ads

Sabtu, 28 April 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> ~ Jobs Blog

Posted: 10 Apr 2012 11:53 AM PDT

NO.POSITIONCLOSING DATELINK
1PENOLONG ARKITEK LANDSKAP - GRED J2916 April, 2012LINK
2PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA - GRED J2916 April, 2012LINK
3JURUTEKNIK (ELEKTRIK) - GRED J1716 April, 2012LINK

SEE / DOWNLOAD ADVERTISEMENT HERE...
SEE / DOWNLOAD APPLY FORM HERE..

Image Source : http://1.bp.blogspot.com
Link Source : http://www.mdtangkak.gov.my




NOTE :
Hi, and  welcome to Jobs-View.Blogspot.Com. If you are interested in finding a  new job, check this page regularly where details of job opportunities  will be posted from time to time. Please feel free..this blog is yours.  Please keep it family-friendly, though. Thanks for visit.
Please remember Jobs-View.Blogspot.Com

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> ~ Jobs Blog

Posted: 10 Apr 2012 11:53 AM PDT

NO.POSITIONCLOSING DATELINK
1PENOLONG ARKITEK LANDSKAP - GRED J2916 April, 2012LINK
2PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA - GRED J2916 April, 2012LINK
3JURUTEKNIK (ELEKTRIK) - GRED J1716 April, 2012LINK

SEE / DOWNLOAD ADVERTISEMENT HERE...
SEE / DOWNLOAD APPLY FORM HERE..

Image Source : http://1.bp.blogspot.com
Link Source : http://www.mdtangkak.gov.my




NOTE :
Hi, and  welcome to Jobs-View.Blogspot.Com. If you are interested in finding a  new job, check this page regularly where details of job opportunities  will be posted from time to time. Please feel free..this blog is yours.  Please keep it family-friendly, though. Thanks for visit.
Please remember Jobs-View.Blogspot.Com

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


Himpunan TANAH Akan Dilancarkan <b>Di</b> Parlimen - (MTD) <b>Benut</b>

Posted: 13 Apr 2012 03:23 AM PDT


SIMPANG RENGGAM – Gabungan Selamatkan Tanah Rakyat Johor (TANAH) akan mengumumkan satu perhimpunan besar-besaran dalam satu majlis yang dipanggil pelancaran Himpunan Tanah Rakyat Johor di lobi Parlimen Malaysia yang dijadualkan akan diadakan pada 16 April depan.
Menurut Pengarah Sekretariatnya, Suhaizan Kaiat, selain kehadiran sejumlah 40 orang daripada rombongan TANAH, beberapa pimpinan Pakatan Rakyat (PR) akan turut berada di majlis pelancaran itu bagi mengumumkan satu perhimpunan TANAH yang akan diadakan pada 5 Mei depan di pusat beli belah terkenal Plaza Angsana Johor Bahru.
"Rombongan sekitar 40 orang yang kebanyakannya penduduk Pengerang akan berada di Parlimen Malaysia awal minggu depan," ujarnya ketika ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat Khas Sekretariat TANAH di pejabat Dewan Pemuda PAS Negeri Johor, Taman Renggam Jaya, dekat sini, semalam.
Sementara itu, beliau berkata, kain lilitan berukuran 3 inci dengan berlogokan TANAH akan diikat sebagai gimik pelancaran majlis tersebut disamping memperkenalkan badge TANAH kepada umum.
Malah, pihaknya mendakwa TANAH turut menerima sokongan daripada 18 badan bukan kerajaan (NGO) dan tokoh-tokoh berpengaruh serta kalangan rakan Pakatan pembangkang lain yang bersimpati dengan masalah tanah di Johor.
Suhaizan yang juga Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor (DPPNJ) berkata, jelajah penerangan berkenaan TANAH akan digerakkan ke seluruh negara sebagai satu usaha menarik perhatian umum untuk turut serta dalam perhimpunan itu nanti.
"Kita sasarkan bermula dari 21 April ini sesi majlis penerangan akan digerakkan ke setiap kawasan (daerah) di bawah (anjuran) pemuda (DPPNJ) dengan melibatkan individu-individu yang berkaitan seperti YB Salahuddin dan Mazlan Aliman yang bertindak sebagai Pengerusi Gabungan TANAH.
"Selain itu, kami akan bergerak ke seluruh negara dengan menyasarkan negeri-negeri seperti Pahang, Melaka dan Negeri Sembilan bagi menyampaikan penerangan mengenai TANAH.
"Malah kita akan aturkan satu program konvoi anak muda yang akan berjelajah bermula di Muar hinggalah ke Johor Bahru dengan aktiviti seperti edaran risalah dan sebagainya," katanya lagi.

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


Halaman Gambar Menarik, Pelik, Artis Panas & Macam-Macam Lagi <b>...</b>

Posted: 27 Jan 2012 03:18 AM PST


Siti Amira Zainal Abidin (kiri) dan Siti Amira Sadali menunjukkan sijil keputusan STAM di Dewan Maahad Johor, Johor Bahru, semalam.

JOHOR BAHRU 26 Jan. - Dua pelajar Maahad Johor yang berkongsi nama yang sama menjadi kebanggaan sekolah tersebut apabila memperoleh pangkat Mumtaz Sofi dalam peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2011 yang keputusannya diumumkan hari ini.

Siti Amira Zainal Abidin dan Siti Amira Sadali masing-masing tidak menyangka akan mendapat gred Mumtaz bagi kesemua 10 mata pelajaran dalam peperiksaan Oktober lalu itu dan menyertai lapan lagi pelajar yang mendapat pangkat Mumtaz Sofi.

Bagi Siti Amira Zainal Abidin yang berasal dari Layang-Layang, Kluang, kejayaan itu adalah berkat kegigihan dan tumpuan yang diberikan di dalam kelas selain teknik pembelajaran berkumpulan serta kepatuhan terhadap guru yang mengajar.

"Perkara yang paling penting sekali adalah menjaga hubungan Allah, ibu bapa dan rakan-rakan. Insya-Allah saya mahu mencapai cita-cita untuk menjadi perunding ekonomi Islam.

"Setakat ini saya dalam perancangan melanjutkan pengajian dalam bidang berkaitan di Universiti Yarmouk, Jordan," katanya ketika ditemui selepas menerima sijil keputusan STAM di Dewan Maahad Johor di sini hari ini.

Siti Amira Sadali pula ketika ditemui berkata, dia masih terkejut dengan keputusan yang diterima dan bersyukur ke hadrat Allah atas kejayaan yang diperoleh.

Anak kepada pemandu lori yang berasal dari Parit Yani, Batu Pahat itu berkata, sebenarnya tiada rahsia atau resipi istimewa kecuali belajar seperti biasa dengan tumpuan penuh di dalam kelas dan mengulang kaji dengan banyak.

"Pesan saya kepada pelajar Maahad Johor yang bakal menduduki STAM tahun ini, belajarlah dengan bersungguh-sungguh dan ingat bahawa ibu bapa anda menghantar anda ke sini untuk berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat," kata anak ketiga daripada tujuh beradik itu.

Sementara itu, Pengetua Maahad Johor, Anoar Sarimin berkata, peratusan lulus sebanyak 69.6 yang menunjukkan trend penurunan sejak 2006, bukan disebabkan oleh kualiti pelajar semakin merosot tetapi penilaian ketat dalam peperiksaan STAM tahun demi tahun.

Jelasnya, seramai 33 daripada sejumlah 438 calon STAM 2011 menerima pangkat Mumtaz termasuk Mumtaz Sofi, Jayyid Jiddan (58), Jayyid (114), Maqbul (100) dan bakinya Rasib.

"Mereka yang gagal bukan bermakna gagal semua mata pelajaran tetapi hanya satu atau dua daripadanya dan boleh menduduki semula subjek terbabit," katanya.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


TENGGARA is SOUTHEAST: PAS DAH TAK LAKU <b>DI JOHOR BAHRU</b>

Posted: 15 Apr 2012 05:10 PM PDT

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Dialog Masalah Tanah <b>Di Mersing</b> Berjaya | Nusajaya Kini

Posted: 28 Mar 2012 05:28 AM PDT

Oleh: Ibn_Bacoks

MERSING – Rakyat Johor dilihat sudah memiliki satu kesedaran bagi memperjuangkan hak berkaitan masalah tanah sehingga mengakibatkan satu lagi ledakan berlaku ekoran tertubuhnya Gabungan Selamatkan Tanah Rakyat (TANAH) Johor awal minggu lepas.

Rentetan dari itu, satu majlis yang dipanggil Dialog Isu Tanah telah dianjurkan dengan menampilkan Pejuang Tanah Rakyat PAS, Mazlan Aliman di Kampung Tanjung Endau, Mersing, dekat ini, baru-baru ini.

Menurut Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Zon Endau, Ustaz Azam Abd Razak, kehadiran rakyat ke majlis itu begitu memberangsangkan dan mendapat respon yang baik daripada peserta program yang mempunyai masalah status tanah.

Katanya lagi, Mersing yang terletak di timur Johor antara daerah yang paling banyak terdedah dengan masalah tanah. Antara kawasan yang terlibat seperti di Kampung Tanjung Endau, Kampung Jalan Bulang dan Kampung Sungai Padang serta Tanjung Resang.

Selain itu, di Taman Sri Mersing dipercayai yang masih bertaraf TOL turut mengalami masalah yang sama.

"Mereka yang hadir terdiri Wakil Penduduk dari Kaum Wanita turut menyatakan permasalahan mereka. Wakil Penduduk dari Kampung Tanjung Resang turut serta menyatakan permasalahan Isu tanah di Kampung mereka. Isu tanah tapak rumah mereka bakal diambil untuk dijadikan padang Golf.

"Malahan ada sebahagian penduduk terdiri daripada kaum lelaki turut serta bersama dalam prorgam Dialog Isu Tanah di Kampung Tanjung Endau meluahkan bahawa sudah 30 tahun lebih masalah mereka berlarutan. Mereka amat-amat memerlukan pembelaan segera," ujarnya ketika ditemui selepas menghadiri mesyuarat khas isu tanah di pejabat Dewan Pemuda PAS Negeri Johor, Taman Renggam Jaya, Simpang Renggam, baru-baru ini.

Dalam pada itu, beliau yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Negeri Johor berkata, hasil pertemuan pihaknya dengan kumpulan yang bermasalah tanah itu, maka beberapa orang sebagai wakil kumpulan terbabit akan dihantar ke program Dialog Masalah Tanah peringkat negeri Johor yang dijadualkan akan di adakan di Skudai, sabtu ini.


** Iklan Text Produk dan Blog Anda Disini **

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Bercuti <b>di Desaru</b> Damai Beach Resort 7/1 - YA ALLAH.. MATIKAN <b>...</b>

Posted: 17 Jan 2012 08:41 AM PST

').attr('id','rainDiv') .css({position:'fixed',width:(c-20)+'px',height:'1px',left:'0px',top:'-5px',display:'block'}).appendTo('body');for(var i=1;i').attr('src',image_urls['rain'+e(1,4)]) .css({position:'absolute',left:e(0,c)+'px',top:'-30px',display:'block',opacity:'0.'+e(10,100),'margin-left':0}).addClass('rainDrop').appendTo('#rainDiv');f(g);g=null};var h=0;var j=0;$(window).resize(function(){c=$(window).width();d=$(window).height()})});

01 di stulang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di stulang - Google Blog Search


:: oh ! LASSIE ::: Menikmati Nasi Goreng Seafood <b>Stulang</b> Laut !

Posted: 28 Apr 2012 04:48 AM PDT

Assalamualaikum

Hi semua :)


Sudah agak lama lassie tak buat segmen jalan-jalan cari makan . Kan ? Sejak bergelar student, memang tiada masa untuk berjalan mencari kedai/gerai/restoran makanan yang sedakkk . Busy katanya . Busy study . Phuiiiii . Haha ! Anyway ini kisah masa sem break yang lepas . Baru nak masuk belog ? Okay cerita sudah basi . Tapi baru teringat belum update lah . Jangan lah marah =.=" 

Kali ini lassie pergi satu kedai di Stulang Laut yang popular dengan Nasi Goreng Seafood nya . Tempatnya agak tersorok di bawah tangga . Memula lassie tak notice ade kedai makan di situ . Nasib baik my friend pernah makan di situ . Kedainya bersebelahan dengan kedai makan Sayam belakang kedai makan Zorro . Anduu gagal bagi direction  :( . Senang cite area kedai makan di Stulang Laut lah . Gituu .
Yang menarik disini ialah cara masaknya agak unik dimana nasi seafood tersebut digoreng di atas kuali rata seakan kuali burger . If teruja nak tahu macam mane digoreng boleh tengok disini yek . Okay now let's makan ! Nomnomnom :D

Nasi Goreng Seafood dibungkus dengan daun pisang .

Banyak kan nasinya ? Dua orang punya makan ni aww .

Erkkk . Kenyang . Alhamdulillah . About harga pula sebungkus Nasi Goreng Seafood around RM6.00 . If tak silap lah . Hihihi . Tak sure lah . Adesh . So far rasa nasi goreng tersebut bolehlah . Cuma tidak berapa in lah . Bagi tekak lassie lah . Jika diberi pilihan, lassie lagi prefer Nasi goreng seafood  my mom . Ops ! Kbai . Haha ! 
After makan sudah kenyang, mari kita ambil angin di benteng Stulang Laut . Lovely view aw di situ . Boleh nampak negara jiran di sini . Sangat chill . Love Johorku . Eh tetiba . K bye uolls ! Hihihi

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


jUsT mE!!!!: JoUrNeY To <b>GeLaNG PaTah</b>~

Posted: 22 Apr 2012 05:09 PM PDT

Semalam kami sekeluarga telah dikejut kan dgn berita kematian pakcik aku di Gelang Patah, Johor...sbnarnyer die mmg da sakit lame...so ari 2 anak die ade call bgtau yg pakcik aku nie nk jmpa mak aku...kebtolan masa 2 mymom br jer blk dr JB sbb tgk kematian ank buah die..so mak aku kt hari wesak nnti kt blk ler tgk die...

So hari sabtu lepas aku sruh mymom nie call ler cousin aku tny address umah die..sbb pakcik aku dok umah die so da bg address sume dlm kul 3pg smlm dpt call dr anak die ckp die da xder da...terkilan gak sbb xsmpat nk jmp die...tp ape nk buat Allah lg syg kan die...so ktorg pon siap2 then dlm kul 4.30am trus keluar rumah cr pump minyak and bank...seriusly xbyk pump minyak and bank bkk time nie...nsb baek la ade CIMB so cucuk duit kat c 2 then kt g Shell and Petronas kat sec. 18 2 xbkk plak...so trus ke bt 3,sbb kat c 2 sure bkknyer sbb kat highway kan....

Settle so trus bertolak ke Johor...tp smpi di RnR Seremban berhenti jap mkn dulu....dr umah td akak aku yg drive so aku dok seblah membuta la...lps kat seremban pon die drive gak tp ms benti kat Ayer Keroh die nk tukar sbb xthan da ngantuk..so aku drive smpi la ke rumah arwah..memandang kan xtau rumah die kat mana..so call cousin aku yg kebtolan nk pegi sn gak...die sruh ktorg msk toll Skudai...so die tggu ktorg kat Petronas Skudai...smpi sn isi minyak dulu then kami trus kan perjalanan ke Gelang Patah lalu highway yg br siap kat Nusajaya...lalu berhampiran dgn LegoLand...

Smpai jer rumah arwah nsib baek belum kebumikan lg...bila da settle sume dlm kul 1lbh mcm 2 kami pon bergerak blk ler...memula akak aku yg drive...benti kat Smpang Renggam memula sbb nk buang air n nk ilang kan ngantuk...aku mmg keluar jer highway trus tido..ngantuk wei~pas 2 benti lg kat pagoh..kali nie tukar driver..bapak aku plak yg drive...2 pon 2 kali benti ngatuk punye pasal...last2 benti kat Seremban sbb nk minum ptg aku plak pekene laksa trus cerah mate..so aku plak take over drive smpi la Shah Alam...pnatnyer xusah ckp la...smpi umah pon da kul 6ptg...msuk2 umah jer trus cr kipas nk bantal baring tgh2 umah...da ler smlm panas btol...

Kirenyer wlwpon smlm adelah hectic dan pnt gilo atleast kami sume dpt tgk muke arwah sblom smpat di kebumikan...smlm gak dpt jmp ramai sedara mara yg jarang2 dpt jmp...bak kat sorang makcik aku raye pon xdpt berkumpul mcm nie...aku pon dpt jumpa arwah atuk aku punya adik...alhamdulillah sumenyer telah selamat dan Al-Fatihah pd Pak Tan....

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


Hari Ini MOA bersama Rakyat <b>di Labis</b>, Johor.

Posted: 19 Apr 2012 08:05 PM PDT

dah sampai Johor dah. HAHHAA!!! kau adew??? HAHHA!!! practical kat MOA ni mmg mencabar, awal2 buln, senang2 keje ak, nk abis ni, dye suh kluar jew, naseb badan la rara :D terima jew seadanya, sempat snap picture tgh2 bertugas ni, berkhidmat untuk Kerajaan la katakn, jadi Penjawat Awam ak :D 
nota kepala : untuk tumbesaran click pada gambar

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


Parlimen <b>Parit Sulong</b>: DN <b>di</b> Majlis Sambutan Maulidur Rasul 27.4 <b>...</b>

Posted: 27 Apr 2012 11:04 AM PDT

Majlis Sambutan Maulidur Rasul .
Anjuran K1M Mukim Simpang Kiri, BP.
Panel Penasihat Klinik Kesihatan Parit Sulong,BP.
Kakitangan Klinik Kesihatan Parit Sulong, Batu Pahat.
Tarikh : Hari Jumaat Malam Sabtu 27.4.2012.

Dato' Noraini Ahmad, Ahli Parlimen Parit Sulong telah menghadirkan diri di majlis di atas. 
Majlis ini adalah majlis kedua yang dihadiri pada malam tersebut.
Pada malam yang sama, YB juga akan menghadiri satu lagi mesyuarat khas bersama Pegawai JASA
yang akan berlangsung di Hotel Pelican, Batu Pahat.


01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Frozen Food <b>di Kluang</b>,Johor.Samosa 10pcs ~RM3.50, Pau kukus <b>...</b>

Posted: 17 Apr 2012 02:21 AM PDT

 samosa 10 keping ~RM3.50
 Pau kukus 10keping ~RM3.50
Berminat hubungi IJA 019-7412999

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


Hari Ini MOA bersama Rakyat <b>di Labis</b>, Johor.

Posted: 19 Apr 2012 08:05 PM PDT

dah sampai Johor dah. HAHHAA!!! kau adew??? HAHHA!!! practical kat MOA ni mmg mencabar, awal2 buln, senang2 keje ak, nk abis ni, dye suh kluar jew, naseb badan la rara :D terima jew seadanya, sempat snap picture tgh2 bertugas ni, berkhidmat untuk Kerajaan la katakn, jadi Penjawat Awam ak :D 
nota kepala : untuk tumbesaran click pada gambar

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved