ads

Khamis, 21 Jun 2012

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Mencari rumah sewa <b>di Gelang Patah</b> | Portal Rumah Sewa . Com <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 03:42 AM PDT

© 2012 Portal Rumah Sewa . Com – Portal sewa rumah terbaik di Malaysia | rumah untuk disewa | sewa rumah | cari rumah sewa | mencari rumah sewa | iklan rumah sewa percuma. All Rights Reserved.

Best Theme Ever | Powered by WordPress

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> Terkini 2012

Posted: 16 Apr 2012 12:00 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 16 April 2012

Rakyat Negeri Johor / Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Majlis Daerah Tangkak, Ledang,Johor :

1. Penolong Arkitek Lanskap

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar

3. Juruteknik (Elektrik)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • majlis perbandaran tangkak
  • majlis perbandaran ledang
  • majlis daerah tangkak
  • kerja kosong untuk staff nurse di tangkak ledang
  • kerja kosong di tangkak 2012
  • keje kosong di tangkak
  • jawatan kosong tangkak 2012
  • jawatan kosong pejabat pos daerah ledang
  • jawatan kosong majlis daerah tangkak
  • jawatan kosong di kawasan tangkak

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


Bagi bangun, tanah lapis 2, <b>di</b> daerah <b>Parit</b> - BAWADI AGENT <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 08:53 AM PDT

Bagi bangun, tanah lapis 2, di daerah Parit Tengkorak, padat penduduk/komplek, ada akses truck u/bahan bangunan. uk tanah. 67x260. 


STATUS : ___________

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Tangkak</b> Terkini 2012

Posted: 16 Apr 2012 12:00 AM PDT

Tarikh Tutup Permohonan : 16 April 2012

Rakyat Negeri Johor / Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa untuk mengisi jawatan-jawatan kosong di Majlis Daerah Tangkak, Ledang,Johor :

1. Penolong Arkitek Lanskap

2. Penolong Pegawai Perancang Bandar

3. Juruteknik (Elektrik)

KLIK DI SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Advertisment

Incoming search terms:

  • majlis perbandaran tangkak
  • majlis perbandaran ledang
  • majlis daerah tangkak
  • kerja kosong untuk staff nurse di tangkak ledang
  • kerja kosong di tangkak 2012
  • keje kosong di tangkak
  • jawatan kosong tangkak 2012
  • jawatan kosong pejabat pos daerah ledang
  • jawatan kosong majlis daerah tangkak
  • jawatan kosong di kawasan tangkak

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Tanah 0.5 Ekar Beserta Rumah Sewa <b>di Masai</b>, <b>Johor</b> - CariGold <b>...</b>

Posted: 17 Jun 2012 05:34 PM PDT

Recommended Brokers

 

Join Date: May 2012

Posts: 1

Poster Rank: #61115

Thanked 0 Times


Tanah seluas 0.5 ekar untuk di jual di Kg Pertanian, Masai.
+ Kurang 2 KM dari Stesyen Bas Masai
+ Tidak jauh dari Lebuh Raya Pasir Gudang
+ Terdapat rumah sewa (12 pintu) yang telah sedia ada (pembeli
boleh mendapat hasil sewa bulanan dari rumah ini)
+ Masih terdapat tanah kosong dalam kawasan ini untuk membina
tambahan rumah sewa( boleh tambah 8 pintu lagi)
+ Lampu jalan sudah tersedia
+ Pegangan geran selama-lamanya..
+ Status penggunaan tanah telah ditukar dari pertanian ke perumahan.

Hubungi segera : 012 7462318 (Mohd Nor)

 

Join Date: Mar 2010

Location: alam maya....

Posts: 2,017

Poster Rank: #1287

Thanked 1 Time


nk jual ke nk bgtau je ni?
npe nk jual?


Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 06:27 AM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

01 di desaru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di desaru - Google Blog Search


Dari pandangan kepada penulisan: Picnic <b>di Desaru</b>

Posted: 20 Jun 2012 10:30 PM PDT

Let's picnic not panic. Wuhuu dah lama tak main pantai nie. Even bila balik rumah, pantai adalah tempat wajib akan pergi, tapi tak pernah nak main air laut. Hanya mampu tengok dari tebing je. Kenapa? Entah laa no reason for that.
Trip selepas trip 24 jam itu telah diberi nama trip ke pantai dengan objektif untuk makan raja buah disamping ada juga spageti air tangan bakal perantin bulan 11 nanti. Bagus2 sebelum kasi suami makan, biar lab rat's yang rasa dulu. Tak sedap leh cakap depan2. Wakaka. Tapi best wei yang ko masak tu cuma.. Opss ada cuma ya. Cuma xde daging nak gigit. Seelok2nye guna laa daging burger xpyh laa guna daging yang dah kisar tu. Tapi nasib baik ada cendawan leh laa ku gigit juga.
Malam sebelum hari kejadian tu, hujan turun dengan lebatnye. So aku dah rasa frust time tu, sebab takut xleh main laut. Last main laut tiga tahun lepas dengan budak kos. Dalam hati masih lagi bagi harapan yang esoknye pasti hujan nie dah berhenti. Tapi.... sehingga ke time bertolak pun masih lagi hujan. Dan kerana hujan aku lewat bangun. Waaaa nagis nasib baik orang tak tinggal.
Kami picnic kat Desaru. Kenapa Desaru? Sebab ada 2 orang lab rat's orang JOHOR xpernah sampai Desaru. Motifff sangat. Sampai Desaru tu hujan masih lagi rintik2. Tu yang budak 2 orang dalam gambar atas letak surat khabar atas kepala. Hujan ke xhujan ke orang tetap ramai k. Masa kiteorang sampai tu dh ada yang kat dalam air. Woo semangat. Pe2 pun kiteorang sampai kiteroang makan dulu. Isi tenaga sebab nak jadi buaya nie. Katanya.
p/s ~ nak durian lagi!!!!

myfamily: Makan2 <b>di Desaru</b>......

Posted: 17 Jun 2012 08:49 AM PDT

Masih cerita kat Desaru ni tau.....
 Pagi Sabtu tu puas kami ronda serata Bandar Penawar....
hanya kedai makan ni jer yg buka.....dahlah semua orang bertumpu kat sini....
baru pukul 8.00 roti canai dah habis kena borong orang .....
sudahnya kami makan nasi lemak bungkus dan soto jer.....
Alahaiii.... pekerja kat kedai ni pulak 3-4 orang jer...
si Tukang masak ...tukang bancuh air dan cashier.... waiters takde....
bila tanya kat orang tu boleh pulak dia kata orang lain tu MALAS nak buka kedai....
dah lah masa ni cuti sekolah...ramai pelancong datang ...boleh pulak pekedai
kat sini MALAS nak buka kedai..... dah kaya sangat ke apa......aishhh...
 Dulu2 kalau kami turun sini kat sinilah tempat kami breakfast....
pekenama...Restoran Din gitulah kot.....
tapi bila kami datang kali ni boleh pulak dia tutup....
Ayah datang sini kunun nak meeting nak menaiktaraf Tanjung Balau ni 
sebagai Geopark....nak tarik ramai pelancong datang ke sini.....
tapi kalau basic servis macam ni alamat maleh ler nak datang lagi.....
nak ngajak orang lain datang pun jadi macam lemau jer....
hopefully lepas ni Kejora berbuat sesuatu selaras dengan kemajuan 
pembangunan Geopark yg di rancangkan tu.....
 Esoknya kami jalan ke tempat lain pulak untuk breakfast....
adalah ternampak satu Medan Selera...nampak banyak gak kereta...
bila masuk kebanyakan mereka yg makan di sini adalah penduduk tempatan
yg nak gi kerja..... tu pun cuma sebahagian kedai jer yg buka.....yg lain tutup....
mungkin diorang bergilir2 buka ada yg buka pagi ada yg buka malam...
Arsyad  makan nasi goreng dengan ayam goreng....Iera pun sama...
 mama nampak ada Nasi Ambeng..... makan lah sebungkus.....
ayah pulak makan roti canai banjir kunun malu2....amek sekeping jer..
dah lar tak cukup....terpaksalah mama amek lagi sebungkus Nasi Ambeng.....sedapnya....
 nasi Ambeng ke 2 ni bukan mama makan sorang ya....ayah yg menghabiskannya....
sebelum makan...sila gaul mesra semua yg ada tu.....
ada serunding kelapa, ayam masak kicap, bee hoon goreng, dan sayur campur....
ni makanan nostalgia orang Johor..... rugi kalau balik Johor
tak jumpa Nasi Ambeng..... biasanya orang jual nasi Lemak akan jual juga nasi ni.
 Isnin tengahari kami makan di Tanjung Balau pulak....
dulu2 memang selalu makan asam pedas di sini......
sebab kami dah lambat sampai...dah habis la pulak asam pedasnya....

Mujurlah Makcik tu ada simpankan telur Siakap ....ada orang pesan sebenarnya...
tapi sebab orang tu tak jadi datang...rezeki kamilah......
Asam pedas dia memang power......ermmm sedapppp....
kalau nak makan kena minta kicap dulu baru ngam....
 kami hanya makan Nasi goreng Kampung dengan telur mata jer...
 Restoran ni sebenarnya baru dibuka .... yg lama dulu dah terbakar ...
tapak restoran lama dah jadi kedai cenderamata.....
patutlah...masa kami sampai tengok macam dah lain jer......
Kiranya ni entah kedatangan keberapa agaknya ke sini.....
dulu2 kan ayah jadi Lecturer di Geologi UM, so setiap tahun ayah bawa
students ke sini untuk field work.... sejak dah pindah UKM ni lah pertama kali
datang semula...kiranya dah 6-7 tahun tak datang.....
dengan kerja baru untuk menaiktaraf Geopark ni nampaknya kenalah ayah
selalu turun sini..... makanya kita2 pun InsyaAllah akan menyokong usaha ayah tu
dengan 'mengekor' ke mana saja ayah gi...hehe....

01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


SIRI 18 ( AKTIVITI HOMESCHOOL <b>DI PASIR GUDANG</b> ) : CACATAN <b>...</b>

Posted: 04 Jun 2012 08:34 AM PDT


( GUIDANCE CORNER)

JANUARI 2012- PASIR GUDANG, JOHOR.
Ketika ini kami masih lagi berkampung di STATION 2 FCU yang bertempat di Pasir Gudang, Johor. Agak lama juga kami tinggal di sini kerana FCUPRODUCTION sedang menyiapkan beberapa projek korporat video beberapa syarikat swasta sekitar Johor Baharu. Memang betul kata para Ilmuan bahawa bergerak itu membawa berkat. Perjalanan kerohanian ini memang mempunyai serapang banyak mata. Bukan sahaja kefahaman dan amalan kerohanian makin meningkat, mewujudkan pembelajaran yang membuka minda seisi keluarga , malah rezeki juga seolah-olah menanti kami untuk disunting. Begitulah ketentuan Ilahi dan kita sebagai makhluknya yang dhaif perlulah berdoa, berusaha dan tawakkal.
Sepanjang perjalanan di dalam wira-wira setia kami, banyak sessi pembelajaran secara santai dapat disampaikan kepada para pelajar FCUHOMESCHOOLING. Afiq, Afiqah dan Alyssa memang sentiasa bersama tenaga pengajar untuk diajar tanpa mengira waktu dan tempat. Bila terserempak dengan sesuatu yang menangkap minda kami, maka itulah topik pembelajaran buat cucunda tersayang. Berbagai-bagai soalan mereka ajukan apabila terlihat sesuatu yang mereka minat dan ingin tahu. Pada pandangan saya, perjalanan ini sangat berharga buat FCUHOMESCHOOLING kerana bukan senang untuk berkembara dalam bilangan ahli keluarga yang ramai dari datuk, nenek, ayah ibu dan cucu-cucu. Konvo kami sering melibatkan 3 buah kereta bila ayahanda dan bunda Alyssa bercuti hujung minggu.
Hafidz pula bersama abang-abangnya dalam kereta yang lain. Perjalanan ini betul-betul mematangkannya. Banyak yang dia belajar dari abang-abang cara untuk mengambil photo yang berkualiti. Sekali gus....cara untuk edit gambar dan video. Keperibadian abang-abangnya banyak membentuk Hafidz untuk jadi lebih dewasa dari rakan-rakan sebayanya. Memang berbaloi bersekolah di rumah jika dibandingkan dia bersekolah biasa. Banyak target-target kami sebagai pengajar sudah terlaksana dan kini Hafidz sudah diambang remaja yang memang banyak liku-liku kehidupan perlu dihadapinya.
TAHNIAH KEPADA PELAJAR FCUHOMESCHOOLING
Ucapan tahniah ini adalah dari pelajar FCUHOMESCHOOLING kepada diri sendiri. Ia kedengaran sangat pelik tapi itulah yang berlaku. Buat sekian kalinya kami, pelajar FCUHOMESCHOOLING telah berjaya menerbitkan sebuah filem sulung kami. Filem ini memaparkan aktiviti pelajar homeschool kami iaitu Afiqah, Afiq dan Alyssa. Ini adalah hasil kerja students FCUHOMESCHOOL semata-mata, tanpa campur tangan FCUPRODUCTION. Walaupun filem ini banyak cacat celanya tapi ianya sangat membanggakan bagi beginers seperti kami. Saya sebagai tenaga pengajar, dan  juga sebagai pelajar FCUHOMESCHOOL. Untuk mengajar mereka saya sendiri banyak belajar berbagai ilmu. Pembelajaran di rumah memang tiada hujungnya.
FILEM PERTAMA PELAJAR FCUHOMESCHOOL:
Ini adalah sebahagian dari SIRI PENJELAJAHAN FCU KESELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA. Penceritaan kami belum sampai di bahagian Regendry Resort Gunung Jerai lagi. Insyaallah akan kami buat liputan ringkas dalam siri perjalanan yang akan datang.

Seperti yang dipaparkan...Afiqah dan Afiq memang senang sahaja menyebut perkataan Allah dalam kehidupan seharian mereka. Memang pada mulanya kita ajar mereka semasa mereka kecil. Bila makin besar, kita akan dapati mereka kaitkan Allah dalam setiap peristiwa secara spontan sahaja. Amazingkan...didikan dari kecil yang berasaskan tauhid...!

MENGENAL DAN MENCINTAI ALLAH DALAM SETIAP TINDAKAN

Apabila kita homeschool anak-anak kita, yang paling ketara kebaikannya ialah anak kita sentiasa bersama kita. Jadi kitalah pendidik mereka sebaik sahaja mereka lahir di dunia dan seterusnya. Anak-anak kecil sangat senang terpengaruh dengan suasana sekeliling mereka. Setiap pengaruh itu akan berakar umbi dalam diri mereka dan akan terus berkembang hingga sukar untuk kita memadamnya . Kesan ini terus mempengaruhi mereka hingga mereka besar. Adalah agak mustahil untuk kita hapuskan pengaruh ini terutamanya mereka banyak habiskan masa mereka bersama rakan-rakan sebaya di sekolah dibandingkan dengan ibubapa yang sepatutnya mendidik mereka. Makin besar mereka makin kurang waktu mereka bersama kita. Cuba kira berapa jam sehari. Itu pun...setakat mereka hanya wujud di rumah tetapi hakikatnya mereka sibuk dengan kerja sekolah dan kita pula sibuk dengan kerja kita. Apahal??

Tanpa kita sedari, pendidik kepada anak-anak kita adalah rakan sebaya mereka . Sungguh malang sekali ........

Homeschool memberi peluang yang luas kepada kita untuk mengenalkan mereka dengan Pencipta Agung dalam setiap detik bersama anak-anak. Nama Allah diajar sebaik sahaja mereka lahir didunia. Memang kami usahakan agar perkataan pertama mereka sebut adalah "ALLAH ". Kesannya? Menyenangkan proses penerapan cinta pada Allah kepada mereka dalam didikan seterusnya. Memang berkesan.....!



Cara kami menanam kecintaan dan ketaaatan kepada Allah pada anak-anak:

Nak mula makan...
Mulakan sebut nama Allah

Masa makan atau situasi mereka mendapat sesuatu

Siapa yang bagi ni.....Allah!!

Bila mereka sakit atau dapat musibah (jatuh ke...)
Minta ampun dari Allah sebab tanda ada dosa
Doa pada Allah agar cepat sembuh..

Bila mereka menonton tv
Minta pada Allah ilmu yang baik dari apa yang ditonton

Bila mereka melihat benda cantik umpama pemandangan...
Puji Allah kerana segala ciptaaan adalah kepunyaan Allah.

Bila mereka inginkan sesuatu, suruh mereka minta pada Allah. Fahamkan bahawa hanya Allah yang dapat izinkan kita membeli apa yang mereka mahu. Hanya Allah yang izinkan kita ada rezeki (wang) untuk membelinya.

Bila apa yang kita rancang, contohnya nak bawa mereka bersiar-siar atau ke playground tapi tak jadi atas sebab hari hujan dan sebagainya. Beritahu mereka Allah tak izinkan dan mesti ada hikmah disebaliknya.

Bila mereka bergaduh sesama sendiri...
Beritahu mereka Allah tak sayang mereka yang pentingkan diri sendiri

Pendek kata.....Kita asak pemikiran mereka dari kecil lagi bahawa Allah itu adalah segalanya. Allah ada di mana-mana  dan Maha Pengasih dan Penyayang.

Bila mengajar mereka samaada sains, sejarah, geo dan sebagai....
Perkataan Allah sentiasa diselitkan kerana apa yang berlaku hanya dengan izinnya

Dengan sendirinya....mereka dapat merasakan Allah itu Maha Besar dan Allah ada segala-galanya. Masyaallah.....Memang berbeza dengan didikan di sekolah biasa. Berapa kerat aje guru yang dapat kaitkan Allah dengan apa yang diajarnya.

AFIQAH SEBAGAI GURU KECIL:
Dalam usianya yang masih mentah, gadis kecil Afiqah The Genius telah menunjukkan minat yang mendalam sebagai pengajar. Dia sering mempertunjukkan nilai-nilai yang baik buat Afiq dan Alyssa. Memang menjadi sasaran kami dalam FCUHOMESCHOOL, pelajar yang lebih besar menjadi guru kepada yang lebih kecil. Begitulah juga Hafidz banyak belajar dari abang-abangnya tentang berbagai-bagai ilmu. Dan kini Afiqah pula berperanan sebagai guru kepada adik dan sepupunya. Afiq dan Alyssa pula tidak ketinggalan menyertai apa sahaja aktiviti yang dilakukan oleh Afiqah.
MEMANG AFIQAH BERBAKAT UNTUK MENJADI PENGAJAR YANG CEMERLANG BUAT FCUHOMESCHOOLING. VIDEO INI MEMPERLIHATKAN BAKATNYA .
Alyssa The Amazing girl. Memang dia seorang yang amazing. Pasti akan mengikuti kelas homeschool dan sentiasa mahu buat apa abang dan kakaknya buat. Kadang-kadang mereka terpaksa "lari" darinya kerana dia akan merampas apa yang kakak dan abangnya tengah baca. Bila tak dapat....pasti menangis. 
 Kemahuan Alyssa cukup kuat.....
AFIQ JUGA MEMPUNYAI BAKAT SEPERTI KAKAKNYA. VIDEO AFIQ MENGAJAR ALYSSA MELAKAR BULATAN.
VIRGIN COCONUT OIL MEMANG BAIK UNTUK MENINGKAT KEPERKASAAN TUBUH BADAN KITA. ALYSSA MEMANG SANGAT MENGGEMARINYA. SAKSIKANLAH BAGAIMANA ALYSSA MINUM VIRGIN COCONUT OIL.
Permainan LEGO adalah antara kegemaran mereka. Alyssa pun dah dapat cantum-cantum block lego dengan baik. Selalunya dia akan cuba runtuhkan apa yang kakak Afiqah dah bina dan cuba buat balik ikut versinya sendiri.
AKTIVI MEMBUAT GAM SENDIRI:

Menggunting kertas adalah aktiviti yang menyeronokkan bagi pelajar-pelajar ini.
Alyssa juga cuba menggunakan gunting buat pertama kalinya. 
Terkial-kial dia cuba meniru abang dan kakaknya.


 
 Terpaksa menunggu masa Alyssa tidur baru dapat buat paper bowl. Kehadhiran Alyssa memang akan menceriakan suasana kerana Alyssa akan rebut apa sahaja kakak dan abangnya pegang. Peralatan yang digunakan dalam pembuatan paper  bowl.

VIDEO AFIQAH DAN AFIQ MEMBUAT PAPER BOWL

AKTIVITI MEMBUAT KERABU PUCUK UBI

Memperkenalkan sayuran kampung kepada Afiq dan Afiqah. Mereka tak gemar makan buah peria kerana pahit. Ajar mereka cara untuk mengurangkan rasa pahit dengan merendam buah peria ke dalam air garam. Oleh kerana mereka tak pernah tengok pokok ubi kayu, terpaksa surf dalam internet untuk dapatkan image ubi kayu. Insyaallah satu ketika nanti akan tanam ubi kayu untuk mereka memerhati pembesarannya dan juga menikmati ubi kayu yang enak itu.

FCUHOMESCHOOLING menggunakan kaedah bersantai dalam menyampaikan ilmu kepada para pelajarnya. Cooking class adalah antara cara yang berkesan unuk mengajar sains kepada mereka. Kali ini memberitahu mereka mengapa kebanyakkan daun berwarna hijau. Juga apakah tugas klorofil kepada daun.  Mereka juga teruja untuk sama-sama memotong sayur-sayuran.
Inilah hasil cooking class mereka hari ini....Kerabu pucuk ubi dan buah peria bersama ikan goreng. Nampaknya mereka tidak begitu menggemari rasa pahit kerabu ini. Namun begitu galakkan mereka rasa juga kerana lama kelamaan mereka akan suka juga. Biasanya apabila mereka besar sikit, mereka akan suka makan sayur-sayur.
Kami panggil sotong besar ini sotong plastik kerana rupanya memang seakan-akan sotong mainan aje...Para pelajar belajar rupa fizikal sotong dari dekat. Puas mereka membelek-belek sotong ini dan tanya macam-macam soalan. Ajar mereka tentang pemakanan seekor sotong dan habitatnya di dalam lautan. Begitu juga dengan fungsi dakwat hitam yang akan mereka sembur bila terasa terancam. Selebihnya saya tunjuk info dalam internet berkenaan  sotong.
Wah...bukan main lagi kedua-dua chef cilik ini. Tugas mereka ialah memotong sotong ini untuk dibuat sambal tumis sotong. Memang sesuai sangat digandingkan dengan kerabu pucuk ubi dan buah peria.


Selain dari belajar, para pelajar kami juga bebas untuk bermain. Bagi kami, mereka banyak belajar melalui permainan yang direka sendiri seperti main masak-masak. Mereka bebas menggunakan medium tanah untuk kepuasan permainan mereka.
VIDEO AFIQAH DAN AFIQ BERMAIN PASIR

YOUR POSITIVE COMMENTS ARE HIGHLY APPRECIATE. 
♥♥♥ FCU MALAYSIAN HOMESCHOOLING ♥♥♥

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Pelanggan Pertama Servis Kereta <b>Di</b> Pusat Servis Hyundai <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 04:17 AM PST

Hari ini hari Sabtu, Pusat Servis Hyundai Plentong dibuka separuh hari sahaja. Mia telah booking untuk servis semalam. Pegawai yang bertugas Rahimin kata pukul 8.30 pagi, kereta mesti dah ada di situ.
Makanya, pagi-pagi tadi Mia dan Suami Mia bersiap-siap lebih awal dan sampai dalam pukul 8.00 pagi. Tak sangka pula jadi pelanggan pertama servis kereta pada hari ini. Sukanya.
Meter dah menunjukkan 41 750, patutnya buat major service tapi cuma buat normal service dan tukar air filter. Kemudian kami berjalan kaki ke cafe yang berdekatan untuk bersarapan. Sedang tengah bersarapan sambil baca paper Harian Metro, Mia dapat panggilan dari pusat servis Hyundai menyatakan bateri kereta sudah lemah dan perlu ditukar baru. Hmmm...  belum pernah tukar lagi sejak dibeli Januari 2010 yang lepas. Mungkin dah tiba masanya. Nanti tak pasal-pasal tak hidup plak kat mana-mana, kan susah. Jadi, kami pun setuju untuk ditukar baru. Harganya hampir RM 280.00 rasanya. Bila dah diskaun, dapat RM 264.00.
Hari ini sahaja kos yang keluar hampir RM 500.00. Lagipun kereta ni, Mia guna hari-hari untuk pergi kerja. Kami pulang dalam 9.30 pagi. Banyak lagi kereta yang diservis hari ini. Lega... nasib baik jadi pelanggan pertama hari ini. Syukur sangat-sangat.....







p/s: sayang betul kat kereta ni.....

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


Kembara Jr @Blogspot: Tamrin &#39;serang&#39; Muhyiddin <b>di Pagoh</b>

Posted: 17 Jun 2012 03:43 PM PDT

skip to main | skip to sidebar
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved