ads

Sabtu, 9 November 2013

01 di parit jawa - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2013 03:03 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Oct 2013 03:50 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 03:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2013 03:08 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Sep 2013 03:27 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2013 03:15 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

acuila: Suatu pagi <b>di Parit Jawa</b>...

Posted: 19 Mar 2013 04:54 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]2013 (22). ▻ August (1). ▻ June (3). ▻ May (4). ▻ April (1). ▽ March (12). Mersing 2012 · Geng Lawatan SKKM - Terengganu 2012 · I miss this moment! Love! 3 bulan di SK Parit No.5 · Kedah 2012 · Comeiii jugakkk!!!! comei ...

burung botak pantai leka <b>parit jawa</b> - Saya Dan Kamera Saya

Posted: 15 Aug 2013 05:31 PM PDT

.

.

.

.

Petang-petang Raya

Panas wehhh kat Muar petang-petang raya hari tuu..

Dah tak panas .. kami ke pantai..

Kau ada..

Raya kat pantai ..?

Kami ke Pantai Leka , Parit Jawa

Muara untuk mudik sampan nelayan Parit Jawa

Kenapa panggil Pantai Leka..

Dulu-dulu cantik pantai ni..

Leka mereka kat sini..

Sekarang …

Pantai bakau sebenarnya kat sini

Bila surut.. hambik kau .. nampak semua selut .. akar bakau .. sampah sarap ..

1.

.

Pernah dengar tentang Burung Botak Parit Jawa ?

Parit Jawa merupakan antara destinasi persinggahan dalam penghijrahan burung-burung dari seluruh dunia pada setiap tahun, termasuk spesis Burung Botak yang amat terkenal

Nama glamernya .. Lesser Adjutant (Leptoptilos javanicus)

Ketika berjalan di tanah, ia memiliki langkah berbaris macam askar … sebab itulah dipanggil "adjutant"

IMG_8902.

.

.

Ramai jugak pencinta dan pemerhati burung migrasi yang datang ke sini dengan segala bagai kamera dan teropong untuk Burung Botak ini

IMG_8903.

.

.

Perkampungan dan pelabuhan nelayan

Ikan segar-segar

Hujung minggu ikan mahal sikit kat sini

Sebab anak-anak balik dari bandar .. mak-mak ramai cari ikan udang sotong kat sini nak masakkan anak-anak..

2.

.

.

3.

.

.

7.

.

.

IMG_8882.

.

.

Ni lah pesen dia kalau ambik gambar sekarang..

Haishhhh …..

20130816-074050

.

.

.

Aiskrim seringgit satu di Pantai Leka

IMG_8894.

.

.

Kami memanjat Menara Tinjau itu..

Ada curahan hati..

Gatal sangat tangan tu nyonteng sana sini

Mak Bapak tak ajar eh..?

20130816-074023

.

.

Senja kat sini tak secantik di Tanjung Emas

Masih cantik tapi.

20130816-074108

.

.

.

Pagi sebelum nya…

Pasar Parit Jawa

Dah berjaman saya tak ke pasar basah

Pasar Besar Muar jem… ramai benor nak ke pasar

Maka kami ke sini pagi tu..

20130816-073846.

.

.

Ada putu piring warna kuning

Yang tak kedekut … gula melakanya seketul-seketul besar!!

20130816-074001.

.

Gambar Raya sekeluarga sedondon tak pernahnya ada yang semenggah dan cukup sekeluarga

Ini lah gambar masa raya saya ..

.

.

.

.

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Oct 2013 03:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 03:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Sep 2013 03:30 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Sep 2013 03:32 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit jawa</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Sep 2013 03:16 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

acuila: Suatu pagi <b>di Parit Jawa</b>...

Posted: 19 Mar 2013 04:54 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]2013 (22). ▻ August (1). ▻ June (3). ▻ May (4). ▻ April (1). ▽ March (12). Mersing 2012 · Geng Lawatan SKKM - Terengganu 2012 · I miss this moment! Love! 3 bulan di SK Parit No.5 · Kedah 2012 · Comeiii jugakkk!!!! comei ...

pekena asam pedas <b>di parit jawa</b> muar - warna-warni kehidupanku

Posted: 19 Nov 2012 05:30 PM PST

sambung lagi ye...sampai aje pekan Parit Jawa , terus singgah ke medan selera Parit Jawa  . kebetulan kami semua mmg belum makan apa-apa lagi utk lunch , so bila dah sampai Muar , mmg terbaek arr nak isi perut yg tengah keroncong ni .

kat medan selera ni , makanan utama adalah masak asam pedas . ada pelbagai jenis ikan dan ikan-ikan ni semua mmg fresh semuanya . mana tak freshnya , dihadapan medan selera ni , adalah  jetty nelayan...nelayan balik dari mengail , mmg ikan-ikan tu terus aje masuk periuk masak asam pedas . makan kat situ , dah la sedap , view pun cantik utk sejukkan mata memandang .

hari tu , au singgah di kedai No 1 , kedai Mak Pon namanya , kami pekena masak asam pedas ikan sembilang ( fuhh...mmg feveret aku tu )  , telur dadar dan kicap manis cap udang aje...3 kombinasi yg terbaek kalau korang mkn asam pedas...klu nak tau betapa kicknya , cuba la buat?!

selesai  makan , kami tak balik ke rumah , terus ke bandar Muar utk amik baju yg siap ditempah...ala , baju basahan ke opis aje...pas tu , terus makan lagik utk dinner pulak....mmm...giler punya makan bila dok kampung ni..huhuhuhu


asam pedas ikan sembilang...best dan sedap!!

veiw di hadapan kedai...deretan bot-bot nelayan di Parit Jawa ,Muar
parking depan kedai coz dah lapar sgt dah gamaknya...

DUNIA ITU: Pasangan maut balik dari majlis resepsi kahwin

Posted: 04 Nov 2013 05:59 AM PST

Keadaan kereta Persona yang dinaiki Chai Soon (gambar kecil kiri) dan Siew Boon yang maut dalam nahas di Kilometer 25, Jalan Muar-Batu Pahat, dekat Parit Belukang, Sungai Balang, semalam.

MUAR - Dua maut manakala tujuh lagi cedera dalam dalam kemalangan melibatkan kereta Proton Pesona, kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Grand Livina dan bas di Sungai Berlukang, dekat Parit Jawa , Jalan Muar-Batu Pahat pada Ahad.


Dalam kejadian kira-kira pukul 9 malam itu, Tan Chia Soon, 55, dan isterinya, How Siew Boon, 54, yang menaiki Proton Persona terbunuh di tempat kejadian.

Tiga wanita berusia  23, 44 dan 54, yang menaiki kenderaan pelbagai guna pula cedera manakala empat lagi penumpang tidak cedera.

Pemandu bas yang berada di belakang kereta berkenaan juga cedera selepas basnya terbabas ke dalam parit ketika mengelak ke kiri jalan dari melanggar kedua-dua kenderaan yang remuk itu.

Terdapat 20 penumpang di dalam bas berkenaan namun mereka tidak cedera.

Kakak Tan, Tan Bay Kian, 45, berkata, abang dan kakak iparnya sedang dalam perjalanan pulang ke Batu Pahat selepas menghadiri satu majlis resepsi perkahwinan seorang rakan baik di sebuah restoran di Muar.

Ketika ditemui di rumah mayat hospital, dia berkata pasangan tersebut meninggalkan tiga anak, seorang lelaki dan dua perempuan.

Bay Kian berkata abangnya bekerja sebagai penjaga kubur di sebuah tanah perkuburan di Batu Pahat manakala isterinya seorang suri rumah.

Kesemua mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) di sini untuk menerima rawatan lanjut.

Ketua Polis Muar Asisten Komisioner Azman Ayob berkata siasatan masih dijalankan.

Sumber NST 4 Nov 2013

Suami isteri maut balik majlis kahwin

Muar: Sepasang suami isteri meninggal dunia dalam keadaan penuh tragik apabila suaminya terperosok di tempat pemandu, manakala isterinya tercampak keluar sejauh lebih dua meter dari Proton Persona dinaiki mereka selepas merempuh sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Serena dan sebuah bas persiaran di Kilometer 25, Jalan Muar-Batu Pahat, berhampiran Parit Belukang, Sungai Balang, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 9 malam itu, mangsa Tan Chai Soon, 55, dan isterinya, How Siew Boon, 54, meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera di kepala dan badan.

Empat mangsa lain yang cedera seorang penumpang Nissan Serena, Hanizah Misran, 44, yang patah tangan kiri, pemandu bas berusia 46 tahun serta dua penumpang bas wanita berusia 23 tahun dan 44 tahun.

Harian Metro difahamkan ketika kejadian pasangan terbabit dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Puteri, Batu Pahat.

Mereka sebelum itu dipercayai ke bandar ini untuk menghadiri majlis perkahwinan rakan anak mereka.

Kemalangan itu dipercayai berlaku apabila kereta dipandu Tan hilang kawalan lalu memasuki laluan bertentangan sebelum merempuh MPV dan bas berkenaan.

Rempuhan secara berdepan itu mengakibatkan kenderaan dinaiki pasangan berkenaan remuk teruk di bahagian depan, menyebabkan Tan terperosok di tempat duduk pemandu, manakala How tercampak keluar.

Pegawai Kanan Bomba 2 Balai Bomba dan Penyelamat Muar Rahman Taib berkata, satu jentera bersama lapan anggota ke tempat kejadian untuk mengeluarkan mangsa.

"Ketika kami tiba, mangsa sudah meninggal dunia dan mengambil masa 10 minit untuk mengeluarkan mayat mangsa yang tersepit di tempat duduk pemandu.

"Kami terpaksa mengambil masa untuk mengeluarkan mayat, namun semuanya berjalan lancar," katanya.

Menurutnya, mayat seorang lagi mangsa ditemui di kawasan berhampiran dan diserahkan kepada pihak berkuasa untuk dibawa ke hospital.

Sementara itu, Ketua Polis Muar Asisten Komisioner Azman Ayob ketika dihubungi mengesahkan pihaknya menerima laporan kejadian.

Katanya, semua mangsa yang cedera dirawat di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) dan dilaporkan stabil.

myMetro 5 Nov 2013

'Tak tergamak ibu tahu abang, kakak maut'

Muar: "Ibu menghidap sakit jantung dan saya tidak tergamak memberitahunya berita buruk kematian abang dan kakak ipar kerana bimbang kesihatannya," kata adik mangsa kemalangan maut, Tan Lee Kien, 45.

Dalam kejadian jam 8.30 malam kelmarin, Tan Chai Soon, 55, dan isterinya, How Siew Boon, 54, maut selepas PROTON Persona yang mereka naiki bertembung dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Serena dan bas ekspres.

Kejadian di Kilometer 25, Jalan Muar-Batu Pahat, dekat Parit Belukang, Sungai Balang itu menyebabkan kedua-dua mangsa tercampak daripada kereta dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah pada kepala.

Kemalangan dipercayai berlaku ketika pasangan itu dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Puteri, Batu Pahat, selepas menghadiri majlis perkahwinan rakan anak mereka di Muar.

Kemalangan berlaku apabila kereta yang dinaiki pasangan berkenaan dipercayai memasuki laluan bertentangan sebelum merempuh Nissan Serena dan bas ekspres daripada arah bertentangan.

Kejadian itu turut menyebabkan MPV yang dinaiki tujuh orang sekeluarga terbabas ke kanan jalan sebelum melanggar tiang lampu, manakala bas yang membawa 28 penumpang terbabas memasuki kebun sawit di tepi jalan berkenaan.

Penumpang Nissan Serena, Hanizah Misran, 44, patah tangan kiri, manakala pemandu bas berusia 46 bersama dua penumpang wanita berusia 23 tahun dan 44 tahun, turut cedera.

Lee Kien berkata, abang sulungnya yang mempunyai tiga anak menjaga ibu mereka yang berusia 80 tahun dan tinggal bersama, malah hubungan dua beranak itu sungguh rapat.

Abang rapat dengan ibu 

"Abang rapat dengan ibu dan selalu berkongsi kisah suka duka menyebabkan saya bimbang untuk memaklumkan berita sedih ini kepada ibu," katanya ketika ditemui di Rumah Mayat Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar di sini, semalam.

Lee Kien berkata, abangnya baru bersara beberapa bulan dari bekerja di sebuah kawasan tanah perkuburan di Batu Pahat dan sejak itu dia sering membawa isterinya keluar bersiar-siar pada hujung minggu.

Katanya, beberapa hari lalu, beliau menziarahi ibu dan abangnya yang kelihatan ceria seperti sedia kala menyebabkannya tidak menyangka ia pertemuan terakhir, sekali gus menyebabkan sambutan Tahun Baru Cina pada Februari tahun depan tidak lengkap.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Muar, Asisten Komisioner Azman Ayob, berkata semua mangsa yang cedera dirawat di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) dan keadaan mereka dilaporkan stabil.

Berita Harian 5 Nov 2013

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved