ads

Khamis, 14 Julai 2011

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 02 May 2011 12:00 AM PDT

JOHOR BAHRU: Polis mengganggu ceramah Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Taman Dahlia, Kempas malam tadi apabila mengarahkannya memendekkan ucapan.

Kira-kira 200 anggota polis termasuk bahagian trafik dilihat berkawal di sekitar kawasan ceramah. Manakala jalan menuju ke lokasi turut ditutup dalam jarak 300 meter.

Anwar sepatutnya berceramah di program terakhir dalam siri lawatannya ke Johor di Markaz Pas Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah, namun akibat halangan polis menyebabkan pihak penganjur terpaksa memindahkan lokasi ke Taman Dahlia.

Jarak antara dua lokasi berkenaan sejauh 30 kilometer, menyebabkan  orang ramai yang ingin hadir terperangkap dalam kesesakan teruk.
Turut hadir Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Johor, Datuk Chua Jui Meng, Pesuruhjaya Pas Johor, Datuk Dr Mahfodz Mohammad dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

Anwar dalam ucapannya sempat menyelar kerajaan pimpinan Umno-Barisan Nasional, khususnya Kementerian Dalam Negeri kerana menjalankan dasar autokratik kerana menyekat kebebasan bersuara.

"Apa maknanya ini. Apakah mahu ikut perangai Mubarak? Apakah rakyat tiada pilihan lain? Sokong Umno dan Barisan Nasional, atau ditangkap.

"Jelas ini  adalah atas arahan oleh Menteri Dalam Negeri. Mereka takut kepada kebangkitan rakyat, lalu mereka cuba menakut-nakutkan (rakyat).

Secara sinis Anwar berkata, beliau 'diawasi' pihak polis sejak memimpin gerakan mahasiswa.

"Saya ini memang sentiasa 'dijaga' oleh polis. Dari zaman mahasiswa di Universiti Malaya, jadi Timbalan Perdana Menteri sampailah sekarang ini pun.

"Apakah rakyat ini hamba yang buta dan tuli? Tidak dibenar untuk dengar sebarang penjelasan? Bila kita ada kuasa, kita fikir negeri ini kita yang punya. Sekarang ini ada budaya baru, mahu ugut orang pula," ujarnya.

Beliau dalam masa sama memberi amaran kepada pimpinan Umno-Barisan Nasional supaya tidak terlalu angkuh dengan memperalat polis bagi mempertahan kuasa.

"Kita ini perintah negara ikut undang-undang. Tindakan apa sampai begitu sombong dengan meletakkan lori polis di depan tempat ceramah?

"Yang letakkan kamu sehingga ke peringkat itu, bukan semata-mata kerana kamu, tetapi rakyat. Dan rakyat yang berkuasa untuk menurunkan kamu," kata Anwar.

Terdahulu sebelum itu, Anwar menyampaikan ucapan di Konvensyen Keadilan negeri di Pulai Spring Resort dan merasmikan ibu pejabat baru Keadilan negeri Johor di Bandar Baru Uda. – Keadilan Daily

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jul 2011 12:00 AM PDT

assalamualaikum ..

ok tamat sudaa ari keushawanan di sekolah ....selama 2ari ..ta menang tgn seyh buad kje tuh semua ..tp y best nye jumaat malam ..sebab jumpe mereka2 y da lame ta jmpe ..termasuk abang saia ,fendi , faisal n y len2 ...wah epi2 ..tp sayang pix ari keushawanan ta dapat amk ..a dew langsung ..pix dieba bersepah2 dekat cam entah sape2 jerk ..hehehehe ..yang penting dieba mmg epi ..ta bole lupe lhaaa ....t dieba cte panjang k ..bab mase da time..heheheh :)

ok frst thng y buad dieba epi ...coz dieba dpt join kelab geografi sekolah utk bukak gerai n jual jualan y kami rancang selama seminggu sblmhari keushawanan ...dieba rase epi lhaa sebab jualan kami bnyk y laris ... :)

second coz jumaat malam tuh kami ttup gerai awl ..n dpt jmpe mmbr2 ( ex smksenai 2009 )terutama abang , Fendi n Faisal ..ramai lhaa jugacc y da berubah ...terutama gagak ( ex dieba ) ..ish deir da serupe dgn indon ...eiiuuu ingt ensem sgt lhaa bertindik sana sini ...ish da mcm ppn ..abg lark da makin tnggi mcm galah ...faisal n fendy da makin smart ..ikhwan still sombong ... :p ..hehehe ..ppew pun epi sgt walaupun balik tghmalam .heheheh ...

SAYANG KAMU KAMU N KAMU SEMUA .... 
terutama pd SITI KHAIRUNNISAQ , NUR AMYLEENA , IZAIRI ITHNIN , NORALIFF , AZIZI SHAH ISMAIL , EFA FARINA , FENDY , FAISAL , NAZARUL AZANI , HAMIZAN ZAINI n y lain2 .. :) <3 <3 <3

lokasi : smk senai ..
tarikh 1& 2 julai 2011
masa : 2.30 ptg-11.00mlm .. 7.00pg-2.30ptg ..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Jun 2011 03:29 PM PDT

Jawatan Kosong Dyson Manufacturing Sdn Bhd – <b>Senai</b>

Posted: 18 Jun 2011 09:13 PM PDT

We're Dyson, a company known for an outstanding commitment to developing revolutionary solutions to every-day problems. Our revolutionary bagless vacuum cleaner has, over the last fourteen years, taken the worldwide market by storm and allowed us to become the most successful manufacturer in our field. Our products are the result of years of innovation and perseverance in design, and we're pretty proud of them. Who wouldn't be? They show exactly how determined we are and that only the best will do.

New ideas are the lifeblood of Dyson. Every year, we invest half our profits back into harnessing them at our Research and Development Department. There are many engineers based in Johor Bahru. Thinking, testing, breaking, questioning.
They're a varied bunch, too. Many are design engineers developing new ideas and technology. Then there are specialists who test and improve different aspects of each machine, from the way they sound to what they pick up. Some will have years of experience. Others are fresh out of universities. Would you like to join the team?

Senior Financial Analyst

(Senai)

Requirement:

  1. Qualified accountant (ACA, ACCA, CIMA) or equivalent with experience in an analysis role
  2. Experience of manufacturing preferable
  3. Experience in dealing with overseas HQ desirable
  4. Project management and experience in systems implementation
  5. Excellent personal and business presentation skills, in particular the presentation of financial information to non-finance managers and senior directors
  6. Proven experience within a financial planning and analysis environment or financial control team
  7. High level of integrity
  8. Ability to demonstrate a commercial aptitude
  9. Ability to work cross-functionally and to influence as well as build strong working relationships with key stakeholders
  10. Excellent analytical ability and Excel spreadsheet skills
  11. Highly developed communication and influencing skills.
  12. Assertive, prepared to see through plans and overcome objections
  13. Problem solving with good attention to detail
  14. Energetic, engaging and positive approach
  15. Drive for results
  16. Clear communicator

Responsibilities:

  1. Control base cost data of finish goods
  2. Monthly upload of base cost to GDM
  3. Manage the communication of ad hoc cost changes for finish goods
  4. Monthly analysis and reporting of PPV
  5. Prepare the Risk & opportunity trackers by commodity by SKU to be used by the category managers to track the performance of activities against budget
  6. Summary of risks & opportunities by commodities for use by Exec for PCs and PPV gap management
  7. Building and monitoring trackers of non materials within the BOM (freight, labour rate / heads, contribution)
  8. Reporting of actual PPV against budget (YTD and current full year forecast)
  9. Scenario analysis of full year PPV with banked / probable / possible risk & opportunity scenarios
  10. Cost bridge reporting on deviation from budget and from previous LE
  11. Volume impact PPV analysis on specific savings activities
  12. Annual budgeting of product DDUs and PPV
  13. Conduct modelling analysis to assess impact to Dyson on changes in external commodities prices
  14. Provide finance support to Commercial/Procurement team
  15. Ad hoc Project Work
  16. Pre and post investment review for key projects

Rewards

You will enjoy a creative and dynamic culture, an attractive salary and benefits package and a 5-day week, plus the opportunity to participate in the creation of new and exciting technologies.

If you fit the above requirements and are rearing for a challenging but rewarding long-term career with us, please submit a detailed CV to Recruitment: dmsb.recruit@dyson.com

Career website: http://www.careers.dyson.com/

Tag :

jawatan kosong di senai,dyson manufacturing sdn bhd,DYSON SDN BHD SENAI,dyson senai,jawatan kosong dyson senai,senai jawatan kosong

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jul 2011 03:11 PM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 03:52 PM PDT

By Melissa Chi
June 26, 2011 | The Malaysian Insider

KUALA LUMPUR, June 26 — The DAP has demanded for the immediate release of the 30 Parti Sosialis Malaya (PSM) members, including Sungai Siput MP Michael Jayakumar, who were arrested in Penang, and has dispelled claims that they were trying to revive communism.

"I call on the Prime Minister Datuk Seri Najib Razak to ensure that good sense prevails in his government despite facing the mortal challenge of a peaceful Bersih 2.0 rally on July 9 calling for free, fair and clean elections — as such a proposed peaceful rally cannot, under any stretch of the imagination, be equated to a 'war against the King'," said the DAP parliamentary leader Lim Kit Siang at the DAP Ubah Dialogue organised by the DAP Socialist Youth of Johor (Dapsy) at Hotel Li Gardens in Masai, Johor Baru, tonight.

The police said yesterday they were probing an alleged attempt by some Bersih activists to revive communism, and are investigating 30 PSM members for "waging war against the Yang di-Pertuan Agong."

Deputy Penang police chief Datuk Abdul Rahim Jaafar was quoted by Astro Awani as saying that remand orders would be exercised to detain the 30 activists under Section 122 of the Penal Code.

Section 122 of the Penal Code states: "Whoever collects or attempts to collect men, arms or ammunition, or otherwise prepares to wage war with the intention of either waging or being prepared to wage war against the Yang di-Pertuan Agong or any of the Rulers or the Yang di-Pertua Negeri or abets the waging or the preparation of such war, shall be punished with imprisonment for life or imprisonment for a term not exceeding twenty years, and shall also be liable to fine."

"In fighting for his political survival, the Najib government and ministers should not undermine public confidence in the independence, impartiality, integrity and professionalism of the key national institutions that these pillars of the national system of governance destroys all public and international confidence in them, resulting in loss of foreign investment and a precipitate economic decline," Lim said.

The first rally in 2007 saw up to 50,000 people take to the capital's streets before they were dispersed by police with tear gas and water cannons.

Malay rights group Perkasa has threatened a counter rally if Bersih continues with its plans while Umno Youth said it would hold a rally in support of the Election Commission, which is the subject of Bersih's demands.

PAS has asked for one million members to take to the streets on July 9 to support Bersih, which has also organised rallies in several cities around the world.

"The Yang di-Pertuan Agong, the prime minister and the government-of-the-day can count on my loyalty and patriotism and that of the DAP in any treasonous war against the king, but we will not lend ourselves to any fictitious claims to justify gross abuse of power and blatant human rights violations against patriotic Malaysians to prevent them from a peaceful and democratic exercise of free speech and free assembly.

"I read with consternation The Malaysian Insider report and I believe this is also the shocked outrage of Malaysians — with the question bulking large as to how the country has swiftly descended into such a macabre farce," the Ipoh Timor MP said.

It is understood that the 30 activists were detained at the Sungai Dua toll plaza near Kepala Batas in Penang while on their way to a gathering in support of the Bersih rally planned for July 9.

The government has said it will not issue permits for Bersih's planned rally on July 9, which calls for free and fair elections.

This entry was posted on Monday, 27 June 2011, 1:25 am and is filed under Bersih, Election, Police. You can follow any responses to this entry through RSS 2.0.  

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jun 2011 03:59 PM PDT

Penjurai Apaienduq: Sekeda Pengawa Udah Gawai (part 3)

Posted: 15 Jun 2011 07:57 AM PDT

1. Majlis Perkahwinan Anak Saudara Hashim Ahmad di Jempol Negeri Sembilan (4/6/2011)

Setinggi-tinggi tahniah kepada Saudara Hashim dan Isteri ke atas perkahwinan anak lelaki mereka pada 4/6/2011. Terima kasih juga kerana sudi menjemput kami, maklumlah lama juga sudah tidak merasa juadah istimewa semasa majlis kahwin, mana tidak awal-awal lagi kawan cakap "ya ya saya datang".

Kawan punya pasal, sejauh mana pun datang juga sekiranya keadaan mengizinkan dan kena pada waktu dan tempatnya.

Saudari Hasmawati Hasbullah dan Kakak Mahani Bandi, saya mohon maaf kerana tidak dapat memenuhi undangan yang sama sebelum ini, maklum ajalah, tak kena waktu dan tempatnyalah tu. Walau bagaimanapun, tahniah juga dari saya sekeluarga kerana kalian telah berjaya "memperbesarkan keluarga".

2. Nemuai ke Masai Johor (4/6/2011)

Ngena peluang enda lama sereta berumban kin kia, sempat ga nemuai ngagai bala kaban belayan ti diau di Masai sereta gawa di Johor. Ka enggau enggai nemuai bepanggai ba diri empu, kebuah pia laban utai ti di kena mindah sereta kaban ngulu nyidi jalai sigi udah bisi, tang semina ngira ngering diri buntau sereta lelak.

Nama deh, udah ti nemuai ngagai kaban di Jempol Negeri Sembilan kira jam 1.30 tengahari, lalu mechut mupuk ke Johor. Pejalai ke Johor sigi nadai nyenggala bebatang tang semina deka betemu enggau bala kaban beserebak enggau musim ngabang.

Datai di Masai kira jam 7.oo lemai, nyengguk ba dua buah rumah, udah ga kenyang. Ngabang, nyawa nadai utai di anjung agi, segelas dua, sekerat dua kerat nyau semadi laban ti sigi lelak enggau buntau. Enda berasai, agi belala ga berandau betundi jam pam udah dini hari 1.30 pagi. Mupuk ari Masai mulai ke diri ke Port Dickson jam 2.00 pagi, nasib bisi spare driver, anak Bujang pangan - Anggat.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

JAWATAN KOSONG Production Coordinator (<b>Johor</b> – Permas Jaya <b>...</b>

Posted: 07 Jun 2011 12:38 AM PDT

Super Coffeemix Marketing Sdn Bhd

Super Coffeemix Marketing Sdn. Bhd. is an instant beverages manufacturing company, located at Lot 7648, Jalan Permas Barat, Mukim Plentong, 81750, Masai, Johor. The manufacturing facility is constructed on an industrial land, with suitable design and facilities for quality beverages production. The company business activity are in the manufacturing and distribution of instant coffee, cereal & tea and others with its products sold locally and oversea.

Production Coordinator
(Johor – Permas Jaya)

Responsibilities:

  • To coordinate within the production to ensure meeting orders and delivery targets.
  • Perform overall weekly production planning schedule to sub-production.
  • To monitor closely on production progress and daily output.
  • Compile production data, generate and maintain production schedules and progress reports.

Requirements:

  • Candidate must possess at least a Higher Secondary/STPM/"A" Level/Pre-U, any field.
  • At least 2 year(s) of working experience in the related field is required for this position.
  • Applicants must be willing to work in Permas Jaya.
  • Preferably Non-Executives specializing in Manufacturing/Production Operations or equivalent.
  • Ability to work under minimum supervision.
  • Ability to work under pressure with analytical skills.
  • Full-Time positions available.

Super Coffeemix Marketing Sdn Bhd
Lot 7648, Jalan Permas Barat, 

Mukim Plentong,

81750 Masai,
Johor 81750 Telephone: 60-7-3886868
Fax: 60-7-3886060

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Jun 2011 03:08 PM PDT


IBNU SINA menunjukkan laporan polis yang dibuat terhadap seorang lelaki yang ingin melarikan Nurul ke Lombok ketika ditemui di Kota Masai, Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU - Tindakan pantas seorang bapa menyebarkan khidmat pesanan ringkas (SMS) untuk mengesan anak perempuannya yang bakal berkahwin pada Sabtu ini dapat menyelamatkan wanita berkenaan daripada dilarikan seorang lelaki ke Lombok pada 9 Mei lalu.

Ibnu Sina, 50, mendakwa, dia menyedari kejadian itu pada pukul 4 pagi apabila mendapati anaknya yang dikenali sebagai Nurul, 21, hilang ketika dia bangun untuk menunaikan solat Subuh.

Katanya, dia terus memberitahu penduduk kampung sebelum anak kedua daripada lapan beradik itu dikesan di laluan 'tikus' di Ulu Tiram di sini yang biasa digunakan oleh warga asing untuk pulang ke Indonesia.

"Dalam SMS itu, saya nyatakan segala maklumat peribadi mengenai anak saya sebelum seorang tekong bot di situ dapat mengesan Nurul sebelum dia dilarikan ke Lombok.

"Ketika disoal, lelaki Lombok yang dikenali sebagai Hasan Basri berusia 24 tahun itu memberitahu wanita itu berketurunan India namun pemeriksaan pada Mykad menunjukkan namanya sama dengan SMS yang diterima," ceritanya ketika ditemui di rumahnya di Kota Masai di sini semalam.

Tambahnya, lelaki Lombok itu kemudian dibelasah sebelum diserahkan kepada polis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


Tepak Bersulam.com: Salam sahabat <b>di Pengerang</b>

Posted: 01 Apr 2011 01:46 PM PDT

Salam kawan kawan , khususnya kawan kawan dari Pengerang. Apa khabar YB Che Gu Haron , apa khabar Che Gu Wahab , apa khabar Atan Ketua Pemuda UMNO Pengerang . Apa khabar Pak Akob dan apa khabar Tok Halidon. lama kita tidak bersua dan bertanya khabar. Apa khabar semua sahabat sahabat yang saya kenali lelaki dan perempuan , Suriati , Hawa , boy , Khan, Zambri YB Kak Mimah. Macam mana Kak Mimah ok ker jadi YB? Al Fatihah kepada Allahyarham Macha.Takziah buat keluarga beliau. Azalina tak datang ya......

Bukan apa kawan sebenarnya nak bagi notis kat kawan kawan di Pengerang, war war kan kepada semua bahawa kawan akan mula aktif menulis balik babak kedua kesah si Tanggang - SI Tanggangi II. Kali ini hebat kerana ada banyak gambar gambar baru dari Singapore dan juga Gambar orang orang Thailand yang saya dapat untuk di pratontonkan.Kali ini si Tangang II memang hebat berkisar berapa berita menarik. Tentu menarik kerana penulis difahamkan tentu sekali DS Najib tahu akan semua tingkah laku Ahli Ahli parlimen beliau, jika Anwar dengan Video ahak ahak dia , kita jugaakan dapat melihat Video terbaru si Tanggang dengan ahkz ahakz nya. Latest.Lama penulis simpan story ini ~TepakBersulam

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

JOHOR BAHRU: Polis mengganggu ceramah Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Taman Dahlia, Kempas malam tadi apabila mengarahkannya memendekkan ucapan.

Kira-kira 200 anggota polis termasuk bahagian trafik dilihat berkawal di sekitar kawasan ceramah. Manakala jalan menuju ke lokasi turut ditutup dalam jarak 300 meter.

Anwar sepatutnya berceramah di program terakhir dalam siri lawatannya ke Johor di Markaz Pas Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah, namun akibat halangan polis menyebabkan pihak penganjur terpaksa memindahkan lokasi ke Taman Dahlia.

Jarak antara dua lokasi berkenaan sejauh 30 kilometer, menyebabkan  orang ramai yang ingin hadir terperangkap dalam kesesakan teruk.
Turut hadir Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri Johor, Datuk Chua Jui Meng, Pesuruhjaya Pas Johor, Datuk Dr Mahfodz Mohammad dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

Anwar dalam ucapannya sempat menyelar kerajaan pimpinan Umno-Barisan Nasional, khususnya Kementerian Dalam Negeri kerana menjalankan dasar autokratik kerana menyekat kebebasan bersuara.

"Apa maknanya ini. Apakah mahu ikut perangai Mubarak? Apakah rakyat tiada pilihan lain? Sokong Umno dan Barisan Nasional, atau ditangkap.

"Jelas ini  adalah atas arahan oleh Menteri Dalam Negeri. Mereka takut kepada kebangkitan rakyat, lalu mereka cuba menakut-nakutkan (rakyat).

Secara sinis Anwar berkata, beliau 'diawasi' pihak polis sejak memimpin gerakan mahasiswa.

"Saya ini memang sentiasa 'dijaga' oleh polis. Dari zaman mahasiswa di Universiti Malaya, jadi Timbalan Perdana Menteri sampailah sekarang ini pun.

"Apakah rakyat ini hamba yang buta dan tuli? Tidak dibenar untuk dengar sebarang penjelasan? Bila kita ada kuasa, kita fikir negeri ini kita yang punya. Sekarang ini ada budaya baru, mahu ugut orang pula," ujarnya.

Beliau dalam masa sama memberi amaran kepada pimpinan Umno-Barisan Nasional supaya tidak terlalu angkuh dengan memperalat polis bagi mempertahan kuasa.

"Kita ini perintah negara ikut undang-undang. Tindakan apa sampai begitu sombong dengan meletakkan lori polis di depan tempat ceramah?

"Yang letakkan kamu sehingga ke peringkat itu, bukan semata-mata kerana kamu, tetapi rakyat. Dan rakyat yang berkuasa untuk menurunkan kamu," kata Anwar.

Terdahulu sebelum itu, Anwar menyampaikan ucapan di Konvensyen Keadilan negeri di Pulai Spring Resort dan merasmikan ibu pejabat baru Keadilan negeri Johor di Bandar Baru Uda. – Keadilan Daily

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

MRSM Mersing..onlines: Akmal Rafie Photography : Terbaik <b>di Mersing</b>

Posted: 22 Jun 2011 11:28 AM PDT

01 di segamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di segamat</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2011 12:00 AM PDT

PERKASA HOMESTAY, SEGAMAT: Tempat Menarik <b>di Segamat</b> - Sungai <b>...</b>

Posted: 07 Jun 2011 10:55 PM PDT

Air Terjun Sungai Bantang
Bekok, Segamat
Sungai Bantang Bekok terletak kira-kira lebih kurang 50 km dari bandar Segamat. Ia di bawah seliaan Jabatan Hutan Negeri Johor. Dengan hanya pemanduan kira-kira 1 jam dari bandar Segamat, anda akan dapat menikmati keindahan alam dan kesejukan air di Hutan Lipur ini.

Di kaki sungai

Atas gunung

Jangan lepaskan peluang untuk bermandi manda di sini jika anda berkunjung ke Segamat. Masuk adalah percuma!!

Macamana nak g sana???? Pandu terus dari bandar Segamat ke arah selatan (lebih kurang 40km). Belok ke kiri dan teruskan pemanduan hingga pekan Bekok (lebih kurang 11km). Belok ke kiri dan teruskan perjalanan lebih kurang 6km. Air Terjun Sg. Bantang di sebelah kiri anda.

Selamat bercuti!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


foto2 <b>di Kukup</b> dan Indrayanti « Tsetyaernawati&#39;s Blog

Posted: 04 Jul 2011 10:01 PM PDT

Ini adaah pantai di Gunung Kidul, yang eksotis dan keren banget..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di stulang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 11:34 AM PDT

Jual Dan Beli Tanah: Tanah 8000 kaki persegi <b>di Stulang</b> Laut

Posted: 23 May 2011 11:43 AM PDT

Subject: Tanah 8000 kaki persegi di Stulang Laut

Other info: Bumi Lot
Property Type: Residential
Size: 0.8 Acres
Area: Johor Bahru
Tenure: 99
Title type: Leasehold

Text:
Keluasan : 8000 kaki persegi
Kegunaan tanah : Bangunan seperti Banglo
Kedudukan : Berdekatan laut atas bukit.

Harga : RM 850ribu.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


.:Srikandi Cinta:.: Epilog kehidupan <b>di Kluang</b>

Posted: 11 Jul 2011 11:14 AM PDT

Catatan 9 Julai 2011

Petang itu saya terlena. Agak lewat saya bangun, itu pun bila ada rakan yang datang bilik semata-mata mahu bertanya tentang makanan untuk malam nanti. Saya bangun dalam keadaan yang agak terperanjat, lebih-lebih lagi bila saya merancang untuk pulang ke Kluang pada petang itu. Ketika itu jam menunjukkan pukul 6.15 petang, mungkin agak lewat bila mana plan yang pada awalnya mahu bertolak sekitar jam 4 atau 5 petang gagal. 

Masih sempat lagi untuk saya keluar sebelum jam 7 malam. Itu sahaja yang saya fikirkan. Peraturan di IPG ini tidak membenarkan pelajar keluar di antara jam 7 - 8 malam bagi mengelakkan beberapa perkara yang tidak diingini. Lebih-lebih lagi bila ada kes kecurian  yang berlaku di asrama pada waktu-waktu begini. 

Setelah memaklumkan pada emak tersayang bahawa saya akan pulang petang itu juga walaupun agak lewat, perjalanan selama 45 minit saya tempuhi dengan selamatnya sehingga tiba di rumah, alhamdulillah pemanduan dipermudahkan olehNya, kenderaan di jalan raya juga tidak banyak ragamnya pada petang tersebut.

Senja berlalu, malam pun menjelma. Sayang seribu kali sayang, pada ketika itu saya sedar, senja itu boleh jadi senja yang terakhir buat saya sekeluarga yang menetap di Kluang.  Hati yang sedih tiada siapa yang tahu, malam itu kami sekeluarga keluar ke bandar Kluang menikmati malam terakhir di sana.

Satu perasaan sedih singgah tanpa dipinta. Tak dapat saya ungkapkan dengan lebih jelas lagi apa yang saya rasa. Satu persinggahan yang semestinya mempunyai penghujung. Inilah penghujungnya... 

Tugas ayah di Kluang tamat awal tanpa disangka. Jangkaan awal mungkin kami akan menetap lebih lama di Kluang, namun takdir Ilahi siapa yang tahu. Ayah pula diberi tanggungjawab untuk mengambil alih tempat di Negeri Sembilan. Namun kali ini tidak pula kami berpindah kerana Masjid Tanah tidaklah begitu jauh ke Negeri Sembilan. Maka dengan itu selesailah segala tanggungjawabnya di bumi Kluang.

Kluang tak mungkin ku lupa. Namun tetap akan kusinggah dengan teman-teman.. errr mungkin untuk bersiar-siar lagi dan ber-shopping2-an huhu.. InsyaAllah.. 

Masa pantas berlalu meninggalkan kita. Kadang-kadang kita tak sedar, banyak perkara yang kita perolehi dalam kita menempuh sesuatu perjalanan itu. Apa yang pasti malam itu satu rasa yang berlainan muncul dalam diri. Malam terakhir sebagai penduduk Kluang. Apa perasaan saya? Sudah tentu sedih. Sedih untuk meninggalkan semua itu. Sedih kerana segalanya tinggal kenangan dan sejarah.

Kalau dulu saya boleh bertolak agak lewat dari hostel untuk pulang ke Kluang, namun kini tidak lagi, paling lewat pun jam 4 petang sudah keluar dari Ipg untuk tiba di Melaka. Perjalanan hampir 3 jam akan saya tempuh semula setelah sekian lamanya tidak memandu begitu lama,  Ngehh~

Perjalanan hidup tetap diteruskan walaupun pengembaraan di bumi Allah (Kluang) terhenti setakat ini. Perjalanan perlu diteruskan sekalipun terpaksa meninggalkan apa yang kita sayang dan punya. 

Selamat Tinggal buat Kluang, ku kembali ke Melaka~

**notahati: Baca dengan jiwa yang mendalam pasti akan dapat menjiwai apa yang penulis rasai. Hee~

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2011 03:13 AM PDT

Kek Perkahwinan dan Cupcakes <b>di</b> Kota Tinggi | Muar | Johor | KL

Posted: 10 May 2011 06:15 PM PDT

Tempahan Dari / Order By : Faridah dari Kuala Lumpur

Lokasi / Location : Parit Jawa, Muar, Johor

Tarikh / Date : 2 February 2011

Jenis / Type : Cupcake Hantaran / Cupcakes for gift

Tujuan / Function : Hantaran Majlis Perkahwinan / Wedding Day

P/S : Cupcake hantaran tempahan dari Faridah dari Kuala Lumpur untuk majlis perkahwinan adiknya di Parit Jawa, Muar.... Thanks ye Faridah....

P/S : This cupcakes is ordered by Faridah from KL for his brother Wedding Event at Parit Jawa Muar....  Thanks Faridah...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved