ads

Rabu, 26 September 2012

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


rumah sepuluh: umi dan fadzli <b>di kota tinggi</b> johor

Posted: 11 Jul 2012 09:59 PM PDT

To Order:

please drop ur booking at the comment box or email me at :

ceng2117@gmail.com.

give ur :

-name

-contact no

-address

-email add

-nama baju cth: zebra dress.

-kuantiti

-harga

Payment:

all payment made through CIMB account

Post charges:

Sem Malaysia

Postage PosLaju: RM6.00

Transit Time: 1 to 2 working days

Sabah & Sarawak

Postage: RM8.00

Transit Time: 1 to 2 working days

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 29 May 2012 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Pezol Stylez: BERCANDA <b>DI</b> AIR TERJUN <b>BEKOK</b> PART 4 : PUAS

Posted: 28 May 2012 10:05 PM PDT

Part akhir aku dan kengkawan mandi manda kat Air Terjun Bekok, Johor
Setelah puas mandi manda, cuci-cuci mata, lepak-lepak..kitorang pun balik.
Overall, memang best mandi kat air terjun ni
Tenang, damai dan segar..maklumlah dalam hutan kan
Sebelum balik tuh..macam biasalah kena la snap2 gambar kan sebagai kenangan
Posing ala-ala model gitewwww..hahaha
Paling best, on the way nak balik tu kitorang singgah makan durian jap
Sedappppp uols !! Ok lah itu la saja entry aku kat air terjun ni
Korng2 yang nak datang sini tu,meh la datang. Besttt!!
Entry lain yang mungkin korang belum baca: 
Part 1 : Plan Last Minit
Part 2 : Batu Berdiri
Part 3 : Basah

Pezol Stylez: BERCANDA <b>DI</b> AIR TERJUN <b>BEKOK</b> PART 3 : BASAH

Posted: 28 May 2012 08:03 AM PDT

Part yang paling aku suka...mandi time !! yeahhh!!
Excited sangat nak mandi air terjun kan...giler kau..sejokkkkkk!!
Tergetar-getar gak bila masuk air tuh..tau-tau la kan air bukit.
Memang puas gile..aku berenang ke sana ke mari
Segala jenis terjunan bagai sume kitorng buat...walaupun lompatan tak dpt markah penuh juri
Sekurang-kurangnya dpt gak lepaskan tekanan buat final projek sarjana muda
overall memang syiokkkkkk abes lah !!
Entry lepas yang mungkin korang tak tengok lagi. Jom terjah jap !!

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2012 07:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

saifulam-agrofarm: KURSUS CENDAWAN <b>DI BENUT</b>,PONTIAN <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2012 03:02 AM PDT

BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 13 OKTOBER 2012 (SABTU).BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM150 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN.PROMOSI KURSUS DENGAN BAYARAN YURAN TERENDAH RM200 SAHAJA....PELUANG DI BUKA SEKARANG.

saifulam-agrofarm: KURSUS CENDAWAN <b>DI BENUT</b>,PONTIAN <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2012 07:47 PM PDT


BERMINAT MENYERTAI KURSUS PENANAMAN CENDAWAN PADA 8 SEPTEMBER 2012 (SABTU).BOLEH HUBUNGI SAYA SEGERA 0137501589.YURAN HANYA RM150 SAHAJA.DI BERIKAN SIJIL,VCD,NOTA DAN KIT PENANAMAN CENDAWAN.PROMOSI KURSUS DENGAN BAYARAN YURAN TERENDAH RM150 SAHAJA....PELUANG DI BUKA SEKARANG.

BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2012 07:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Berasa Optimis DUN <b>Benut</b> Boleh Beri Kejutan – Syed Othman <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2012 05:48 PM PDT

image

PONTIAN – Syed Othman Syed Abdullah, Penyelia Pusat Aduan Rakyat (PAR) Johor melahirkan keyakinan yang tinggi bahawa PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Benut mampu melakarkan kejutan dalam Pilihan raya Umum ke 13 (PRU) nanti kerana berjaya menterjemahkan konsep Negara Berkebajikan.

Katanya, sepanjang pemantauan sebagai Penyelia PAR Johor, Benut antara yang aktif melaksanakan agenda kebajikan dan banyak menerima aduan daripada masyarakat setempat.

"Saya ini bekas pemimpin UMNO. Dia (UMNO) kalah kepada aktiviti kebajikan. Syabas saya ucapkan kerana mampu menterjemahkan erti sebenar hasrat parti kita membangun 'Negara Berkebajikan'.

"Dahulu, Pilihan raya Umum 12, siapa sangka Selangor berjaya ditawan. Justeru itu, peluang cukup tinggi di Johor termasuk Benut kalau tidak berlakunya banyak penipuan dalam PRU nanti.

" Jangan perkecilkan setiap calon yang bertanding. Ingin saya tegaskan, saya pernah ditemu bual oleh pelbagai agensi berita termasuk Berita Harian Singapura. Masuk satu muka surat penuh. Saya katakan yang Johor bukan lagi kubu kuat UMNO," tegasnya lagi.

Syed Othman berkata demikian ketika menyampaikan taklimatnya pada majlis Ramah Mesra PAR Johor bersama PAR Benut di pejabat Majlis Tindakan Dun (MTD) Benut, dekat sini, semalam.

Hadir sama, Ustaz Atan Gombang, Penyelia PAR Benut, Bachok Welang, Naib Yang Dipertua PAS Kawasan Pontian, Ustaz Muhammad Nazar, Naib Ketua Dewan Pemuda PAS Pontian.

Pada majlis yang sama, Rombongan PAR Johor berkesempatan turun padang dengan menyantuni masyarakat di beberapa buah keluarga di kawasan Unit Peti Undi (UPU) Parit Mansor.

Terdahulu, program XPDC Kebajikan ini turut berjaya mendengar beberapa keluhan daripada anak muda yang menagih janji kerajaan Barisan Nasional bagi pembinaan gelanggang sepak takraw di kampung terbabit.

Beliau juga dipertemukan dengan masyarakat kampung setelah majlis berbuka puasa telah disertainya di Masjid Jamek Kampung Parit Mansor.

Bagaimanapun, Syed Othman turut dikejutkan dengan satu penemuan apabila ada pasangan warga emas hanya mendiami rumah yang usang dan hampir roboh serta mengharapkan ehsan mana-mana pihak untuk membantu.

Dalam pada itu, aduan-aduan yang diterima, pihaknya sedang berusaha untuk membawa ke peringkat lebih tinggi sebagai tindakan susulan.

Sementara itu, Syed Othman yang juga Ajk PAS Negeri Johor menyatakan penghargaan kepada pengurusan PAR Benut kerana banyak mendedahkan masalah rakyat melalui media massa dan media baru.

"Tahniah sekali lagi kerana Benut memenuhi kriteria. Yang pertama ada media sendiri iaitu facebook Mtd Pas Benut dan yang kedua berjaya tubuh pusat aduan.

"Dengan adanya dua elemen ini, satu usaha agar Ustaz Atan berlatih menjadi YB sebelum menang sebagai wakil rakyat," jelasnya lagi.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


Vios Terbang <b>di Mersing</b> : Mean Shiney

Posted: 24 Jul 2012 09:54 PM PDT

Kalau difikirkan macam mana kereta Toyota Vios nie boleh bertenggek di atas bukit tersebut 'kan?

Tapi inilah kenyataannya apabila seorang pemandu yang dipercayai wanita (berbaju kurung hijau) telah hilang kawalan sehingga kereta tersebut 'memanjat' tembok bukit tersebut.

Menurut sumber kejadian ini berlaku di Felda Nitar Mersing, Johor. Berhati-hati semasa di bulan puasa tambah-tambah lagi nak balik raya nanti.

Sumber : http://www.rileks.my

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


TIGA PROGRAM DATO&#39; FAUZI <b>DI</b> ROMPIN DAN <b>ENDAU</b>

Posted: 07 Jul 2012 10:08 AM PDT

Pengerusi MPN KEADILAN Pahang, Dato' Fauzi Abd Rahman telah menghadiri tiga program bersama rakyat di sekitar Rompin dan Endau pada 06 Jul 2012 baru-baru ini.  
Program pertama beliau adalah menghadiri jamuan makan malam bersama masyarakat Cina sekitar Rompin di sebuah restoren Cina berhampiran Pekan Rompin.  Turut menjadi tetamu adalah YB Tian Chua (MP Batu) dan YB Zuraidah (MP Ampang) bersama pimpinan DAP dan PAS kawasan Rompin.  Hadir bersama juga adalah Ketua Cabang KEADILAN Rompin, Sdr Rabidin (Wak Rabidin).
Sambutan masyarakat Cina amat memuaskan dan ini merupakan satu sejarah di Rompin di mana satu majlis makan malam diadakan bersama dengan dihadiri oleh berbagai kaum termasuk kaum Orang Asal di Rompin.  Dato' Fauzi, YB Tian Chua, YB Zuraidah dan pemimpin PAS turut berucap ringkas pada jamuan makan malam tersebut.  Dato' Fauzi berjaya menarik perhatian kaum Cina apabila beliau berucap di dalam bahasa Mandarin dan mendapat tepukan gemuruh dari mereka yang hadir.
Selepas jamuan makan malam, Dato' Fauzi bergegas ke Markas PAS Tanjung Endau pula untuk berceramah.  Turut berceramah di sana juga adalah YB Zuraidah dan YB Tian Chua.  Kehadiran orang ramai di Tanjung Endau iaitu satu kawasan kubu kuat Umno di Johor itu boleh dibanggakan.  Dato' Fauzi banyak mengimbas kembali sejarah perjuangan pemimpin Umno dahulu yang sanggup berkorban harta mereka demi memperjuangkan nasib rakyat.  Pemimpin Umno mula mengira harta benda dan kepentingan diri serta keluarga dan kroni masing-masing bermula di zaman Tun Mahathir hinggalah sekarang.
Walaupun agak kelewatan untuk Dato' Fauzi berceramah di Dataran Rompin selepas itu, beliau tetap hadir ke sana untuk menemui masyarakat setempat yang ramai hadir di situ.  Di Dataran Rompin, YB Tian Chua dan YB Zuraidah juga berkesempatan berucap sebelum ketibaan Dato' Fauzi.  Di kesempatan itu, beliau mengambil masa yang agak panjang untuk berbual mesra bersama masyarakat dan pimpinan setempat di sebuah kedai makan berhampiran Dataran Rompin. 
Keseluruhannya, program yang diadakan di Rompin dan Endau amat berjaya di mana semua program yang diadakan mendapat sambutan yang baik.  Satu petanda bahawa Rompin bukan lagi kawasan selamat buat Umno/Bn.  Melihat kepada sambutan rakyat setempat di Endau pula, memang benarlah seperti yang didakwa, Johor juga kini terancam dengan kemaraan Pakatan Rakyat.  InsyaAllah, Pahang dan Johor bukan negeri yang didakwa oleh Daim Zainuddin sebagai di antara negeri yang kekal di bawah Umno/Bn.

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Errah Najwa: CoolBlog <b>di</b> Arked Cengal, UTM <b>Skudai</b>

Posted: 21 Sep 2012 10:09 PM PDT

Assalamualaikum
 Nombor giliran i. Satu benda yang tak puas hati pasal sistem nombor ni lah. Kiosk CoolBlog dekat luar rasanya tak pernah jumpa lagi pakai sistem nombor giliran ni.
 Awal-awal lepas order muka ada senyum la. Time ni nombor tunjuk 358. Lepas tu jadi 370 la pastu patah balik 363 la and bla bla bla. Hampir 15 minit menunggu dan memang puas la dan yang paling geram orang yang beratur belakang-belakang i ada dah dapat order dorang.
 Kiranya bersabar la dulu kan. Tak sangka terpaksa tunggu sebegini lama. Kalau betul-betul ikut susunan nombor tu ok lagi tapi ini tak, berterabur.! Dekat nak setengah jam jugak lah tunggu nasib i dapat tempat duduk so tak lah rasa lenguh tapi yang menunggu dalam berdiri tu redho je lah dalam hati ek. Sebab dah lama sangat tunggu, i pun bangun nak lah tengok kenapa lama sangat. I tunjuk lah number i ni, time tu baru dorang tengok my order dan terus buat. Kiranya kalau i tak bangun dan tanya kat kaunter tu alamatnya memang tak dapat-dapat lagi lah kan. 
 Tak nak ais pun kena tambah duit?
 Berjalan riang pulang ke blok sebab dah dapat air 30 minit. Payah tau nak buat air nih.
 Dan lagi. Magik sebab tadi ada 1 sekarang ada dua. Sebab lama menunggu, dia bagi free 1
 Hahahaha...mana ada orang nak layan kau siap nak bagi free lagi.
 Lain kali sila manage betul-betul ek. Faham sebab baru lagi so sila sila lah upgrade ur service
Sampai ke luar bawa diri CoolBlog ni

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


pertama kali beraya <b>di KLUANG</b> - Nana + Amrul = Damia

Posted: 29 Aug 2012 06:14 PM PDT

caya tak?selama 6 tahun kawen ni pes time beraya kt kluang..heheh selama ni amrul g raya umah kawan2 dia solo je..tahun ni amek..satu kerabat angkut haha..baru meriah

ari rabu tu dah tengahari memasing bosan kan tak de nak beraya mana tros amrul tanya kalau kita balik kluang arini nak tak?aku on je..sebab nye mmg dah bosan pon raya kt kl nak g umah kawan2 seme balik kampung..

ari rabu tu sempat beraya satu rumah kt umah kawan amrul kat semenyih, sebab alang2 turun semenyih sebab nak konvoi ngan MIL skali balik kluang, dari KL dua kete amrul bawa kete MIL kete tu muat seme barang2 & kucing2 ada 4 ekor yang dari kluang MIL bawa kl juga nk beraya hehe...

aku plak drive kete aku bawa MIL & adik2 ipar 2 orang sama mia..gerak dari semenyih ikut highway lekas kuar kat senawang pastu tros naik highway g kluang..adeh bole tahan ngantuk mata aku drive petang2 kan..aku tak suke kalau drive jauh time petang2 sebab ntah bape puluh kali nguap...rasa ngantuk je kuatkan ekon otomatik mata jadi segar hahaha..

esok nye ari khamis, raya kelima kami start beraya kat umah kawan2 amrul bole tahan meriah juga rupanya beraya kt kluang..sebab kawan2 amrul dok ajak beraya umah kan..penuh jadual raya aku masa kt kluang..konon2 nak g batu pahat beraya umah afne & beraya umah sue xjadi..

raya kelima kat mekdi kluang heheeh..ngidam nak mcm GCB
p/s : tlg jangan cakap saya gemok yea sebab saya tau mmg saya gemok hahaa
 malam tu beraya 3 buah umah kwn2 amrul
 ni seme anak2 sarjan dalam ramai2 mia paling tua tapi 3 orang ni seme sama baya la lahir tahun 2008 cuma damia plg awl lahir bln 4,
 raya ke-6 plak pagi2 MIL ajak joging kat gunung lambak..aku ikut je tapi tak joging malas hahaha...masa diorang nak naik gunung lambak tu aku bawa mia mandi kat kolam kat bawah gunung lambak tu, masuk sorang RM5 dewasa kanak2 sorang RM1
 masa ni kul  7.59a.m pagi2 dah berendam haha..aku celop kaki pon grrr sejuk mia selamba je, xde orang pon ktorg je sekeluarga yg mandi hahah ye la org sebok beraya lg awak g mandi manda

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


ZaLiEdA&#39;s KiTcHeN: Kelas Kek Lapis <b>di</b> Kolej Komuniti <b>Pagoh</b>

Posted: 04 Sep 2012 12:20 AM PDT

 posing jer lebihh.. hehehe...
 Tu dia, jejaka tunggal idaman malaya kat kelas hari tu.. Ramai peminat gitu... hehehe
 lapis jangan x lapis dik...
 Penat melapis... ngantuk pun ada...

 nielah hasilnya... kek lapis asam hawflakes n kek lapis cadbury
 Susun atur yang cantik... cayo.. cayo... angkat bakul skit.. jgn mareeee..
 Nie dia team yang best gitu... ummi (isteri ofismate aku), aku (yg x brp comel tu ler), mimi (ofismate aku yang bakal menjadi mama) dan musthahfeel (ofismate aku yang pandai membuat kek)...

Nota : Kepada yang berminat untuk membuat tempahan kek lapis @ cupcakes bolehlah menghubungi musthahfeel di 017-2520064.. Beliau sedia menerima sebarang tempahan kek & cupcakes : )....

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved