ads

Sabtu, 31 Mei 2014

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Kisah Seram Hantu Lilin <b>Di</b> Dataran Bandaraya <b>Johor Bahru</b> | Tabek <b>...</b>

Posted: 24 Apr 2014 08:55 PM PDT

Sekitar tahun 1995,Johor Bahru di gemparkan dengan kemunculan Hantu Lilin di Dataran Bandaraya Johor Bahru.Kisah bermula apabila satu keluarga beriadah di waktu malam sambil menikmati angin laut & pemandangan di Dataran Bandaraya.Mereka mengambil gambar di air pancutan yang terletak di tepi tangga menara jam.Selepas penat bergambar mereka pun pulang ke rumah dan keesokkannya menghantar rool filem kamera mereka untuk di cuci.(Zaman dulu belum ada Kamera Digital yea) .Sebaik di cuci dan gambar di amik mereka terperanjat apabila salah satu gambar mereka terdapat imej hantu sedang memegang lilin.

Untuk pengetahuan korang semua,masa tu aku bekerja sebagai kerani biasa di Pejabat Barita Harian & Metro Bandar Baru Uda sementara menunggu keputusan SPM keluar.Dua hari sebelum cerita ini keluar di Harian Metro, keluarga ini ada menghubungi pejabat Berita Harian untuk di beritahu tentang kejadian tersebut dan akulah yang menyambungkan talian mereka kepada wartawan Harian Metro.

Mulanya wartawan tidak percaya dan meminta mereka hadir dengan membawa gambar tersebut.Tapi bila mereka datang dan membawa gambar & negetif filem gambar hantu tersebut barulah wartawan percaya dan berjanji akan mengeluarkan cerita itu di Harian Metro.Aku dan beberapa pekerja yang lain sempat melihat gambar yang mereka bawa memang original dan tiada kesan teknik imposed pun.

 Sehari hari selepas itu Harian Metro pun mengeluarkan cerita "HANTU LILIN " di muka surat depan berserta gambar yang mereka dapat.Kalau tak silap aku itulah kali pertama Harian Metro Johor mencapai jualan 1juta naskah.Telefon kat pejabat aku berdering-deriang dari pagi sampai ke malam sampai aku tak larat nak menjawap untuk disambungkan ke wartawan.Aku yang bukan wartawan ini pun dah jadi macam diaorang menjawap segala pertanyaan berkenaan gambar tersebut.Kecoh & heboh satu Johor sampaikan Mufti pun beri komen di rancangan TV dan surat khabar keesokkannya.

DATARAN BANDARAYA yang dulunya tempat melepak dan memadu kasih bagi pasangan yang bercinta menjadi sunyi sepi lebih-lebih lagi pada waktu malam.Tak ada seorang umat pun kelihatan merayau di waktu malam seperti selalu.Lebih kurang setahun jugak lah tempat tu jadi sunyi sepi.Tapi sekarang pembangunan di sekitarnya menjadikan Dataran Bandaraya Johor Bahru salah satu destinasi pasti lawat di Johor Bahru.

Dataran Bandaraya Johor Bahru sekarang di waktu malam..sumber : riodenaz.blogspot.com

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Kegiatan Samun <b>di Kluang</b> Tumpas | Jenayah - Rakyat News

Posted: 25 May 2014 11:00 PM PDT

alt

 

JOHOR BHARU 26 Mei - Polis Johor menumpaskan satu sindiket samun berkawan di daerah Kluang berikutan penahanan tujuh lelaki berusia antara 17 hingga 29 tahun, baru-baru ini.

Ketua Polis Johor Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata bertindak atas maklumat, pihak polis menangkap kesemua suspek Rabu lepas dalam Ops Cantas dan serbuan di Seremban.

"Dengan penangkapan ini, polis percaya dapat menyelesaikan tujuh kes samun di Kluang dan satu kes curi kenderaan di Masai, Seri Alam," katanya di sini hari ini.

Menurut Mohd Mokhtar pada 19 Mei lepas, pihak polis menerima laporan berhubung satu kejadian samun di KM58, Lebuh Raya Utara Selatan arah utara.

Dalam kejadian itu, mangsa yang dalam perjalanan dari Kulai ke Simpang Renggam berhenti di lebuh raya untuk menelefon majikannya, sebelum didatangi empat lelaki bersenjatakan parang, menyamun dan melarikan van milik mangsa.

Beliau berkata, dalam serbuan semasa ops cantas itu, polis turut merampas sebuah van jenis Toyota Hiace, sebuah kereta Perodua Kancil, sebuah Toyota Hilux, dua bilah parang, sarung tangan, tujuh telefon bimbit pelbagai jenis, empat keping nombor pendaftaran kenderaan, tiga pasang 'ski mask' dan satu tukul besi.

Mohd Mokhtar berkata kesemua suspek kini ditahan reman sehingga 28 Mei bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, beliau berkata polis turut menumpaskan satu sindiket curi motosikal di daerah Kluang berikutan penahanan tiga lelaki dan seorang wanita berusia antara 19 hingga 30 tahun di Taman Rumas, Kluang, Khamis lepas.

Beliau berkata, rentetan penangkapan itu, dua lelaki berusia antara 20 dan 21 tahun ditahan di dua lokasi berbeza di Felda Layang-Layang dan Taman Seri Bayu, Simpang Renggam.

"Polis turut merampas antaranya dua buah motosikal yang dilaporkan hilang, pelbagai komponen motosikal yang dileraikan, sembilan buah telefon bimbit pelbagai jenis serta peralatan yang digunakan untuk meleraikan motosikal," katanya.

Mohd Mokthar berkata hasil siasatan ke atas suspek, enam pembeli turut ditahan dan tujuh motosikal curi ditemukan di beberapa lokasi sekitar Simpang Renggam dan Benut, pada 9 pagi hari ini.

"Kita percaya dapat menyelesaikan 11 kes curi motosikal di kawasan pentadbiran ibu pejabat daerah Kluang.

"Kesemua suspek ditahan reman sehingga 26 Mei bagi membantu siasatan," katanya.

 

 

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 28 May 2014 07:55 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

&#39;Proton Sales Road Show&#39; <b>di</b> Proton Edar <b>Plentong</b>, Johor Bahru <b>...</b>

Posted: 21 Apr 2014 09:28 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Berdasarkan maklumat yang tertera dalam imej di atas, lokasi pertama berlangsungnya siri jelajah tersebut ialah di Proton Edar Plentong, Johor Bahru bermula dari 26 sehingga 27 April 2014. Setakat ini masih belum dapat ...

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di pagoh</b> - Google Blog Search

Posted: 15 May 2014 03:48 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kereta Lotus hancur teruk tetapi pemandu terselamat <b>di Pagoh</b>

Posted: 10 Jan 2014 06:11 AM PST

Meskipun keseluruhan badan kereta mewah jenis Lotus yang dipandunya berkecai dan hanya tinggal rangka, seorang lelaki terselamat daripada maut selepas terbabas melanggar bukit di Kilometer 147.2 Lebuhraya Utara Selatan dekat Pagoh di sini, awal petang tadi.

Dalam kejadian jam 3 petang itu, mangsa, Lim Lik Wie, 40, dipercayai berasal dari Johor Bahru cedera parah manakala anjing peliharannya mati di tempat kejadian.
Sebelum kejadian, dia yang dipercayai memandu laju kenderaan berkuasa tinggi itu.
Kemalangan itu mengakibatkan kereta itu rosak teruk bagaimanapun mangsa tersepit di tempat duduk pemandu.

Kejadian turut menyebabkan kesesakan teruk di kedua-dua arah lebuh raya sejauh kira-kira dua kilometer.

Jurucakap Ibu Pejabat Polis Daerah Muar ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.

Katanya, pemandu kereta berkenaan yang cedera di beberapa bahagian badan dikejarkan ke Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar untuk rawatan kecemasan.

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 14 May 2014 11:31 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Ceramah Keibubapaadn Dan Akujanji <b>Di</b> SK <b>Lok Heng</b> - TeRaTaK <b>...</b>

Posted: 10 Mar 2014 10:42 PM PDT

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Asalamualaikum kepada semua pembaca blog cikgu. Lambat sedikit cikgu kemaskini berkaitan ceramah di SK Lok Heng ini. Hari ini baru berkesempatan.

Ini ceramah cikgu yang kedua di SK Lok Heng untuk tahun 2014 ini. Alhamdulillah sudah 2x mereka panggil cikgu untuk berkongsi ilmu. Setakat memberi info yang cikgu tahu tiada salahnya kan..

Cikgu diminta untuk memberikan panduan pada para ibu dan ayah bagaimanakah cara yang betul untuk mendidik anak menjadi pelajar yang cemerlang bukan sahaja dari segi pencapaian akademik tapi juga dari segi sahsiahnya. Haaa ini yang cikgu suka bila bab sahsiah ni. Banyak yang cikgu sentuh lebih-lebih lagi gejala sosial selari dengan kemajuan teknologi sekarang ini.

cikgu berkongsi tips dan petua untuk mendidik anak dengan didikan dan cara yang betul. sebab ada ibu ibu dan ayah ayah yang mungkin "syok sendiri" hehehhee...

Banyak soalan yang cikgu dapat dari para ibu-ibu antaranya:
-sesuai tak hantar anak pi tuition malam
-macam mana nak atasi anak yang suka berbohong
-bila anak balik sekolah dah penat, bagaimana nak bantu anak atasi kepenatan bila disuruh buat latihan
-nak tahu cara agar anak boleh bercerita masalah dengan ibu bapa seperti kawan
-cara meluangkan masa sebab bekerja dan jarang jumpa anak

kemudian cikgu teruskan dengan akujanji. Rasanya pembaca blog cikgu pun dah tahu macam mana proses akujanji itu dijalankan.. kali ni cikgu buat seperti biasa cumanya ada ikrar dari murid kepada guru, ibubapa dan diri sendiri.. kemudian ikrar ibu pada murid dan sekolah pula..



01 di parit sulong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit sulong - Google Blog Search


felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 11 May 2014 12:00 AM PDT

Pada 03 November 2013 yang lepas, Felda Lok Heng Barat telah menerima kunjungan dari sekumpulan pelajar USM Pulau Pinang, kedatangan mereka adalah berkaitan kajian kesan sebelum dan selepas menjuarai AKKF 2013 terhadap masyarakat warga Felda Lok Heng Barat. Kajian lapangan yang dianggotai 4 orang mahasiswi cantik USM ini diketuai oleh Saudari Syarifah, Saudari As, Saudari Ain & Saudari Fathia berlangsung seperti yang dirancang mengikut agenda mereka setelah tiba di Felda Lok Heng Barat.

Sessi wawancara pelajar USM dan Tuan Pengurus Felda Lok Heng Barat



Sessi pemberian cenderahati kepada Pengurus Felda Lok Heng Barat, Tuan Mahmud

Kajian mereka dimulai dengan mewawancara warga ibu yang mengusahakan projek IKS di bangunan UMNO Felda Lok Heng Barat

 Pelajar USM bergambar bersama para wargawati IKS Felda Lok Heng Barat


Agenda seterusnya, mereka dibawa menemuramah salah satu warga peneroka Encik Saat yang kreatif dengan laman rumah berkonsepkan kolam air terjun yang cantik 


Gambar kenangan di laman berkonsepkan kolam air terjun



Saudari Syarifah dan Saudari As bergambar bersama adik-adik yang sedang membuat 'study group'

 Turut tidak ketinggalan, Saudari Ain bergambar bersama kumpulan adik-adik Felda

Rumah seterusnya adalah milik Encik Supan Bin Kembang, dengan laman konsep botanical garden yang cantik dan ceria. Malahan, seisi keluarga ini turut ceria menerima kunjungan kami


Kunjungan seterusnya adalah menemuramah para belia Felda Lok Heng Barat, kajian tertumpu disekitar kawasan belia yang menjadi tumpuan belia bersukan & beriadah di waktu petang.

 Pada malam harinya, para pelajar mewawancara Saudara Muzaidee selaku Presiden Belia Felda Wilayah Selatan yang juga merupakan Pengerusi Belia Felda Lok Heng Barat. Aktiviti malam berakhir sekitar jam 11:30 malam.


Kajian hari kedua diteruskan di rumah cantik yang dimiliki Haji Karno (panggilan masyarakat felda)



 Konsep laman rumah yang cantik dan bersih, berkonsepkan ala 'British Design' dengan penuh hiasan bonsai dan kolam teratai menghiasi laman rumah.


Sessi wawancara dan perkongsian ilmu oleh Haji Karno tentang pengalaman berniaga beliau, serta banyak ilmu bermanfaat yang dikongsi bersama pelajar USM.

 Aktiviti kajian yang dijangka selama 3 hari telah selesai dalam masa 2 hari sahaja, komitmen dan kerjasama seluruh warga Felda Lok Heng Barat sangat diluar jangkaan mereka. Syukur alhamduillah ~


Bergambar bersama admin sebelum berangkat pulang, semoga kunjungan mahasiswi USM ini membuahkan kejayaan dan turut menumpang bangga kerana saya juga adalah merupakan bekas pelajar Sarjana Muda USM & Sarjana UTM. Terima Kasih diucapkan kepada Universiti Sains Malaysia..!

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 May 2014 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ketua `tuhan harun&#39; di tangkap <b>di tangkak</b>. . kenapa tangkak?

Posted: 21 Nov 2013 09:11 PM PST


Ketua Kumpulan `Tuhan Harun' atau Harun Mat Saat, 47 tahun, ditangkap di Tangkak, Johor semalam rasanya, hasil kerjasama rakyat setempat dan PDRM. Seperti filem `The Enemy of the State' yang dibintangi oleh Will Smith, kecanggihan teknologi boleh mengesan seseorang melalui talian telefon, penggunaan kad kredit dan selainnya digunakan untuk menangkap `Tuhan Harun'.
Sebelum ini penulis mencadangkan Bank bank menerajui teknologi `anti theft technology' untuk mengesan kereta kereta yang tidak berbayar ansurannya melalui `automatic engine off'. Bank bank boleh mengesan kereta walaupun di sorok. Teknologi ini diharap mengantikan profession penarik kereta yang kelazimanan berkait rapat dengan gangsterism.
Berbalik kepada `Tuhan Harun', PDRM mungkin menggunakan rangkaian penarik kereta untuk mengesan kenderaan yang di gunapakai oleh `Tuhan Harun dan pengikutnya.
Beliau ditangkap selepas anaknya di berkas. Mungkin hasil soal siasat (mengikut filem Ingeris, jika enggan berkerjasama, tahanan diberikan sedikit tekanan fisikal), anaknya mendedahkan tempat pensembunyian `Tuhan Harun'.
`Tuhan Harun' sedang disiasat oleh Jabatan Agama Islam Pahang kerana mengamalkan ajaran sesat. Beliau mengaku beliau adalah Tuhan. Beliau dan 21 pengikutnya (terlupa angka sebenarnya) telah di dakwa di Mahkamah Syariah tetapi diberitakan tidak hadir ke Mahkamah sebanyak 2 kali.
Di dalam pada itu, Ketua Pegawai Penguatkuasa JAIP, Allahyarham Ahmad Raffli  ditembak mati di hadapan rumahnya di Indera Mahkota 2, Kuantan minggu lepas. Allahyarham didatangi 3 orang lelaki berkereta warna putih dimana seorang daripada mereka berserban dan memberi salam sebelum menembak Allahyarham. PDRM inginkan kerjasama `Tuhan Harun' dan pengikutnya untuk menyelesaikan siasatan kes bunuh tadi.
Mengapakah `Tuhan Harun' memilih Tangkak untuk tempat bersembunyi?
1.    Mungkin ada pengikut atau saudara mara ajaran `Tuhan Harun' di Tangkak.
2.    Mungkin Tangkak berhampiran dengan Gunung Ledang yang ada orang menjadikan tempat bertapa (kelazimannya bercanggah dengan ajaran Islam).
3.    Mungkin Tangkak berada dilokasi strategik iaitu berhampiran dengan Lebuhraya Utara Selatan, berhampiran dengan Kuantan melalui Segamat dan berada di luar kesibukan Bandar seperti Kuala Lumpur dan Melaka.
4.    Mungkin `Tuhan Harun' menganggap penduduk Tangkak tidak perihatin dengan kes kes semasa dan bersikap `tidak menjaga tepi kain orang'.
5.    Mungkin `Tuhan Harun' ingat warga PDRM di Tangkak khasnya tidak cekap dan tidak peka di sekelilingnya.
Penulis harap pihak berwajib dapat mengawal selia penyebaran ajaran sesat kerana ia menjurus kepada pergerakan militan. Malaysia  tidak memerlukan suasana `militan'.

Jumaat, 30 Mei 2014

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 19 May 2014 07:52 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Homestay Tawakkal: Kadar Penginapan Homestay <b>Benut</b>

Posted: 12 May 2014 12:26 PM PDT

Assalamualaikum buat semua rakan2 dan pelanggan2 homestay yang kami kasihi dan ingati.

Terima kasih di atas sokongan anda semua hingga kini kami masih teguh berdiri untuk memberikan khidmat kami sejak tahun 2011. Semoga dengan sokongan yang berpanjangan yang diberikan akan membantu kami untuk mengekalkan perkhidmatan kami serta menaiktaraf homestay kami sejajar dengan permintaan dan keselesaan anda. 

Sepanjang kami berkongsi khidmat kami dengan anda, kami kadang-kadang berdepan dengan masalah yang kami cuba elakkan. Kami minta maaf jika ada di antara masalah2 tersebut membuatkan anda tidak selesa. Insyaallah akan kami cuba perbaiki, semoga anda terus kekal memberikan sokongan anda.

Kami cuba beri sebanyak mungkin maklumat supaya mudah untuk anda membuat keputusan dan pilihan mengenai tempat menginap untuk anda dan juga keluarga tersayang. Ini bagi memastikan anda faham dan berpuashati dengan khidmat yang kami kongsikan.

Untuk memudahkan sebarang tempahan untuk menginap, pihak kami telah menetapkan kadar berikut:-

Penginapan semalaman: RM130

Kelengkapan asas yang kami sediakan ialah 2 bilik tidur dengan katil untuk 4 orang, 2 bilik air, penghawa dingin di bilik tidur dan ruang tamu, perkhidmatan Astro Njoi, TV, ruang tamu, ruang dapur, peti ais, mesin basuh, kelengkapan pinggan & cawan dan juga sudu & garpu. Seluruh ruang rumah dipasangkan dengan karpet untuk kelesesaan maksimum. Sejadah dan telekung juga disediakan semoga anda mudah untuk menunaikan ibadah solat.

Kemudahan awam yang berdekatan ialah restoran Burhani & Raudhah, masjid, stesen minyak Petronas, BHP & Shell, pejabat pos, klinik kesihatan & swasta, sekolah rendah & menengah, balai polis, kedai runcit, pusat beli belah Target, bank BSN & Bank Rakyat yang semunya terletak dalam lingkungan 1 km sahaja.

Untuk yang datang dengan keluarga besar, kami menghadkan maksimum 10 orang untuk satu rumah. Kami menyediakan toto & bantal tambahan dengan kadar berikut:-

Pakej A: 1 toto dan 2 bantal - RM10 semalam Pakej B: 2 toto dan 4 bantal - RM18 semalam Pakej C: 3 toto dan 6 bantal - RM25 semalam

Waktu check-in: 2 petang

Waktu check-out: 12 tengahari

Di samping itu juga, kami ada memberikan kadar ISTIMEWA jika anda menginap lebih dari dua malam. Sila hubungi kami di nombor tertera di bahagian bawah untuk berurusan.

Sebagai tambahan, kami juga ada menyediakan kadar setengah hari jika anda datang menginap tetapi tidak bermalam seperti berikut:-

RM70 (Check in 12.00 tengahari, check out 10 malam pada hari yang sama)

Untuk membuat tempahan, pelanggan diminta untuk membuat bayaran pendahuluan (deposit) RM50 untuk setiap rumah bagi setiap malam dan baki di bayar sewaktu check-in ke homestay. Jangan lupa untuk meminta resit pengesahan sebagai bukti selepas bayaran di buat.

Sila buat bayaran di akaun tertera:-

Maybank: 1510 256 10 334 (Andi Mohd Fauzi) CIMB: 0129 0003 555 209 (Andi Mohd Fauzi) BSN: 0100 7410 0001 0813 (Bachok@A Yusoff)

Sila tutup paip air dan mematikan semua suis barangan elektrik selepas setiap penggunaan untuk mengelakkan pembaziran. Kerjasama anda amat2 dihargai!

Kami melarang keras kepada pelanggan untuk tidak membawa bersama makanan TIDAK HALAL mahupun MINUMAN BERALKOHOL. Kami tidak akan berkrompomi dengan mereka yang tidak bekerjasama untuk memastikan keselesaan bersama.

Terima kasih. Sehingga berjumpa lagi di homestay kami!

Yang ingin berkongsi khidmat,
En. Andi Fauzi
Pengurus Pemasaran
Telefon: +6017-779 7900 (sms/whatsapp) Facebook: facebook.com/homestaytawakkal Email: amfay77@yahoo.com

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di tangkak</b> - Google Blog Search

Posted: 15 May 2014 07:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ketua `tuhan harun&#39; di tangkap <b>di tangkak</b>. . kenapa tangkak?

Posted: 21 Nov 2013 09:11 PM PST


Ketua Kumpulan `Tuhan Harun' atau Harun Mat Saat, 47 tahun, ditangkap di Tangkak, Johor semalam rasanya, hasil kerjasama rakyat setempat dan PDRM. Seperti filem `The Enemy of the State' yang dibintangi oleh Will Smith, kecanggihan teknologi boleh mengesan seseorang melalui talian telefon, penggunaan kad kredit dan selainnya digunakan untuk menangkap `Tuhan Harun'.
Sebelum ini penulis mencadangkan Bank bank menerajui teknologi `anti theft technology' untuk mengesan kereta kereta yang tidak berbayar ansurannya melalui `automatic engine off'. Bank bank boleh mengesan kereta walaupun di sorok. Teknologi ini diharap mengantikan profession penarik kereta yang kelazimanan berkait rapat dengan gangsterism.
Berbalik kepada `Tuhan Harun', PDRM mungkin menggunakan rangkaian penarik kereta untuk mengesan kenderaan yang di gunapakai oleh `Tuhan Harun dan pengikutnya.
Beliau ditangkap selepas anaknya di berkas. Mungkin hasil soal siasat (mengikut filem Ingeris, jika enggan berkerjasama, tahanan diberikan sedikit tekanan fisikal), anaknya mendedahkan tempat pensembunyian `Tuhan Harun'.
`Tuhan Harun' sedang disiasat oleh Jabatan Agama Islam Pahang kerana mengamalkan ajaran sesat. Beliau mengaku beliau adalah Tuhan. Beliau dan 21 pengikutnya (terlupa angka sebenarnya) telah di dakwa di Mahkamah Syariah tetapi diberitakan tidak hadir ke Mahkamah sebanyak 2 kali.
Di dalam pada itu, Ketua Pegawai Penguatkuasa JAIP, Allahyarham Ahmad Raffli  ditembak mati di hadapan rumahnya di Indera Mahkota 2, Kuantan minggu lepas. Allahyarham didatangi 3 orang lelaki berkereta warna putih dimana seorang daripada mereka berserban dan memberi salam sebelum menembak Allahyarham. PDRM inginkan kerjasama `Tuhan Harun' dan pengikutnya untuk menyelesaikan siasatan kes bunuh tadi.
Mengapakah `Tuhan Harun' memilih Tangkak untuk tempat bersembunyi?
1.    Mungkin ada pengikut atau saudara mara ajaran `Tuhan Harun' di Tangkak.
2.    Mungkin Tangkak berhampiran dengan Gunung Ledang yang ada orang menjadikan tempat bertapa (kelazimannya bercanggah dengan ajaran Islam).
3.    Mungkin Tangkak berada dilokasi strategik iaitu berhampiran dengan Lebuhraya Utara Selatan, berhampiran dengan Kuantan melalui Segamat dan berada di luar kesibukan Bandar seperti Kuala Lumpur dan Melaka.
4.    Mungkin `Tuhan Harun' menganggap penduduk Tangkak tidak perihatin dengan kes kes semasa dan bersikap `tidak menjaga tepi kain orang'.
5.    Mungkin `Tuhan Harun' ingat warga PDRM di Tangkak khasnya tidak cekap dan tidak peka di sekelilingnya.
Penulis harap pihak berwajib dapat mengawal selia penyebaran ajaran sesat kerana ia menjurus kepada pergerakan militan. Malaysia  tidak memerlukan suasana `militan'.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Guru Lahirkan Bayi Dalam Kereta <b>Di Johor Bahru</b> | MYNEWSHUB

Posted: 13 May 2014 01:26 AM PDT

TERNYATA sambutan Hari Ibu semalam menjadi hari paling indah dan mengejutkan bagi seorang guru di Johor Bahru apabila dia melahirkan bayi perempuannya di tempat duduk belakang kereta.

Siti Rohaida Basiron, 33, yang merupakan guru di SMK Kompleks Sultan Abu Bakar, Gelang Patah mula merasa sakit akibat kontraksi ketika sesi perhimpunan pada jam 7 pagi.

Pada mulanya, dia mahu memandu sendiri ke hospital yang terdekat, namun pengetua sekolah tersebut, Tarifa Sawir menawarkan diri untuk menghantarnya.

Beberapa guru dan kakitangan sekolah turut mengiringi perjalanan mereka.

"Saya rasa seperti seorang pemandu kereta lumba. Begitu banyak halangan termasuklah anjing melintas jalan secara tiba-tiba dan lori yang dipandu terlalu perlahan di hadapan kami," ujar Tarifa.

Sepanjang perjalanan, dia meminta Siti Rohaida supaya bertahan, namun ketika menghampiri hospital, bayi tersebut sudah dilahirkan.

Kakitangan hospital terpaksa memotong uri bayi tersebut di dalam kereta terlebih dahulu kerana kesukaran untuk membawa mereka berdua keluar.

Sebelum ini, dia dijadualkan melahirkan bayi keduanya itu pada tarikh 1 Jun.

"Saya masih tidak percaya dengan apa yang berlaku, tetapi saya bersyukur kerana kami dalam keadaan sihat. Inilah sambutan Hari Ibu yang akan saya ingat buat selama-lamanya," ujar Siti Rohaida.

Oleh: ELZA / MYNEWSHUB.MY

(Sumber: The Star)

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


GEMPAR Kesan Tapak kaki Makhluk Besar Ditemui <b>Di Endau</b> Rompin

Posted: 18 May 2014 07:48 AM PDT

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 656
Widget Aktif : 3,973
Banner Aktif : 5,758

Domain Dibenarkan: 9,731
Jumlah Artikel : 751,830

01 di skudai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di skudai - Google Blog Search


Pengedar Shaklee <b>di</b> Johor Bahru / <b>Skudai</b> / Masai / Pasir Gudang

Posted: 31 Mar 2014 09:11 PM PDT

Assalamualaikum.

Bagi memudahkan anda mendapatkan Shaklee secara COD (Cash On Delivery) anda boleh berhubung dengan kami pengedar sah Shaklee di sekitar Johor.



JOHOR

1. NOOR SYAZLINN BINTI MAHIDZIR
fb: Nor Syazlinn Mahadir
Tel/SMS/ WhatsApp: 011-11150629

2. NORLIZA BINTI YUSOF @ MOHD YUSOF
Tel/SMS: 017-7073164

3. WAN TERMI BINTI WAN MOHAMMAD
fb: Anok Tok Wan
Tel/SMS/WhatsApp: 012- 9963002

4. SOFIAHANUM BINTI SOOPIGAN
fb: Anum Danial
Tel/SMS/WhatsApp: 012-7060300

5. HAIRUL HASWADI HARON
Tel/SMS/WhatsApp: 016-8123151

6. NOOR AZLINA BINTI ATAN
fb: Noor Azlina Atan & Chanteq Niaga
Tel/SMS/WhatsApp: 013-7890249

7. NURLIYANA BINTI MOHD IZAN
fb: Liya Na
Tel/SMS/WhatsApp: 017-7698881

8. NORHASLINDA BTE ABDUL RASHID
fb: Linda Miasara Ayen
Tel/SMS/WhatsApp: 010-8896200

Sekiranya anda berada di sekitar Taman Molek, anda adalah sangat berhampiran dengan cawangan Shaklee di sana. Anda hanya boleh beli di cawangan sekiranya anda pengedar Shaklee.  Untuk pendaftaran anda boleh berhubung terus dengan saya melalui telefon, SMS dan WhatsApp.  

Shah Iza Shahdan 
Pengedar Shaklee [ID: 913771] 
017-7807014
 

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 10 May 2014 11:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

felda <b>lok heng</b> - Google Blog Search | WARGA FELDA

Posted: 04 Apr 2014 12:00 AM PDT

Salam Sejahtera & Salam 1 Malaysia

Felda Lok Heng Barat telah merasmikan pembukaan Homestay terbaru kepada semua pengunjung dan pelawat yang bertandang dan ingin menginap di Felda Lok Heng Barat, Kota Tinggi, Johor.

Homestay yang juga merupakan bangunan GPW ini baru siap dibina dengan memiliki 2 ruang bilik yang sangat luas, ruang bilik solat, ruang mesyuarat, ruang dapur dan bilik air. Dengan hiasan yang cantik dan menarik pasti memberi keselesaan dan kepuasan kepada pengunjung yang menginap di sini.

Ruang tamu ini sesuai untuk majlis mesyuarat, taklimat, majlis makan dan pelbagai

 Bangunan homestay ini memiliki 2 ruang bilik tidur yang mana setiap satu bilik berkeluasan anggaran 10 kaki X 20 kaki

Homestay Felda Lok Heng Barat ini bukan saja merupakan bangunan baru, malahan lengkap dengan kemudahan seperti dapur, televisyen, peti sejuk dan meja mesyuarat.

Rekabentuk tandas yang cantik dan sentiasa bersih

Keselesaan dan keselamatan pengunjung adalah terjamin disini, dengan anggaran kapasiti pengunjung dalam satu-satu masa sekitar 30 orang. Ianya amat berbaloi bagi anda yang bermalam disini di mana lokasi homestay yang sangat dekat dengan masjid, kedai makan, kedai runcit, perkhidmatan teksi, pasar malam, serta merupakan lokasi paling strategik di dalam Felda Lok Heng Barat.

Para pelajar USM bergambar dihadapan Homestay Felda Lok Heng Barat

Homestay Felda Lok Heng Barat ini dijangka bakal dikunjungi oleh ramai pengunjung luar samada pelancong asing, felda-felda luar, individu persendirian, mahupun pelajar-pelajar universiti. Admin sempat merakamkan gambar kenangan para pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) semasa kajian lapangan mereka di Felda Lok Heng Barat berkaitan Kajian Kemenangan AKKF Felda Lok Heng Barat. Apa yang menariknya, mereka amat berpuas hati dengan layanan dan komitmen yang diberikan oleh pihak pengurusan malahan seluruh warga Felda Lok Heng Barat dalam menjayakan misi kajian AKKF mereka sepanjang berada di sini.

Sebarang Tempahan / Pertanyaan Boleh Hubungi :

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Perhilitan Tangkap Gajar Liar <b>Di Kluang</b> - MYNEWSHUB.MY <b>...</b>

Posted: 28 Apr 2014 03:20 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]KLUANG – Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Johor dan Pusat Konservasi Gajah Kebangsaan Kuala Gandah, Pahang berjaya menangkap seekor gajah liar di Ladang Sindora di sini.

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Pelumba Moto3 negara, Husni Aizat maut dalam kemalangan <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 25 May 2014 07:39 PM PDT

Pelumba motosikal Moto3 negara Husni Aizat Abdul Malik maut selepas motosikal bertembung sebuah lori di Kota Tinggi.

Pelumba motosikal Moto3 negara Husni Aizat Abdul Malik, 20, meninggal dunia selepas motosikal yang ditunggang bertembung sebuah lori tiga tan di Kota Tinggi hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Superintenden Rahmat Othman berkata dalam insiden di Jalan Tanjung Buai-Teluk Sengat pada 8.30 pagi itu, motosikal Husni terbabas ketika melalui selekoh tajam sebelum masuk ke laluan bertentangan dan melanggar lori terbabit.

"Motosikal dinaiki Husni sedang dalam perjalanan dari arah Pasir Gudang menghala ke arah Felda Air Tawar 1," kata ketika dihubungi.

Beliau berkata mangsa dibawa ke Klinik Kesihatan Felda Air Tawar 2 namun meninggal dunia ketika dalam perjalanan manakala pemandu lori berusia 32 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.
Rahmat berkata ketika kejadian, keadaan cuaca adalah baik namun selekoh di lokasi kejadian tajam dan tidak mempunyai garisan tengah.

Beliau berkata siasatan awal menunjukkan nahas itu berpunca daripada motosikal terbabit.
Husni, dari Felda Air Tawar 1, merupakan bekas pelumba pasukan Touchline SIC-Ajo dan pernah beraksi dalam kejohanan CEV Repsol Moto3 di Sepanyol.

Menurut laporan media, Allahyarham sepatutnya memulakan musim kedua dalam kejohanan di Sepanyol tahun ini namun digugurkan pihak pengurusan pasukan berkenaan Mac lepas.

Husni juga pernah beraksi dalam SIC Ninja 250 R Cup yang menyaksikan Allahyarham mendapat tempat kedua selain Grand Prix Malaysia di bawah tiket 'wild card.'-Astro Awani

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved