Selasa, 21 Februari 2012

01 di pontian - Google Blog Search

01 di pontian - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Pontian</b> (MDP)

Posted: 20 Feb 2012 10:03 PM PST

[KLIK] KONGSIKAN KEPADA RAKAN ANDA DI FACEBOOK

Majlis Daerah Pontian telah ditubuhkan pada 01hb November, 1976 di bawah Akta 124 (Akta Sementara) yang kemudiannya diistiharkan sebagai Akta 171, Akta Kerajaan Tempatan 1976. Pentadbiran Majlis ini merangkumi kawasan seluas 1080 hektar meliputi Bandar Pontian, Pekan Nanas, Benut, Permas dan Ayer Baloi. Sebelum tertubuhnya Majlis Daerah Pontian, Bandar Pontian ditadbirkan oleh Majlis Bandaran Pontian, sementara Cawangan Pekan Nanas, Benut, Ayer Baloi dan Permas ditadbirkan oleh Majlis Tempatan masing-masing.

Permohonan dipelawa daripada individu yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

1. Penyelia

2. Fasilitator

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Tarikh Tutup Permohonan: 24 Februari 2012

01 di skudai - Google Blog Search

01 di skudai - Google Blog Search


Tempat Sarapan Best <b>Di Skudai</b> – Restoran Lokman | Fadzilah <b>...</b>

Posted: 27 Jan 2012 06:35 PM PST

Hari ni seperti hari minggu yang lain saya dan suami pergi ke Restoran Lokman untuk menikmati Nasi Kerabu Daging Bakar yang sungguh sedap.

Restoran ni terletak di Jalan Emas Puteh 5, Taman Sri Skudai (bertentangan dengan Caltex Taman Sri Skudai) dan beroperasi dari pukul 8.30 pagi sehingga 3 petang.

Tapi kalau anda nak makan Nasi Kerabu, kena datang lebih awal sebab biasanya Nasi Kerabu akan habis di sekitar pukul 10.30 pagi.

Pada saya Nasi Kerabu di sini memang sungguh sedap dan setanding dengan Nasi Kerabu di tempat-tempat tersohor di Kelantan.

Jom cuci mata..

20120128-105510.jpg

Sedap!!

20120128-110024.jpg

Pandangan hadapan kedai untuk rujukan anda

Jika anda ada sebarang komen tentang tempat ni atau ingin berkongsi tempat-tempat makanan yang menarik, sila kongsikan di ruangan komen ya. Nanti bolehlah saya share dengan pembaca yang lain.

Khidmat promosi percuma disediakan oleh Fadzilah Mamat Dot Com.

01 di endau - Google Blog Search

01 di endau - Google Blog Search


Bantah kehadiran Anwar <b>di Endau</b> - Utusan Online

Posted: 17 Feb 2012 10:20 AM PST

Bantah kehadiran Anwar di Endau

Bantah kehadiran Anwar di Endau

Oleh NOR AZAN FITRI AHMAD HIDZIR
utusanjohor@utusan.com.my


SEBAHAGIAN daripada 200 orang yang mewakili parti politik, NGO mengadakan bantahan aman terhadap kehadiran Anwar selepas membuat laporan di Balai Polis Endau, Johor, semalam.


MERSING 17 Feb. - Kira-kira 200 orang yang mewakili pelbagai parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan bantahan secara aman terhadap kehadiran Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Endau di sini untuk berceramah Ahad ini.

Kumpulan tersebut yang terdiri daripada wakil Pergerakan Pemuda UMNO, MCA, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Mersing serta Persatuan Belia Endau mendakwa kehadiran Ketua Umum PKR itu hanya akan memecah-belahkan perpaduan penduduk di kawasan tersebut.

Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing, Youzaimi Yusuf berkata, penduduk di daerah ini menolak kehadiran Anwar kerana kehadirannya akan menimbulkan rasa kurang tenteram, selain ceramah beliau hanya akan menghasut rakyat untuk membenci kerajaan.

"Masyarakat di sini membantah kehadiran Anwar dan kita tidak sekali-kali akan terpedaya dengan janji manis yang ditaburkan kepada penduduk Mersing kerana kami sentiasa menyokong dan berdiri teguh bersama kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kami tidak mahu Anwar yang menyokong negara Israel hadir ke tempat tinggal kami kerana ia akan mengubah suasana harmoni dan keselesaan penduduk yang telah sekian lama terjalin baik antara pelbagai kaum," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas membuat laporan bersama Setiausaha MCA Bahagian Mersing, Tan Ah Fatt di Balai Polis Endau di sini semalam.

Sementara itu, Pengerusi Persatuan Belia Endau, Musranizam Musa berharap golongan belia tidak terpedaya dengan agenda peribadi Anwar kerana ia hanya akan merosakkan keharmonian penduduk di kawasan itu.

"Kami mahu keamanan sedia ada di sini dikekalkan dan kehadiran Anwar pasti memecah-belahkan penduduk," katanya.

Bukan Saja <b>Di Endau</b>, Merata-rata Tempat Di Seluruh Negara Benci <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 07:31 PM PST

RAKYAT sudah mula sedar, buka mata, muak dan benci terhadap ketua Pembangkang, DS Anwar Ibrahim. Rakyat sudah tahu siapa Anwar yang sebenarnya dan rakyat juga tahu kenapa Anwar Beria-ia nak jadi Perdana Menteri. Sebab itulah, sekarang ini, di merata-rata tempat di seluruh negara, rakyat membantah sekeras-kerasnya akan kehadiran Anwar di tempat mereka untuk beceramah. Mereka tak mahu dengar pembohongan Anwar, kerana apa yang terkeluar dari mulut Anwar adalah dari 'mulut Israel'.

SEBAHAGIAN daripada 200 orang yang mewakili parti politik, NGO mengadakan bantahan aman terhadap kehadiran Anwar selepas membuat laporan di Balai Polis Endau, Johor, semalam.


Semalam, di Mersing,  Kira-kira 200 orang yang mewakili pelbagai parti politik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) mengadakan bantahan secara aman terhadap kehadiran Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Endau di sini untuk berceramah Ahad ini.
Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing, Youzaimi Yusuf berkata, penduduk di daerah itu menolak kehadiran Anwar kerana kehadirannya akan menimbulkan rasa kurang tenteram, selain ceramah beliau hanya akan menghasut rakyat untuk membenci kerajaan. Masyarakat di sana membantah kehadiran Anwar dan mereka tidak sekali-kali akan terpedaya dengan janji manis yang ditaburkan kepada penduduk Mersing kerana depa sentiasa menyokong dan berdiri teguh bersama kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
Jesteru dengan itu, mereka tidak mahu Anwar yang menyokong negara Israel hadir ke tempat tinggal mereka kerana ia akan mengubah suasana harmoni dan keselesaan penduduk yang telah sekian lama terjalin baik antara pelbagai kaum. Ehmmm...Anwar ada faham ka?.....padan muka ko nuar.
Tidak setakat membantah akan kehadiran Anwar, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Mersing itu juga membuat laporan bersama Setiausaha MCA Bahagian Mersing, Tan Ah Fatt di Balai Polis Endau di sini semalam. Sementara itu, Pengerusi Persatuan Belia Endau, Musranizam Musa berharap golongan belia tidak terpedaya dengan agenda peribadi Anwar kerana ia hanya akan merosakkan keharmonian penduduk di kawasan itu.
Mengetahui ianya akan memudaratkan lagi keadaan di tempat mereka sekirannya Anwar di benarkan datang dan mereka akan berbuat apa saja kerana mereka mahu keamanan sedia ada di kekalkan dan kehadiran Anwar pasti memecah-belahkan penduduk. Begitulah harapan penduduk-penduduk di Endau yang cintakan keharmonian dan kedamaian yang mana mereka tahu kehadiran Anwar tidak lain tidak bukan bercakap atau berceramah bagi pihak Israel. 
Kesimpulan, kepada Anwar Ibrahim, IBM cuma nak beritahu bahawa 'You're Not Wanted' by the peoples of Endau. So, please get out!!!. Sekian.
TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA

01 di plentong - Google Blog Search

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2011 09:41 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Majlis Perkahwinan <b>di</b> Taman Saujana <b>Plentong</b> | Rasa Mewah <b>...</b>

Posted: 28 Sep 2011 09:43 PM PDT

Perkhidmatan katering di rumah En. Mohd Harith, Taman Saujana Plentong, Johor Bahru ini adalah untuk kali yang kedua.  Hanya selang 5 bulan sahaja dari Majlis Perkahwinan sebelumnya. Majlis kedua ini pada Sabtu lepas adalah Majlis Menyambut Menantu.
Pihak kami merakamkan jutaan terima kasih kepada En. Harith sekeluarga kerana sekali lagi memberikan kepercayaan kepada pihak kami untuk mengendalikan majlis keraian yang besar di rumah beliau.

Anecdote: Kali ke 2 juga team yang bertungkus lumus menyediakan hidangan untuk majlis perkahwinan di rumah En. Mohd Harith mendapat "Ang Pau", hadiah dari En. Mohd Harith sendiri. Semoga En. Harith sekeluarga bersama-sama menantu yang baru dan lama sentiasa dilimpahkan rezeki dariNya.


Rasa Mewah Catering

Sharing is Caring

Malaysia Zoom » Nelayan tuntut RM302,000

Posted: 20 Feb 2012 03:07 PM PST

JOHOR BAHRU 20 Feb. – Seramai 252 nelayan pesisir Pantai Selat Tebrau mendesak pihak pemaju projek jambatan kedua Permas Jaya di sini membayar pampasan RM302,000 kepada mereka dengan segera.

Pengerusi Kumpulan Nelayan Kampung Tengah Plentong, Ismadi Jimin mendakwa, kerja-kerja pembinaan jambatan yang dimulakan pada 2008 itu telah mencemarkan sungai di Selat Tebrau sehingga menjejaskan pendapatan nelayan terlibat.

"Projek pembinaan jambatan Permas Jaya telah mengakibatkan hidupan laut seperti ikan, ketam dan udang berkurangan.

"Ia berpunca daripada air kotor selain anak-anak sungai yang menjadikan habitat hidupan laut musnah," katanya kepada pemberita selepas mengadakan piket secara aman di Kampung Plentong Tengah di sini baru-baru ini.

Menurutnya, sebelum ini, nelayan pernah berunding dengan pihak pemaju bagi mendapatkan pampasan, namun hingga kini tiada sebarang persetujuan dicapai oleh kedua-dua pihak.

Seorang nelayan Orang Asli, Wah Bachik, 41, berkata, dia terpaksa menangkap ikan di kawasan lain yang lebih jauh sehingga ke Pasir Gudang bagi menyara keluarga.

"Untuk menangkap ikan di kawasan luar, ia memerlukan kos minyak yang lebih tinggi. Justeru, saya berharap pihak pemaju membayar pampasan dengan segera," katanya.

Sementara itu, Pengarah Perikanan negeri, Abd. Hamid Yasin berkata, isu pampasan itu akan dibawa ke pengetahuan kerajaan negeri dan berharap pemaju tersebut dapat menyelesaikannya dengan segera.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di muar - Google Blog Search

01 di muar - Google Blog Search


GANGGUAN AIR <b>DI MUAR</b> 23/2/2012

Posted: 17 Feb 2012 09:00 PM PST

No of View :39
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

JOHOR BAHRU 17 Feb. – Beberapa kawasan di daerah Muar akan mengalami gangguan bekalan air berikutan kerja penyelenggaraan Loji Panchor 1, Khamis minggu depan.

Ketua Jabatan Komunikasi Korporat Syarikat Air Johor Holdings Sdn. Bhd. (SAJH), Jamaluddin Jamil berkata, gangguan yang bermula pada 6 petang hingga 9 pagi itu melibatkan kawasan di sepanjang Jalan Muar-Batu Pahat bermula dari persimpangan Parit Gantung; Parit Jawa sehingga ke Pekan Semerah.

Ia turut membabitkan Jalan Parit Yusof Darat ke persimpangan Bukit Mor dan Jalan Bukit Mor dari persimpangan Jalan Parit Yusof ke persimpangan Air Manis.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

Menurutnya, orang ramai boleh menghubungi 1-800-88-7474 atau menghantar khidmat pesanan ringkas ke 019-7227474 atau e-mel customer.care@saj. com.my untuk mengetahui kawasan yang akan terjejas akibat penyelenggaraan tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

01 di pagoh - Google Blog Search

01 di pagoh - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2012 03:03 AM PST

URL Sumber Asal :-

Karnival SMM Bersama Rakyat <b>Di Pagoh</b> 3 Mac Ini

Posted: 16 Feb 2012 07:33 PM PST

KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) akan menganjurkan Karnival SMM Bersama Rakyat pada 3 Mac ini di Pagoh, Muar, Johor.

SSM melalui satu kenyatan media memberitahu, karnival itu diadakan di Kompleks Sukan Pagoh dan dijadual dirasmikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

"Karnival ini bertujuan meningkatkan serta menyematkan kesedaran orang ramai tentang fungsi dan peranan SSM," kata kenyataan itu hari ini.

Menurut kenyataan itu,  Karnival SMM Bersama Rakyat juga bertujuan memberi pendedahan kepada orang ramai tentang kepentingan memperbadankan syarikat.

Selain itu, ia juga akan menjelaskan tentang kewujudan skim pelaburan yang sah di sisi undang-undang dan penerangan berkaitan skim perniagaan secara francais.

Kata kenyataan itu, karnival itu turut diwarnai dengan pelbagai acara menarik seperti cabutan bertuah, kuiz, taklimat kerjaya, sukan rakyat, sukaneka dan mini konsert.

Justeru, orang ramai diminta datang memeriahkan karnival tersebut sekali gus mendapat pelbagai manfaat yang boleh diperoleh. – mynewshub.my

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

ads