ads

Sabtu, 24 Ogos 2013

01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


PORTAL FELDA <b>LOK HENG</b> BARAT: Perusahaan Orkid Bonda

Posted: 20 Aug 2013 01:49 PM PDT

Salah satu tarikan utama kepada mereka yang berkunjung ke Felda Lok Heng Barat, Kota Tinggi Johor ini adalah Tanaman Orkid yang di kenali sebagai "Orkid Bonda". Perusahaan yang telah beroperasi pada awal tahun 2012 ini menjadi salah satu tarikan pengunjung dan warga setempat. Perusahaan yang dijalankan di rumah ini turut menawarkan jualan orkid, baja, sabut kelapa, arang, baja dan segala kelengkapan tanaman orkid termasuk kursus perniagaan orkid menjadikannya salah satu tarikan utama dan menceriakan Felda Lok Heng Barat. 














Sedikit info dikongsikan kepada pembaca semua, ada sesetengah orkid mengeluarkan bau wangi di waktu pagi ketika terkena sinaran matahari, bau wangi ini mampu menjadi salah satu terapi minda kepada kita. Disamping menjadikan halaman rumah kita cantik dan berseri, ia juga mampu memberi satu terapi penting kepada warga tua iaitu "keceriaan minda". ~

01 di gelang patah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di gelang patah - Google Blog Search


Presiden MCA dicabar lawan DAP <b>di Gelang Patah</b> | roketkini.com

Posted: 23 Mar 2013 09:54 PM PDT

PUCHONG, 24 MAC: Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek dicabar bertanding di Gelang Patah pada Pilihan Raya Umum ke-13 ini melawan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang jika MCA benar-benar yakin mampu mempertahankan kerusi yang didakwa kubu kuatnya.

"MCA mendakwa Lim Kit Siang 'lari' ke Johor kerana tidak berkhidmat dengan baik di Parlimen
Ipoh Timur. Betulkah atau MCA sudah goyang, takut?

"Saya nak tanya MCA , 'you' jangan cakap banyak. Kalau berani, 'you' panggil Chua Soi Lek bertanding di Gelang Patah," kata Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo pada majlis Makan Malam Mengumpul Dana DAP Puchong, di sini, malam tadi.

Katanya, keputusan Kit Siang bertanding di Gelang Patah menunjukkan keberanian beliau menanggung risiko dan komitmen untuk perubahan politik di Malaysia.

"Sekarang masanya telah datang, cukuplah dengan segala kerosakan yang berlaku di Malaysia akibat dasar tidak adil Barisan Nasional (BN) yang memerintah selama 56 tahun," katanya.

Menjelaskan kenyataannya, beliau yang popular dengan gelaran 'Singa Puchong' itu berkata, setelah 56 tahun UMNO-BN memerintah, mereka seolah-olah lupa diri dan menganggap
Malaysia kepunyaan mereka.

Perkara ini boleh dibuktikan melalui senarai panjang pelbagai penyelewengan, salah guna kuasa, kezaliman dan diskriminasi terhadap rakyat dan negara.

"Mereka jadi begitu sebab setiap kali pilihan raya umum, mereka menang. Saya nak ingatkan BN dan Perdana Menteri, negara ini bukan milik kamu. Negara ini milik rakyat Malaysia," katanya bersemangat dihadapan lebih 3,000 orang yang hadir. – Roketkini.com

01 di bekok - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di bekok - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2013 09:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Jul 2013 09:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jul 2013 09:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jul 2013 09:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2013 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jun 2013 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di bekok</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2013 09:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Mandi manda <b>di</b> Sg.Bantang, <b>Bekok</b> | Cucu Nelayan

Posted: 02 Feb 2013 05:08 AM PST

Cerita ni dah lama berlaku sebenarnya..tahun lepas kami merancang nak ke air terjun di gunung ledang, tapi disebabkan pada waktu itu, sedang musim hujan dan demi keselamatan, kami pun ubah plan untuk ke Sungai Bekok. Kat mana sg.bekok ni ek? Aku first time dengar walaupun dah lama dok kat johor ni. Ok kalau nak tau, korang google la sendiri ye sebab aku pun tak tau kedudukannya yang sebenar, hehe..Tapi secara kasarnya, sg.bantang ni terletak di antara ayer hitam dan batu pahat. Selepas ni aku akan gunakan nama sg.bekok sebab lebih sedap disebut, hehe..

Aku pergi dengan wife dan ofismate wife aku, semangat betul diorang ni, maklumlah semua bujang-bujang lagi, excited terlebih..hehe, yang dah kawen cuma aku je. Kami pergi dengan tiga kereta, mula-mula tu konvoi, tapi seperti yang aku katekan tadi, yang bujang-bujang ni excited terlebih, so diorang dah dok pecut meninggalkan kami, tapi takpelah, nanti jumpa jugak kan?

Perjalanan dari skudai ke sg.bekok mengambil masa lebih kurang dua jam. Jalan nya ok, tak susah, dari simpang empat ayer hitam tu, ikut jalan biasa menghala ke yong peng, nanti korang akan jumpa signboard ke kanan untuk ke sg.bekok. Pemandangan memang cantik, nyaman je..suasana kampung..

Dipendekkan cerita, kami pun sampailah di sg.bekok. Di hulu sungai memang ramai sangat orang dengan keluarga bawa anak-anak bermandi manda sambil berkelah. Memang best kawasan ni, air sungai yang sejuk, kawasan cetek, memang sesuailah untuk bawa anak-anak. Tapi kami ni yang konon-konon dah dewasa nak cuba panjat tinggi lagi, hajatnya nak mandi kat air terjun, tapi panjat punye panjat, tak sampai-sampai ke puncak, badan dah penat, hati dah tak sabar nak terjun ke dalam sungai yang sejuk tu. Jadi kami pun ambil keputusan untuk berhenti memanjat dan buat semua persiapan untuk mandi. Aku pun dirikan khemah igloo yang baru je beli sempena nak ke sini, manalah tau kot2 ade sape-sape nak tukar baju atau lepak-lepak ke..jadi tanpa membuang masa, jo, tengok gambar-gambar kami di sg.bekok:

Jadi itulah kisah kami di sg.bekok, memang best..tak boleh lupa kesejukan air sungainye..lama jugalah kitorang lepak berendam..dah keluar sungai, masuk balik sungai..macam tulah sampai kecut kulit-kulit ni..kepada anda semua memang tak rugi datang ke sini, bawalah anak-anak, kawan-kawan..memang best!

Pelantar Minyak Petronas Terbakar | Berita Semasa

Posted: 14 Dec 2010 04:00 PM PST

*gambar hiasan

Satu kejadian malang telah menimpa rakan-rakan kita yang bekerja di Pelantar Carigali Petronas Bekok C apabila platform minyak tersebut telah terbakar. Seramai 6 orang cedera dalam kejadian tersebut.

Kebakaran di platform itu yang terletak kira-kira 200 kilometer di luar pesisir pantai Semenanjung dikendalikan oleh Petronas Carigali.
Sejurus selepas kebakaran berlaku selepas tengah malam, api dapat dikawal oleh pasukan kecemasan Emergency Response Team (ERT).120 kakitangan yang berkerja di platform berkenaan telah pun dipindahkan ke platform lain yang berdekatan.

Berikut dibawah adalah nama-nama mangsa yang tercedera:

  1. ALIAS ABDULLAH
  2. HAMZAH ABDULLAH
  3. FAUZI IBRAHIM
  4. RISHAUDIN ISMAIL
  5. ARIFF FARIMI
  6. ZAMRI WAGIMAN

Malang tidak berbau.Apa-apa kerja yang kita buat pun, kalau dah nak jadi kemalangan, jadi juga. Ketepikan rasa marah terhadap isu kenaikan minyak tempohari. Semoga mereka yang telah tercedera akan segera sembuh untuk menyambung tugas masing-masing.


Cinta Itu Misteri: Berkelah <b>di</b> Air Terjun Sungai Bantang, <b>Bekok</b>, Labis

Posted: 29 Dec 2012 12:07 PM PST

Haaa, pasti ramai yang tak tahu di Bekok ni ada air terjun yang sangat cantik, sejuk dan menenangkan. Kenapa??? Masih tak percaya? Yeaaa saya tahu mesti yang ada terlintas di kepala, "ada apa dekat kawasan komunis tue???" Meh lihat ni;
Ini adalah pintu masuk ke Hutan Lipur Sungai Bantang yang di dalamnya terdapat air terjun, kawasan bermandi manda yang indah. Airnya sangat sejuk, kawasannya redup dilitupi pohon-pohon yang sudah berusia beratus tahun.
Saya bersama rombongan rakan sekerja ke Air Terjun Sg. Bantang pada 25 Disember 2012 yang lalu. Percutian dalam negeri sahaja, tetapi diatur dengan sangat rapi agar semuanya lancar, selamat sampai, cukup makan, puas berseronok, dan segalanya baik. Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu kebelakangan ini, kami membuat keputusan untuk bergerak seawal 7.00 pagi. Berkonvoi sebanyak 6 buah kereta semuanya dan kami akhirnya sampai ke Sg. Bantang pada jam 10.00 pagi. 
Orang lain sebok duk mandi-manda, kita duk makan kat sinun plak yerrrr ...hehehe....
Lebihkurang pukul 2.00 petang kami dah berangkut pulang. Tapi masing-masing sudah kelaparan kembali. Kami berhenti sembahyang Zohor di surau berdekatan dan kemudian meneruskan perjalanan. hajat di hati hendak berhenti di Hentian Sebelah di Lebuhraya, tapi memandangkan perjalanan ke Lebuhraya Utara-Selatan masih jauh lagi, jadi kami pakat-pakat berhenti di sebuah gerai makan. 
Kena minta izin dulu sebab........... kami nak tumpang duduk dan order air sahaja sebabnya kami nak makan bekalan yang kami bawa. Sayang kalau tak dihabiskan. nasib baik tokey Kedai Makan E-Bu sporting.
p/s: Ada sesuatu yang berlaku sewaktu kami sedang makan tue.... Nantilah saya cerita. Dah pagi ni, nak tido dulu.
||lepas ni kitorang plan nak ke Cameron plak...uhukkkk||

:) singah sini lagi ya.jangan lupa komen tau (:

Mandi manda <b>di</b> Sg.Bantang, <b>Bekok</b> | Cucu Nelayan

Posted: 02 Feb 2013 05:08 AM PST

Cerita ni dah lama berlaku sebenarnya..tahun lepas kami merancang nak ke air terjun di gunung ledang, tapi disebabkan pada waktu itu, sedang musim hujan dan demi keselamatan, kami pun ubah plan untuk ke Sungai Bekok. Kat mana sg.bekok ni ek? Aku first time dengar walaupun dah lama dok kat johor ni. Ok kalau nak tau, korang google la sendiri ye sebab aku pun tak tau kedudukannya yang sebenar, hehe..Tapi secara kasarnya, sg.bantang ni terletak di antara ayer hitam dan batu pahat. Selepas ni aku akan gunakan nama sg.bekok sebab lebih sedap disebut, hehe..

Aku pergi dengan wife dan ofismate wife aku, semangat betul diorang ni, maklumlah semua bujang-bujang lagi, excited terlebih..hehe, yang dah kawen cuma aku je. Kami pergi dengan tiga kereta, mula-mula tu konvoi, tapi seperti yang aku katekan tadi, yang bujang-bujang ni excited terlebih, so diorang dah dok pecut meninggalkan kami, tapi takpelah, nanti jumpa jugak kan?

Perjalanan dari skudai ke sg.bekok mengambil masa lebih kurang dua jam. Jalan nya ok, tak susah, dari simpang empat ayer hitam tu, ikut jalan biasa menghala ke yong peng, nanti korang akan jumpa signboard ke kanan untuk ke sg.bekok. Pemandangan memang cantik, nyaman je..suasana kampung..

Dipendekkan cerita, kami pun sampailah di sg.bekok. Di hulu sungai memang ramai sangat orang dengan keluarga bawa anak-anak bermandi manda sambil berkelah. Memang best kawasan ni, air sungai yang sejuk, kawasan cetek, memang sesuailah untuk bawa anak-anak. Tapi kami ni yang konon-konon dah dewasa nak cuba panjat tinggi lagi, hajatnya nak mandi kat air terjun, tapi panjat punye panjat, tak sampai-sampai ke puncak, badan dah penat, hati dah tak sabar nak terjun ke dalam sungai yang sejuk tu. Jadi kami pun ambil keputusan untuk berhenti memanjat dan buat semua persiapan untuk mandi. Aku pun dirikan khemah igloo yang baru je beli sempena nak ke sini, manalah tau kot2 ade sape-sape nak tukar baju atau lepak-lepak ke..jadi tanpa membuang masa, jo, tengok gambar-gambar kami di sg.bekok:

Jadi itulah kisah kami di sg.bekok, memang best..tak boleh lupa kesejukan air sungainye..lama jugalah kitorang lepak berendam..dah keluar sungai, masuk balik sungai..macam tulah sampai kecut kulit-kulit ni..kepada anda semua memang tak rugi datang ke sini, bawalah anak-anak, kawan-kawan..memang best!

KAMPUNG MELAYU <b>BEKOK</b>: Tahlil <b>di</b> lebuh raya

Posted: 15 Jul 2013 03:16 PM PDT

MOTOSIKAL mangsa terperosok ke bawah pacuan empat roda selepas terbabit dalam kemalangan, kelmarin.
Alor Gajah: "Saya sebak melihat Muhamad Suaidi menggelupur di atas jalan dalam keadaan berlumuran darah lalu membisikkan kalimah syahadah ke telinganya sebelum dia mendengus panjang. Tidak lama kemudian dia terus senyap," kata Mohd Siddiq Al Hakim Jamat, 19, sahabat baik kepada Muhamad Suaidi Hasan, 19, yang terbunuh dalam kemalangan di Kilometer 203.4, Lebuhraya Utara-Selatan arah utara, di sini, malam kelmarin.
Dalam kejadian jam 9.30 malam, Muhamad Suaidi yang menunggang motosikal Yamaha 125Z dalam perjalanan pulang ke ibu kota sebelum motosikal ditunggang hilang kawalan lalu merempuh belakang sebuah pacuan empat roda yang berhenti di lorong kecemasan akibat kerosakan.
Selain Mohd Siddiq, turut berkonvoi bersama mangsa adalah tiga lagi rakannya iaitu, Hafizan Hatta, 19, Mohd Samian Zamri, 19, dan Mohd Amirudin Najikin, 20. Mereka dari Pagoh, Johor menghala ke Kuala Lumpur.

Menurut Mohd Siddiq, dia yang menunggang tidak jauh di belakang mangsa terkejut sebaik saja terdengar dentuman sebelum menyedari Muhamad Suaidi terbabit kemalangan.

AHLI keluarga mangsa melihat keadaan jenazah di tempat kejadian.
"Saya lihat motosikal arwah terperosok di belakang sebuah pacuan empat roda manakala arwah tertiarap di atas jalan. - sumber

01 di senai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di senai - Google Blog Search


Kemalangan Land Rover Polis <b>Di Senai</b> | REALITI INSAN

Posted: 02 Jun 2013 12:41 AM PDT







Kemalangan ini dikatakan berlaku di Senai semalam sekitar jam 8 malam ketika salah seorang pembaca Oh! Tidak dalam perjalanan untuk menonton perlawanan bola antara Johor dan Pahang direstoran berhampiran. Kemalangan membabitkan sebuah Land Rover Polis (tiga anggota duduk di belakang), sebuah bas, sebuah kereta dan sebuah
motosikal.

Seorang anggota polis meninggal dunia manakala dua orang lagi cederah parah. Kemalangan ini juga meragut nyawa pemandu kereta dan penunggang motosikal.


Kejadian brlaku skitar 8.00 mlm. Sy trserempak ketika otw ke kdai mamak melihat bola JDTvsPHG.
Kemalangan berlaku di Senai, Johor. Seorang anggota dilihat meninggal dtmpt kejadian. 2 lg cedera parah.
Kemalangan membabitkan land rover polis (ketiga-tiga anggota duduk dbhgn blkg) dgn sbuah bas, sebuah
kereta, dan sebuah motosikal. Pemandu kereta dan penunggang motosikal maut dtmpt kejadian. Sedih

AL- Fatihah
Kredit 

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Aug 2013 03:15 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kemalangan Maut Membabitkan Land Rover Polis <b>di Senai</b> - KeZooM

Posted: 03 Jun 2013 01:16 AM PDT

Kemalangan Maut Membabitkan Land Rover Polis di Senai | Satu kemalangan maut yang membabitkan sebuah Land Rover polis telah berlaku malam semalam di Senai Johor.
Menurut sebuah portal, Oh Tidak, kemalangan maut ini dikatakan berlaku di Senai semalam sekitar jam 8 malam ketika salah seorang pembaca portal tersebut dalam perjalanan untuk menonton perlawanan bola antara Johor dan Pahang direstoran mamak berhampiran.
Kejadian brlaku skitar 8.00 mlm. Sy trserempak ketika otw ke kdai mamak melihat bola JDT vs PHG. Kemalangan berlaku di Senai, Johor. Seorang anggota dilihat meninggal dtmpt kejadian. 2 lg cedera parah. Kemalangan membabitkan land rover polis (ketiga-tiga anggota duduk dbhgn blkg) dgn sbuah bas, sebuah kereta, dan sebuah motosikal. Pemandu kereta dan penunggang motosikal maut dtmpt kejadian. Sedih...
Kemalangan ngeri ini telah membabitkan sebuah Land Rover Polis (tiga anggota duduk di belakang), sebuah bas, sebuah kereta dan sebuah motosikal.

Menurut info, salah seorang anggota polis meninggal dunia manakala dua orang lagi cedera parah. Kemalangan ini turut meragut nyawa pemandu kereta dan penunggang motosikal.

Update dari myMetro, kejadian dipercayai berlaku apabila pacuan empat roda yang membawa empat anggota polis dan empat suspek hilang kawalan sebelum memasuki laluan bertentangan dan bertembung sebuah bas serta kereta Proton Iswara.


Al Fatihah....buat anggota polis sukarelawan Mohd Amir Fairuz Mohd Sobri, 21, seorang suspek berusia 38 tahun dan warga Indonesia bertaraf penduduk tetap, Rosdi Tukio, 48, manakala lapan individu lain hanya cedera ringan.
http://azizulhakim91.blogspot.com/2013/06/kemalangan-land-rover-polis-di-senai.html
http://www.hmetro.com.my/articles/Nahasbawa4suspek//Article

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 03:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Jul 2013 03:05 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Buffet Ramadhan <b>di</b> Medan Palma, Le Grandeur Palm Resort <b>Senai</b> <b>...</b>

Posted: 10 Jul 2013 02:36 AM PDT

Buffet Buka Puasa di Medan Palma, Le Grandeur Palm Resort Senai.Lebih daripada 150 juadah berbuka dari sajian-sajian tradisi daripada resepi masakan Melayu.

Harga untuk buffet:-

Dewasa : RM60nett/seorang
Kanak-kanak : RM33nett/seorang

Untuk sebarang tempahan atau pertanyaan lanjut, hubungi

Le Grandeur Palm Resort Johor
Jalan Persiaran Golf,
Off Jalan Jumbo, 81250
Senai Johor, Malaysia

Tel: (6 07) 599 6000
Fax: (6 07) 599 6301

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jul 2013 03:31 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di senai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2013 03:01 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Dua Penerbangan <b>di</b> Bandara <b>Senai</b> Dialihkan | HarianIndo.Com

Posted: 20 Jun 2013 10:31 PM PDT

21/06/2013
Kabut Asap Akibat Kebakaran di Sumatra

Kabut Asap Akibat Kebakaran di Sumatra

Kuala Lumpur – Akibat kabut asap yang menyebar ke Malaysia dan Singapura, kini imbasnya dua penerbangan yang ada di Bandara Internasional Senai, Malaysia harus dialihkan. Walaupun sempat dialihkan namun nampaknya aktivitas penerbangan masih berjalan normal.

Dua penerbangan yang dialihkan tersebut adalah maskapai penerbangan Firefly dan Air Asia. Bahkan Pesawat milik maskapai Firefly pendaratan yang seharusnya dilakukan di Senai harus dialihkan ke Bandara Subang . Sedangkan untuk Air Asia pendaratannya harus dilakukan ke Bandara Internasional Kuala Lumpur.

Penyebab pengalihan ini sebenarnya hanya karena jarak pandang yang terlalu pendek yang ada di wilayah Johor Baru. Karena jika diteruskan maka pendaratan kedua pesawat tersebut nantinya dapat berakibat fatal karena kabut asap yang semakin memburuk.

Seperti yang dikutip dari The Star, Jumat (21/6/2013), juru bicara bandara Senai mengungkapkan bahwa pada pukul 11.00 (20/6/2013) jarak pandang di Bandara Senai hanya mencapai 400 meter saja sehingga dapat mengganggu keselamatan dari para penumpang.

Ketika jarak pandang mencapai 3.000 meter maka pendaratan di Bandara Senai masih dapat berjalan normal, namun ketika jarak pandang semakin menurun maka ada beberapa pesawat yang akan mendarat ataupun lepas landas harus terpaksa diatur ulang jadwalnya ataupun penundaan sementara, tambah juru bicara Bandara Senai.

Sedangkan Bandara Internasional Kuala Lumpur yang berada di Sepang saat ini masih berjalan normal. Hal ini diutarakan oleh Datuk Azmi Murad selaku Manajer Senior Bandara Internasional Kuala Lumpur, bahwa akibat kabut asap, salah satu bandara terbaik di dunia ini, sampai saat ini belum mengalami kendala apapun. Namun kami masih memantau kondisi dengan rutin dan mengadakan koordinasi dengan pihak maskapai penerbangan. (Rani Soraya – www.harianindo.com)

CITARASA RINDUAN: Majlis Akikah <b>di</b> Kampung Jaya Sepakat <b>Senai</b>

Posted: 14 Apr 2013 09:57 PM PDT

Kumpulan Yasin wanita Kampung Jaya Sepakat, Senai diundang untuk melengkapkan majlis akikah anak saudara sepupuku.
Majlis bermula jam 3 petang hingga 9 malam.
Ibu kepada bayi lelaki iaitu sepupuku Nur Shila Dolmat, seingatku majlis perkahwinannya pada hujung tahun 2011 kebanyakkan blogger ku undang, ramai yang hadir termasuk blogger sari yusa, oh oeya dan family blogger kasawari. Syukur awal tahun ini dah bergelar ibu.. Tahniah Shila dan Helmy
Mohd Amar Hadif Bin Aniss Helmy, kemerahan kulitnya, pasti cerah seperti ibunya apabila dewasa. Kacak seperti ayahnya yang bertugas menjaga keamanan negara.
Gelagat 3-4 sepupuku termasuk adik perempuanku dan anaknya. Banyak cerita dikongsi.. Daku? layan karenah Umai dan layan bacaan berzanzi. Alhamdullilah, majlis berjalan dengan lancar dengan izinNya..Moga Mohd Amar menjadi anak yang soleh dan diberi kesihatan yang baik-baik olehNya.

01 di pengerang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pengerang - Google Blog Search


NGO minta Taiwan batal projek <b>di Pengerang</b> | roketkini.com

Posted: 18 Jul 2013 01:57 AM PDT

PENGERANG, 18 JULAI: Gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Pengerang hari ini menyerahkan surat rayuan meminta Presiden Republik Rakyat China (ROC), Ma Ying Jeou menangani beberapa isu berkaitan pembinaan kilang petrokimia oleh Syarikat Kuokuang Petrochemical Technology dan meminta pihak Taiwan membatalkan projek di Pengerang itu.

Wakil NGO Pengerang terdiri daripada Pengerusinya, Anis Afida, Bendahari, Chua Peng Siang ,Setiausaha Seng Siew Ping dan Liew Yen Hean (wakil Pengerang) menyerahkan suratb aduan itu kepada Ma Ying kira-kira jam 9.30 pagi.

Empat pemerhati juga telah pergi ke Taiwan berhubung perkara ini. Mereka ialah ADUN Mengkibol, Tan Hong Pin, Ee Chin Li (ADUN Tangkak), Chua Wee Beng (ADUN Bentayan) dan wakil PAS Johor, Mazlan Aliman.

Wakil dan ADUN juga mengadakan lawatan ke Daerah Yunlin, Taiwan untuk memahami isu dan masalah yang dihadapi penduduk tempatan selepas kilang perengkahan nafta dibina, pada pertengahan 1990an.

Mengenai pelaburan Kuokuang di Pengerang, Ahli Parlimen Bakri, Er Teck Hwa berkata, beliau cuba menekankan bahwa pihak yang bertanggungjawab terhadap penyediaan DEIA seharusnya merujuk balik kepada laporan yang ditulis Profesor Jhan,Jhang-Cyuan dari Pusat Pengajian Kesihatan Awam, Universiti Nasional Taiwan.

Katanya, pihak pelaburan seharusnya menjelaskan mengapa projek itu dibatalkan

di Taiwan dan dipindah pula ke Malaysia.

"Kerajaan perlu menjelaskan mengapa satu projek yang akan menyebabkan seluruh populasi Taiwan hilang nyawa sebanyak 23 hari boleh diteruskan di Malaysia. Dfahamkan projek Kuokuang yang akan dibangunkan di Pengerang adalah 1.5 kali ganda skalanya di Taiwan.

"Ini bermakna kerajaan ingin mengorbankan nyawa rakyatnya selama 34.5 hari untuk pembangunan itu walaupun isu alam sekitar sudah diketahui media bahasa

mandarin, namun ia kurang mendapat liputan media bahasa lain menyebabkan

kebanyakan masyarakat tidak memahami isu itu," katanya dalam kenyataan hari ini.

Er Teck berkata, beliau bekerjasama dengan tiga ADUN dari Johor untuk menterjemahkan laporan yang ditulis oleh Profesor Jhan dalam bahasa Malaysia supaya masyarakat boleh memahami dan mengkaji isu ini secara akademik dan saintifik.

Tiga ADUN terbabit ialah Tan Hong Pin (Mengkibol), Ee Chin Li (Tangkak) dan Yeo Tung Siang (Pekan Nenas) yang menganggota pasukan terjemahan akan dibantu oleh empat penterjemah.

"Mereka yang berminat mamahami isu itu, boleh memuat turun blog saya, http://erteckhwa.blogspot.com.. Sekiranya terjumpa apa-apa kesalahan, sila maklumkan saya melalui emel di [email protected]," katanya.-Roketkini.com

Janji <b>di Pengerang</b> korban kepentingan rakyat | roketkini.com

Posted: 19 Sep 2012 09:13 PM PDT

PENGERANG, 19 SEPTEMBER: Slogan 'Janji Ditepati' digunakan kerajaan UMNO-BN terhadap penduduk Pengerang untuk mengambil tanah milik rakyat atas nama pembangunan, dengan berjanji untuk membayar pampasan dengan mengambil kira 'bangunan dan pokok pada setiap inci tanah' yang akan diambil.

En Shahrani, 60 tahun yang telah lama menetap di Kampung Sungai Kapal mendakwa ini adalah janji yang diucapkan oleh pegawai dari Pejabat Tanah Kota Tinggi dalam satu taklimat yang diadakan pada 2 September lalu.

"Sehingga kini kami masih menantikan pelan yang sepatutnya ditunjukkan kepada penduduk; bagaimana tanah sebanyak 22 500 ekar ini yang akan diambil oleh kerajaan negeri Johor kononnya bagi tujuan pembangunan ini hendak diusahakan", kata beliau ketika ditemubual.

"Walaupun begitu tiada mana-mana agensi yang terlibat berani tampil untuk memberikan penjelasan kepada penduduk Pengerang".

Beliau juga meluahkan kerisauannya tentang bagaimana tanah pusaka yang dibayar dengan wang pampasan sebanyak RM 2.80 satu kaki persegi mahu diagihkan samarata dan bagaimana mereka hendak meneruskan kehidupan di kawasan baru yang bakal memerlukan lebih banyak wang ringgit.

Encik Shahrani menambah bahwa Pejabat Tanah Kota Tinggi juga telah membahagikan mereka kepada  tiga kategori pemilik tanah;

a)      Setuju : Pemilik tanah yang setuju tanah mereka diambil oleh pejabat tanah mereka akan dibayar ganti rugi dalam masa 14 hari.

b)      Setuju dan Bantah : Pemilik tanah yang setuju tanah mereka untuk diambil dan membantah ke atas bayaran yang diberikan.

c)      Tidak bersetuju : Pemilik tanah yang tidak bersetuju langsung tanah mereka diambil, tetapi mereka masih dipaksa mengisi Borang H iaitu borang notis tawaran pampasan.

En Shahrani berkata semasa sesi taklimat yang dibuat oleh Pejabat Tanah Kota Tinggi bersama penduduk kampung di Dewan Sungai Kapal, pegawai berkenaan berjanji bahawa mana-mana penduduk yang bersetuju tanah mereka diambil dengan bantahan, mereka akan dibayar 100% tetapi setelah dipersetujui pihak Pejabat Tanah hanya membayar sebanyak 75% daripada jumlah tersebut kepada pemilik tanah.

Sebagai anak jati Sungai Kapal, beliau kesal jika pengambilan tanah milik penduduk di Pengerang ini diteruskan, beliau percaya mereka yang bergantung hidup pada hasil bumi akan hilang punca pendapatan. Tambah beliau lagi, walaupun belum seratus peratus pengambilan tanah telah dibuat tetapi ramai penduduk di Pengerang sudah merasai kesan yang berlaku kepada kelangsungan hidup mereka.

Menyedari apa yang berlaku adalah bagi tujuan pembangunan, beliau secara peribadi tidak mempunyai sebarang halangan tetapi beliau cuma ingin rakyat diluar sana tahu bahawa mereka tidak mahu sehingga tanah pusaka mereka tergadai dek kerana mahukan pembangunan yang keuntungannya hanya untuk pihak-pihak tertentu. – Roketkini.com

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


Keputusan Rasmi PRU13 <b>Di Negeri Johor</b> - Mia Liana

Posted: 05 May 2013 09:48 AM PDT

Memandangkan Mia menetap di negeri Johor, di sini Mia kongsikan Keputusan Rasmi Pilihanraya Umum Ke 13 (PRU13) 2013 di seluruh Negeri Johor

P140 SEGAMAT
BN - Datuk S Subramaniam : 20,037
PKR - Datuk Chua Jui Meng : 18,820

P141 SEKIJANG
PKR - Julailey Abdul Manap : 16,927
BN - Anuar Abd Manap : 19,934

P142 LABIS
BN - Datuk Chua Tee Yong : 15,821
DAP- S Ramakrishnan : 15,468

P143 PAGOH
BN - Tan Sri Muhyiddin Yasin : 26,274
PAS - Mohd Rozali Jamil : 13,432

P144 LEDANG
BN - Hamim Samuri : 30,619
PKR - Hassan Karim : 28,652

P145 BAKRI
DAP - Er Teck Hwa : 31,118
BN - Chris Lee Ching Yong : 26,051

P146 MUAR
BN - Datuk Mohd Razali Ibrahim : 20,867
PKR - Nor Hizwan Ahmad : 19,221

P147 PARIT SULONG
PAS - Khairuddin A Rahim : 18,505
BN - Datuk Noraini Ahmad : 30,258

P148 AYER HITAM
PAS - Hu Pang Chaw : 14,735
BN - Datuk Dr Wee Ka Siong : 22,045

P149 SRI GADING
BN - Datuk Ab Aziz Kaprawi : 22,453
PKR - Mohd Khuzzan Abu Bakar : 16,692

P150 BATU PAHAT
BN - Dr Mohd Puad Zarkashi : 36,935
PKR - Datuk Idris Jauzi : 38,667

P151 SIMPANG RENGGAM
BN - Liang Teck Meng : 19,754
PAS - Suhaizan Kaiat : 14,048

P152 KLUANG
BN - Datuk Dr Hou Kok Chung : 33,215
DAP - Liew CHing Tong : 40,574

P153 SEMBRONG
PKR - Onn Abu Bakar : 12,210
BN - Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein : 22,841

P154 MERSING
PAS - Roslan Nikmat : 10,437
BN - Datuk Dr Abd Latiff Ahmad : 26,184

P155 TENGGARA
BN - Datuk Halimah Mohamed Sadique : 25,698
PAS - Muhamad Said Jonit : 8,502

P156 KOTA TINGGI
BN - Datuk Noor Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid : 30,373
PAS - Onn Jaafar : 5,799

P157 PENGERANG
PKR - Tengku Intan Tengku Abdul Hamid : 4,484
BN - Datuk Seri Azalina Othman : 26,992
BEBAS - Mohd Azaman Johari : 795 (Hilang Deposit)

P158 TEBRAU
PKR - Steven Choong Shiau Yoon : 38,218
BN - Khoo Soo Seang : 39,985

P159 PASIR GUDANG
PKR - Dr Ahmad Faidi Saidhi : 42,899
BN - Normala Abdul Samad : 43,834

P160 JOHOR BAHRU
PKR - Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein : 34,151
BN - Tan Sri Shahrir Abdul Samad : 44,285

P161 PULAI
BN - Datuk Nur Jazlan Mohamed : 43,751
PAS - Salahuddin Ayub : 40,525

P162 GELANG PATAH
BN - Datuk Abdul Ghani Othman : 39,522
DAP - Lim Kit Siang : 54,284

P163 KULAI
DAP - Teo Nie Ching : 43,338
BN - Tay Chin Hein : 29,888
BEBAS - K Surendran : 238(Hilang Deposit)

P164 PONTIAN
PKR - Haniff@Ghazali Hosman : 14,077
BN - Datuk Ahmad Maslan : 27,804

P165 TANJONG PIAI
BN - Datuk Wee Jeck Seng : 25,038
DAP - Mahdzir Ibrahim : 19,581

N1 BULOH KASAP
BN - Norshida Ibrahim : 9,448
PAS - Firdaus Masod : 6,078

N10 TANGKAK
BN - Goh Tee Tee : 9,192
DAP - Ee Chin Li : 10,729

N11 SEROM
BN - Abd Razak Minhat : 11,618
PAS - Azmi Ahmad : 9,354

N12 BENTAYAN
DAP - Chua Wee Beng : 13,235
BN - Helen Foh Soh Lan : 6,388

N13 SUNGAI ABONG
PAS - Dr Sheikh Ibrahim Salleh : 14,084
BN - Dtk Dr Haris Salleh : 10,271

N14 BUKIT NANING
PKR - Abdul Aziz Mohammad : 5,713
BN - Dtk Saipol Bahari Suib : 7,168
BEBAS - Md Ghazali Salamon : 555 (Hilang Deposit)

N15 MAHARANI
BN - Datuk Zulkhairi Ahmad : 9,595
PAS - Dr Mohammad Taslim : 12,731

N16 SUNGAI BALANG
BN - Zaiton Ismail : 9,716
PAS - Malik Mohamad Diah : 8,081

N17 SEMERAH
PKR - Md Ysahrudin Kusni : 11,755
BN - Mohd Ismail Roslan : 14,404

N18 SRI MEDAN
BN - Datuk Zulkurnain Kamisan : 16,034
PAS - Ahmad Rosdi Bahari : 6,604

N19 YONG PENG
DAP - Chew Peck Choo : 10,825
BN - Lim Kee Moi : 8,350

N2 JEMENTAH
BN - Dr Lee Hong Tee : 10,585
DAP - Tan Chen Choon : 12,781

N20 SEMARANG
BN - Datuk Shamsolbari Jamali : 12,981
PAS - Ilyas Abu Bakar : 4,906

N21 PARIT YAANI
BN - Teo Yew Chuan : 10,090
PAS - Aminolhuda Hassan : 11,278

N22 PARIT RAJA
BN - Datin Azizah Zakaria : 10,839
PAS - Noor Khalim Sakib : 6,883

N23 PENGGARAM
BN - Dr King Ban Siang : 14,226
DAP - Gan Peck Cheng : 24,277

N24 SENGGARANG
BN - A Aziz Ismail : 11,368
PAS - Dr Mohd Ramli Md Kari : 9,285

N25 RENGIT
BN - Ayub Jamil : 10,882
PAS - Ahmad Kailani Kosnin : 5,390

N26 MACHAP
BN - Abd Taib Abu Bakar : 11,515
PAS - Mohd Khalid Salekan : 7,613

N27 LAYANG-LAYANG
BN - Abd Mutalib Abd Rahim : 8,613
PKR - Mohd Ishak Shir Mohd : 6,095

N28 MENGKIBOL
BN - Chai Kee Yaw : 13,035
DAP - Tan Hong Ping : 23,036
BEBAS - Ng Lum Ha : 85 (Hilang Deposit)

N29 MAHKOTA
BN - Md Jais Sarday : 19,431
PAS - Khairul Faizi Ahmad Kamil : 18,323

N3 PEMANIS
PAS - Normala Sudirman : 8,976
BN - Lau Chin Hoon : 10,305

N30 PALOH
DAP - R Shanker : 7,428
BN - Teoh Yap Kun : 7,531

N31 KAHANG
BN - R Vidyanathan : 13,955
PKR - Hamdan Basiran : 6,154

N32 ENDAU
PAS - Mohd Azam Abdul Razak : 6,073
BN - Abd Latif Bandi : 9,183

N33 TENGGAROH
PKR - MS Murugan : 4,040
BN - K Raven : 17,054

N34 PANTI
BN - Datuk Baderi Dazuki : 12,274
PAS - Azlisham Azahar : 2,004
PKR - Mohd Annuar Mohd Salleh : 758 (Hilang Deposit)

N35 PASIR RAJA
BN - Datuk Dr Adham Baba : 12,920
PAS - Lt Kol (B) Mohd Nazari Mokhtar : 6,254

N36 SEDILI
BN - Rasman Ithnain : 19,907
PKR - Datuk Abdul Kadir Sainudin : 1,780

N37 JOHOR LAMA
BN - Asiah Md Ariff  : 10,769
PAS - Kamaldin Tahir : 3,747

N38 PENAWAR
BN - Hamimah Mansor : 15,101
PAS - Anis Afida Mohd Azli : 2,283

N39 TANJONG SURAT
PKR - Hasnul bin Ahmad : 2,979
BN - Syed Sis bin A Rahman : 12,014

N4 KEMELAH
BN - Datuk Ayub Rahmat : 9,917
PKR - Natrah Ismail : 7,657

N40 TIRAM
BN - Datuk Maulizan Bujang : 23,716
PAS - R Kumutha : 16,273

N41 PUTERI WANGSA
BEBAS - D Ravindaran : 973 (Hilang Deposit)
PAS - Abdullah Husin : 20,357
BN - M Soorianarayan : 16,888

N42 JOHOR JAYA
BN - Tan Cher Puk : 21,419
DAP - Liow Cai Tung : 22,879
BEBAS - Elvin Hong Eng Wah : 177 (Hilang Deposit)

N43 PERMAS
BN - Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin : 23,952
PAS -Syed Othman Abdullah : 18,200

N44 TANJUNG PUTERI
BN - Datuk Adam Sumiru : 25,687
PKR -Mohd Salleh Ahmad : 16,590

N45 STULANG
DAP - Chen Kah Eng : 19,799
BN - Chong Chee Siong : 16,503

N46 PENGKALAN RINTING
DAP - Cheo Yee How : 26,464
BN - Cheng Mei Kee : 24,494

N47 KEMPAS
BN - Tengku Putra Haron Aminurrashid Tan Sri Tengku Hamid Jumaat : 18,595
PAS - Suhaizan Kaiat : 14,648

N48 SKUDAI
BN - Liang Ah Chy : 15,642
DAP - Dr Boo Cheng Hau : 33,692

N49 NUSA JAYA
PAS - Salahuddin Ayob : 20,965
BN - Dr Zaini Abu Bakar : 23,166

N5 TENANG
BN - Mohd Azahar Ibrahim : 7,921
PAS - Mohd Zin Johar : 6,335

N50 BUKIT PERMAI
BN - Ali Mazat Salleh : 11,236
PAS - Mazlan Aliman : 7,867

N51 BUKIT BATU
BN - Cheong Chin Liang : 7,661
BEBAS - K Surandran : 177 (Hilang Deposit)
PKR - Jimmy Puah Vee Tse : 11,676

N52 SENAI
DAP - Wong Shu Qi : 23,110
BN - Tan Nai Soon : 11,883

N53 BENUT
PAS - Sorobo Ponoh : 5,786
BN - Datuk Hasni Mohamad : 12,358

N54 PULAI SEBATANG
BN - Datuk Tee Siew Kiong : 13,554
PAS - Ungku Mohd Nor Ungku Mahmood : 10,142

N55 PEKAN NENAS
BN - Wong You Fong : 12,767
DAP - Yap Tung Siong : 15,436

N56 KUKUP
PAS - Ghazaley Ayub : 4,736
BN - Suhaimi Salleh : 11,682

N6 BEKOK
BN - Tan Chong : 7,842
DAP - Lim Eng Guan : 9,243

N7 BUKIT SERAMPANG
BN - Ismail Mohamed : 12,977
PKR - Saadon Abdullah : 5,132

N8 JORAK
PAS - Norhayati Bachok : 8,937
BN - Datuk Dr Sharuddin Salleh : 12,663

N9 GAMBIR
BEBAS - Mohd Zan Abu : 837 (Hilang Deposit)
BEBAS - Yunos Mustakim : 261 (Hilang Deposit)
BN - M Asojan : 8,705
PAS - Datuk Dr Mahfodz Mohamed : 8,395

KEPUTUSAN PENUH
BN menang 21 kerusi Parlimen dan 38 kerusi Dewan Undangan Negeri.
PAS menang 4 kerusi Dewan Undangan Negeri.
PKR menang 1 kerusi Parlimen dan 1 kerusi Dewan Undangan Negeri.
DAP menang 4 kerusi Parlimen dan 13 kerusi Dewan Undangan Negeri

ucapan tahniah kepada calon parti yang menang bertanding dalam pilihanraya ini...

Entri berkaitan :
PRU13 : Keputusan Kedudukan Kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri Yang Dimenangi
PRU 13 Pilihanraya Umum 2013 : Senarai Calon Parti Negeri Johor

01 di chaah johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di chaah johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Aug 2013 03:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Dec 2012 03:07 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2012 03:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 03:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Jul 2012 03:19 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

perkhidmatan lori sewa <b>johor</b> bahru 0127518662 | SewaLori.Com

Posted: 31 Jul 2012 07:44 AM PDT

Jenis Lori | Type of Lorry

all lorries

Description

We provide perkhidmatan lori sewa johor bahru keseluruhan Malaysia seperti dibawa:-
Ulu tiram,kota tinggi,mersing,pengerang,desaru,bukit penawar,masai,pasir gudang,
Tebrau,ayer baloi,gelang patah,pontian,kukup,benut,senggarang batu pahat,kluang
Simpang renggam,machap,yong peng,labis,chaah,segamat,tangkak,muar,sedenak,senai,kulai,
Pulai,air hitam,sri gading,pagoh.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Nov 2012 03:54 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Nov 2012 03:38 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 03:59 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Aug 2012 03:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Nov 2012 03:08 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Nov 2012 03:16 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 31 Jul 2012 03:19 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

perkhidmatan lori sewa <b>johor</b> bahru 0127518662 | SewaLori.Com

Posted: 31 Jul 2012 07:44 AM PDT

Jenis Lori | Type of Lorry

all lorries

Description

We provide perkhidmatan lori sewa johor bahru keseluruhan Malaysia seperti dibawa:-
Ulu tiram,kota tinggi,mersing,pengerang,desaru,bukit penawar,masai,pasir gudang,
Tebrau,ayer baloi,gelang patah,pontian,kukup,benut,senggarang batu pahat,kluang
Simpang renggam,machap,yong peng,labis,chaah,segamat,tangkak,muar,sedenak,senai,kulai,
Pulai,air hitam,sri gading,pagoh.

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Nov 2012 03:46 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Nov 2012 03:54 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Nov 2012 03:38 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 03:59 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di chaah johor</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Aug 2012 03:34 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved