ads

Isnin, 16 Julai 2012

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Hurry Hurry Home to Rotorua! Phee Boon Poh is NZ PR? | Stop The <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2012 05:00 PM PDT

The biggest talk among the Chinese media now is that Penang DAP state executive councillor holds a New Zealand permanent residence.

Even his wife is a NZ permanent resident, that is what the Chinese businessmen in Penang are saying.

All his children have settled down in New Zealand and as expected, he has bought homes and land in New Zealand – even as his DAP leaders and Dear Leader hypocritically attacked Dr Ng Yen Yen of once having an Australian permanent residence.

The fact is that Yen Yen held the PR when her children was studying in Australia.

She was not active in politics and she was a doctor then.

But what can we say about Phee Boon Poh, the serving DAP state executive councillor.

I think he owes the people of Penang and his party comrades an explanation.

We think that Dear Leader should haul him up and ask him!

We have found that he has six properties locally and in NZ  including a penthouse and a bungalow land!

We are told that Phee Boon Poh is fond of telling his friends that he wants to "balik kampong" whenever he goes on his trips to NZ to fulfill his visa requirements to keep his PR status.

He has also told Penang reporters that he would "balik kampong" to NZ once he was no longer a politician.

This story is not made up by Stopthelies.my

If you can read Chinese, go to www.souminews.com for the full blow.

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


huhuhahaYANTIE: Picture:Induksi part 1 <b>di bekok</b>!

Posted: 16 Jul 2012 06:49 AM PDT

Semalam aku dah update pasal cerite di bekok kan?hari ni seperti di janjikan, marilah kita layan gambar..baru amik kat zira..nasib baik lah sebelum handphone aku rosak, sempat bluetooth gambar kat handphone zira..sekarang?layanzzz
kat admin mase nak tunggu bas
yay, naim pendek dari kitorang!=p

bersama timbalan presiden...
akibat kehujanan barang-barang terpakse dipindahkan ke gazebo

adik-adik part 1 yang bertungkus lumus menyiapkan menara..
   Saya di hiasi latar semak samun..haha
 al nur hidayat yang sudah bertukar menjadi zombieee~~
 Kami puteri kambing..ahaks(kambing kan tak boleh kene hujan..=p)
 mr presiden dan gel rambutnya yang terbaru!!...
Mr L..yang bersemangat bagi talk..

OK stop..nampak ye muka kepenatan di situ....
maka berakhirlah update ku pasal induksi part 1...until then see ya next post!

Maaf, jika ayat aku agak kasar.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Bersama Mazidul: KEMALANGAN MAUT <b>DI JOHOR BAHRU</b>

Posted: 16 Jul 2012 04:41 AM PDT

Saya dan kru Majalah 3, bergerak dari hotel di Johor Bahru, Johor, pada jam 11 pagi tadi. Sewaktu menuju ke susur keluar ke Senai, kami terlihat kenderaan bergerak perlahan.
Pantas saya mengeluarkan kamera digital dari beg galas.
"Kemalangan maut," ujar pemandu spontan.

Jam tangan menunjukkan pukul 11.15 pagi.

Sebaik kenderaan di parkir di tempat selamat, pantas saya meluru keluar dan merakamkan gambar mangsa, meninggal dunia di lokasi kejadian. 
Seperti biasa gambar, close up jenazah terpaksa dikaburkan.
Hujan turun rintik rintik tidak dipedulikan oleh pegawai dan anggota Cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Utara.

Tugasan mereka laksanakan.

Pegawai Penyiasat, Inspektor Haizir Samsuddin kelihatan mencatkan maklumat berhubung kemalangan maut terbabit.
"Seorang lagi mangsa telah dibawa ke hospital, dia cedera parah," bisik anggota bertugas di lokasi sama.
"Dia pembonceng atau penunggang?," soal saya kembali.
"Belum pasti lagi tetapi topi keledar merah itu milik mangsa dihantar ke hospital," balasnya.
Saya perhatikan, kelopak mata mangsa terbuka. 
Ingin saya cuba menutupkannya tetapi bimbang mengganggu tugas pihak berkuasa. Diperhatikan dari jarak dekat, hanya bahagian dagu kiri kelihatan luka sedikit.
Polis turut menemui beg duit dan telefon bimbit mangsa tanpa kad pengenalan diri.
Motosikal jenis Yamaha LC 135 tercampak kira-kira 10 meter dari lokasi mayat terbujur kaku.
Sementara menunggu Inspektor Haizir selesai melaksanakan tugasnya, anggota trafik lain memastikan aliran trafik berjalan lancar. 
Mereka peramah dan tidak lokek senyuman. 
Dengan bantuan jurukamera, Rohaizat Roslan, video blog dirakamkan di lokasi kejadian dan kemudian dimuat naik di laman Facebook saya, klik di sini
Penunggang dipercayai terbabas lalu terlanggar penghadang jalan di sebelah kanan sebelum tercampak kira-kira 10 meter di hadapan.
"Saya kenal pemilik motosikal itu dan telah menghubungi dia di rumah," ujar lelaki di tengah. 
"Ertinya, motosikal ini milik orang lain?," tanya saya.
"Ya. Mungkin adik dia tunggang," balasnya. 
Saya kemudian memaklumkan anggota polis kelihatan cuba menghubungi kenalan mangsa menggunakan telefon bimbit berhubung maklumat diperolehi. 
"Lelaki berbaju merah di seberang jalan mengenali pemilik motosikal," ujar saya ringkas.
Diharapkan tindakan itu memudahkan polis memaklumkan keluarga mangsa berhubung kejadian tidak diduga itu.
Apapun, takziah kepada keluarga mangsa terkorban.
Mudahnya nyawa melayang justeru berhati-hati di jalanraya.

NOTA : Jangan lupa menyaksikan kisah Kru Penyingkap Fakta 666 di Misteri Nusantara, esok, Selasa, jam 9 malam.

i n i k i s a h k i t a: SEHARI <b>DI JOHOR BAHRU</b>

Posted: 16 Jul 2012 09:02 AM PDT

hai..geli tak tajuk kat atas tu? okey, tajuk entry kali ni encik sahabat yang bagi..
sebab tu ayat macam poyo..JB je ponnn..haha
okey la..hari ni adalah hari yang penuh dengan kepenatan..satu hari jalan-jalan cari pasal dengan encik sahabat..rasa macam nak patahhh kaki aku round JUSCO TEBRAU yang besar tu..ditambah dengan terpaksa mengharung sesak time nak masuk highway tadi..
well, orang miskin memang cuma mampu pakai kereta manual..hukhuk..
sebenarnya tak plan pon nak pergi sana, tiba-tiba tengah messege dengan dia pukul 3 pagi semalam, dia ajak jumpa..rindu lettew..haha..so, kalau selama ni asyik dia je yang datang tempat aku..dari zaman MELAKA ke BATU PAHAT..rasanya tak salah kalau kali ni nak tukar angin pulak ke JOHOR BAHRU..kan kan kan? puii..hahaha
alaa, dia tu yang selalu sibuk..aku dapat UITM kat MELAKA, dia pon sibuk dapat praktikal kat melaka..aku still belajar kat MELAKA, dia pon sibuk dapat kerja kat melaka lepas diploma..dan dan aku habis belajar dan balik ke batu pahat, dia pon sibuk dan dan dapat sambung belajar kat UTHM..adoyyy..tak boleh nak jauh sikit ! haha..
so pagi tadi, bagi la tau kat mak dengan abah, diorang on je..berkenan dan percaya mungkin..haha ! kalau dengan yang sebelum ni, diorang takkan cakap apa-apa..tak bagi, tapi tak melarang..well, instinct orang tua..mana kita nak tau kan..hehe..
eh, melalut apa pulak aku ni..haha..
okey back to topic, so gerak dari batu pahat dalam pukul 12 tengahari..lebih kurang sejam dah sampai..terkejut encik sahabat bila laju gila aku drive..haa, baru kau tau kann..tu la, cakap lagi kancil buruk aku tu lagi slow dari RXZ kau..standard bro bawak 120/130..hehehe..
apapon, memang happy sangat-sangat hari ni..sepanjang hari mulut tak berhenti membebel..adaaaa je nak cerita..maklum la, hampir sebulan tak jumpa..banyak cerita nak bagitau..ah, dia pon sama jugak..semua benda nak cakap..hahaha :D
lastly, jom layan gambar-gambar yang sempat di tangkap :)
tak dapat makan kat SUBWAY, dapat MANHATTAN pon okey..hikhik..
teman encik sahabat shopping baju raya..yeay ! dia ambik yang aku pilih ! haha
dan akhir sekali, bersantai lewat petang di DANGA BAYY :D
sekian untuk kali ni..selamat malam dan assalamualaikum..peaceee!


♥ THANKS FOR READING ♥

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


Jalan Pulasan 23, Taman Kota <b>Masai</b> | Rumah Lelong Bank <b>Johor</b> <b>...</b>

Posted: 09 Jul 2012 08:58 AM PDT

  • Street: No 28, Jalan Pulasan 23, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor
  • Auction Date: 26 Julai 2012
  • Property Description: Rumah Teres Dua Tingkat Lot Pertengahan
  • Land/Floor Area ( in sqft ): 882
  • Tenure: Freehold
  • City: Pasir Gudang
  • State: Johor
  • Zip/Postal Code: 81700
  • Listed: July 9, 2012 11:58 pm
  • Expires: 172 days, 17 hours

Description

For Booking Hotline: 011-19737060 Rashid

Bookmark and Share

Lelongbank Reference ID: 5804ffaff2f7c28a

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Hurry Hurry Home to Rotorua! Phee Boon Poh is NZ PR? | Stop The <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2012 05:00 PM PDT

The biggest talk among the Chinese media now is that Penang DAP state executive councillor holds a New Zealand permanent residence.

Even his wife is a NZ permanent resident, that is what the Chinese businessmen in Penang are saying.

All his children have settled down in New Zealand and as expected, he has bought homes and land in New Zealand – even as his DAP leaders and Dear Leader hypocritically attacked Dr Ng Yen Yen of once having an Australian permanent residence.

The fact is that Yen Yen held the PR when her children was studying in Australia.

She was not active in politics and she was a doctor then.

But what can we say about Phee Boon Poh, the serving DAP state executive councillor.

I think he owes the people of Penang and his party comrades an explanation.

We think that Dear Leader should haul him up and ask him!

We have found that he has six properties locally and in NZ  including a penthouse and a bungalow land!

We are told that Phee Boon Poh is fond of telling his friends that he wants to "balik kampong" whenever he goes on his trips to NZ to fulfill his visa requirements to keep his PR status.

He has also told Penang reporters that he would "balik kampong" to NZ once he was no longer a politician.

This story is not made up by Stopthelies.my

If you can read Chinese, go to www.souminews.com for the full blow.

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


Hurry Hurry Home to Rotorua! Phee Boon Poh is NZ PR? | Stop The <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2012 05:00 PM PDT

The biggest talk among the Chinese media now is that Penang DAP state executive councillor holds a New Zealand permanent residence.

Even his wife is a NZ permanent resident, that is what the Chinese businessmen in Penang are saying.

All his children have settled down in New Zealand and as expected, he has bought homes and land in New Zealand – even as his DAP leaders and Dear Leader hypocritically attacked Dr Ng Yen Yen of once having an Australian permanent residence.

The fact is that Yen Yen held the PR when her children was studying in Australia.

She was not active in politics and she was a doctor then.

But what can we say about Phee Boon Poh, the serving DAP state executive councillor.

I think he owes the people of Penang and his party comrades an explanation.

We think that Dear Leader should haul him up and ask him!

We have found that he has six properties locally and in NZ  including a penthouse and a bungalow land!

We are told that Phee Boon Poh is fond of telling his friends that he wants to "balik kampong" whenever he goes on his trips to NZ to fulfill his visa requirements to keep his PR status.

He has also told Penang reporters that he would "balik kampong" to NZ once he was no longer a politician.

This story is not made up by Stopthelies.my

If you can read Chinese, go to www.souminews.com for the full blow.

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Menikmati Sunset <b>di</b> Pantai <b>Kukup</b>

Posted: 07 Jul 2012 07:13 AM PDT

Akhirnya kesampaian juga menikmati indahnya pemandangan sore hari di deretan pantai selatan Gunungkidul. Sebenarnya sudah lama teman-teman mengajak untuk mencari udara segar disore hari dengan berkunjung ke pantai Baron dkk. Namun karena kesibukan yang semakin meningkat, membuat blogger gunungkidul belum bisa menyempatkan diri kesana.

Hingga sore ini kebetulan hari Sabtu jadi ada sedikit waktu luang untuk refreshing, mumpung semua lagi free, akhirnya jadilah blogger gunungkidul dan teman-teman mengunjungi pantai selatan mulai Pantai Krakal, Sundak, dan juga Pantai Kukup.

Dan berikut foto-foto Pantai Kukup disore hari yang berhasil blogger gunungkidul abadikan menggunakan jepretan HP jadul.

Foto-Foto Pantai Kukup Disore Hari







Sayang, sunsetnya tidak bisa kelihatan dengan sempurna. Namun demikian, cukup mengobati rasa suntuk dan boring karena kesibukan sehari-hari yang semakin padat. Rencana selanjutnya, blogger gunungkidul akan mengunjungi beberapa obyek wisata di Gunungkidul yang belum begitu populer dikalangan wisatawan, tunggu tanggal mainnya ya.

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


Pelanggan Pertama Servis Kereta <b>Di</b> Pusat Servis Hyundai <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 04:17 AM PST

Hari ini hari Sabtu, Pusat Servis Hyundai Plentong dibuka separuh hari sahaja. Mia telah booking untuk servis semalam. Pegawai yang bertugas Rahimin kata pukul 8.30 pagi, kereta mesti dah ada di situ.
Makanya, pagi-pagi tadi Mia dan Suami Mia bersiap-siap lebih awal dan sampai dalam pukul 8.00 pagi. Tak sangka pula jadi pelanggan pertama servis kereta pada hari ini. Sukanya.
Meter dah menunjukkan 41 750, patutnya buat major service tapi cuma buat normal service dan tukar air filter. Kemudian kami berjalan kaki ke cafe yang berdekatan untuk bersarapan. Sedang tengah bersarapan sambil baca paper Harian Metro, Mia dapat panggilan dari pusat servis Hyundai menyatakan bateri kereta sudah lemah dan perlu ditukar baru. Hmmm...  belum pernah tukar lagi sejak dibeli Januari 2010 yang lepas. Mungkin dah tiba masanya. Nanti tak pasal-pasal tak hidup plak kat mana-mana, kan susah. Jadi, kami pun setuju untuk ditukar baru. Harganya hampir RM 280.00 rasanya. Bila dah diskaun, dapat RM 264.00.
Hari ini sahaja kos yang keluar hampir RM 500.00. Lagipun kereta ni, Mia guna hari-hari untuk pergi kerja. Kami pulang dalam 9.30 pagi. Banyak lagi kereta yang diservis hari ini. Lega... nasib baik jadi pelanggan pertama hari ini. Syukur sangat-sangat.....







p/s: sayang betul kat kereta ni.....

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


Hurry Hurry Home to Rotorua! Phee Boon Poh is NZ PR? | Stop The <b>...</b>

Posted: 15 Jul 2012 05:00 PM PDT

The biggest talk among the Chinese media now is that Penang DAP state executive councillor holds a New Zealand permanent residence.

Even his wife is a NZ permanent resident, that is what the Chinese businessmen in Penang are saying.

All his children have settled down in New Zealand and as expected, he has bought homes and land in New Zealand – even as his DAP leaders and Dear Leader hypocritically attacked Dr Ng Yen Yen of once having an Australian permanent residence.

The fact is that Yen Yen held the PR when her children was studying in Australia.

She was not active in politics and she was a doctor then.

But what can we say about Phee Boon Poh, the serving DAP state executive councillor.

I think he owes the people of Penang and his party comrades an explanation.

We think that Dear Leader should haul him up and ask him!

We have found that he has six properties locally and in NZ  including a penthouse and a bungalow land!

We are told that Phee Boon Poh is fond of telling his friends that he wants to "balik kampong" whenever he goes on his trips to NZ to fulfill his visa requirements to keep his PR status.

He has also told Penang reporters that he would "balik kampong" to NZ once he was no longer a politician.

This story is not made up by Stopthelies.my

If you can read Chinese, go to www.souminews.com for the full blow.

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved