ads

Khamis, 16 Februari 2012

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jan 2011 09:48 PM PST

URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Video Youtube Makcik Sekeluarga Mencuri <b>Di Senai</b> Johor <b>...</b>

Posted: 13 Feb 2012 04:22 PM PST

Semalam jalan-jalan dalam forum terjumpe satu video curi di kedai serbaneka di Senai Johor. Apa yang menyedihkan tu adalah, saya rasela, ia dilakukan oleh satu keluarga, Mungkin dari nenek, anak hingga cucu.

Video yang daapt perhatian ramai itu dikatakan terjadi di siang hari dan peliknya, mereka tidak nampak aksi mereka di rakam di CCTV. Sedih tengok, makcik bertudung, rupa macam seorang melayu mencuri di Kedai Serbaneka, pakai baju longgar, tup tup masuk dalam baju. Ya Allah, apala nak jadi dengan mak mak zaman sekarang. mengajar anak sendiri mencuri.

Video dari rakaman cctv yang diambil dari sebuah kedai di Senai Johor telah dimuat naik di laman youtube dengan rakaman beberapa orang wanita dengan seorang lelaki mencuri barang dari kedai berkenaan lalu disorokkan dibahagian badan mereka termasuk celah kelangkang.

video bertarikh 7 februari 2012 itu telah mula mendapat perhatian umum. memakai baju longgar dan besar supaya mudah menyembunyikan barangan yang dicuri. perhatikan video dibawah secara teliti. kemungkinan suspek adalah sekeluarga.

Incoming search terms:

Post Bekaitan

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Butik pengantin <b>di negeri Johor</b> | tepak sireh

Posted: 07 Feb 2012 07:03 PM PST

[unable to retrieve full-text content]tepak sireh blogging,isu semasa dan perkahwinan serta isu rumahtangga. Utama · Empunya · Hubungi · Pengiklanan · Servis. Follow us: Home » Johor » Butik pengantin di negeri Johor ...

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 08:07 AM PST

URL Sumber Asal :-

SUATU CATATAN PERJALANAN: KURAU MASIN <b>KUKUP</b> LAUT

Posted: 03 Feb 2012 08:00 AM PST

ALHAMDULILLAH

Hari tu masa ku ke Tg Piai, dalam perjalanan pulang sempat aku korner lipat moto roda tiga ku ke pekan Kukup Laut. Terperanjat aku kerana di penghujung jalan menghala ke jeti tu, punyalah sesak kenderaan mengalah jalan Bukit Bintang.

Kalau nak parking pun, mau kena menapak dalam 2 km juga. Penghabisnya aku bawak moto cabuk ku hingga ke hujung dan aku tunggu kat motor je sementara mak itam pi tengok hasil laut yang dijual di deretan kedai kayu berdekatan.

Hasilnya, dapatlah dia beli sikit ikan kurau masin serta udang kering dan ikan bilis yang masih "fresh" lagi dan harganya katanya murah lebih kurang kat Kota Kinabalu yg mmg terkenal dengan hasil lautnya.

Mana tak murah kat Kukup Laut ni karena hasilannya dari laut depan je tu.

Inilah hasilnya setelah digoreng utk santapan tengahari , ikan kurau masin goreng dengan lada kering dan bawang besar.

Sedap tau hehehe

Alhamdulillah

OK, selamat bercuti buat semua sempena sambutan Maulidur Rasul junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W dan semoga kita dapat menghayati perjuangan Baginda .

Lagi satu hari cuti hari Thaipusam yang pasti kita sebagai umat islam tidak meraikannya , tapi kita kira cuti umum, maka kita pun cutilah juga hehehe




Full content generated by Get Full RSS.

ahmadmaslan.com: Buku "AURA ALAM"

Posted: 02 Feb 2012 08:58 AM PST

 Buku "AURA ALAM" : PONTIAN, 2 Feb -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan (kanan) dan Pengarah Perbadanan Taman Negara Johor Suhairi Hashim (kiri) menunjukkan buku "AURA ALAM" mengenai Taman Negara Johor dan "PULAU KUKUP" yang menunjukkan gambar-gambar pemandangan keindahan Pulau Kukup yang dilancarkan sempena perasmian sambutan Hari Tanah Lembap Sedunia 2012 di Taman Negara Pulau Kukup di sini hari ini.

Menanam Pokok Bakau : PONTIAN, 2 Feb -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan (kiri) dan Pengarah Perbadanan Taman Negara Johor Suhairi Hashim (kanan) menanam anak pokok bakau sempena sambutan Hari Tanah Lembap Sedunia 2012 di Taman Negara Pulau Kukup di sini hari ini.

BLOG JOHOR: 01 <b>di kukup</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Feb 2012 11:39 AM PST

URL Sumber Asal :-

Disty Ghalda Natasari: Pantai <b>Kukup</b>

Posted: 12 Feb 2012 04:25 AM PST

Pantai Kukup terletak di Desa Kemadang Kecamatan Tanjungsari Gunungkidul Yogyakarta. Di pantai Kukup ada sebuah karang yang menjorok ke laut terpisah dari daratan dengan jembatan yang terbentang. Jalan mendaki yang sengaja di buat sebagai akses ke karang tersebut semakin memanjakan para pengunjung.
Beberapa fasilitas yang terdapat di pantai Kukup antara lain : tempat parkir yang luas, sehingga para pengunjung tidak kebingungan untuk memarkir kendaraannya. Parkir ini terletak di pintu masuk agak jauh dari pantai sehingga pengunjung harus berjalan kaki untuk sampai di pinggir laut. Di kiri kanan jalan memasuki pantai kukup berjajar para pedagang yang menawarkan berbagai souvenir khas pantai, makanan-makanan laut dan ada juga biota laut termasuk ikan hias yang dapat dibeli dengan harga yang wajar.
Untuk menjamin keselamatan para pengunjung, pihak pengelola menyiapkan armada SAR untuk memberikan pertolongan kepada yang membutuhkan sekaligus menginformasikan kondisi pantai, ombak dan datangnya biota laut berbahaya. Perlu diketahui dan diwaspadai oleh para pengunjung, bahwa di pantai ini kadang datang ubur-ubur di kawasan pantai yang jika menggigit akan menyebabkan keracunan. Tapi jangan khawatir, tim SAR akan menginformasikan datangnya ubur-ubur dan siap membantu jika ada pengunjung yang terlanjur terkena ubur-ubur.
Untuk para pengunjung yang ingin bermalam di Pantai Kukup tak usah binggung. Di kawasan obyek wisata Pantai Kukup, ada penginapan PONDOK WISATA yang akan melayani para wisatawan yang ingin merasakan pemandangan malam di Kukup dengan harga terjangkau.

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


DSCN8589 : Jumpa Hassan Khalid, bekas anak didik <b>di Endau</b> <b>...</b>

Posted: 25 Dec 2011 12:00 AM PST

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 07:41 AM PST

URL Sumber Asal :-

Malaysia Zoom » 29 buah sekolah <b>di Labis</b> terima RM35 juta

Posted: 06 Jan 2012 03:07 PM PST

LABIS 6 Jan. – Sebanyak RM35 juta telah diagihkan kepada 29 buah sekolah di daerah kecil Labis dalam tempoh 2008 hingga tahun lalu bagi pembangunan infrastruktur dan kemudahan lain demi memastikan keadaan pembelajaran lebih selesa untuk para pelajar.

Ahli Parlimen Labis, Datuk Chua Tee Yong berkata, ia melibatkan 22 sekolah rendah dan tujuh sekolah menengah dengan Sekolah Kebangsaan Seri Bali Chaah mendapat peruntukan tertinggi berjumlah RM15 juta untuk pembinaan bangunan baru yang telah pun digunakan bermula sesi persekolahan tahun lalu.

"Sekolah rendah antara yang paling banyak menerima manfaat daripada peruntukan tersebut dengan beberapa buah sekolah mendapat bangunan baru antaranya SK Sri Labis dan SK Pekan Air Panas yang masing-masing mendapat bangunan baharu tiga tingkat untuk keselesaan pembelajaran dan pengajaran.

"Diharap dengan peruntukan dan perkembangan terbaru itu, pelajar dan guru di dalam kawasan Parlimen Labis akan melipatgandakan usaha bagi memperbaiki pencapaian kecemerlangan pendidikan yang sedia ada pada masa akan datang," katanya ketika meninjau sesi persekolahan baru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Labis di sini semalam.

Sementara itu, Tee Yong turut mengambil inisiatif mencari dan mengedar borang permohonan wang sumbangan kerajaan sebanyak RM3,000 kepada Konstabel Khas (SC) dan Home Guard yang menjaga keamanan kampung di zaman darurat seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Jelasnya, tumpuan diberikan bagi mereka yang menetap di kawasan Labis dan perjumpaan dengan Ahli Majlis Daerah Labis, ketua kampung dan pemimpin masyarakat telah diadakan bagi mencapai kata sepakat untuk membantu golongan itu mendapat hak mereka.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full content generated by Get Full RSS.

Provokasi Semasa Berceramah <b>Di Labis</b>,Ulasan Mat Sabu

Posted: 08 Oct 2011 07:03 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Semalam Mtd Pas Benut melaporkan wujudnya cubaan menggagalkan majlis ceramah sehingga mengakibatkan seorang petugas Jabatan Amal cedera dibaling batu sewaktu bertugas mengawal lalu lintas di Labis. Beliau menambah lagi ...

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 12:00 AM PST

URL Sumber Asal :-

Sesungguhnya Kita Hanya Merancang.. | Fadzilah Mamat Dot Com

Posted: 26 Jan 2012 11:32 PM PST

Sepatutnya pada pukul 3 petang ni saya ada temujanji dengan seorang klien saya di sebuah bank di Skudai.

Setengah jam sebelum pergi, laptop saya kehabisan bateri jadi saya caj terlebih dahulu.

Selepas saya bersiap-siap nak keluar, laptop masih takde bateri. Rupa-rupanya charger tu rosak. Memang sebelum tu charger tu terjatuh atas kecuaian saya.

Memandangkan objektif untuk jumpa klien adalah untuk update status pelaburan (yang memerlukan data yang ada dalam laptop) maka terpaksalah saya membatalkan temu janji saya pada hari ni.

Memang betul sangat kita hanya mampu merancang..

Sekarang saya dan suami dalam perjalanan ke pusar servis Acer di Plentong untuk menghantar charger atau power adaptor laptop Acer saya.

Jom tengok gambar laptop comel yang dah banyak berjasa kepada saya..

20120127-155716.jpg

Comel kan?

Best tau pakai laptop Acer Aspire One ni. Kecik. Ringan. Bateri pun tahan sampai 7 jam. Sesuai sangat untuk blogger yang gigih ni. :)

Update = Bagus sangat pusat servis Acer. Kami terus diberikan power adapter baru. Alhamdulillah.. Bersyukur sangat!

Full content generated by Get Full RSS.

nottydaddy.blogspot.com: Jangan Menggatal Dengan Isteri Orang !!!

Posted: 02 Feb 2012 06:01 PM PST

[unable to retrieve full-text content][HM] JOHOR BAHRU: Padah keluar dengan isteri kenalan baik, seorang lelaki maut dibelasah dan ditikam suami kepada wanita terbabit menggunakan objek tajam di sebuah pasar raya di Plentong di sini, malam kelmarin.

Tentang Aku: Bermain <b>Di</b> Tempat Mainan <b>Di</b> Giant <b>Plentong</b> ..

Posted: 09 Sep 2011 12:51 AM PDT

Semalam lepas balik dari Hospital Sultan Ismail .. biasalah 3 bulan sekali gi buat pemeriksaan gigi Ayen ngan Aisy kat klinik pakar pergigian kat situ .. en.suami ajak singgah Giant, Plentong ... ingatkan dapat le jumpa adik aku, Akma .. rupanya dia ada sambutan hari raya kat office dia .. tak keluar rehat .. tak dapat le jumpa dia .. tak pe la .. bukan nak jumpa dia pun .. haha ...
Sementara menunggu en.suami menyelesaikan urusannya ... aku bawak anak-anak main kat tempat mainan dalam Giant ni .. tak banyak pun mainan yang ada kat sini .. cuma ada gelongsur, mainan gerak-gerak ngan mainan gerak spring tu .. anak-anak tak suka main mainan yang gerak ada spring tu .. tak best kata dia .. haha .. diaorang main gelungsur jek la ngan mainan gerak-gerak tu .. mainan gerak-gerak kat sini special sikit .. sebab tak payah masukkan duit .. just tekan butang jek .. mesin tu dah boleh gerak .. tu yang berjam baru sudahnya main .. haha ..

Jom tengok keletah anak-anak aku kat tempat mainan ni :

Ayen naik .. Aisy tukang tekan butang mesin gerak-gerak .. sampai Ayen pening nak muntah .. Aisy still tekan butang tu .. haha .. Aisy buli abang dia ..

Amboi!! muncung Aisy .. panjang betul .. comey la tu kununnya .. haha ..

Ayen tak sesuai la main gelungsur yang ni .. ini bahagian budak kecik la .. tempat budak besar kat belakang tu la Ayen .. haha .. Ayen bukan kira .. dia bedal jek .. janji leh main .. haha ..

Aisy nak panjat kat atas tu .. suruh mama angkat dia .. tapi mama dia ni sibuk suruh dia posing dulu .. tu yang muka cam tu .. haha .. sian Aisy ..

Ayen cakap dia mendaki guna rantai yang dia pegang tu ... haha .. cam tak larat jek .. haha ..

Berjaya Ayen mendaki sampai atas .. haha .. cam tinggi sangat jek kan .. muka bangga la tu ..

Aisy pun nak cuba jugak .. go Aisy go .. go ..

Panjat yang ni pulak .. hehe .. Aisy memang suka memanjat .. cuma boleh ngan tak jek la .. hehe ..
Full content generated by Get Full RSS.

admie&#39;s world: Lalu sebelah je...cis !!!

Posted: 12 Feb 2012 04:55 PM PST

Alhamdulillah...

Pertama kali drive sendiri ke Johor ditemani rakan kongsi Ermayanti anak jati Johor juga...business trip kali ni untuk membantu rakan2 kongsi Johor iaitu Azizah dan Ermayanti untuk kembangkan business mereka di sana...dalam hati kecut gak tapi sebab nak jadi orang luar biasa kan...hehhehehe....

Dua2 rakan2 kongsi daku ni memang anak jati Johor n diorg ni semangat macam harimau dari awal buat business nih..sebab tu boleh nampak hasil cepat...dua2 orang tak sampai sebulan usia dalam business ni tapi nama dah terkenal di tanah kelahiran sendiri...kagum sangat dengan semangat diorang nak buat yang terbaik untuk mantapkan ekonomi masing2...:))

Perjalanan pergi dan balik lancar....banyak kereta n tak banyak lori..nasib la...kalau tak mau 10 jam nak sampai ke hotel...i tak pandai potong2 u..kekkekeke...


N nasib jugak la si Erma ni bukan jenis kaki lelap dalam kereta...so ada peneman nak bersembang dari kuantan sampai la ke jb...pphheewww....

dah nama buta jalan kan..harusla pakai khidmat en gps untuk tau jalan ke hotel...tapi panik gak gps tak boleh baca route..maybe masa tu dah set gps tu nak ke hotel dari segamat lagi...kakkakakakka....

Dan yang tak best is bila masuk highway terlalu di sebelah bangunan besar JPO...haishhhh...trip next time kene make sure JPO termasuk dalam list lawatan..huuhuhuhuh...


malam di jb daku dah malas nak keluar cari makan..so kitaorg order room service aje...
sebelum tido layan dulu mesej dari customer nak beli korset...alhamdulillah bila buat bisnes ONLINE ni...daku bergerak kemana2 pun still orang boleh contact n business tetap berjalan...just imagine kalau bukak kedai...for sure takde pelanggan dalam waktu daku travel ke sana ke sini kan..heheheh...syukur pada allah yang tentukan perjalanan hidup daku sekarang ni macam ni...syukur sangat2...:))))
appointment pertama di Plentong...prospek Ermayanti...plan asal nak jumpa di Giant Plentong je,.tapi kitaorg sampai terover awal...so lepak mamak dulu..n disebabkan malas nak angkat bonbon drive ke giant tu semula, so ajak prospek lepak mamak sekali...dekat aje dengan rumah dia rupanya...
Selesai di Plentong terus gerak ke Yong Peng pulak..lepak dekat KFC...sebab tak explore pun kat Yong Peng ada port yang lagi menarik or tak..just ikut suggest dari en GPS...n en GPS pilih KFC Yong Peng...memang lapar jugak time tu..huhuhu...
Selesai urusan di Yong Peng terus gerak balik ke Kuantan...bajet nak sampai before gelap sebab daku takuttttt....

Nak kene drop Erma kat umah makcik dia dulu di Ganchong n nanti daku gerak ke Kuantan sorang2..kalau gelap adalah sangat mengerikan ok jalan kat Lepar Hilir tu..huhuhu...

sebelum sampai rumah tapau dinner dulu untuk hubby...sampai umah lega tengok dua beranak ni sedang happy2....hubby happy sebab ada bola kat tv...wazif happy sebab tengah main ketayap ayah...hahhahaha....


anddd...sakit mata wazif banyak improvement hari ni...seronokkkkk....tak sabar nak tunggu parcel wazif sampai....kekekek...nantikannn....:))))

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di labis</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 07:41 AM PST

URL Sumber Asal :-

Malaysia Zoom » 29 buah sekolah <b>di Labis</b> terima RM35 juta

Posted: 06 Jan 2012 03:07 PM PST

LABIS 6 Jan. – Sebanyak RM35 juta telah diagihkan kepada 29 buah sekolah di daerah kecil Labis dalam tempoh 2008 hingga tahun lalu bagi pembangunan infrastruktur dan kemudahan lain demi memastikan keadaan pembelajaran lebih selesa untuk para pelajar.

Ahli Parlimen Labis, Datuk Chua Tee Yong berkata, ia melibatkan 22 sekolah rendah dan tujuh sekolah menengah dengan Sekolah Kebangsaan Seri Bali Chaah mendapat peruntukan tertinggi berjumlah RM15 juta untuk pembinaan bangunan baru yang telah pun digunakan bermula sesi persekolahan tahun lalu.

"Sekolah rendah antara yang paling banyak menerima manfaat daripada peruntukan tersebut dengan beberapa buah sekolah mendapat bangunan baru antaranya SK Sri Labis dan SK Pekan Air Panas yang masing-masing mendapat bangunan baharu tiga tingkat untuk keselesaan pembelajaran dan pengajaran.

"Diharap dengan peruntukan dan perkembangan terbaru itu, pelajar dan guru di dalam kawasan Parlimen Labis akan melipatgandakan usaha bagi memperbaiki pencapaian kecemerlangan pendidikan yang sedia ada pada masa akan datang," katanya ketika meninjau sesi persekolahan baru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Labis di sini semalam.

Sementara itu, Tee Yong turut mengambil inisiatif mencari dan mengedar borang permohonan wang sumbangan kerajaan sebanyak RM3,000 kepada Konstabel Khas (SC) dan Home Guard yang menjaga keamanan kampung di zaman darurat seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Jelasnya, tumpuan diberikan bagi mereka yang menetap di kawasan Labis dan perjumpaan dengan Ahli Majlis Daerah Labis, ketua kampung dan pemimpin masyarakat telah diadakan bagi mencapai kata sepakat untuk membantu golongan itu mendapat hak mereka.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full content generated by Get Full RSS.

Provokasi Semasa Berceramah <b>Di Labis</b>,Ulasan Mat Sabu

Posted: 08 Oct 2011 07:03 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Semalam Mtd Pas Benut melaporkan wujudnya cubaan menggagalkan majlis ceramah sehingga mengakibatkan seorang petugas Jabatan Amal cedera dibaling batu sewaktu bertugas mengawal lalu lintas di Labis. Beliau menambah lagi ...

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 03:37 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 03:37 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 03:37 AM PST

URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Feb 2012 03:09 AM PST

URL Sumber Asal :-

Hub pendidikan: TNB bangun infrastruktur elektrik <b>di Pagoh</b> | Bilik <b>...</b>

Posted: 07 Jan 2012 08:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Hub pendidikan: TNB bangun infrastruktur elektrik di Pagoh. Posted by admin on Jan 8th, 2012 //. PAGOH 7 Jan. – Tenaga Nasional Berhad (TNB) bersedia membangunkan infrastruktur perbekalan elektrik bagi menjadikan Pagoh hub ...

Suzana Ghazali Alhamdulillah! Terima undangan untuk berikan <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2012 05:00 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Alhamdulillah! Terima undangan untuk berikan ceramah di Pagoh pd 4 Februari. Mmm pertama kali akan ke sana. Cuti ujung minggu plak tu.

Operasi kilang Honda <b>di Pagoh</b> dihentikan sementara | Arena Kereta

Posted: 26 Oct 2011 05:41 PM PDT

Honda Malaysia Sdn Bhd (Honda Malaysia) telah mengumumkan operasi kilang mereka di Pagoh, Melaka terpaksa dihentikan buat sementara waktu akibat kekurangan bekalan komponen disebabkan banjir yang berlaku di Thailand.

Banjir yang masih berlarutan telah menyebabkan banyak kilang dan pembekal di Thailand terpaksa menghentikan operasi, termasuklah kilang Honda Automobile (Thailand) Co., Ltd. dan kebanyakan pembekal utama lain yang membekalkan bekalan untuk Honda Malaysia. Buat masa ini Honda Malaysia sedang berusaha untuk mendapatkan bekalan dari sumber lain sehingga keadaan di Thailand kembali pulih.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Mr. Yoichiro Ueno dalam pengumumannya turut memohon maaf kepada semua pelanggan atas kelewatan penghantaran kenderaan yang ditempah, selain menghargai setiap sokongan pelanggan yang memahami.

Tambah beliau lagi, mereka kini sedang berusaha-sedaya upaya untuk memulihkan kembali pengeluaran kenderaan mereka di Malaysia. Berita baiknya ialah model CBU seperti Insight, Stream dan Freed tidak terjejas, kecuali model Jazz yang diimport dari Thailand, yang mana setakat ini Honda Malaysia masih mempunyai stok yang mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa.

Asian Honda Motor Co., Ltd. baru-baru ini telah menyumbang 100 juta baht (RM10 juta) kepada Persatuan Palang Merah Thai untuk membantu mangsa-mangsa banjir di Thailand.

Tajuk post berkaitan :

Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

Operasi kilang Honda <b>di Pagoh</b> dihentikan sementara | Arena Kereta

Posted: 26 Oct 2011 05:41 PM PDT

Honda Malaysia Sdn Bhd (Honda Malaysia) telah mengumumkan operasi kilang mereka di Pagoh, Melaka terpaksa dihentikan buat sementara waktu akibat kekurangan bekalan komponen disebabkan banjir yang berlaku di Thailand.

Banjir yang masih berlarutan telah menyebabkan banyak kilang dan pembekal di Thailand terpaksa menghentikan operasi, termasuklah kilang Honda Automobile (Thailand) Co., Ltd. dan kebanyakan pembekal utama lain yang membekalkan bekalan untuk Honda Malaysia. Buat masa ini Honda Malaysia sedang berusaha untuk mendapatkan bekalan dari sumber lain sehingga keadaan di Thailand kembali pulih.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Mr. Yoichiro Ueno dalam pengumumannya turut memohon maaf kepada semua pelanggan atas kelewatan penghantaran kenderaan yang ditempah, selain menghargai setiap sokongan pelanggan yang memahami.

Tambah beliau lagi, mereka kini sedang berusaha-sedaya upaya untuk memulihkan kembali pengeluaran kenderaan mereka di Malaysia. Berita baiknya ialah model CBU seperti Insight, Stream dan Freed tidak terjejas, kecuali model Jazz yang diimport dari Thailand, yang mana setakat ini Honda Malaysia masih mempunyai stok yang mencukupi untuk memenuhi permintaan semasa.

Asian Honda Motor Co., Ltd. baru-baru ini telah menyumbang 100 juta baht (RM10 juta) kepada Persatuan Palang Merah Thai untuk membantu mangsa-mangsa banjir di Thailand.

Tajuk post berkaitan :

Baca Lagi... - INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA <b>PAGOH</b>

Posted: 24 Jan 2012 07:27 PM PST

Ditulis oleh Yusoff   
Rabu, 25 Januari 2012 11:27

Rabu 18/1/2012 telah diadakan majlis pelancaran 5S peringkat IKBN Pagoh. Majlis

tersebut telah diadakan di Dewan Karisma IKBN Pagoh. Majlis bermula pada pukul

8.00pagi dengan pegawai, kakitangan dan pelajar mengambil tempat di dewan

Karisma IKBN Pagoh. Kemudian majlis diteruskan dengan pegawai, kakitangan

dan pelajar bersama-sama menyanyikan lagu Negaraku di ikuti lagu Negeri Johor.

Seterusnya majlis diteruskan dengan bacaan doa dan kemudian diikuti dengan

taklimat 5S oleh En Nasirwan dan ucapan oleh Pengarah IKBN Pagoh Seterusnya

melancarkan 5S di Peringkat IKBN Pagoh.

Majlis pelancaran diakhiri dengan minum pagi dan seterusnya semua pegawai,

kakitangan dan pelajar menjalan aktiviti 5S sehingga jam 5.00petang.

513

LAST_UPDATED2

TNB bekal Elektrik Jadikan <b>Pagoh</b> Hub Pendidikan

Posted: 07 Jan 2012 12:19 AM PST

PAGOH – Tenaga Nasional Berhad (TNB) bersedia membangunkan infrastruktur perbekalan elektrik bagi menjadikan Pagoh hub pendidikan terkemuka di selatan negara.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh berkata, pembangunan itu merangkumi pembinaan dua pencawang masuk utama dan lima pencawang pembahagian utama di kawasan berkenaan.

"Bagi tahun ini, TNB akan membelanjakan RM2.98 juta untuk melaksanakan sembilan projek bagi mengukuhkan prestasi sistem bekalan elektrik di daerah Muar dan sekitarnya," katanya ketika berucap pada majlis pelancaran projek Baiti Jannati TNB peringkat kebangsaan di Kampung Renchong di sini hari ini.

Pelancaran projek itu dilakukan Timbalan Perdana Menteri yang juga Ahli Parlimen Pagoh, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Che Khalib berkata, seramai 1,434 daripada 10,669 murid Tahun Enam sekolah kebangsaan yang menyertai projek PINTAR TNB sejak tahun 2007 mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR).

Beliau berkata, mereka merupakan sebahagian daripada murid di 27 sekolah rendah yang dipilih sebagai anak angkat TNB untuk menyertai projek itu.

"PINTAR merupakan program inisiatif Khazanah Nasional Berhad dan diletakkan di bawah naungan Yayasan PINTAR bagi menggalakkan kecemerlangan akademik dan sahsiah diri khususnya murid sekolah luar bandar," katanya.

Mengenai projek Baiti Jannati pula, Che Khalib berkata, sebanyak 107 rumah yang melibatkan perbelanjaan RM1.6 juta sedang dilaksanakan di seluruh Semenanjung. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved