbendaharaan <b>Negeri Johor</b> (PNJ) - 05 May 2014

Posted: 23 Apr 2014 05:36 PM PDT

Permohonan adalah dipelawa daripada rakyat Negeri Johor atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Perbendaharaan Negeri Johor (PNJ) bagi jawatan seperti berikut:-
1. PENOLONG AKAUNTAN W27

2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W17

3. PEMANDU KENDERAAN H11
Tarikh Tutup : 05 May 2014 (Isnin)

01 di desaru - Google Blog Search

di desaru - Google Blog Search

01 di desaru - Google Blog Search


38 Tandas Berkubah Yang Menyerupai Masjid <b>Di</b> Pusat Peranginan <b>...</b>

Posted: 03 May 2014 07:09 PM PDT

Sekali pandang nampak seperti Masjid atau setidak-tidaknya surau tempat Umat Islam beribadat. Dengan rekaan kubah dan bentuk binaan seperti tempat Ibadat orang-orang Islam ini sebenarnya sebuah tandas! Binaan yang amat biadap dan kurang ajar ini terletak di Malaysia, lebih khusus lagi terletak di negeri Johor. Tandas biadap ini berada di dalam pusat peranginan Lotus Desaru Beach Resort, Desaru, Johor.
Mengapakah pihak berkuasa tempatan tidak prihatin sewaktu pembinaannya atau adakah pemilik pusat peranginan membina tandas ini tanpa mendapat kelulusan ohak majlis tempatan. Pihak berkuasa tempatan dan negeri wajib mengambil tindakan tegas terhadap pemilik resort untuk merobohkan bentuk binaan yang nenyerupai Masjid ini. Kita tidak mahu usaha halus pihk-pihak tertentu hendak menghina Islam berleluasa.
Maklumat yang diterima daripada sahabat yang tinggal di Desaru, kubah-kubah tandas berkenaan telah diturunkan dan kerja-kerja cat telah dilakukan untuk mengelakkan tempat berkenaan menyerupai sebuah Masjid.
Berita tandas berkubah yang menyerupai Masjid telah mendapat tempat di dalam akhbar tempatan hari ini. Terima kasih semua pihak yang menjadikan isu ini 'viral' semalam dan menyebabkan pihak pemilik resort mengambil tindakan yang cepat dan pantas untuk membetulkan keadaan.

Omak Kau!!!!: TANDAS AWAM BERKUBAH MENYERUPAI MASJID <b>...</b>

Posted: 03 May 2014 11:07 PM PDT

Mana nak dapat didalam dunia ini tandas awam berkubah menyerupai masjid .. hanya dinegeri yang diperintah UMNO dan negeri kelahiran UMNO sahaja boleh jumpa.

Inilah pemandangan yang terdapat disebuah Pusat Peranginan di Desaru, Kota Tinggi, Johor .. Sekali pandang nampak seperti masjid atau setidak-tidaknya surau tempat umat Islam beribadat.

Dengan rekaan kubah dan bentuk binaan seperti tempat ibadat orang-orang Islam ini sebenarnya sebuah tandas awam untuk kegunaan para pengunjung ke resort ini.

Omak Kau difahamkan nama resort ialah Lotus Desaru Beach Resort, Desaru Johor.

Binaan ini reka bentuk ala-ala masjid/surau ini seolah-olah macam suatu penghinaan pada agama Islam      dan sudah pun didirikan agak sudah lama tanpa ada sebarang tindakan tegas pun diambil pihak berkuasa tempatan termasuklah Jabatan Agama Islam Johor.

Dulu pernah sebuah surau di Desaru juga dirobohkan kerana digunakan oleh penganut agama lain dan kedudukan kiblatnya tidak betul.

Tandas yang menyerupai masjid/surau ini mengapa tiada sebarang tindakan diambil  .. Mana perginya suara Nooh Gadut??????

Yang pasti pembinaan tandas rupa masjid/surau ini sudah pasti mendapat kelulusan dari pihak berkuasa tempatan .. Itu sudah pasti.

Bangunan Tandas Resort <b>Di Desaru</b> Menyerupai <b>...</b> - MyNewsHub

Posted: 04 May 2014 05:09 AM PDT


SEBUAH resort di Desaru, Kota Tinggi, Johor mencetuskan kontroversi apabila sebuah bangunan tandas  di dalam resort berkenaan didakwa menyerupai masjid.

Gambar bangunan kecil itu yang mempunyai tiga kubah tersebar melalui blog pembangkang pada hari ini mendakwa tandas awam yang menyerupai masjid sebegitu hanya boleh ditemui di negeri yang ditadbir UMNO.

Bangunan berkenaan terletak dalam kawasan Lotus Desaru Beach Resort, pantai Desaru, Kota Tinggi, Johor dan didakwa ia seperti menghina agama Islam dengan rekabentuk sebegitu.

Pemeriksaan lanjut, penulis berjaya menghubungi pihak resort berkenaan  dan menurut kakitangan resort yang enggan namanya disiarkan, bangunan berkenaan memang memiliki kubah bagaimanapun ia telah wujud sejak tahun 90-an lagi di resort berkenaan.

Bagaimanapun, baru-baru ini pihak resort ingin memperindahkan lagi bangunan itu dan sejak itu ia menjadi perhatian orang ramai dengan corak binaan ala-ala Maghribi yang ditonjolkan melalui kubah berkenaan.

Menurut kakitangan itu, pihaknya menyedari kontroversi berkenaan pagi tadi apabila ia tersebar di internet dan beliau berkata pihak resort sudah pun bertindak menanggal dan menurunkan khubah berkenaan.

Katanya, pihak Jabatan Agama Islam Johor juga sudah hadir dan melihat bangunan itu ekoran kontroversi berkenaan.

Sebelum ini, sebuah resort berhampiran di Tanjung Sedili juga mencetus kontroversi apabila sebuah bangunan yang digunakan sebagai surau di Tanjung Sutera Resort telah disalahgunakan sebagai lokasi membuat ritual agama Buddha.

Hasilnya, kini bangunan di Tanjung Sedili itu sudah pun dirobohkan dan pemilik resort berkenaan turut ditahan.

BERITA LANJUT MENYUSULMYNEWSHUB.MY

Oleh : IBNU KHUSAIRY ARIS

Anda mungkin juga meminati:

Bangunan Tandas Resort Di Desaru Menyerupai Masjid Didakwa Hina Islamhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/MasjidTandas_2.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/MasjidTandas_2-150x150.jpgAuthor MNH myHangatUtama,

SEBUAH resort di Desaru, Kota Tinggi, Johor mencetuskan kontroversi apabila sebuah bangunan tandas  di dalam resort berkenaan didakwa menyerupai masjid. Gambar bangunan kecil itu yang mempunyai tiga kubah tersebar melalui blog pembangkang pada hari ini mendakwa tandas awam yang menyerupai masjid sebegitu hanya boleh ditemui di negeri yang ditadbir UMNO. Bangunan...

SEBUAH resort di Desaru, Kota Tinggi, Johor mencetuskan kontroversi apabila sebuah bangunan tandas  di dalam resort berkenaan didakwa menyerupai masjid. Gambar bangunan kecil itu yang mempunyai tiga kubah tersebar melalui blog pembangkang pada hari ini mendakwa tandas awam yang menyerupai masjid sebegitu hanya boleh ditemui di negeri yang ditadbir UMNO. Bangunan berkenaan terletak dalam kawasan Lotus Desaru Beach Resort, pantai Desaru, <strong><a title=" Warga Emas Maut Motosikal Rempuh Lori Di Kota Tinggi" href="https://www.google.com/url?q=http://mynewshub.my/2014/02/28/warga-emas-maut-motosikal-rempuh-lori-di-kota-tinggi/&sa=U&ei=li1mU7u-NcrprQel3IHABg&ved=0CAgQFjAB&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNHztNFxG0n0vEkIrDbPvblnXtxlKQ" target="_blank">Kota Tinggi</a></strong>, Johor dan didakwa ia seperti menghina agama Islam dengan rekabentuk sebegitu. <strong>Pemeriksaan lanjut, penulis berjaya menghubungi pihak resort berkenaan  dan menurut kakitangan resort yang enggan namanya disiarkan, bangunan berkenaan memang memiliki kubah bagaimanapun ia telah wujud sejak tahun 90-an lagi di resort berkenaan.</strong> <strong>Bagaimanapun, baru-baru ini pihak resort ingin memperindahkan lagi bangunan itu dan sejak itu ia menjadi perhatian orang ramai dengan corak binaan ala-ala <a title="9 Maut Helikopter Tentera Maghribi Terhempas - " href="https://www.google.com/url?q=http://mynewshub.my/2012/11/15/9-maut-helikopter-tentera-maghribi-terhempas/&sa=U&ei=WC1mU5XuJY6zuAT2z4DgAw&ved=0CAYQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFmditKyevja-1JvxFzlBiIJImCew" target="_blank">Maghribi</a> yang ditonjolkan melalui kubah berkenaan.</strong> <strong>Menurut kakitangan itu, pihaknya menyedari kontroversi berkenaan pagi tadi apabila ia tersebar di internet dan beliau berkata pihak resort sudah pun bertindak menanggal dan menurunkan khubah berkenaan.</strong> Katanya, pihak Jabatan Agama Islam Johor juga sudah hadir dan melihat bangunan itu ekoran kontroversi berkenaan. Sebelum ini, sebuah resort berhampiran di Tanjung Sedili juga mencetus kontroversi apabila sebuah bangunan yang digunakan sebagai surau di Tanjung Sutera Resort telah disalahgunakan sebagai lokasi membuat ritual agama Buddha. Hasilnya, kini bangunan di <a title="Isteri Pengurus Resort Hina Orang Islam Sedili?" href="https://www.google.com/url?q=http://mynewshub.my/2013/08/13/isteri-pengurus-resort-hina-orang-islam-sedili/&sa=U&ei=Hy1mU67UFMXQrQe5l4DoDQ&ved=0CAYQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNGPW1h7mw96EDODyr29vczXZzAL4A" target="_blank"><strong>Tanjung Sedili</strong></a> itu sudah pun dirobohkan dan pemilik resort berkenaan turut ditahan. <strong>BERITA LANJUT MENYUSUL</strong> - <strong>MYNEWSHUB.MY</strong> Oleh : <strong>IBNU KHUSAIRY ARIS</strong>

KUALA LUMPUR: Apakah Tan Sri Muhyiddin Yassin akan memperuntukkan RM480 juta kepada dua SRJK(C) Kuo Kuang1 dan 2 di Gelang Patah berasaskan janjinya dalam Pilihan raya Kecil Sungai Limau?

Ini untuk membuktikan bahawa Barisan Nasional akan terus membantu sekolah rendah Cina dan Tamil 'selagi ada matahari dan bulan'.

Demikian pertanyaan dilontarkan Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang dalam satu kenyataan, semalam.

Ini ekoran pada pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin selaku Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan mengumumkan peruntukan sebanyak RM1 juta untuk SRJK(C) Aik Min, RM1 juta untuk SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau dan RM50,000 untuk SRJK (C) Pek Hwa.

SRJK(C) Aik Min mempunyai 15 murid dalam lima kelas, iaitu Darjah 1( 2 murid), Darjah 2 (2), Darjah 3 (5), Darjah 4 (3), Darjah 5 (0) dan Darjah 6 (3).

SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau pula mempunyai 41 orang murid dalam enam kelas, iaitu Darjah 1 (1), Darjah 2 (5), Darjah 3 (10), Darjah 4 (4), Darjah 5 (12) dan Darjah 6 (9).

Sewaktu mengumumkan peruntukan berkenaan dalam pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin menyebut bahawa kerajaan Barisan Nasional akan terus membantu sekolah Cina dan Tamil selagi ada matahari dan bulan.

Menurut beliau, dakwaan yang menyebut Barisan Nasional hanya memberi peruntukan kepada sekolah-sekolah berbahasa ibunda ketika pilihanraya umum atau pilihanraya kecil adalah tidak benar.

Beliau mengatakan bahawa peruntukan kepada sekolah-sekolah Cina di Sungai Limau telah diluluskan lebih awal dan bukan "gula-gula" untuk meraih sokongan pengundi Cina yang berjumlah 1,800 orang di sana.

Kata beliau: "Walaupun di waktu tiada pilihanraya, kami tetap akan membantu kerana kerajaan Barisan komited untuk memperbaiki tahap pendidikan."

Justeru, Lim mengalu-alukan peruntukan berjumlah lebih RM2 juta kepada sekolah rendah Cina di Sungai Limau.

Katanya, berdasarkan peruntukan sebanyak RM1 juta kepada SRJK(C) Aik Min, atau RM66,666 bagi setiap seorang daripada 15 pelajar, dua buah SRJK (C) Kuo Kuang di Gelang Patah patut mendapat peruntukan sebanyak RM480 juta, atau RM213 juta untuk SRJK (C) Kuo Kuang 1 yang mempunyai 3,200 orang pelajar dan RM266 juta kepada SRJK (C) Kuo Kuang 2 yang mempunyai 4,000 orang pelajar.

RM480 juta untuk SRJK(C) Kuo Kuang <b>Gelang Patah</b>?

Posted: 01 Nov 2013 09:54 PM PDT

KUALA LUMPUR: Apakah Tan Sri Muhyiddin Yassin akan memperuntukkan RM480 juta kepada dua SRJK(C) Kuo Kuang1 dan 2 di Gelang Patah berasaskan janjinya dalam Pilihan raya Kecil Sungai Limau?

Ini untuk membuktikan bahawa Barisan Nasional akan terus membantu sekolah rendah Cina dan Tamil 'selagi ada matahari dan bulan'.

Demikian pertanyaan dilontarkan Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang dalam satu kenyataan, semalam.

Ini ekoran pada pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin selaku Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pendidikan mengumumkan peruntukan sebanyak RM1 juta untuk SRJK(C) Aik Min, RM1 juta untuk SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau dan RM50,000 untuk SRJK (C) Pek Hwa.

SRJK(C) Aik Min mempunyai 15 murid dalam lima kelas, iaitu Darjah 1( 2 murid), Darjah 2 (2), Darjah 3 (5), Darjah 4 (3), Darjah 5 (0) dan Darjah 6 (3).

SRJK(C) Yuk Meng di Sungai Limau pula mempunyai 41 orang murid dalam enam kelas, iaitu Darjah 1 (1), Darjah 2 (5), Darjah 3 (10), Darjah 4 (4), Darjah 5 (12) dan Darjah 6 (9).

Sewaktu mengumumkan peruntukan berkenaan dalam pilihanraya kecil Sungai Limau, Muhyiddin menyebut bahawa kerajaan Barisan Nasional akan terus membantu sekolah Cina dan Tamil selagi ada matahari dan bulan.

Menurut beliau, dakwaan yang menyebut Barisan Nasional hanya memberi peruntukan kepada sekolah-sekolah berbahasa ibunda ketika pilihanraya umum atau pilihanraya kecil adalah tidak benar.

Beliau mengatakan bahawa peruntukan kepada sekolah-sekolah Cina di Sungai Limau telah diluluskan lebih awal dan bukan "gula-gula" untuk meraih sokongan pengundi Cina yang berjumlah 1,800 orang di sana.

Kata beliau: "Walaupun di waktu tiada pilihanraya, kami tetap akan membantu kerana kerajaan Barisan komited untuk memperbaiki tahap pendidikan."

Justeru, Lim mengalu-alukan peruntukan berjumlah lebih RM2 juta kepada sekolah rendah Cina di Sungai Limau.

Katanya, berdasarkan peruntukan sebanyak RM1 juta kepada SRJK(C) Aik Min, atau RM66,666 bagi setiap seorang daripada 15 pelajar, dua buah SRJK (C) Kuo Kuang di Gelang Patah patut mendapat peruntukan sebanyak RM480 juta, atau RM213 juta untuk SRJK (C) Kuo Kuang 1 yang mempunyai 3,200 orang pelajar dan RM266 juta kepada SRJK (C) Kuo Kuang 2 yang mempunyai 4,000 orang pelajar.

01 di muar - Google Blog Search

01 di muar - Google Blog Search


Petronas Cub Prix Pusingan Kedua <b>Di Muar</b> | Satu Johor

Posted: 23 Apr 2014 05:54 AM PDT

ads