ads

Khamis, 19 April 2012

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Negeri Johor Ku Yang Tercinta: Air Terjun <b>di Kota Tinggi</b>

Posted: 22 Mar 2012 05:31 AM PDT

Air Terjun Kota Tinggi merupakan salah satu destinasi pelancongan yang popular  di daerah Kota Tinggi ini. Keindahan alam semula jadinya menyajikan pemandangan yang menarik di samping air nya yang dingin. 

Kedudukannya hanya 16km dari bandar Kota Tinggi menjadikan nya pilihan penduduk tempatan mahupun luar negeri untuk berkunjung ke sini khusunya pada hujung minggu ataupun pada waktu cuti umum atau cuti sekolah.

Air nya yang mengalir turun ke lereng Gunung Muntahak dari ketinggian 34 meter ke 3 kolam yang terbentuk secara semulajadi menjadikan ia sangat menarik dan memberi kemudahan para pengunjung untuk mandi-manda.

Alam sekeliling yang menghijau dan lokasinya yang jauh dari hiruk pikuk bandar memberikan kedamaian kepada pengunjung yang ingin mendekatkan diri dengan alam sekitar. 

Para pengunjung tidak perlu bimbang kerana terdapat pelbagai kemudahan tempat makan dan penginapan ada di sediakan di sini.

Untuk masuk ke kawasan Air terjun ini pengunjung perlu membeli tiket di pintu masuk. Harga tiket untuk orang dewasa adalah RM7.50, manakala kenderaan dikenakan caj sebanyak RM1.00 sahaja.


Itu sahaja penerangan tentang Air Terjun Kota Tinggi yang dapat saya tuliskan, semuga berjumpa kembali di destinasi seterusnya.. Sekian.

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


4fn1mf-family: Seharian <b>di Tangkak</b>.

Posted: 21 Jan 2012 04:10 AM PST

Sebelum cuti-cuti bermula kami ke Tangkak.
Dah teringin sangat nak makan pizza terbaru Golden Fortune Pizza.
Bandar Tangkak yang selalu menggoda ibu untuk shopping kain.
Nasib baik hari ni ibu tak de mood nak shopping kain pasang....
Yang paling ibu tak suka tang pizza hut ni terpaksa menunggu.
 Muka orang kelaparan........
 Farouk, peminat fanatik pizza..
Kalau makan pizza, awek comel lalu pun dia tak layan...hi.hi.hi....

 Kami order 2 jenis pizza.
Ni cheesy Lava yg paling besar.
Ha ambik, 1 dulang besar.
 dan sedulang pizza terbaru Golden Fortune ....
Orang sebelah jeling semacam je tengok kami order 2 dulang besar pizza...
Ada kami kisah..tak habis kami tapau.......
Golden Fortune Pizza sedap bagi kami berbanding Cheesy Lava yang tak kena dengan tekak kami...
Udangnya sangat rangup dan rasanya nyummy......
Menyesal pulak order cheesy lava tu......hu.hu.hu...

 Terpaksa order air lemon tea dan asam boi ni......
Alahai adik pizza, lain orang order lain dia bagi...
Nenek kebayan order 2 set pizza, dia hantar pizza je.....
Nasib baik nenek kebayan baik tau.
Yelah, Along kata budak tu kawan sebaya dia.
Nasib baik muka ensom cu.......
 Budak yang makan paling lambat.
Asyik control ayu sokmo.......
Lepas makan, kami ronda-ronda dulu.
Tapi tak delah shopping apa-apa.
Perut kenyang, hati senang......
 Ibu cuma jeling-jeling je masa lalu kat kedai kain tu.....
Fuh!!!Nasib baik tak tergoda...
Lagipun kain yang beli kt Jakel Shah Alam masih ada yang

 Farouk dah tak nak layan posing..Katanya dah kenyang...
Nak balik sebab ada appoiment dengan kawan dia.....

Pakai baju pn macam pakat-pakat je......

 Naurah pulak menyelit..
 dan akhirnya posing dekat pokok besar........

Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> Terkini 2012

Posted: 05 Apr 2012 06:03 PM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 16 April 2012

Rakyat Negeri Johor / Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Majlis Daerah Tangkak, Ledang,Johor :

1. Penolong Arkitek Lanskap

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar

3. Juruteknik (Elektrik)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • jawatan kosong majlis daerah tangkak
  • jawatan kosong pejabat pos daerah ledang
  • keje kosong di tangkak

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


WALIMATUL URUS 9W2BJR <b>DI BEKOK</b>, SEGAMAT (18/12/2011)

Posted: 30 Nov 2011 07:33 PM PST



Jemputan ke Majlis Perkawinan 9W2BJR (Abg Aiman) dgn isteri 9W2LYN pada 18hb Disember 2011 di Bekok, Segamat. Kehadiran di hargai.

01 di tampoi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tampoi - Google Blog Search


bancuh: emas dijumpai <b>di Tampoi</b>, Johor???

Posted: 09 Jan 2012 02:07 PM PST

BATU HABLUR EMAS DI JOHOR
Ratusan individu bakal bergelar jutawan sekiranya puluhan ketulan batu didakwa bersalut hablur emas yang dikumpul keluarga masing-masing sejak empat hari lalu di Jalan Mewah, Kampung Melayu Majidee disahkan emas tulen. Setakat semalam, kumpulan berkenaan tinggal selangkah lagi untuk bergelar jutawan selepas wakil pemilik kedai emas yang beroperasi di sebuah pusat beli-belah di Tampoi mengesahkan ia emas tulen.

Penduduk memaklumkan, mereka mendapat kerjasama wakil kedai emas berkenaan yang datang ke lokasi dan melakukan pemeriksaan ke atas ketulan batu itu, kelmarin. Hasilnya, wakil berkenaan mendakwa ketulan batu diselaputi warna kuning tua itu adalahemas tulen yang mempunyai gred terbaik. Bagaimanapun, perkara itu belum ditentukan kesahihannya 100 peratus kerana banyak lagi kajian serta ujian perlu dilakukan sebelum menyatakan ketulan batu berkenaan sahih diselaputi emas tulen.




Idham Mohd Diah, 36, berkata, wakil pemilik kedai emas yang mengunjungi tapak pencarian itu turut dikatakan menempah batu kononnya mengandungi hablur emas. "Ada penduduk yang mendakwa batu yang dikumpul mereka itu sudah ditempah pembeli emas dengan harga hingga RM15,000. Saya dan bapa menemui beberapa ketulan emas sejak mencarinya empat hari lalu," katanya. Suri rumah dari Stulang, Munawarah Rashid, 29, berkata, sejak jam 10 pagi hingga 3 petang semalam, dia serta suami mengumpul 40 batu bersalut hablur dipercayai emas. "Kami bercadang kembali semula ke sini pagi ini dengan harapan dapat menemui lebih banyak batu berkenaan. Saya mendapat tahu berkaitan penemuan batu terbabit menerusi rakan yang mendakwa mengumpul 20 ketulan batu bersalut hablur emas dalam tempoh dua jam, kelmarin. Sekiranya benar ia emas tulen, kami menganggapnya rezeki," katanya.

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


4fn1mf-family: Seharian <b>di Tangkak</b>.

Posted: 21 Jan 2012 04:10 AM PST

Sebelum cuti-cuti bermula kami ke Tangkak.
Dah teringin sangat nak makan pizza terbaru Golden Fortune Pizza.
Bandar Tangkak yang selalu menggoda ibu untuk shopping kain.
Nasib baik hari ni ibu tak de mood nak shopping kain pasang....
Yang paling ibu tak suka tang pizza hut ni terpaksa menunggu.
 Muka orang kelaparan........
 Farouk, peminat fanatik pizza..
Kalau makan pizza, awek comel lalu pun dia tak layan...hi.hi.hi....

 Kami order 2 jenis pizza.
Ni cheesy Lava yg paling besar.
Ha ambik, 1 dulang besar.
 dan sedulang pizza terbaru Golden Fortune ....
Orang sebelah jeling semacam je tengok kami order 2 dulang besar pizza...
Ada kami kisah..tak habis kami tapau.......
Golden Fortune Pizza sedap bagi kami berbanding Cheesy Lava yang tak kena dengan tekak kami...
Udangnya sangat rangup dan rasanya nyummy......
Menyesal pulak order cheesy lava tu......hu.hu.hu...

 Terpaksa order air lemon tea dan asam boi ni......
Alahai adik pizza, lain orang order lain dia bagi...
Nenek kebayan order 2 set pizza, dia hantar pizza je.....
Nasib baik nenek kebayan baik tau.
Yelah, Along kata budak tu kawan sebaya dia.
Nasib baik muka ensom cu.......
 Budak yang makan paling lambat.
Asyik control ayu sokmo.......
Lepas makan, kami ronda-ronda dulu.
Tapi tak delah shopping apa-apa.
Perut kenyang, hati senang......
 Ibu cuma jeling-jeling je masa lalu kat kedai kain tu.....
Fuh!!!Nasib baik tak tergoda...
Lagipun kain yang beli kt Jakel Shah Alam masih ada yang

 Farouk dah tak nak layan posing..Katanya dah kenyang...
Nak balik sebab ada appoiment dengan kawan dia.....

Pakai baju pn macam pakat-pakat je......

 Naurah pulak menyelit..
 dan akhirnya posing dekat pokok besar........

1 mudah.com | rumah untuk dijual <b>di tangkak</b>

Posted: 22 Mar 2012 04:02 PM PDT

The following is daily update on search done at my 1 mudah.com :


This entry was posted under Mudah Com for My 1 mudah.com

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


ILMU PENGETAHUAN SOSIAL: Fokus Lima Puluh Kota 12 Cagar <b>...</b>

Posted: 19 Apr 2012 07:03 PM PDT


Fokus Lima Puluh Kota 12 Cagar Budaya
Yunanto Wiji Utomo | Tri Wahono | Kamis, 22 Maret 2012 | 23:01 WIB

ahmadsamantho.wordpress.com
SARILAMAK, KOMPAS.com - Pemerintah Kabupaten Lima Puluh Kota, Sumatera Barat, akan memfokuskan perawatan terhadap 12 cagar budaya dari 65 situs yang ada di daerah itu. 

"Ke-12 benda cagar budaya tersebut merupakan peninggalan zaman prasejarah, zaman Islam dan zaman kolonial," ujar Kasi Sejarah dan Purbakala Dinas Kebudayaan dan Pariwisata Pemuda dan Olahraga Kabupaten Lima Puluh Kota, Nopi Rita, di Sarilamak, Kamis.

Ia menyebutkan, cagar budaya peninggalan zaman prasejarah terdiri atas tujuh situs berupa menhir batu dan talempong batu.

Menhir batu, terang Nopi, adalah batu yang berfungsi sebagai tanda atau batas tanah, pemakaman dan pemujaan.

"Sedangkan talempong batu yang terdapat di Kenagarian Talang Anau, Kecamatan Gunung Omeh, adalah batu yang berbentuk talempong dan hanya seorang pawang yang bisa memainkannya dengan ritual khusus," kata dia.

Nopi mengatakan, menhir batu tersebut terdiri atas Belubus, Ampang Gadang dan Bawah Parit yang terdapat di Kenagarian Maek Kecamatan Bukit Barisan.

"Menhir batu yang lain adalah Talang I, Talang II dan balai adat yang terdapat di Kenagarian Sungai Talang Kecamatan Guguak," katanya.

Dia menyatakan, Surau Tuo Taram di Kecamatan Harau merupakan cagar budaya peninggalan zaman Islam pada abad ke 7-14 SM.

Katanya, cagar budaya peninggalan zaman kolonial berupa Museum Pemerintah Darurat Republik Indonesia (PDRI) di Kenagarian Tujuh Koto Talago dan Tugu PDRI di Kenagarian Koto Tinggi Kecamatan Gunung Omeh.

"Rumah Tan Malaka di Kenagarian Pandam Gadang Kecamatan Gunung Omeh dan rumah ukiran Cino yaitu rumah gadang berukiran Cina di Kenagarian Simalanggang Kecamatan Payakumbuh juga termasuk cagar budaya peninggalan zaman kolonial," kata dia.

Nopi menegaskan, cagar budaya yang lain saat ini membutuhkan pemeliharaan dan perawatan juga namun dana yang ada minim, jadi masih ditetapkan secara skala prioritas.

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


Perkembangan PAS Cukup Dahsyat <b>Di</b> Johor - (MTD) <b>Benut</b>

Posted: 15 Apr 2012 05:47 AM PDT



Oleh ibn_bacoks

PONTIAN – "Johor perkembangannya cukup dahsyat. Markas bercambah macam cendawan lepas hujan. Ini merupakan satu lagi kejayaan," kata Ustaz Ramli Abu Bakar al-Hafiz, Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Negeri Sembilan.

Beliau berkata demikian sewaktu merujuk kepada pembinaan Markas Baru PAS Cawangan Parit Tengah, Benut, dekat sini, baru-baru ini.

Katanya lagi, kejayaan demi kejayaan telah diperlihatkan Allah kerana mendapat pertolongan dan bantuanNya.

Bagaimanapun beliau mengingatkan bahawa kejayaan yang paling besar adalah terlepas dari azab api nerakaNya.

"Kejayaan di dunia bagi Allah cukup qolil (kecil). Dapat Ph d, pangkat dan harta benda.

"Namun perkembangan PAS sepertilah di Turki. 100 tahun dulu telah diperintah rejim sekular Atartuk. Azan dan baca quran kena berbahasa Turki. Pakai tudung, simpan janggut tidak boleh dan tidak dijumpai. Boleh masuk ISA.

"Bilamana bangkit ulamak yang belajar dari Timur Tengah. Mereka balik buka pusat pengajian hasilnya bangkit kesedaran boleh tumbangkan rejim sekular.

"Dalam pada itu, bunga-bunga kejayaan diperlihatkan Tuhan. Contoh, kemunculan Ustaz Azhar Idrus di Shah Alam. 70,000 hadir terdiri anak muda. Dia ceramah melimpah ruah manusia.

"Hal ini telah bagi semangat supaya bekerja. Tidak boleh ambil mudah, ia kena bekerja. Dalam Islam kerja adalah sukarela. Tiada imbuhan yang diberikan," ujarnya lagi.

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


SK KAMPONG CHAMEK: Program RIMUP <b>di Kahang</b>

Posted: 17 Nov 2011 09:50 AM PST

TEMPAT: KAHANG ORGANIC RICE ECO FARM 

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


NEGARA SINGAPURA & <b>NEGERI JOHOR</b> | JENTAYUABAKA

Posted: 12 Apr 2012 10:19 AM PDT

Kunjungan penulis di negeri Johor Darul Takzim baru-baru ini ingin dikongsikan bersama dengan pembaca, bagaimana kerajaan Johor dan Kesultanan Johor memulihara sejarah mereka, senibina mereka dan survival mereka melalui pusat pemerintahan baru kerajaan Johor. Di atas adalah salah sebuah bangunan utama pusat pentadbiran kerajaan Johor. Bentuk bangunan utamanyaa masih seakan sama dengan Bangunan Sultan Abu Bakar di Bandaraya Johor Bahru. 
Bagaikan berada di Al-Hambra atau di Maghribi, namun ini di Malaysia.
Ukiran seni bina Islam dan Melayu digabungkan di kesemua tiang utama.
Setiap aras/tingkat terdapat surau yang selesa.
Namun, hanya beberapa meter di sana adalah negara Singapura. Di negara Asia Barat, negara haram Israel yang kecil itu sudahpun berjaya menumbanagkanatau melemahkan negara-negara Islam seperti Iraq, Jordan, Kuwait, Libya, Yaman, Arab Saudi, Lebanon dan kini berusaha melemahkan dan menghancurkan negara Syria dan Iran. Di Asia Tenggara, Singapura adalah anak emas Amerika dan Israel, jika kamu menyentuhnya kamu akan menjadi seperti negara-negara Islam di atas. tetapi Presiden Habibi pernah berkata, "lihat peta dunia, negara kamu hanya satu titik..."
Gambar diambil melalui BlackBerry First Model, 3.0mf.

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


cerceritarina: 3 bulan <b>di DESARU</b>

Posted: 31 Mar 2012 06:44 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]3 bulan di DESARU. ASSALAMUALAIKUM. selesai jua perjuanagan kami di PLKN !! setelah 3 bulan tanpa laptop, tv tu boleh lah kalau sabtu ahad ., ena cam tak nak cakap banyak ., ena nak bagi korang semua tengok ni ,. yang ni semua ...

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Tempat Makan Best <b>Di Skudai</b> – Warung Cucur Udang Di Taman Sri <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2012 03:51 AM PST

Salah satu tempat minum petang yang saya suka adalah sebuah warung di Taman Sri Pulai yang sangat popular dengan Cucur Udang.

20120228-191748.jpg

Cucur Udang dengan Kuah Kacang. Yummy!

20120228-191754.jpg

Keropok Lekor

20120228-191801.jpg

Mee Kari yang sangat awesome

20120228-191808.jpg

Pandangan hadapan warung

20120228-191813.jpg

Tempat goreng Cucur Udang

Petang-petang memang ramai yang datang ke sini. Kat sebelah warung ni jugak ada orang jual Pisang Goreng dan Air Tebu.

Selamat mencuba!

Khidmat promosi percuma disediakan oleh Fadzilah Mamat Dot Com.

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


Hujung Dunia: Walimatulurus Cikgu Yati <b>di Endau</b>

Posted: 18 Mar 2012 12:17 AM PDT

Sabtu
Lokasi :
Pekan Endau, Pahang

PHD pernah menerbitkan artikel tentang majlis pernikahan  Cikgu Yati ( ex-student & ex-teacher MRSM Mersing) dgn sudara Najib Azli  seorang pegawai TLDM  (ex-student MRSM Terendak) di sini..(klik..)

Kebetulan setiba PHD dan famili di sana, pengantin lelaki baru sahaja tiba..Jadi inilah peluang PHD untuk mengenali beliau
 







Warna baju biru yg dipakai kedua-dua pengantin cantik & sesuai
Pengantin 'ditahan' untuk menyaksikan persembahan silat
Lupakan diet utk menikmati semua hidangan kenduri yg enak ini
Lepas tu sambung makan bubur kacang..best2 !
Licin..semua 'peminat' makan kenduri

Kek 2 tingkat ..hmm tak sempat rasa..he3

Terima kasih Cikgu Norhayati..Moga dapat pindah segera ke semenanjung bersama suami tercinta !

01 di parit raja - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit raja - Google Blog Search


PROGRAM ADUN MAHARANI <b>DI</b> KG <b>PARIT RAJA</b> MUAR

Posted: 19 Mar 2012 08:11 PM PDT

MUAR – Kepakaran sebagai doktor perubatan mendorong wakil rakyat di Dewan Undangan Negeri (Dun) Maharani, Dr Mohamad Taslim untuk berkongsi ilmu melalui khidmat pemeriksaan kesihatan percuma dengan penduduk sekitar Kampung Parit Raja, kelmarin.

Bertempat di pekarangan Bilik Gerakan Pas Parit Raja, Jalan Temenggong Ahmad di sini, seramai 50 penduduk mengambil bahagian untuk menjalani pemeriksaan kesihatan di situ.

Dr Mohamad berkata, perkhidmatan tersebut bertujuan untuk membantu mereka yang kurang berkemampuan menjalani pemeriksaan kesihatan secara percuma.

Menurutnya, ramai di antara mereka tidak menyedari menghidap penyakit kencing manis atau darah tinggi

"Apabila keputusan pemeriksaan mendapati mereka menghidap penyakit ini, barulah mereka terkejut.

"Malahan mereka anggap pening kepala yang kadang-kadang menyerang itu hanya perkara biasa, padahal ialah simptom penyakit darah tinggi," katanya kepada Sinar Harian.

Beliau berkata, selain dapat bertemu rakyat, peluang tersebut digunakan untuk menasihati mereka supaya menjaga kesihatan dan pemakanan secara konsisten.

"Saya mahu rakyat di sini mengamalkan gaya hidup sihat kerana banyak penyakit berbahaya mudah dihidapi," katanya.

Katanya lagi, program tersebut pernah diadakan tahun lalu dan akan terus dijalankan dibeberapa lokasi yang sudah dikenalpasti.

Pada program tersebut, Dr Mohamad turut menyampaikan sumbangan beras dan barang keperluan dapur kepada 22 penerima melibatkan ibu tunggal, warga emas dan golongan kurang berkemampuan.

www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami. 

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Shehdikimi-&#39;A&#39;!: Exora bold

Posted: 03 Apr 2012 07:00 AM PDT


"Aduan Rakyat 2 April 2012 - Saya membeli sebuah Proton Exora Bold Premium yang menggunakan enjin turbo dan gearbox CVT pada awal Mac 2012. 2 minggu digunakan, gearbox mula rosak. Apabila gear reverse dimasukan, enjin akan mati. Setelah mencuba banyak kali, barulah saya dapat menggunakan gear reverse.

Itupun enjin begegar seolah-olah nak mati. Saya menghubungi pusat servis di Johor Jaya memaklumkan masalah yang dihadapi dan pihak pusat sevis meminta saya untuk menghantar kereta untuk diperiksa. 




Pemeriksaan pertama pihak pusat servis cuma mengetatkan kabel bateri dan meminta saya untuk pulang dan mencuba kereta telebih dahulu. Tak sampai setengah jam saya ambil kereta dari pusat servis, masalaah sama tetap berulang.


Saya kemudian merujuk terus kereta saya ke Pusat Servis 3S di Plentong. Pemeriksaan kedua, ECU kereta saya direset semula dan saya diminta untuk membawa pulang kereta sepertimana selepas pemeriksaan yang pertama. Tidak sampai 2 jam, masalah sama berulang.


Saya terpaksa menunggu selama 3 hari untuk menghantar kereta berikutan hari Sabtu hanya dikhaskan untuk servis sahaja. Pada hari Isnin saya menghantar kereta saya ke pusat servis dan kereta saya terpaksa ditinggalkan selama 2 hari untuk diperiksa.


Keputusannya memang menyakitkan hati saya. Mengikut kata petugas yang incharge problem kereta saya tu, laporan dah dihantar ke headquarters bekenaan masalah yg dihadapi dan saya diminta tunggu sehingga jawapan diberikan semula oleh HQ. 


Saya dah dapat bayangkan maksudnya itu tetapi atas dasar percaya, saya ia kan saja dan masih lagi menunggu, mengikut kata petugas tu lebih kurang seminggu lebih untuk saya dapatkan jawapan.
 
Sekarang dah masuk 4 hari saya tunggu, tinggal lagi beberapa hari untuk saya dihubungi oleh petugas tesebut (janjinya nak telefon dan maklumkan saya).
Apa yang saya nak highlightkan di sini ialah, kenapa begitu teruk produk Proton ni? Takkanlah baru 2 minggu pakai dah rosak? Bunga tayar kereta pun tak sempat haus lagi enjin dan gearbox dah meragam? Adakah Proton main tangkap muat je barang-barang yang digunakan?

By: faizal 

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Malaysia Zoom » Pekerja tempatan <b>di Labis</b> meningkat

Posted: 08 Mar 2012 03:07 PM PST

LABIS 8 Mac – Jumlah penduduk tempatan yang bekerja dalam sektor perladangan di daerah ini semakin meningkat ekoran pelbagai inisiatif termasuk menawarkan gaji yang lebih tinggi pada masa ini.

Ahli Parlimen Labis, Datuk Chua Tee Yong berkata, berdasarkan maklum balas dan pertemuannya dengan pihak pengurusan beberapa ladang, terdapat peningkatan ketara jumlah pekerja tempatan dalam bidang itu.

"Sebelum ini, antara punca pekerja tempatan kurang dalam sektor ini kerana kadar gaji yang terlalu rendah.

"Namun selepas kadar minimum gaji dinaikkan serta beberapa kemudahan seperti perubatan dan khidmat penjagaan kanak-kanak diberi secara percuma, terdapat pertambahan penglibatan pekerja tempatan," katanya mengulas isu sektor perladangan di kawasan tersebut dibanjiri pekerja asing.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Dr MiM: Komplot Pecahkan Kereta Anwar <b>Di Kluang</b>, Johor..

Posted: 23 Feb 2012 06:18 AM PST


Sebelum ini MiM telah menulis mengenai insiden yang berlaku kepada Anwar Ibrahim di Kluang, Johor : Klik Sini

MiM difahamkan bahawa insiden tersebut masih di dalam siasatan pihak polis.

Tetapi yang kelakarnya, sudah ada blogger pro-pembangkang yang membuat andaian sendiri dengan menyalahkan Putera UMNO pula!

Sebelum ini blogger pro-pembangkang itu pernah terkantoi malu isu 'hantu baling tisu' di dalam video kontroversi China doll.

Yang lebih memalukan ialah blogger pro-pembangkang itu turut memfitnah anak perempuan DS Najib Razak yang kononnya belanja besar di Australia tidak berapa lama dulu.

Baca di bawah :


Alasan yang diberi ialah hanya berdasarkan kepada kenyataan yang tertuduh di dalam FB beliau. Sila baca di bawah :


Dengan membaca kenyataan lelaki itu, apakah kita boleh membuat tuduhan beliau yang menyerang ceramah Anwar? Apakah beliau terlibat menyerang merosakkan kenderaan Anwar?

Terdapat satu lagi versi cerita iaitu pencacai-pencacai Anwar sendiri yang sengaja merosakkan kereta Anwar. Jika mereka benar-benar mahu mencederakan Anwar, kenapakah Anwar boleh ke tempat ceramah tanpa tercedera atau dirosakkan motorsikal tersebut?

Dan saksikanlah sendiri keganasan penyokong PAS :

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Buang Bayi Atas Bonet Kereta ~ AKU BUDAK KOLA !!

Posted: 14 Apr 2012 05:45 AM PDT

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved