ads

Sabtu, 4 Februari 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 07:26 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 07:39 PM PST

URL Sumber Asal :-

4fn1mf-family: Seharian <b>di Tangkak</b>.

Posted: 21 Jan 2012 04:10 AM PST

PCHBlog: Homestay Murah <b>di Tangkak</b>

Posted: 30 Oct 2011 05:59 AM PDT

Phone: 017-6673039
Location : Johor
Visit Website


$ 100.00


Anda perlukan penginapan selesa di Tangkak,Ledang dan juga Bukit Gambir?

Hotel2, Chalet2 atau penginapan lain penuh di hujung minggu?

Jangan risau, anda masih berpeluang untuk menginap di Armand Homestay di Tangkak.

Sesuai untuk keluarga bercuti atau menghadiri majlis perkahwinan,ursusan kerja atau sebagainya.

untuk maklumat lanjut klik sini

Full content generated by Get Full RSS.

ASAM PEDAS & MEE BANDUNG MUAR, <b>TANGKAK</b>, JOHOR

Posted: 24 Jan 2012 07:07 AM PST

Jangan keliru nama gerai ni dengan lokasi nye !!. Nama je Muar TAPI di TANGKAK. Gerai ni terletak di hujung medan selera bersebelahan dengan stesen bas Tangkak. Kalau saya ke Jasin untuk hantar atau ambil anak saya kat MRSM sana, pasti nye akan singgah di sini untuk makan tengah hari. Bermacam asam pedas yang ada...pari, kembong, parang, mayong dan kembong...lauk2 lain pun ada. Satu periok besar untuk setiap ikan!....tapi jangan terlewat macam saya HARI NI..... sampai kul 2ptg, tengok gambor periok tu.....dah hampir habis!...uhuk. 
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 07:26 PM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 07:39 PM PST

URL Sumber Asal :-

4fn1mf-family: Seharian <b>di Tangkak</b>.

Posted: 21 Jan 2012 04:10 AM PST

PCHBlog: Homestay Murah <b>di Tangkak</b>

Posted: 30 Oct 2011 05:59 AM PDT

Phone: 017-6673039
Location : Johor
Visit Website


$ 100.00


Anda perlukan penginapan selesa di Tangkak,Ledang dan juga Bukit Gambir?

Hotel2, Chalet2 atau penginapan lain penuh di hujung minggu?

Jangan risau, anda masih berpeluang untuk menginap di Armand Homestay di Tangkak.

Sesuai untuk keluarga bercuti atau menghadiri majlis perkahwinan,ursusan kerja atau sebagainya.

untuk maklumat lanjut klik sini

Full content generated by Get Full RSS.

ASAM PEDAS & MEE BANDUNG MUAR, <b>TANGKAK</b>, JOHOR

Posted: 24 Jan 2012 07:07 AM PST

Jangan keliru nama gerai ni dengan lokasi nye !!. Nama je Muar TAPI di TANGKAK. Gerai ni terletak di hujung medan selera bersebelahan dengan stesen bas Tangkak. Kalau saya ke Jasin untuk hantar atau ambil anak saya kat MRSM sana, pasti nye akan singgah di sini untuk makan tengah hari. Bermacam asam pedas yang ada...pari, kembong, parang, mayong dan kembong...lauk2 lain pun ada. Satu periok besar untuk setiap ikan!....tapi jangan terlewat macam saya HARI NI..... sampai kul 2ptg, tengok gambor periok tu.....dah hampir habis!...uhuk. 
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Konsert Fenomena 30 Tahun “Search” <b>di Johor Bahru</b> | Johor Bahru <b>...</b>

Posted: 25 Oct 2011 09:29 AM PDT

Home » Featured, Headline, News
Submitted by on October 26, 2011 – 12:29 AMNo Comment | 1,888 views

Search will be back with a concert tour in November and December 2011. The one at Stadium Larkin will be held on 3 December 2011. If you are a die hard fan, I am sure you don't want to miss the songs like Fantasia Bulan Madu, Gadisku, Isabela and even Fenomena.

konsert fenomena search 30 tahun

Get your ticket online from Ticket Hotline.

Related Articles Tags: , , , , ,
Full content generated by Get Full RSS.

01 di segamat - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di segamat - Google Blog Search


Super Ajaib: Awan berbentuk ombak berlaku <b>di Segamat</b> | Media <b>...</b>

Posted: 30 Dec 2011 04:09 AM PST


Pencarian yang dikongsi:

  • awan tsunami segamat
  • awan tsunami
  • youtube awan berbentukk ombak di segamat
  • youtube awan berbentuk tsunami
  • tsunami awan
  • Ombak awan
  • disegamat
  • awan tsunami segamat 30/12/2011
  • awan tsunami di segamat
  • awan di segamat

Related posts:

Full content generated by Get Full RSS.

Fenomena Awan Ombak <b>Di Segamat</b> Johor Dan Labuan | Blog <b>...</b>

Posted: 30 Dec 2011 05:00 PM PST

Full content generated by Get Full RSS.

Keadaan Banjir <b>Di Segamat</b> Tidak Berubah

Posted: 31 Dec 2011 06:37 PM PST

JOHOR BAHRU – Mangsa banjir di Segamat kekal 209 orang pagi ini dengan enam pusat pemindahan masih dibuka.

Menurut portal Majlis Keselamatan Negara, seramai 50 keluarga masih terjejas akibat bencana itu berikutan paras air yang belum surut sepenuhnya di kediaman masing-masing.

Pusat pemindahan itu ialah di Kampung Spangloi, Kampung Batu Badak, Kampung Sanglang, Kampung Pogoh, Kampung Tandong dan Kampung Kuala Paya.

Sementara itu, menurut portal Jabatan Pengairan dan Saliran, Sungai Muar di Buloh Kasap, Segamat dan Sungai Bekok di Empangan Bekok, Batu Pahat melebihi paras amaran pagi ini dengan masing-masing mencatatkan 9 meter dan 17.15 meter.

Semua penduduk di kawasan sekitar diminta berwaspada. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

Full content generated by Get Full RSS.

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

AKU MENULIS UNTUK DIRI SENDIRI: 455 : Catatan Perjalanan <b>...</b>

Posted: 22 Jan 2012 08:17 PM PST

21 Januari 2012
Cuti panjang hujung minggu ni aku berkesempatan untuk ke Johor ke kampung asal seorang kawan di Chaah daerah Segamat, Johor. Kawan tu dah rindu sangat dengan kampung halamannya yang hanya tinggal tanah tak berumah.

Perjalanan pagi sabtu tu sesak dan perlahan sehingga ke kawasan RnR Seremban. Cuaca pula sangat cerah dan terasa bahang tengahari itu. Kami berhenti di RnR Seremban dan RnR Pagoh untuk berehat. Perjalanan hari itu terasa sangat lama, letih jugak dibuatnya.

Kami tibe di Yong Peng dalam pukul 3.30 petang dan terus mencari penginapan untuk malam itu. Tak banyak penginapan di sini, nasib baek kami dapat bilik tanpa perlu mencari di banyak tempat. Berehat sebentar dan kami meneruskan perjalanan kami ke Chaah yang lebih kurang 30 minit dari bandar Yong Peng.

Kami tiba di tempat yang dituju, Kampung Jawa dalam cuaca hujan renyai2. Aku dibawa mengililingi kampung itu dan kawan aku tu menceritakan pelbagai kisah zaman kanak2 nya. Dia juga menunjukkan tempat di mana dia selalu melepak dengan kawan2 nya, tempat dia mencuri rambutan, tempat dia mengganggu orang kampung dan sebagainya. Ternyata, jahat gak budak ni masa kecik2 dulu. Aku juga di bawa berkenalan dengan beberapa orang sahabat dan jiran2 dia.

Kemudian kami kemudian, berjalan2 di kawasan pasar malam kampung itu untuk membeli sedikit makan untuk malam itu. Kami kemudian pergi ke rumah seorang sahabat kawan aku tu. Kami hanya berbual kosong sambil bertanya khabar dan bercerita tentang kisah2 lama. Kami meminta diri sebelum maghrib.

22 Januari 2012

Kerana takde plan utk hari ini, kami bercadang untuk berjalan2 di pekan Ayer Hitam yang terletak lebih kurang 30 minit dari Yong Peng. Pekan Ayer Hitam ini memang sudah terkenal dengan kedai2 yang menjual benda2 yang berkaitan perkahwinan. Macam3 ada dari bunga pahar, bekas2 hantaran, perhiasan rumah, bunga dan sebagainya. Kami hanya jalan2 cuci mata jer. Takde niat untuk membeli ape2 dan akhirnya aku terbeli ..... (hehehe... nanti lah aku cerita pasal ni)

Full content generated by Get Full RSS.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2011 03:45 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Remaja Bawah Umur Diupah Ganggu Ceramah Mat Sabu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2011 05:02 PM PDT

 Oleh: MTD PAS Benut

LABIS,8 Oktober 2011: Beberapa siri provokasi pihak tertentu pada ceramah anjuran Pakatan Rakyat sebelum ini telah menerima tempiasnya apabila ia turut berlaku malam tadi sempena kehadiran Haji Mohammed Sabu, Timbalan Presiden PAS ke Johor.

Difahamkan beberapa hari yang lalu kejadian sama turut berlaku di Negeri Sembilan namun seperti yang dijangka, tindakan tidak bertamadun terjadi juga di Pekan Labis.

Tinjauan mendapati kira-kira 50 penunggang motosikal yang terdiri daripada kalangan remaja bawah umur didakwa diupah untuk melakukan provokasi sehingga menimbulkan ketegangan pada tempat ceramah.

Tindakan melampau itu menyebabkan seorang petugas Jabatan Amal Dewan Pemuda PAS Johor cedera di bahagian muka akibat dilontar objek keras di kepala.

Mangsa yang hanya ingin dikenali sebagai Amer, 29, daripada Amal Pagoh berkata kejadian tersebut terlalu pantas berlaku sewaktu beliau bertugas mengawal lalu lintas bersama lebih 50 petugas yang lain.

''Saya seperti biasa bertugas bersama sahabat yang lain. Suasana jadi kelam kabut bila sekumpulan mat rempit menganggu buat kali yang kedua. Tiba-tiba saya dibaling objek keras dikepala'' katanya ketika dihubungi Mtd Pas Benut malam tadi.

Beliau berkata demikian selepas majlis pelancaran Gerakan Kebangkitan Peneroka Kebangsaan (Bangkit) oleh Tuan Haji Mohammed Sabu, Timbalan Presiden PAS Pusat, di Dataran Cikgu Normala, Pekan Labis, dekat sini, semalam.

Katanya lagi beliau terpaksa menerima tujuh jahitan di bahagian muka setelah dikejarkan ke Hospital Segamat walaubagaimanapun hanya dibenarkan keluar beberapa jam kemudian.

Beliau yang ditemani Mohd Zaki Abd. Kader, Pengarah Jabatan Amal Johor dilihat turut berada di Hospital Segamat kesal dengan pihak berkuasa yang dakwanya lambat bertindak.

''Masa mereka lalu, saya dah pesan kepada Polis. Encik tak kan tengok saja. Pergilah buat apa-apa. Polis kata, tak mengapa nanti kita buat'' ujarnya.

Difahamkan kehadiran pihak berkuasa begitu ramai turut berada di lokasi ceramah yang terdiri daripada anggota Polis, satu trak kecil FRU dan beberapa anggota Penguatkuasa Majlis Daerah Labis.

Satu laporan Polis dibuat di Balai Polis Labis oleh mangsa sendiri pada jam 1. 40 pagi diketuai oleh Saudara Mazlan Aliman, ahli jawatankuasa PAS Pusat bersama 20 orang petugas Jabatan Amal yang lain.

Mazlan dilaporkan berkata, beliau kesal dengan tindakan Polis berhubung cara menangani kejadian tersebut seolah-olah tidak masuk akal sedangkan katanya kebanyakan mereka yang melalui jalan ke lokasi ceramah akan melalui sekatan itu namun soalnya bagaimana anak muda yang rata-ratanya remaja bawah umur dakwanya berjaya melepasi sekatan jalan raya.

''Kita dukacita sebab yang buat provokasi adalah remaja bawah umur. Ada road block tapi tak ditahan. Kalau betullah ini berlaku (tidak ditahan) ini amat memalukan.

''Macam mana boleh lepasi road block? Kami juga ditahan. Apatah lagi budak-budak. Tak ditahan, bawa motor dengan jumlah yang besar, budak bawah umur.

''Kita bersimpati dengan pihak berkuasa. Tapi bagaimana persepsi orang ramai, boleh persoalkan tindakan Polis.

''Polis pun sudah maklum. Berdasarkan permit yang dibuat dan keadaan Mat Sabu sendiri dengan isu yang hangat sekarang. Tapi macam mana boleh lepas?. Malah kejadian ini berlaku didepan Polis.'' terangnya yang juga merupakan Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan( ANAK).

Beliau bagaimanapun memuji tindakan petugas Jabatan Amal Johor kerana berjaya mengawal keadaan dan bertindak mengikut arahan pimpinan.

''Mujurlah Unit Amal mengikut arahan dan tidak mengikut emosi? syabas Unit Amal'' ujarnya lagi

Full content generated by Get Full RSS.

sUKA jALAN: Ombin <b>di</b> Kg Desa Temu Jodoh, <b>Chaah</b>, Segamat, <b>Johor</b>

Posted: 15 Dec 2011 09:02 PM PST

Best kan nama kg ni... kelas uols........ Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong Customer Relation Rep Vacancy in <b>Masai</b>, <b>Johor</b> <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2012 03:10 PM PST


We are an established company distributing consumer and pharmaceutical products and have an Immediate vacancy for the following position:

CUSTOMER RELATIONS REPRESENTATIVE
Requirements:
- SPM or equivalent
- 1-2 years working experience
- Good command of English and Bahasa Malaysia
- Computer literate
- Valid driving license with own transport

We offer a 5-day work week

Interested applicants, please send in your detailed resume stating contact no, current & expected salary and a recent passport-sized photograph to Please Login or Register to apply this job online. or mail to:

SUMMIT COMPANY (M) SDN BHD (007775-T)
8 Jalan Masai Lama, Seri Alam
81750 Masai, Johor

Only short-listed candidates will be notified.

Subscribe to MalaysiaJobs.biz by Email now to receive FREE jawatan kosong malaysia jobs information direct to your email.

Search Malaysia Jobs in 2012 :

Environment consultancy firm at johor

Full content generated by Get Full RSS.

Nak kenal orang <b>Johor</b> Macam mane ekkk?? | haku punyer suke

Posted: 01 Feb 2012 07:01 PM PST

Assalamualaikum
ape khabar semua, sihat tak ekk??? semua dah makan ke belum ekk???
hahhahaa...hari ni baca email pasal orang johor, cara-cara nak kenal orang johor... aku orang pahang so aku tak tahu la betul ke tak ni.. tapi dari ape yang aku baca dan dari ape yg aku tengok dari kawan-kawan aku yang asal  dari johor macam betul aje.... meh la layan sikit cara - cara nak kenal orang johor....melalui trademark mereka....kalau kawan-kawan korang orang johor try cek trademark dorang ...

1.They end 9 out of 10 sentences with Ekkk… 
Ekk ialah trademark orang Johor. Digunakan di hujung SETIAP ayat menggantikan tanda soal (question mark). Contoh :- Ni awak punyer ekk? Nama awak saper ekk ? Kenapa kite kaler tak cantik ekk ? Dan macam-macam ekk lagi.

2. They refer to Johor Bahru as Johor and not JB. 

Kalau orang di negeri Johor sebut Johor, it meant Johor Bahru (JB), the city dan bukan Johor, the state. Biasa digunakan oleh mereka yang tinggal di luar bandar Johor Bahru seperti di Masai-chusettes umpamanya. Contoh : Beb, gua nak turun Johor laa. Lu mahu ikut gua tak? So, if you ARE already in Johor, tak kira di daerah mana – if the locals kata nak pergi Johor, it means nak ke Johor Bahru. Jangan pulak buat lawak bongok berkata, "Eh, lu kan dah ada kat Johor?" Or worse, jangan memandai nak tambah ekk with that question.

3. They pronounce Muar as MUOR. 

(kena juih bibir sikit) In fact you pronounce everything that ends with "AR" as "OR".Contoh : Aku kena pakai seluor besor untuk main bolor kat Muor besok. (Aku kena pakai seluar besar nak main bola di Muar besok). besar, BESOR ? Slipper , SLIPPOR ? Aku tergelak. Lapo (lapar), penampor (penampar), ulor (ular), pagor (pagar) dan lain-lain.

4. They are brash with a CRAZY sense of humour. 

Honestly, belum pernah jumpa orang Johor yang serious or square to a T. Or cannot take a joke. Walaupun pendiam atau pemalu , but their sense of humour boleh tahan gak. Almost all of them are either loyar buruk or bigor. Baik di kampung mahu di Bandar.

5. Diorang ada ENDUT. 

Kalau tak pernah berendut, sure pernah ada endut or busuk-busuk pun teringin nak ada endut. Contoh ayat : Haa… kau dah ada endut yer ? Kau pergi berendut kat mana ? Orang berendut dia pun nak berendut.
** endut ni ape???? x pernah dengar
6. Diorang Makan Gula Tarik, Sagun, Gula Kandy, Bobotok… . Dah lama tak tengok atau makan gula tarik, sagun or kandy. Ada lagi ke bebenda ni kat Johor ?

7. Pernah (or berangan nak) jadi Mat Rock . 

Rasanye sebab kedudukan Johor dekat dengan Singapore, sebab itulah pengaruh Barat di Malaysia masuk melalui Johor dulu. Itu teori je lah. So, tak heranlah kalau kumpulan Rock kat Malaysia ini semua ada susur galur dari Johor. Amy, Zainal Abidin, Nash etc. Boleh pakai ke teori ni?

8. Kenduri Kawin Ada Telur Pindang 

Telur pindang ialah telur ayam yang direbus dengan segala macam rempah dan dedaun untuk mendapatkan that special taste. Lepas rebus, telur akan berwarna cokelat. Both kulit dan isi. Normally orang buat telur pindang ni for special occasion, seperti majlis perkahwinan. Zaman dulu-dulu, you can tell the social class of the tuan rumah – normally orang kaya-kaya jer buat telur pindang ni sebab ianya rumit dan makan masa berjam-jam therefore menggunakan kos yang tinggi.

9. Tidur atas LECA 

(rhyme with letak and baca, the non-baku way). Baju simpan dalam GEROBOK. Tido pakai GEBOR.

10. They never watch RTM 

sebab semua cerita dah tengok kat TV Singapore! When I was growing up, prang cukup suka tengok TV Singapore sebab iklan dia semua dari overseas, very menarik. Besides the cerita yang terkinilah. Well, TV Singapore cuma dapat ditengok oleh penduduk JB dan kawasan yang sewaktu dengannya. As you go further up north (of Johor), you can see aerial TV semua setinggi pokok kelapa – semata-mata nak dapatkan siaran from Singapore!
** yang ni betul kot..kadang2 tv3 pun jarang tengok sebab asyik layan tv singapore
Full content generated by Get Full RSS.

sUKA jALAN: Ombin <b>di</b> Kong Kong, <b>Masai</b>, <b>Johor</b>

Posted: 15 Dec 2011 09:18 PM PST

Ha... ambik kau. Seronok tau jalan2 di tempat2 yg orang lain pun tak pernah sampai. Full content generated by Get Full RSS.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


DSCN8618 : <b>Di</b> Kampung Sri Pantai, <b>Mersing</b> Johor. | Flickr - Photo <b>...</b>

Posted: 25 Dec 2011 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

Full content generated by Get Full RSS.

SEPETANG <b>DI</b> TELOK GOREK <b>MERSING</b> | Lagenda Mahsuri

Posted: 22 Jan 2012 07:19 PM PST

January 23rd, 2012

image

Semalam kan,pas kita semua sarapan ubi kayu rebus tu,*orang johor kata sarapan tu sarap* kami semua heret mak pak kami tu pi berjalan ke mersing. Dah ramai anak cucu ni ada, kita ajak berpicnic la.

image

Konvoi 2 bijik kereta tapi sebijik lagi tak sampai sampai! So bawak mak pak minum dan lapik perut dulu kat depan jeti mersing. Errr..abah tu macam nak ngecek mee soto si along tu jer..?

image

Yeay..akhirnya kami semua dah sampai telok gorek! Apak mertuaku,along and yang tepi tu adalah my sil. Dah 8 bulan..so,tak lama lagi bertambahlah senarai penerima duit raya.

image

Opsss…perempuan gojes ni adalah me. Wahaha..melampau kan kalo tak kenal tuan blog. Cam biasa..mak dan rambutan tak dapat dipisahkan. Mak beli 4kg,3kg mak makan sorang. Orang dah habis semua turun ke air, mak dok still lagi setia membaham rambutan. Hihihi..

image

My complete kids. Ni,tatau la nak kata hapa. Main air or main pasir. Yang pasti cer korang tengok angah..cam mat salleh dok berjemur wuii.

image

Uiimak ai..berkilat dahi den! Mak ni cam biasalah..kalau nama nak ke laut, mahap ajelah kalo mak soh mak mandi. Tak rela kulit ai jadi hangus nanti! Inipun mai kat bebudak ni sebab nak snap the pica ni jew..

image

Anak anak jumpa benda alah nih. Rumah siput or rumah ketam lah gamaknya. Dah jadi cam jakun dok menelek pelik la plak..then along got an idea. Dia nak kasik sepesel pose untuk korang semua.

.
.
.
.
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
.
.
.
.
V

image

Amacam? Menarik tak pose along..? Miahahahahaha..

Jangan marah hokey. Its just a joke. Hepi wiken and hapi holiday peeps!

Posted from WordPress for Android S2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full content generated by Get Full RSS.

Gambar Calon PAS <b>Mersing Di</b> Gerai Babi | Cucu Tok Selampit

Posted: 31 Jan 2012 10:50 PM PST


Ini yang dikatakan matlamat menghalalkan cara. PAS For All. Slogan Negara Berkebajikan yang amat sebati dengan jiwa juak-juak PAS. Kerana terdesak sangat hendak mencari penyokong, seseorang yang diwar-warkan akan menjadi calon PAS di kawasan Parlimen Mersing di dalam PRU13 iaitu YDP PAS Mersing, Rosalan Mamat, sanggup meredah gerai-gerai babi untuk mempromosikan dirinya. Inilah konsep perjuangan Pakatan Haram. Sebagai membalas budi DAPig yang mengagihkan daging-daging qurban ketika Hari Raya Aidil Adha yang lepas, kini giliran muslimin dan muslimat PAS pula mengagih-agihkan buah limau sehingga ke gerai babi. 
Eloklah begitu. Mungkin sebagai membalas jasa wakil calon YB berkenaan, mungkin sebungkus dua daging yang dipotong boleh diberikan untuk dibawa pulang. Kalau tempat-tempat sebegini juak-juak PAS sanggup meredah demi meraih undi, CTS tidak merasakan satu kepelikan sekiranya selepas ini wakil-wakil calon PRU13 dari Parti Adat & Sukan (PAS) akan memasuki kelab malam, kelab dangdut dan waima kelab pelacuran sekalipun demi meraih undi, dengan tujuan utama - Putrajaya Mahu Kami Takluki!
Full content generated by Get Full RSS.

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Jawatan kosong <b>di</b> Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad <b>...</b>

Posted: 30 Dec 2011 12:00 AM PST

Closing Date: 30-12-11

Kami adalah salah satu masyarakat yang ditubuhkan koperasi di Malaysia selama hampir 30 tahun. Kami sedang mencari calon yang sesuai untuk menyertai pasukan dinamik kami.

Jawatan : Marketing Manager
Tempat Kerja : Kuala Lumpur
Kelayakan Jawatan:

* Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda, Diploma Lepasan Ijazah, Ijazah Profesional, Pengajian Perniagaan / Pentadbiran / Pengurusan, Pengurusan Operasi / Lapangan Terbang Penerbangan, Pengurusan Hospitaliti / Tourism / Hotel atau setaraf.
*  Bahasa Diperlukan (s): Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris
*  Sekurang-kurangnya 10 tahun (s) pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan yang diperlukan untuk jawatan ini & 3 tahun dalam pasukan pengurusan.
*  Sebaik-baiknya Pengurus Kanan specializing dalam Pembangunan Pemasaran / Perniagaan atau yang setaraf dalam TRAVEL & TOURS Perniagaan.
*  Umur kurang dari 40 tahun.
*  Kekosongan jawatan sepenuh masa.

Incoming search terms:

  • jawatan kosong koperasi 2012
  • kopetro
  • kerja kosong di petronas 2012
  • jawatan kosong petronas 2012
  • jawatan kosong kopetro
  • jawatan kosong koperasi kakitangan petronas berhad
  • koperasi jawatan kosong 2012
  • kerja kosong di lapangan terbang senai
  • jawatan kosong di senai
  • jawatan kosong di petronas sabah
Full content generated by Get Full RSS.

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


@Dungun 河口の町: Marang <b>di Pontian</b>

Posted: 31 Dec 2011 04:32 AM PST

Dari entri Tanjung Piai Memandang Karimon
Setelah beredar dari Tanjung Piai, aku mengambil laluan Pontian. dalam beberapa kilometer, aku dapati kawasan Pontian ini seperti aku pernah melaluinya. Dejavukah? Tidak? Tidak. Laluan di kawasan Pontian ini rupanya kawasan alamnya sama seperti ketika melalui kawasan daerah Marang. Jika dari Dungun hendak ke Kuala Terengganu, melalui jalan pantai berhampiran kawasan kampung dalam daerah Marang, geografi Pontian seakan mirip. Lebih kurang sama. Ah! Terengganu lagi. Banyak kawasan di Tanjung Piai dan Pontian ini mengingatkan aku kepada negeri aku Terengganu Darul Iman. Suasana jo'ong, kadang hujan rintik-rintik, air pasang, ombak kuat, semuanya mengimbau ingatan aku kepada tengkujuh di Terengganu. 
Bercerita semula tentang Tanjung Piai, anda jangan terkejut jika ketika anda berada di sana talian telefon bimbit anda akan menerima mesej untuk bertukar roaming talian Indonesia 
Laluan kampung indah sekali
Seperti Marang seperti seakan
Teringat negeri rindu di hati
Full content generated by Get Full RSS.

HOMESTAY MURAH <b>DI PONTIAN</b> - Pontian, Houses - Sheryna.com <b>...</b>

Posted: 07 Jan 2011 08:08 AM PST

Homestay Damai adalah sebuah rumah teres setingkat terletak di bandar Pontian, Johor. Adalah homestay yang MURAH di Johor. Antara kemudahan yang disediakan:
1. 2 bilik tidur ( 1 katil kelamin & 2 katil bujang )
2. Semua bilik ada kemudahan kipas angin.
3. 1 bilik mandi.
4. 1 tandas
5. 1 set sofa
6. 1 set televisyen.
7. Kawasan rumah berpagar
8. Pakir kereta berpagar.
9. Lokasi berdekatan dengan:
i. Ibu Pejabat Polis Pontian
ii. Ibu Pejabat Bomba Pontian
iii. MRSM Ayer Baloi, Pontian
iv.Matrikulasi Pontian.
v.IKBN Pontian
vi. Jeti Kukup ( ke Indonesia )
vii. Taman Negara Paya Bakau ( Tanjung Piai )
viii. Nusajaya ( Pusat Pentadbiran Johor )
viiii. UTM Skudai
xi. 2nd Link ( ke Singapura )

HARGA : RM50.00 ( 2H/1M )- untuk tahun 2011
HUBUNGI: 019 748 2010 ( ZAIDI )
LAYARI: homestaydamaipontian.blogspot.com
EMEL: homestaydamai@gmail.com

Full content generated by Get Full RSS.

saifulam-agrofarm: KURSUS CENDAWAN <b>DI</b> BENUT,<b>PONTIAN</b> <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2012 01:52 AM PST

BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 29/1/2012 INI BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM250 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN. Full content generated by Get Full RSS.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Soedy - Menikmati Indahnya Pantai <b>Kukup</b>

Posted: 10 Jan 2012 12:50 AM PST

,

Walaupun ini sedikit terlambat menghadirkan postingan, namun saya mencoba ingin memberikan pengalaman tentang wisata di Yogyakarta yang saya jalani pada tahun baru 2012 kemarin. Karena ini sebagai wujud kecintaan saya terhadap wisata di Yogyakarta dan juga ingin membagi wawasan terhadap perkembangan wisata di Indonesia. Sehingga nama Indonesia bisa menjadi salah satu tujuan wisata bagi para pelancong. Wisata yang akan saya hadirkan di sini adalah sebuah pantai yang cukup indah dan tidak kalah menariknya dengan wisata panai yang ada di Kabupaten Bantul yang terkenal dengan pantai Parangtritis. Namun yang akan saya hadirkan ini adalah pantai yang ada di Gunung Kidul. Sebenarnya pantai di Gunung Kidul cukup banyak sekali, tetapi hanya pantai Kukup saja yang saya kunjungi, mengingat waktu saya berlibur ke Yogyakarta sangat singkat sekali.


Pada Lebaran tahun lalu, saya sudah menghadirkan wisata Pantai Kuwaru yang terletak di kawasan Srandaan Bantul. Pantai Kuwaru adalah pantai yang lumayan indah dan belum lama dibuka sebagai kawasan wisata di Bantul.

Pantai Kukup adalah salah satu dari pantai yang ada di Gunung Kidul, selain pantai Kukup masih ada pantai Baron, pantai Krakal, pantai Sudak dan masih banyak lagi. Letak persisnya ada di antara pegunungan Gunung Kidul dan jarak dari Kota Yogyakarta kurang lebih 50 KM ke arah timur. Kalau pembaca dari arah timur, di persimpangan Prambanan belok ke kiri saja hingga jalan Wonosari. Hingga jalan Wonosari, belok ke kiri berarti pembaca telah memasuki kawasan Gunung Kidul yang diawali kecamatan Patuk dan jalan yang dihadapi adalah tanjakan lumayan tinggi. Tetapi ini hanya sebentar saja. Sebab ini adalah jalan utama menuju Kabupaten Gunung Kidul dari arah utara. Dan jalan tanjakan ini lumayan menguras tenaga kendaraan anda, tetapi akan terbayar dengan tampilan keindahan di kanan kiri jalan yang menajupkan, yaitu Kota Yogyakarta dilihat dari kawasan pegunungan.

Setelah melewati kecamatan Patuk, kira-kira butuh waktu 45 menit untuk sampai ke pantai Kukup. Dan untuk masuk ke kawasan pantai pembaca hanya membayar sekali saja sudah bisa masuk ke Pantai Baron, Pantai Kukup, pantai Krakal dan pantai lainnya. Retribusinya juga murah sekali yaitu hanya Rp 8.500,- saja sudah bisa menikmati keindahan alam di Gunung Kidul yang elok sekali.

Untuk lebih jelasnya langsung saja saya hadirkan beberapa foto yang telah saya abadikan di situs Flickr. Sehingga pembaca dapat menilai sendiri keindahan alam di Gunung Kidul.

P31-12-11_17-18

P31-12-11_16-59%5B1%5D

P31-12-11_16-54

P31-12-11_16-53

P31-12-11_16-25

Untuk lebih jelasnya dapat melihat foto di sini.

Full content generated by Get Full RSS.

NO STORY ABOUT VANILLA BEAN: PEKAN <b>KUKUP</b>, PONTIAN <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2012 04:58 AM PST

Assalamualaikum...

Bagi siapa-siapa yang tinggal kat Johor, kot-kot bosan hujung minggu boleh la pergi ke Pekan Kukup, Pontian, Johor. Dari Johor Bahru dalam 1 jam je. Di Kukup ni banyak pusat ternak ikan dalam sangkar. Kat sini kalau nak pusing-pusing naik bot kalau tak silap aku RM 3 sorang. Dia bawa pergi ke sangkar ikan. Tempat ni terkenal dengan seafood, tapi masa aku pergi tu banyak takde restoran melayu, mungkin ada kat kawasan lain kot. 

Kawasan ni jugak tak jauh dengan jeti untuk naik feri ke Tanjung Balai, Indonesia dan Taman Negara Pulau Kukup. Aku pergi naik bot ke tempat ternak ikan aje. Tempat-tempat lain tak pergi. Gambar-gambar ni masa pergi tahun 2009 dulu. Lama dah kan.

Berangin je...fiuuuu fiuuuu...eeheeheh
Pakcik dan makcik omputih yang kerja kt Singapore, jalan-jalan je katanye..


Masa on the way balik tu lepak-lepak dulu makan pisang goreng kat tepi jalan. Kawasan kampung je, memang seronok. Teringin nak pergi Tanjung Piai.. Nanti kalau ada masa. Full content generated by Get Full RSS.

SUATU CATATAN PERJALANAN: KURAU MASIN <b>KUKUP</b> LAUT

Posted: 03 Feb 2012 08:00 AM PST

ALHAMDULILLAH

Hari tu masa ku ke Tg Piai, dalam perjalanan pulang sempat aku korner lipat moto roda tiga ku ke pekan Kukup Laut. Terperanjat aku kerana di penghujung jalan menghala ke jeti tu, punyalah sesak kenderaan mengalah jalan Bukit Bintang.

Kalau nak parking pun, mau kena menapak dalam 2 km juga. Penghabisnya aku bawak moto cabuk ku hingga ke hujung dan aku tunggu kat motor je sementara mak itam pi tengok hasil laut yang dijual di deretan kedai kayu berdekatan.

Hasilnya, dapatlah dia beli sikit ikan kurau masin serta udang kering dan ikan bilis yang masih "fresh" lagi dan harganya katanya murah lebih kurang kat Kota Kinabalu yg mmg terkenal dengan hasil lautnya.

Mana tak murah kat Kukup Laut ni karena hasilannya dari laut depan je tu.

Inilah hasilnya setelah digoreng utk santapan tengahari , ikan kurau masin goreng dengan lada kering dan bawang besar.

Sedap tau hehehe

Alhamdulillah

OK, selamat bercuti buat semua sempena sambutan Maulidur Rasul junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W dan semoga kita dapat menghayati perjuangan Baginda .

Lagi satu hari cuti hari Thaipusam yang pasti kita sebagai umat islam tidak meraikannya , tapi kita kira cuti umum, maka kita pun cutilah juga hehehe




Full content generated by Get Full RSS.
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved