Jumaat, 4 Mei 2012

01 di pasir gudang - Google Blog Search

01 di pasir gudang - Google Blog Search


~ Luahan Hati Budak @beL91 ~: Orinteering <b>Di Pasir Gudang</b>

Posted: 09 Apr 2012 12:59 AM PDT

....بسم الله الرحمن الرحيم
-السلام عليكم-
•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•

Fuhhh penatnya 

Hai semua rindu abel tak?
mestilah rindukan lama tarak nampak itu muka..*(gaya cakap cina)
erm memang la saya pergi 
Orienteering Di Pasir Gudang !!!
Pergh memang best pergi sana
sebab dapat jumpa kawan-kawan abel
dan juga adik2 abel yang disayangi
Siapa yang abel jumpa kat sana
1. Mr. Sam (a.k.a Serizawa Pot) (UTEM)
3. Nurafiqah Binti Mohd Rafi (UiTM Segamat)
4. Azfar Rohani (UiTM Segamat)
5. Dayang Suraya (UiTM Segamat)
7. Nurhawaniy (UiTM Kedah)
8. Muhammad Farhan (UiTM Kedah)
9. Nizam a.k.a Chin Peng (UiTM Kuala Pilah N.9)
10. Nik Syakir (UiTM Kuala Pilah N.9)
11. Harry Zainal & seangkatan (UiTM Larkin KBJ)
12. Siti Zuleha (Budak Dip Banking -  Degree Finance)
13. Shima (Budak Dip Banking - Degree Finance)
14. Atoiai banyaknyer...malas mau tulis...
Abel sebenarnya tak nak pun masuk orienteering ni 
yelah sebab dah TUA dah nak masuk2 ni
tapi sebab utamanya ialah nak jumpa kawan2 abel
abel pun tanyalah Firdaus Harun 
"Boleh je kalau kau nak pergi tapi kau kena jadi pengurus..."
asyik pengurus jer kerja abel ni
sampaikan bila jumpa Si Nizam 
"KAU PERGI MANA2 MESTI JADI PENGURUS JE KAN..?"
~ hahaha ~
Suka Suki jer kata Abel macam tu...
(Aku tahu kau tengah gelak sorang2 baca blog aku kan...???)
STALKER TERBAIK!!!

Oklah mulanya cerita macam ni
Abel sepatutnya kena daftar 4.4.2012
tapi sebab masa tu abel ada hal
*(kena kemas rumah atuk kat Kampung Kandang)
*(Hari Jadi Nashuha Binti Omar)
so x dapatlah abel nak mendaftarkan diri
abel daftarkan diri masa 5.4.2012
masa tu pun datang kul 10 malam
sebab makan dengan keluarga
sambut hari lahir Nashuha
(lagipun rumah saya dengan UiTM Lendu 20 minit sudah sampai)
~ Untunglah ~

Sampai kat UiTM ada taklimat
so lepas letak barang kat bilik terus duduk dengan dorang
tiba-tiba Ifwat datang

"Abel sila tulis nama kat kumpulan G.."

OK !

Ingat tulis apalah tadi
rupanya tulis nama untuk pasukan orienteering
Ok group G
lepas tu Daus cakap kat depan

"Kumpulan A-E semua hebat2 kan...!"

Yelah Daus kumpulan A - E jer
kumpulan F,G,H dia tak cakap apa2

Yelah bak kata Myra My Gemuk

F - Failed !

G - Gagal !

H - Harapan !

(Sabar je lah :)
Btw rasa menyesal pula tak balik awal
sebab dorang Batch 31 & 32
dapat hadiah RM 200 dan jugak dapat berlari
dari UiTM sampai ke Masjid Tanah
*(Teringat masa buat latihan Jambori dengan Fiza, Daus, Ifwat, Hazim...Motip dah rindu)

Lepas tu keesokkan harinya kami semua bertolak pada pukul 8 pagi
masa bertolak ke sana HUJAN
Otw ke sana abel tidur je kerja
sampai kat sana Dewan Pasir Gudang kami semua daftar dan dapat baju
lepas tu Encik Ahmad Raya dengan Encik Sahak
belanja kitaorang seorang RM 5
*(Sayang Abah2 saya ni)
 lepas tu 6 orang dari kami kena stay kat Dewan
Abel nak stay tapi pada masa yang sama selesama + pening = mengantuk !
jadi x dapatlah nak stay dengan dorang
masa tu mesej Wani (NYDP UiTM Kedah)
Dia kata dia tidur kat homestay petang nanti sampai
lepas tu kami semua daftar diri di UiTM Larkin (Kampus Bandaraya Johor)
dan solat, mandi, siap2 ke Dewan Pasir Gudang

Malam dalam pukul 8 kami sampai di Dewan
sebab ada Forum 1 MALAYSIA
masa tu nak jumpa Nurafiqah Binti Mohd Rafi
tapi phone dia bateri kong so x dapat nak jumpa
Wani pun x dapat nak jumpa sebab dia balik awal
xper kalau ada jodoh kita boleh jumpa *(esok pun boleh)
masa kat dalam dewan tu
abel duduk sebelah Lynn
kitaorang asyik gelak jerk kerja kat belakang

Tiba-tiba abel nampak skandal Murni
Datuk Pidato !!!
(Datuk ni kalau cakap memang Lantang, Jelas & Kelakar)
apalagi terus calling2 Murni
Murni kata Datuk tu kirim salam Assalamualaikum pada semua budak Melaka
Dia kata dia rindu kat semua budak Melaka
* (Dia rindu Murni ke rindu Kitaorang ) *
~ HAHAHAHA ~
Sebenarnya kitaorang kenal Datuk tu kat Pagoh lagi
memang dia terbaik dari mata layu nak tertidur dia boleh segarkan balik mata kita....

Kitaorang balik awal masa tu sebab semua orang belum makan
kitaorang makan kat
RESTORAN SEDAP GILER !!!
* (Memang Sedap Giler dan Cepat ) *
lepas tu kitaorang balik ke KBJ
masa balik abel ajak Lynn g tingkat atas jumpa
Nurafiqah Mohd Rafi
dapat jumpa dia borak2 lepas tu tidur
kkrrooohhhh
^_^

Keesokkan paginya kami dah bertolak ke Dataran Pasir Gudang
ramainya orang masa tu
ada pakai baju kuning, hijau, biru, merah, putih, oren...(macam pelangi)
Masa abel datang, abel nak jumpa wani tapi x dapat
lepas tu kami semua berkumpul kat satu tempat lapang ada briefing
lepas tu ada senaman aerobik
dan kemudian abel dengan dorang pergi turun bawah sarapan pagi
lepas tu naik atas balik nak jumpa Waniy
nak jumpa dia kat depan Johor FC
lepas tu Mr. Sam mesej kat mana...hehehe dia kata dia kat tempat permulaan Orienteering
x sempat nak balas Waniy call terus jumpa dia
~ RINDU ~
masa nak ke tempat Waniy & Farhan terjumpa Mr. Sam
main lambai tangan jerk...soorrrryyy kita nak jumpa kawan lamalah
 Lepas tu jumpa Farhan  (Hidung2) - comel
lama tak jumpa dia, kali terakhir jumpa dia masa kat Pagoh
masa tu boleh pulak tersesat masuk sampai ke dalam  kelapa sawit
2 orang pulak tu, lepas tu dia punya phone bateri x ada so pinjamlah phone abel
lepas tu balik dari Pagoh dia mesej ucap terima kasih
* ( Bila difikirkan kelakar giler sebab sesat sampai sekarang kitaorang kawan )
 lepas tu kitaorang ambil gambar sama2

Lepas tu abel pergi jumpa Mr. Sam
ajak Mr. Sam jumpa adik-adik komander abel
Mr. Sam ni sebenarnya abang guider kami masa Trans Cameron
so dia kenallah komander melaka
dia nilah yang suka kacau Minah Latah a.k.a Lynn
masa dia datang tu Lynn dah lari2 dah *( malu + xnk jumpa)
~ hahaha ~
kelakar sangat ... semua orang terkejut jumpa Mr. Sam
lepas tu dia salam dengan budak2 abel
dia nampak Lynn, nak kenakan dia tapi Lynn kalau boleh nak g jauh sejauhnya2
~ hehehe ~
lepas tu ambil gambar dengan dia
lepas tu dia kata All The Best kat semua orang
^ Terima Kasih ^
nama dia budak-budak panggil Abang Pot
tapi abel panggil dia Mr. Sam sebab muka dia macam Shaheizy Sam
tapi dia kata muka dia macam Aaron Aziz
(Perah Santan!)

Masa nak mula tu abel tengah sibuk bergambar dengan dorang semua
tiba-tiba abel ternampak
CHIN PENG a.k.a Nizam !!!
~ hahaha ~
terus pergi kat dia, (dia ni legend orienteering ni)
masa pergi kat dia bual2 borak2 tanya khabar
macam2 kitaorang borakkan
yang abel tak sangka
dia cakap yang dia baca blog abel pasal sebelum ni punya post
dia kata dia gelak gila2 sebab kelakar
~ kahkahkah ~
Mestilah Mak Motip bila buat blog ayat nak Mantap jerk
lepas tu dia kata abel dah habiskan tapi kenapa still boleh datang Orienteering
dah minat nak buat camno
lepas tu dia kata
~ Legend ~
( Rasa nak bagi kakiku di mulutmu biar mulutmu berdarah )
:p

Lepas tu bermulalah pertandingan Orienteering
Abel satu pasukan dengan

1. Nurul Hazarah
2. Dsuhada
3. Atiqah Zainal

Abel kena lari dengan Hazarah
masa lari tu jangan cakaplah mula-mula dah tersesat
abel x tau kat mana sebab kat Dataran tu ada 3 jalan keluar abel amik mana yang dekat
lepas tu abel jumpa pak cik ni tanya kat mana kitaorang
pak cik tu tak tahu
lepas tu kami pergilah lari dan alhamdulillah dapat Checkpoint pertama no. 17
lepas dah tahu checkpoint pertama abel dah tahu abel kat mana dan mulakan misi mencari
penat jugaklah sampai tersesat2
kami dapat habiskan 7 checkpoint
erm alhamdulillah
lepas tu Dsuhada dan Atiqah Zainal pula yang mencari
alhamdulillah 7 jugak
cuma masa yang kitaorang buat tu terlebih 2 minit
(TAWAKAL JELAH :)

Lepas tu abel jumpa Nik Syakir
masa tu tengah lari nak ke checkpoint seratus markah
lepas tu jumpa dia lagi masa tengah rehat2
masa duduk dengan budak2 komander
Mr. Sam datang tanya semua budak ok x? alah2 baik nyer dia
tapi abel x lama pun duduk kat situ
sebab abel turun dengan Hafizah, Hazarah, Nazri dengan Ira g makan kat bawah
ehem Ira belanja Air Carrot Susu
( Terima Kasih Ketot )

Lepas tu naik balik atas sebab Nik Syakir nak jumpa
dia ni abel dah anggap adik angkat dah
lepas tu jumpa Wani, dia nak balik masa tu
Farhan pulak injured..kesian dia
lepas tu jalan2 kat dalam Mall tu dengan Nik Syakir
lepas tu g tempat makan jumpa Nurafiqah Mohd Rafi
 masa duduk dengan dia tu tengah borak2 nampak Azfar Rohani
terus main topi dia lepas tu dia kata
"Betul la kak Abel tadi ..."
Yelah Azfar bukan nak tegur akak
lepas tu baru nak duduk kat tempat Fiqa
Abel nampak Dayang Suraya
apalagi terus pergi kat dia cubit pipi dia
sebenarnya lama nak jumpa dia
Alhamdulillah Allah makbulkan doa ini..
Syukran
cakaplah dia abel datang dengan Nik Syakir
lepas tu dorang berborak
(Dorang pernah LIBK sama2 dulu)
 baru jer nak duduk nak cakap dengan Fiqa nampak Dsuhada dengan Atiqah Zainal
dorang cakap bas dah datang
terus berlari meninggalkan dorang semua
sampai kat dalam bas semua tertidur
Jam giler + Hujan = Mengantuk !
sampai jer kat KBJ semua mandi, solat, siap2 tidur
Malam ni ada makan malam kat Dewan Pasir Gudang
Jumpa lagi dorang :)
YEAH !

 Malam tu abel duduk dengan Wani dan Nik Syakir
Dorang ni asyik gelak jer kerja
~ 2 2 loading ~
lepas tu nampak Nizam
Nizam cakap mana skandal2 dia?
-masa orienteering tu dia lari dengan group abel -
Dsuhada dengan Atiqah Zainal
~ memang adik2 aku tu skandal kau :p ~
Masa nak balik tu amik gambar dengan 2 2 orang loading tu... haha
lepas tu amik gambar kat luar dengan budak UTEM sekali
Lepas tu abel balik hujan... lutut kaki masa tu sakit
 sangat sakit - salah urat
balik Aqilah yang tolong picitkan
+ Terima Kasih Aqilah +
mesej orang tu dia tanya kenapa kaki sakit
lupa nak bagitahu yang abel masuk orienteering
SORRY AWAK KITA LUPA !

Pagi keesokkan tu abel siap2 packing semua
pukul 6 lebih Komander Melaka dah mula check out
lepas tu terus pergi ke Dataran sebab nak tahu siapa menang
sampai kat sana abel kena iringi Dato' Mizan
erm lepas tu berdiri kat situ nampak Wani dengan Farhan
lepas tu amik gambar lagi
borak2 dengan dorang lepas tu 
duduk dengan budak2 komander Melaka
masa duduk tu jumpa Syafiq
YDP UiTM Segamat
dia kata dia kenal abel masa kat KKEC Perlis time OPKIM
tapi masa abel pergi kat sana abel x g OPKIM
sebab abel kena jaga budak EOQ
dia jumpa siapa ek???
hahaha
mungkin abel tak ingat kot
Lepas tu Dato' Mizan datang dalam 10 minit kemudian
Menteri Pengajian Tinggi
Datuk Seri Khaled Nordin
sampai dan bermulalah majlis penutupan
KPT-UiTM Cabaran Orienteering 1 Malaysia Edisi ke-3 2012
tapi abel dengan budak2 turun kat bawah
minum lepas tu nampak Encik Sahak
Encik Sahak belanja Abel dengan budak2 lain :)
Terima Kasih Encik Sahak
Lepas tu naik atas balik sebab nak tahu siapa menang

Abel menjerit kesukaan gila2 bila Wani menang...!!!
Tahniah Wani
dia cakap dia tak confident buat benda ni
tak sangka dia boleh :)
lepas tu UTEM dapat num 1 bagi kategori Wanita
Tahniah UTEM MELAKA :)
Alhamdulillah

UiTM Melaka ?
x menang
tapi macam abel selalu cakap
cari pengalaman
Macam Cikgu Abel Cakap

"SEKALI GAGAL BUKAN BERMAKNA KITA GAGAL SELAMANYA..."
ayat skema dah keluar

Leper tu jumpa Wani dengan Farhan ucap tahniah kat dorang
amik gambar sekali
Abel amik gambar Waniy dengan Nik Syakir
sweetlah korang berdua
~ hahaha ~
lepas tu abel pergi kat Nurafiqah sebab nk amik gambar dengan dia pula
bukan dengan dia jer dengan Azfar dan Dayang sekali
lepas tu amik gambar dengan dorang sweet :)
lepas tu abel dengan komander melaka makan tapi x makan pun
sebab jumpa dengan Siti Zuleha
Kawan batch abel time Banking dulu tapi dia amik Fast Track

kami borak2 pasal Finance & Aktiviti2 kitaorang
lepas tu kami semua ambil gambar dengan Dato' Mizan
Masa nak ambil gambar tu abel nak topi Faezal Moespeda 
masa tu Ain Amirah a.k.a Orang Asli pakai TOPI dia
lepas tu dia kata x boleh 
abel cakaplah asal tak boleh pula
"SAYANG TOPI NI KE ATAU SAYANG ORANG NYER?"
lepas tu dia diam x nak cakap apa2 
abel cakaplah dengan Faizal tu 
"Awak menduakan saya yer...?"
lepas tu dengan muka blur x tau apa2 dia terus mengangguk
sampai menangis abel gelak2 kan dia
masa tu nampak Mr. Sam main baling2 pinggan kertas
ooohhhh dia ajak main sekali lepas tu abel xnak
Hello abel bukan Inul Dangdut nak goyang2 
t kita lawan kat Melaka cakap jer tarikh bila Siap sampai jer
setakat main pinggan kertas NO HAL LAH
Lepas bergambar dengan Dato Mizan 
Kitaorang pun bertolak balik ke UiTM Melaka
balik kena duduk sebelah Ifwat a.k.a Pondan
asyik bergayut herk dengan makwe dia
sekali dahan patah baru tahu
Free Call dari kul 12 sampai kul 6
Lepas tu kami singgah sekejap di Ayer Hitam
abel dapat hadiah kat sana
masa tu tengah jalan2 dengan dorang kebetulan ada kereta lalu
abel tak nampak kereta tu sebab abel kat belakang Ifwat
Tiba2 kereta tu LENYEK Jari Kaki Kanan Abel
Ya Allah Hanya Allah saje yang tahu betapa uuummmpppp....
terus terduduk abel kat situ 
malas nak cakap nasib baik boleh jalan lagi kalau x..
Sampai kat UiTM Melaka dalam pukul 6 petang 
Nota : Harap dapat jumpa lagi :) Sayang Awak semua :)

GAMBAR KENANGAN DI SANA :)









 alamak gambar Nizam , Mr. Sam x derlah
hahaha..sorry dorang x upload lagi
hehehe

SAYANG KORANG SEMUA :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads