ads

Isnin, 11 Jun 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


335 <b>di</b> tanjung agas: kembali dari <b>tangkak</b>

Posted: 28 May 2012 07:06 PM PDT

seada dalam jam 5 pagi

aung..!

mana aung?

aumg   !!!

mna aung???

adam mengejutkam kami

sibuk dia nail ke bilik along, turun balik, buka pintu dapur

ketuk bilik tandas

buka pintu depan..

aung!!!  aung mana?

aung, sekolah...

kata aku.

semalam kami sekeluarga  ke tangkak, along ke sana.

agaknya adam tak perasan lagi.

malam tadi annuar sibuk menyelongkar kolej  matrikulasi tangkak,di internet

pandai dia mengeja, dia kenal huruf, cuma tak mampu menuturkannya nama huruf itu.

akmal, sibuk melukis peta perjalanan siap dengan signboard yang dia ingat menuju ke tangkak

simpang ke bekok?

aku tak perasanpun..

adaka lalu simpangbekok

ada, kata sayang.

naik  je matahari,  annuar sudah melonggok kan pakaian sepersalinan, nurul, akmal, adam, sambil memegang sekeping kertas yang bertulis tangkak, print out

along sekolah nak...

penyudahnya, aku ke drive in mac donald 7 btrakrast no4   air ice lemon tea

masa ada alongnya semua sibuk berperang dengan alongnya,teruk along kena dera

bola alongnya tak ada di rumah, sibuk pula tercari cari.

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


muhammad <b>yani</b>: VIDEO PSPK (Persatuan Sepakbola <b>Parit</b> Kabir)

Posted: 30 May 2012 12:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]muhammad yani. Kamis, 31 Mei 2012. VIDEO PSPK (Persatuan Sepakbola Parit Kabir). video. Diposkan oleh muhammad centre di 02:06 · Kirimkan Ini lewat EmailBlogThis! ... TEAM KEBANGGAAN PARIT KABIR....IT'S SO COOL · VIDEO ...

SiaPaLaH aKu: Tersadai <b>di</b> tepi lebuh raya

Posted: 11 Jun 2012 05:30 PM PDT

Di hari kejadian..saya smp2 jer..adik saya tengah termenung sambil nengok kete yg berdesup desap meluncur di atas jalan raya..masa kejadian lebih kurang pkul 6.30 ptg..high way nkve menghala ke kuala lumpur..tayar depan moto adik saya  kak siah pancit..dia pinjam moto kak siah sbb kete rosak..ada jer yg rosak kete tue..oleh itu,adik saya mtk bantuan kewangan sbb pagi td ms gie keje,dia kena pau rm30 dah sbb tayar blkang pancit..balik keje,tayar depan ar plak.. 

 Sepanjang highway nie x perlu risau kalu tayar pancit ke hapa..mmg byk nombor tepon runner yg wat keje2 baiki motor nie sepanjang jalan..kowg cuma perlu ada tepon,credit yg mencukupi utk wat call ngan stand by duit dlm rm30 tuk tukar tiub tayar sahaja..mmg berkali ganda kos dia dr biasa..tp what to do..kalu nak syg duit,ko tolak ar motor tue smp umah!
Mcm abg runner yg bantu kami ptg tue,dia wat keje2 nie secara full time..waktu keje dia dr pepagi buta org nak gie keje sampai ar ke tgh malam,time org yg gie keje tadi dah selamat tido..Biler saya tanya brapa org insan yg dia bantu setiap hari,ngan senyum yg terukir diwajahnye.."bleh ar abg skolahkan anak2..bagi makan anak bini..alhamduillah"
Hati kakak mana ar x luluh tgk adik sndr dalam kesusahan..saya x smp hati tgglkn adik saya gtue jer..saya follow dia smp umah mak..pas tue paksa dia anta akak dia nie balik port klang sbb saya nak kasi dia guna kete saya tuk dia berulang gie keje..kebetulan saya tgh wat odit kt klang..mudah saya tmpg en somi jer gie wat odit..
Rasa ralat dihati sbb saya bagi kete lama saya tuk adik saya gunakan..pas tue suh dia smbg bayo bulan2 kete tue..walau x byk sgt,tp bulan2 dia kena top up tuk baiki kete tue..tiap bulan,ada jer hal kete tue..kecian ko dik..maafkan akak sbb x bleh bagi yg terbaek buat ko..
saya tgh bantu adik beli kete lain..kete dia sndr..kete lama nie nak jual byk hutang lg..x pe,kita baiki pelan2 then bg kt abah guna wat gie surau ngan mengeteh kt kedai depan ngan mak.. ;)

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


Kembara Mahkota <b>Johor</b> 2012 « The "thirteen million plus Ringgit <b>...</b>

Posted: 12 May 2012 08:55 AM PDT

Kembara Mahkota Johor 2012 DYMM Tuanku Sultan Johor Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al Haj tahun ini akan bermula di Kulaijaya. Ianya akan di 'flag off' oleh Perdana Menteri Dato' Seri Mohd. Najib Tun Razak.

Selepas 'flag off' di Kulaijaya ini, Kembara Mahkota Johor 2012 (KMJ 2012) akan ke Penggerang bagi merasmikan projek RAPID. Kemudian rombongan baginda akan terus ke Felda Bukit Aping Barat dan Felda Residences di Tanjung Leman. Tuanku akan bermalam di Mersing.

Hari kedua, KMJ 2012 akan ke Felda Nitar 2, Kg Parit Hassan, Simpang Renggam, Majlis Ramah Mesra di Yong Peng, Taman Tasek Awam di Chaah sebelum bermalam di Segamat.

Hari ketiga memperlihatkan KMJ 2012 di Dataran Segamat, Kg. Teratai, Ledang, Kg Kesang Tasek, Parit Jawa, Muar, Kg. Parit Lapis Banggas sebelum berakhir di Batu Pahat.

Hari terakhir KMJ 2012 bermula di Dataran Penggaram, Kg Puteri Menangis, Pontian, Kompleks Kommuniti Kempas dan berakhir di Plaza Angsana.

Tahun ini, Kembara Mahkota Johor 2012 akan mengambil masa 4 hari. Ianya akan berakhir di Johor Bahru pada Rabu 16 Mei 2012.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


atmaji: Pantai <b>Kukup</b> Melodi Alam Gunungkidul

Posted: 25 May 2012 02:13 PM PDT


Pantai Kukup, Melodi Alam Gunungkidul

Pantai Kukup terletak di Desa Kemadang Kecamatan Tanjungsari Gunungkidul Yogyakarta. Dengan hamparan pasir putih yang merupakan ciri khas pantai-pantai di pesisir selatan pulau jawa, pantai Kukup menyajikan suatu pemandangan yang begitu asri. Hembusan angin pantai yang sepoi-sepoi membuat para pengunjung merasa nyaman berada di sini. Duduk bersantai di karang-karang yang kokoh berdiri menikmati irama debur ombak yang mendamaikan kalbu.




Di pantai Kukup ada sebuah karang yang menjorok ke laut terpisah dari daratan dengan jembatan yang terbentang. Jalan mendaki yang sengaja di buat sebagai akses ke karang tersebut semakin memanjakan para pengunjung.




Beberapa fasilitas yang terdapat di pantai Kukup antara lain : tempat parkir yang luas, sehingga para pengunjung tidak kebingungan untuk memarkir kendaraannya. Parkir ini terletak di pintu masuk agak jauh dari pantai sehingga pengunjung harus berjalan kaki untuk sampai di pinggir laut. Di kiri kanan jalan memasuki pantai kukup berjajar para pedagang yang menawarkan berbagai souvenir khas pantai, makanan-makanan laut dan ada juga biota laut termasuk ikan hias yang dapat dibeli dengan harga yang wajar.




Untuk menjamin keselamatan para pengunjung, pihak pengelola menyiapkan armada SAR untuk memberikan pertolongan kepada yang membutuhkan sekaligus menginformasikan kondisi pantai, ombak dan datangnya biota laut berbahaya. Perlu diketahui dan diwaspadai oleh para pengunjung, bahwa di pantai ini kadang datang ubur-ubur di kawasan pantai yang jika menggigit akan menyebabkan keracunan. Tapi jangan khawatir, tim SAR akan menginformasikan datangnya ubur-ubur dan siap membantu jika ada pengunjung yang terlanjur terkena ubur-ubur. Sebenarnya ada cara pengobatan yang manjur, yaitu dengan mengoleskan bekas gigitan dengan getah kerang-kerangan yang banyak di jual di sana. Kemudian minum kopi pahit untuk mempercepat netralisasi racun. Jadi, jangan merasa takut bermain ombak di pantai kukup selama masih mematuhi peraturan yang di sampaikan oleh tim SAR melalui pengeras suara.




Untuk para pengunjung yang ingin bermalam di Pantai Kukup tak usah binggung. Di kawasan obyek wisata Pantai Kukup, ada penginapan PONDOK WISATA yang akan melayani para wisatawan yang ingin merasakan pemandangan malam di Kukup dengan harga terjangkau.

Selamat bersantai di Pantai Kukup, membangun istana pasir putih, merasakan gulungan ombak ramah kukup atau sekedar duduk menatap hamparan luas laut sambil mendengarkan alunan orkestra alam pantai Kukup.




sumber : http://www.wisatagunungkidul.com/2011/01/pantai-kukup-melodi-alam-gunungkidul.html
Pantai Kukup terletak di Desa Kemadang Kecamatan Tanjungsari Gunungkidul Yogyakarta. Dengan hamparan pasir putih yang merupakan ciri khas pantai-pantai di pesisir selatan pulau jawa, pantai Kukup menyajikan suatu pemandangan yang begitu asri. Hembusan angin pantai yang sepoi-sepoi membuat para pengunjung merasa nyaman berada di sini. Duduk bersantai di karang-karang yang kokoh berdiri menikmati irama debur ombak yang mendamaikan kalbu.




Di pantai Kukup ada sebuah karang yang menjorok ke laut terpisah dari daratan dengan jembatan yang terbentang. Jalan mendaki yang sengaja di buat sebagai akses ke karang tersebut semakin memanjakan para pengunjung.




Beberapa fasilitas yang terdapat di pantai Kukup antara lain : tempat parkir yang luas, sehingga para pengunjung tidak kebingungan untuk memarkir kendaraannya. Parkir ini terletak di pintu masuk agak jauh dari pantai sehingga pengunjung harus berjalan kaki untuk sampai di pinggir laut. Di kiri kanan jalan memasuki pantai kukup berjajar para pedagang yang menawarkan berbagai souvenir khas pantai, makanan-makanan laut dan ada juga biota laut termasuk ikan hias yang dapat dibeli dengan harga yang wajar.




Untuk menjamin keselamatan para pengunjung, pihak pengelola menyiapkan armada SAR untuk memberikan pertolongan kepada yang membutuhkan sekaligus menginformasikan kondisi pantai, ombak dan datangnya biota laut berbahaya. Perlu diketahui dan diwaspadai oleh para pengunjung, bahwa di pantai ini kadang datang ubur-ubur di kawasan pantai yang jika menggigit akan menyebabkan keracunan. Tapi jangan khawatir, tim SAR akan menginformasikan datangnya ubur-ubur dan siap membantu jika ada pengunjung yang terlanjur terkena ubur-ubur. Sebenarnya ada cara pengobatan yang manjur, yaitu dengan mengoleskan bekas gigitan dengan getah kerang-kerangan yang banyak di jual di sana. Kemudian minum kopi pahit untuk mempercepat netralisasi racun. Jadi, jangan merasa takut bermain ombak di pantai kukup selama masih mematuhi peraturan yang di sampaikan oleh tim SAR melalui pengeras suara.




Untuk para pengunjung yang ingin bermalam di Pantai Kukup tak usah binggung. Di kawasan obyek wisata Pantai Kukup, ada penginapan PONDOK WISATA yang akan melayani para wisatawan yang ingin merasakan pemandangan malam di Kukup dengan harga terjangkau.

Selamat bersantai di Pantai Kukup, membangun istana pasir putih, merasakan gulungan ombak ramah kukup atau sekedar duduk menatap hamparan luas laut sambil mendengarkan alunan orkestra alam pantai Kukup.




sumber : http://www.wisatagunungkidul.com/2011/01/pantai-kukup-melodi-alam-gunungkidul.html

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


PA&#39;LONG ONLINE: AKAD NIKAH SHUKRI-WAN <b>DI</b> TANJUNG <b>...</b>

Posted: 11 Jun 2012 05:44 AM PDT


Anak bongsu Keluarga Selamat dan Sabariah Yasin di Plentong, Johor Bahru, Shukri Selamat diijabkabulkan dengan gadis pilihannya dari Tg. Sedili, Wan, anakanda Wan Harun pada 9 Jun 2012 jam 11.00 pagi Sabtu lalu. Di pihak lelaki kira-kira 30 anggota hadir mengiringi Shukri ke rumah pengantin perempuan di kampungnya di Tanjung Sedili. Majlis persandingan kedua-dua pengantin berlangsung Ahad 10 Jun 2012.
Selamat Pengantin Baru semoga kekal hingga ke anak cucu!.

01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


MUAR KINI: Nasi ayam best <b>di Muar</b>

Posted: 22 May 2012 12:23 AM PDT

Pada pendapat aku nasi ayam yang best di Muar ialah di Taman Selera.

Nama kedainya Bakar Nasi Ayam. Bakar tu nama empunya kedai tu. Ayamnya tak kering dan keras. Nasinya peroi dan sedap.

Kedai ni bukak siang je.

Tapi yang tak bestnya ada sorang pelayan perempuan kedai tu yang gemuk gedempol, muda lagi, muka macam cuka kalau amik order, tak penah nak senyum walaupun aku da berkali-kali pegi kedai tu. Kalau pelayan lain yang datang, aku pun alhamdulillah le. Tapi kalau perempuan tu yang datang, terus stress aku. Hehehe...

Mungkin dia anak tokey kedai tu kot sebab tu dia tak kisah nak senyum ke tak. Tapi aku pelanggan, bayar duit nak makan, bukan makan free. Abis kalau takde pelanggan yang datang makan, camne ko tu nak dapat gaji walaupun ko anak tokey. Nasib baik ada pelayan lain, kalau dia sorang je yang layan, aku ingat kurang la orang yang nak datang.

Kekadang aku antar adik aku pegi bungkus sebab ikut mood aku gak nak tengok muka perempuan tu ke tak. Tapi kekadang bila teringatkan nasi dia tu sampai meleleh, aku pegi gak la.

Dulu ada satu lagi warung yang jual nasi ayam sedap. Warung tu dibukak di Rukun Tetangga kat Jln Meriam. Aikk..camne la tempat rukun tetangga leh dijadikan warung? Tapi tempat tu da takde da. Nama owner dia Bob. Warung daa ditutup, rukun tetangga tu pun da takde, tuan warung pun dah berhijrah ke bandar besar.

Kat Restoran Man Catering, Jalan Junid punya pulak, dulu sedap, tapi sejak tukar chef, terus nasi ayamnya standard sama dengan categori yang tak sedap. Tuan punya kedai tu namanya Man la kot. Nama sebenarnya aku tak tau.

Lagi satu tempat nak cari nasi ayam ni ialah di Stesen Bas Pagoh. Sebenarnya patut dinamakan Stesen Bas Jalan Bentayan tapi aku ingat dinamakan Stesen Bas Pagoh sebab bas-bas kat situ semua dulu pegi Pagoh. Nak ikutkan tak logik dipanggil Stesen Bas Pagoh sebab lokasinya bukan di Pagoh pun. Semua bas ekspres berhenti kat situ. Da merapu lak..

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved