ads

Selasa, 13 September 2011

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Tentang Aku: Makan Bakso <b>Di Kota Tinggi</b>

Posted: 10 Sep 2011 12:35 AM PDT

Gerai Bakso kat bandar Kota Tinggi ..
Ni masa raya ke tiga hari tu .. gi bandar Kota .. jalan-jalan .. cari barang sikit .. setelah penat meronda-ronda bandar Kota .. adik aku, tam ajak makan bakso .. orait ler .. tak kisah pun makan apa .. semua leh masuk .. haha .. dia kata ada satu gerai memang sedap bakso dia .. dia dah selalu makan bakso kat situ .. so, kami pun pegi lah makan bakso kat situ ...

Bakso ni terdiri daripada mee hoon dan mee segera yang diletakkan dalam mangkuk yang di genangi kuah sup dan diletakkan beberapa ketul bebola daging .. dimakan bersama sambal kicap yang pedas .. itulah yang dipanggil Bakso .. Bakso ini asalnya makanan dari Indonesia .. diperkenalkan di Malaysia ni oleh orang-orang Indonesia la yang datang bekeja di sini .. Bakso ini ada berbagai-bagai versi .. kalau kat tempat aku ni .. kandungan dalam bakso ni hanya mee hoon sahaja dan dicampur dengan lemak lembu yang dibuat sup .. ada setengah tempat mee nya dicampur .. contohnya mee hoon dicampur dengan mee segera atau mee kuning .. atau mee kuning sahaja .. terpulang bagaimana cara penyediaan sesebuah kedai makan tu la .. Sebenarnya aku tak berapa gemar makan bakso ni .. hehe .. sebab tu diaorang jek yang makan Bakso .. aku order mee goreng basah .. tapi malangnya mee goreng basah yang aku order tak basah pun .. lembab sikit jek .. tak kisah la tu .. makan jek .. sedap jugak .. walaupun tak leh tanding mee goreng basah Yanto .. haha ..
Teh ngan Aisy berposing dulu sementara menunggu Bakso tiba .. huhu

Tam menikmati Bakso dengan khusyuknya ..

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


PART 2: RAYA KEDUA <b>DI JOHOR BAHRU</b> (KELUARGA IBU)

Posted: 31 Aug 2011 09:52 AM PDT

Sebelum ini Princess sudah ceritakan raya pertama di Segamat, kali ini Princess nak ceritakan raya kedua di Johor Bahru pula. Pagi-pagi bersiap dan bertolak dalam pukul 10.00 pagi dan tiba di Senai pada pukul 11.15 pagi (kalau tak silaplah) di rumah mak lang. Kami diminta berkumpul di rumah mak lang sebab tanpa diduga, kami ada khabar berita buruk, yang mak ngah masuk ICU. Makanya, ramailah adik beradik ibu tiba di situ, kecuali family ayah ngah dengan ayah uda sahaja tak dapat hadir. Jadinya, yang ada pun di rumah mak lang adalah family mak long, dan family ayah cik and my family (mak su). So, nak kata ramai itu tidaklah disebabkan adik beradik yang ada pun 6 orang sahaja. 
Okey, tiba sahaja di sana, kami semua menyediakan juadah makan beramai-ramai dan membuat sedikit bacaan yaasin untuk mak ngah supaya sembuh. Ayah Princess jadi ketuanya....lepas dah siap semua kami pun bergambar buat kenangan hehehe....let's see ya...

Sory laa gambar agak kabur sebab kamera cabuk je kowt kah3x...bukan dslr yer....inilah yang dapat hadir pagi tadi huhu...dan memang favourite Princess suka layan budak kecik, dalam family ibu ini bukannya ada lagi budak kecik lagi so, yang ada anak sedara sepupu laa kan semua Princess kebas nak catch up dengan budak2 tomey ni huhuhu see ya...
Gambar 1: Anak saudara sulong(cicit sulong) Aishah
Gambar 2: Anak saudara ke-3 Jannah
Gambar 3: Anak saudara ke-2 Uzair
Ketika di rumah mak lang Princess bersama adik perempuan satu-satunya....doctor sarah hehehe...
Hari ini paling best laa sebab buku Zahiril Adzim sudah beralih tangan dengan Princess, akhirnya dapat juga buku famous tuh hahaha, thanks a lot, kepada abang sepupu, abang Adam, sebab sudi mencari, dah lah penat mencari lepas tu kena guna duit sendiri ishk3x..segan tau alih-alih pas duit nak bayar balik, dia tak nak, dia cakap dia belanja..fuhh lagi tebal muka Princess ini, segan kowt hehehe....tapi memang sangat-sangat berterima kasih atas belanja buku yang berharga RM30 itu hehe...Insyaallah ada masa balas balik hehehe...thanks abang adam!!!
Khusyuk betul bacanya tu padahal puitis semua Princess tak faham kah3x..sorry abang daim(zahiril adzim) kih3x...tapi okey lah walau bukan novel tapi serius buku dia memang smart lorh sebab terpampang banyak gambar actor nie hahaha....kalau tak salah Princess ada baca beberapa artikel yang beliau tulis balik dalam buku tersebut sudah pun Princess baca dalam blog beliau di sini: Blog Zahiril Adzim.
Okey itu sahaja nak dikongsikan bersama kih3x...tak apa nak diceritakan sangat, sebabnya raya Princess tak macam korang-korang semua mesti balik kampung~huaaa sedey3x....tak ada kampung dah, tak macam dulu-dulu semua balik main masak-masak lah dengan sepupu huk3x..rindunya zaman itu hahaha...dan dapat duit bartabung-tabung lagi yer2 je laa tu..
Okey done sekian wassalam

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

SEMAKMUR

Disini tempat kita berkawan

Disini tempat kita belajar

Disini tempat kita membesar

Disini tempat kita mengenal erti kehidupan

SAYANGILAH SEKOLAH KITA

SMK LKTP KAHANG TIMUR(SEMAKMUR)

 KLUANG

            SMK LKTP Kahang Timur telah dibuka dengan rasminya pada tahun 1988,  Mengandungi tiga  blok bangunan dua tingkat dan dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan asas yang yang mencukupi.. Namun penambahan penduduk setempat pada masa itu telah mengakibatkan sekolah ini terpaksa mengalami beberapa perubahan. Pada tahun 1995, satu bangunan tiga tingkat telah siap dibina untuk menampung bilangan pelajar yang semakin meningkat. Pada tahun 2002, dua buah bangunan empat tingkat yang baru telah dibina untuk kegunaan oleh para guru dan pelajar demi kelancaran proses pengajaran dan pembelajaran.

Sekolah ini terletak lebih kurang 27 km dari Bandar Kluang. Sekolah ini telah dibina di dalam sebuah kawasan perumahan Tanah Rancangan Felda Kahang Timur. Perjalanan dari Bandar Kluang ke sekolah ini memerlukan masa lebih kurang 45 minit dengan kemudahan jalan raya yang selesa. Pada masa itu, pelajar-pelajar yang bersekolah datangnya dari anak-anak penduduk setempat. iaitu dari Felda Kahang Timur sendiri , Felda Kahang Barat dan Felda Ulu Dengar. Anak-anak kakitangan dari Penjara Kampung Gajah juga ditempatkan di sekolah ini. Masa telah merubah segalanya, semakin hari semakin berkurangan bilangan pelajar di sekolah ini.  Kemungkinan kesan dari kekurangan pelajar ini akan mengubah iklim sekolah ini tidak lama lagi. Walau bagaimanan pun perjuangan sekolah ini akan tetap diteruskan, demi bangsa, agama dan tahan air.

SMK LKTP KAHANG TIMUR (SEMAKMUR)

 KLUANG

MOTO

Ilmu Sinar Hidup

SLOGAN

²SMK Kahang Timur Hebat"

Ke Arah Sekolah Felda Terbaik Negeri Johor"

PENDEKATAN

Sekolah Berkualiti

Sekolah Bermaklumat

Sekolah Penyayang

BUDAYA SEKOLAH

·         Budaya Salam

·         Budaya Terima kasih

·         Budaya berfikir

·         Budaya  Cemerlang

·         Budaya Kreatif dan inovatif

·         Budaya  Penyayang

·         Budaya  Kerja sepasukan

·         Budaya  Seronok bekerja

VISI

Sekolah Unggul Penjana Generasi Terbilang

MISI

Membangun Potensi Individu Melalui Pendidikan Berkualiti

MATLAMAT

1.    Mempunyai barisan peminpin pengurusan pendidikan yang berintegriti

2.    Mempunyai sumber manusia yang berkualiti dari segi keilmuan, kemahiran dan sahsiah

3.    Melahirkan insan berkualiti yang dapat memenuhio keperluan global

4.    Mencapai prestasi cemerlang dalam pentafsiran dan penilaian

5.    Mempunyai kemudahan pendidikan yang berkualiti

6.    Mempunyai sistem pengurusan yang cekap dan berkesan

OBJEKTIF SEKOLAH

1.Bidang Kurikulum Tahun 2011

·         Memperolehi kelulusan 100% dalam SPM dengan GPS 5.1 dan kelulusan 70% dalam PMR dengan GPS 2.58

·         Mencapai kelulusan 100% SPM di dalam 8 matapelajaran Bahasa Melayu, Seni Visual, Rekacipta, MPV, Sains Pertanian, Fizik, Kimia dan Biologi.

·         Mencapai kelulusan 100% PMR dalam 3 mata pelajaran Bahasa Melayu, Kemahiran Hidup dan Geografi.

·         3 orang pelajar mendapat A di dalam semua mata pelajaran SPM dan 10 orang pelajar dalam PMR.

2.Bidang Kokurikulum Tahun 2011

·         Menjuarai  10 pertandingan di peringkat Daerah Kluang iaitu softbol L18, softbol P18, Bola Baling L18, Bola Baling P18, Bola Jaring P15,Kawad kaki kadet Koreksional lelaki dan Perempuan,Kawad Basah kadet Bomba serta Balapan dan Padang.

·         Sekurang-kurangnya mencapai tempat ke tiga di dalam 2 acara di pertandingan peringkat Negeri Johor iaitu softbol L18 dan Bola Baling L18.

3.Sahsiah dan disiplin pelajar

·         Peratus kes salahlaku pelajar tidak melebihi 1%.

·          Peratus kedatangan pelajar tidak kurang daripada 95%.

·         Tiada kes jenayah di kalangan pelajar.

4.Pengurusan

·         Meningkatkan kualiti pengurusan melalui Program Perkembangan Staf sebanyak  7 hari  setahun.

·         Program bersama komuniti sebanyak 3 kali setahun.

·         Penggunaan ICT dalam semua aspek secara maksimum.

·         Pengurusan kewangan tanpa berteguran.

5.Iklim Sekolah

·   Persekitaran sekolah yang ceria dan kondusif.

·   PPS digunakan secara maksimum.

·   Bilik Khas yang berinformasi dan ceria.

·   Persekitaran sekolah yang selamat.

·   Keceriaan bilik darjah.

6.Budaya Sekolah

·   Solat Hajat,Tazkirah dan Bacaan Yasin berselang pada setiap hari Jumaat

·   Bacaan doa sebelum dan selepas P&P.

·   Budaya membaca awal pagi

·   Azan waktu Zohor

7.Memenangi Anugerah Kualiti

·         Anugerah Kualiti (3 kategori) di peringkat daerah atau  negeri.

1.       Pengurusan Kepimpinan

2.       Pengurusan Kewangan

3.       Peperiksaan PMR & SPM

PIAGAM PELANGGAN

Bahawa kami pendidik dan kakitangan SMK LKTP Kahang Timur dengan penuh tekad dan keazaman, berikrar dan berjanji akan memberikan khidmat yang terbaik dalam bidang tugas kami bagi menepati matlamat dan tujuan pelanggan kami dengan:

1.       Memastikan proses pengajaran dan pembelajaran dijalankan dengan berkesan mulai hari pertama

persekolahan.

2.       Sentiasa berusaha melaksanakan tugas mendidik dan memenuhi keperluan pelajar dengan penitisan ilmu, kasih sayang, keseronokan, kebebasan dan survival.

3.       Sentiasa berusaha ke arah kecemerlangan dalam bidang kurikulum, kokurikulum, disiplin, sahsiah, keselamatan dan keceriaan.

4.  Memperkembangkan potensi dalam semua bidang.

5.  Mewujudkan iklim sekolah yang kondusif

6.  Sentiasa bersedia dan menerima pendapat, cadangan dan teguran membina daripada semua pihak untuk menambahbaik prestasi perkhidmatan dan kecemerlangan dalam semua bidang.

7.   Sentiasa bersedia membimbing pelajar untuk hidup bersatupadu dan mempraktiskan budaya ilmu,celik

           sains dan teknologi serta  kreatif dan inovatif.

8.    Memastikan layanan kaunter yang mesra dan cekap dengan waktu menunggu tidak melebihi tempoh masa 10 minit.

9.       Sentiasa bekerjasama dan memberikan layanan yang baik dan mesra kepada penjaga dan komuniti setempa serta sentiasa peka dan responsif kepada kehendak dan keperluan mereka.

10.                Hubungi sekolah melalui :

No . Telefon          -  07-7866661

No.  Fax                 -  07-7867349

Alamat laman web- http//www.smkkt.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


DSCN7125 : Zaman Muda ku <b>di Mersing</b> tahun 1972 | Flickr - Photo <b>...</b>

Posted: 03 Sep 2011 09:18 PM PDT

keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


PKR, DAP tussle over <b>Gelang Patah</b> | Free Malaysia Today

Posted: 12 Sep 2011 12:23 AM PDT

Parliamentary seat is rightfully ours and Chua Jui Meng's insistence that PKR contest it is unreasonable, says Johor DAP chief.

PETALING JAYA: Johor DAP chief Dr Boo Cheng Hau today said that seat negotiations with Johor Pakatan has stalled following PKR's insistence that it contests the Gelang Patah parliamentary seat.

Boo said that the DAP was best suited to stand in the seat due to the number of votes the party received in 2008, which was much higher than PKR.

"Statistics showed that combined DAP votes received in Skudai state constituency and PAS in Nusajaya surpassed PKR's total votes received for Gelang Patah in the 2008 general election.

"Pakatan may have captured the Gelang Patah seat in 2008 if it had been contested by the DAP, instead of PKR," said Boo, who added that the seat was originally a DAP seat.

"Gelang Patah was contested by the late Abdul Razak Ahmad from PRM in 1995, but he agreed to a rotational arrangement and let DAP contest it in 1999, and it was reverted to PKR in 2004.

"But PKR refused to honour the deal between DAP and the late Razak Ahmad giving the excuse that Razak Ahmad was no longer around to testify to the deal," he added.

Gelang Patah is made up of 54% Chinese, 12% Indian and 33% Malay voters.

Boo, who is also Skudai assemblyman, said Johor PKR deputy secretary general Steven Choong's statement that he (Boo) had been rude in his tweets towards PKR, could easily be misinterpreted negatively by anyone not privy to the details of the arrangment.

'Chua is dictatorial'

The controversy over seat negotiations was sparked off when Boo, in a tweet on Wednesday, said: "We are having problems with PKR – asking more than they can swallow".

Boo also said that PKR has been harsh in its approach and the state's chief Chua Jua Meng was resorting to BN-styled racist remarks to run down DAP and wrest Gelang Patah from it.

"Johor PKR under the leadership of Chua Jui Ming has set unreasonable guidelines for seat negotiations.

"He has also been belittling DAP as a Chinese chauvinist party and only fit to contest in Chinese majority seats of over 60% Chinese voters in Johor.

"That means Johor DAP can only contest in two out of six parliamentary seats contested in addition to the Gelang Patah seat, and seven out of 12 state seats previously contested.

"Chua has used the very same racial connotation propagated by Umno mainstream media to judge DAP's position in Pakatan Rakyat.

He added that Chua's dictatorial style would only pave the way for BN to fortify their position in Johor.

Also read:

PAS 25, DAP 15, PKR?

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Perbarisan Hari Kemerdekaan <b>di</b> Stadium Mini <b>Pontian</b> meriah

Posted: 12 Sep 2011 04:06 PM PDT

You are here: Home / Wilayah / Perbarisan Hari Kemerdekaan di Stadium Mini Pontian meriah

PONTIAN 12 Sept. – Kira-kira 4,000 orang menyertai Perbarisan dan Perhimpunan Hari Kemerdekaan ke-54 peringkat Daerah Pontian di Mini Stadium Pontian, di sini semalam.

Antara agensi yang mengambil bahagian, pasukan polis, Bomba dan Penyelamat, Askar Wataniah, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM), Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) serta pasukan pakaian beruniform sekolah.

Turut tidak ketinggalan syarikat swasta, kilang, institusi kewangan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta 39 kanak-kanak yang lahir pada 31 Ogos.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran dan Pengajian Tinggi negeri Johor, Datuk Maulizan Bujang yang mewakili Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman turut memeriahkan sambutan berkenaan.

Turut hadir, Ahli Parlimen Tanjung Piai, Datuk Wee Jeck Seng; Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Benut, Datuk Ir. Hasni Mohammad; ADUN Pulai Sebatang, Datuk Tee Siew Kiong; ADUN Pekan Nanas, Tang Nai Soon dan Pegawai Daerah Pontian, Muji Salimon.

Majlis diserikan dengan persembahan koir lagu-lagu patriotik oleh kakitangan Majlis Daerah Pontian, deklamasi sajak kemerdekaan serta bacaan ikrar oleh pelajar yang mewakili tiga kaum utama di negara ini.

Sempena sambutan tersebut, turut diadakan pertandingan seperti keceriaan bangunan kerajaan dan swasta, balai raya, sepanduk serta pakaian tercantik oleh setiap kontinjen yang mengambil bahagian.

Kategori bangunan kerajaan dimenangi Jabatan Kerja Raya, bangunan swasta oleh Syarikat Air Johor Holding Sdn. Bhd.,(SAJH), balai raya diraih oleh Balai Raya Kampung Ulu Pulai dan kilang oleh Shimano Sdn. Bhd, manakala kategori sepanduk dan pakaian tercantik masing-masing oleh Pejabat Pelajaran Agama dan Majlis Daerah Pontian (MDP).

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di kukup - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kukup - Google Blog Search


Pantai <b>Kukup</b> « Penuai

Posted: 08 Sep 2011 04:28 PM PDT

Mau kemana saat liburan ?
Ga usa bingung, ga usa bengong. Kalo emang ada waktu kosong, kalo emang pengen cuci mata, kalo emang pengen pengalaman yang keren abis, coba deh main ke Pantai Kukup, di Yogyakarta, Indonesia.

Kalo dari kota Yogyakarta, ditempuh dengan mobil pribadi sekitar 2 jam (bisa kurang, bisa juga lebih, tergantung supir, sudah pernah berkunjung atau belum). Tapi kalo dari Wonosari, kira-kira 1 jam uda nyampe ke Pantai Kukup. Ga perlu takut, kondisi jalanan uda lumayan bagus, di aspal. Jalan berkelok-kelok dan turun naik. Buat yang pegang setir mobil atau mobil, tetap fokus dan jangan mengantuk. Lokasi pantai kukup sangat dekat dengan pantai Baron, kalo ada waktu lebih, jangan lupa nikmati juga keindahan pantai Drini. Kalo bingung, belum pernah ke pantai Kukup, jangan ragu-jangan sungkan utk bertanya pada penduduk setempat di Wonosari, dan perhatikan juga rambu petunjuk Jalan.

Memasuki area wisata Pantai Kukup, tersedia cukup besar parkiran utk mobil dan motor. Jajanan gorengan ikan laut yang siap santap tersedia di sisi kanan jalan masuk ke Pantai Kukup. Tersedia juga aneka kaos dan souvenir utk cinderamata.

Mau ikan hidup utk di bawa pulang dan di makan ? ada, masih segar, bisa dibeli tanpa repot menjala atau mancing.
Mau ikan hidup utk hiasan ? ada, aneka warna ikan, besar kecil. Saya suka ikan buntal, saat di pegang, dan diangkat dari air, dia membesar seperti balon. Saat di letakkan kembali ke air, kembali mengecil.

Memasuki Pantai kukup, kilau pasir putih menghampar mengundang anda bermain dan menikmati keindahannya. Perhatikan juga sisi batuan karang besar di sisi pantai, bentuknya yang indah seakan berpose utk di foto oleh para pengunjung. Silahkan cari tempat untuk bersantai menikmati angin pantai dan menikmati bunyi ombak sambil minum es kelapa muda.

Kalo mau main di pantai, jangan terlalu jauh ke tengah, hati-hati, ada patahan. Selalu lihat petunjuk atau peringatan yang di pasang oleh petugas pantai, selalu dengarkan informasi dari pengawas pantai.

Selamat berkunjung dan menikmati salah satu keindahan Indonesia, yaitu Pantai Kukup di Yogyakarta.

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Pantai Kukup

Ikan Buntal di Pantai Kukp

Ikan Buntal di Pantai Kukup

Bintang Laut di pantai Kukup

Bintang Laut di Pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

ikan di pantai Kukup

Ikan di Pantai Kukup

Salam dari Penulis.
Hiduplah dengan penuh hikmat, pergunakanlah waktu yang ada.
Be wise in the way you act toward outsiders; make the most of every opportunity.

Disiplinkan waktu Anda, disiplinkan mata Anda, disiplinkan pikiran Anda, disiplinkan tubuh Anda.

Tidak akan ada yang namanya kemenangan tanpa sebuah pengorbanan.

Advertisement

01 di labis - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di labis - Google Blog Search


AR JOHOR: RAYA 2011

Posted: 04 Sep 2011 08:45 PM PDT

Raya kali ni turn Ayer Baloi. Bagaimanapun kami bermalam di Labis (rumah mentua) 2 malam sebelum raya. Kami selamat sampai di Labis jam 2:00 pagi (hari Jumaat 26 Ogos) selepas bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10:30 malam.


Kemeriahan suasana petang dan malam raya mengingatkan saya pada zaman kanak-kanak...dan tentunya saya seronok melayan anak-anak. Paginya saya ke Pekan Rengit...kesibukan Pekan Rengit dengan peniaga-peniaga yang menjual daging lembu dan keperluan hariraya mengimbau kenangan silam bersama arwah Abah...selalunya di sinilah tempat kami berbelanja membeli ayam dan daging serta keperluan masakan yang lain...dan kali ini saya pergi bersendirian...tanpa disedari kenangan itu mengusik hati dan perasaan hingga bercucuran airmata kerinduan. Al-Fatihah untuk Arwah Abah...


Dah nama budak-budak...parit yang besar satu ketika dulu tempat kami bermain dan bergodak...di situ juga dia orang nak main...mula-mula jenguk aje...lepas tu main baling batu dalam parit...dan seterusnya saya turun dan ajak dia orang sekali...ni lah penangan teringat masa kecil-kecil dulu..."syyhhhh...jangan bagi tau mak atok eh...nanti kena marah..." he..he..he..


nampak tak anak ikan tu...


apsal main baling batu tu ahhh...tu yang monyok aje tu...



jom...cape nak ikut Abah turun...



kalau tak berdentam berdentum,pasang pelita dan bunga api...bukan balik kampung namanya...





Petang nak raya...anak-anak saya semua sibuk dan menyibuk di dapur...saya cakap pada Ayong anak saya yang tua..."tugas Abah masa kecik-kecik dulu petang raya ialah siang daging untuk dimasak...sekarang Ayong pulaklah..."yang anak dara sebelah Ayong tu...dah penat main masak masak dengan daun-daun kering dan batu-batu...entah apa yang dimasaknya tak tahulah...


Yang bongsu ni..letak atas meja je...abis nak diramasnya dan dimasukkan ke mulut ketupat-ketupat tu..lapar agaknya...mentang-mentang lah tak puasa...he..he..he


Ni album famili bersama emak saya...Puan Hajah Fatimah Binti Hj. Mastan


Tema raya tahun ni serba hijau...

Inilah gambar keluarga raya 2011. Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Batin.

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


13NOV2011 >> <b>PLENTONG</b> EPIC RIDE 2011 ~ GEREK BASIKAL

Posted: 13 Sep 2011 12:49 AM PDT

Masa
13hb November · 7.00 pagi - 10.00 pagi

Lokasi

Dianjurkan Oleh:

Maklumat Lanjut
The EPIC ride is BACK again!!!
Plentong Epic 2011. This ride will cover 60km of nice trail cutting across various terrain in Plentong.

Beginners - Experts levels all are welcome to join us for this fun ride.

Please be invited to join the
Plentong Epic Ride 2011 Johor Bahru

The Trail:-
Over 60km of wonderful trails cutting across various terrains in Plentong, Johor Bahru with many new sections of fabulous single tracks.
Beginners or EXPERTS, THERE are something for everyone-fast fire roads, gorgeous single tracks, lung-busting climbs and adrenaline pumping downhill and the most important is, less tarmac and all are rideable, There is also a chicken loop for the not so strong RIDERS.

The details of the event as below:
Fee: RM45 / SGD20
Date: 13th Nov 2011 (Sunday)
Time: 7.00am - 4.00pm
Venue: Plentong, JB

--------------------------------------------------------------------------

Tips:-
GPS Coordinate: (Location Registration)
N1 31.420 E103 49.242

Google Map Direction: (Best route for you come to us)
http://maps.google.com.my/maps/ms?msid=218078000551059377329.0004671a2c6f518bd1018&msa=0&ll=1.52427%2C103.818505&spn=0.005641%2C0.010568

--------------------------------------------------------------------------

Registration:- Is now OPEN

For online registration:
- Go to this link below and fill up the detail
- Once the fee is transferred do email to us the transaction references or bank slip as payment
- http://cyclemotion2000.com/epic/register.php

For team registration:
- Download the form from the link below
- Fill up all riders details and email back to us the complete form together with the bank slip or any online bank transaction references
- http://www.cyclemotion2000.com/document/2011_Epic_Team.xls

Registration will be close on 30 October 2011

--------------------------------------------------------------------------

Contact Details:-
Website : http://www.cyclemotion2000.com/extreme
Email : jbcyclemotion2000@yahoo.com
(Pls send your bankin-slip/tranfer receipt to this email)

(+6012-7566440) David Chang
(+6012-7872232) Kvyn Son - kvynson@hotmail.com

Fax: 03-20349533
(Fax for team registration please contact Kvyn to confirm your fax received)

Bank-in Account;
CIMB current account (01200000515103) Son Boon Fung - MY
POSB saving (039-69980-0) - SG

CLICK HERE FOR FACEBOOK LINK

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


PKR, DAP tussle over <b>Gelang Patah</b> | Free Malaysia Today

Posted: 12 Sep 2011 12:23 AM PDT

Parliamentary seat is rightfully ours and Chua Jui Meng's insistence that PKR contest it is unreasonable, says Johor DAP chief.

PETALING JAYA: Johor DAP chief Dr Boo Cheng Hau today said that seat negotiations with Johor Pakatan has stalled following PKR's insistence that it contests the Gelang Patah parliamentary seat.

Boo said that the DAP was best suited to stand in the seat due to the number of votes the party received in 2008, which was much higher than PKR.

"Statistics showed that combined DAP votes received in Skudai state constituency and PAS in Nusajaya surpassed PKR's total votes received for Gelang Patah in the 2008 general election.

"Pakatan may have captured the Gelang Patah seat in 2008 if it had been contested by the DAP, instead of PKR," said Boo, who added that the seat was originally a DAP seat.

"Gelang Patah was contested by the late Abdul Razak Ahmad from PRM in 1995, but he agreed to a rotational arrangement and let DAP contest it in 1999, and it was reverted to PKR in 2004.

"But PKR refused to honour the deal between DAP and the late Razak Ahmad giving the excuse that Razak Ahmad was no longer around to testify to the deal," he added.

Gelang Patah is made up of 54% Chinese, 12% Indian and 33% Malay voters.

Boo, who is also Skudai assemblyman, said Johor PKR deputy secretary general Steven Choong's statement that he (Boo) had been rude in his tweets towards PKR, could easily be misinterpreted negatively by anyone not privy to the details of the arrangment.

'Chua is dictatorial'

The controversy over seat negotiations was sparked off when Boo, in a tweet on Wednesday, said: "We are having problems with PKR – asking more than they can swallow".

Boo also said that PKR has been harsh in its approach and the state's chief Chua Jua Meng was resorting to BN-styled racist remarks to run down DAP and wrest Gelang Patah from it.

"Johor PKR under the leadership of Chua Jui Ming has set unreasonable guidelines for seat negotiations.

"He has also been belittling DAP as a Chinese chauvinist party and only fit to contest in Chinese majority seats of over 60% Chinese voters in Johor.

"That means Johor DAP can only contest in two out of six parliamentary seats contested in addition to the Gelang Patah seat, and seven out of 12 state seats previously contested.

"Chua has used the very same racial connotation propagated by Umno mainstream media to judge DAP's position in Pakatan Rakyat.

He added that Chua's dictatorial style would only pave the way for BN to fortify their position in Johor.

Also read:

PAS 25, DAP 15, PKR?

01 di kulai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kulai - Google Blog Search


AR JOHOR: RAYA 2011

Posted: 04 Sep 2011 08:45 PM PDT

Raya kali ni turn Ayer Baloi. Bagaimanapun kami bermalam di Labis (rumah mentua) 2 malam sebelum raya. Kami selamat sampai di Labis jam 2:00 pagi (hari Jumaat 26 Ogos) selepas bertolak dari Shah Alam dalam pukul 10:30 malam.


Kemeriahan suasana petang dan malam raya mengingatkan saya pada zaman kanak-kanak...dan tentunya saya seronok melayan anak-anak. Paginya saya ke Pekan Rengit...kesibukan Pekan Rengit dengan peniaga-peniaga yang menjual daging lembu dan keperluan hariraya mengimbau kenangan silam bersama arwah Abah...selalunya di sinilah tempat kami berbelanja membeli ayam dan daging serta keperluan masakan yang lain...dan kali ini saya pergi bersendirian...tanpa disedari kenangan itu mengusik hati dan perasaan hingga bercucuran airmata kerinduan. Al-Fatihah untuk Arwah Abah...


Dah nama budak-budak...parit yang besar satu ketika dulu tempat kami bermain dan bergodak...di situ juga dia orang nak main...mula-mula jenguk aje...lepas tu main baling batu dalam parit...dan seterusnya saya turun dan ajak dia orang sekali...ni lah penangan teringat masa kecil-kecil dulu..."syyhhhh...jangan bagi tau mak atok eh...nanti kena marah..." he..he..he..


nampak tak anak ikan tu...


apsal main baling batu tu ahhh...tu yang monyok aje tu...



jom...cape nak ikut Abah turun...



kalau tak berdentam berdentum,pasang pelita dan bunga api...bukan balik kampung namanya...





Petang nak raya...anak-anak saya semua sibuk dan menyibuk di dapur...saya cakap pada Ayong anak saya yang tua..."tugas Abah masa kecik-kecik dulu petang raya ialah siang daging untuk dimasak...sekarang Ayong pulaklah..."yang anak dara sebelah Ayong tu...dah penat main masak masak dengan daun-daun kering dan batu-batu...entah apa yang dimasaknya tak tahulah...


Yang bongsu ni..letak atas meja je...abis nak diramasnya dan dimasukkan ke mulut ketupat-ketupat tu..lapar agaknya...mentang-mentang lah tak puasa...he..he..he


Ni album famili bersama emak saya...Puan Hajah Fatimah Binti Hj. Mastan


Tema raya tahun ni serba hijau...

Inilah gambar keluarga raya 2011. Salam Aidil Fitri Maaf Zahir Batin.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


CT: ASAM PEDAS @ <b>PARIT JAWA</b>, MUAR

Posted: 02 Aug 2011 05:21 AM PDT


Korek punya korek album lama kita terjumpa gambar kenangan 2010. Kalau tak silap gambar ni kita snap masa hari raya ke 2. Inilah padah orang terlalu banyak sangat koleksi gambar, kadang2 sampai dah terlupa. Tapi jangan risau boleh cari kalau takat kat album lappy kita ni...huhuhu


Kenangan semasa makan asam pedas di Parit Jawa, Muar. Aisehhh! Dah parit ada jawa lagi ko...hahaha. Opsss! Marah kang orang Muar. Gurau eh! Tujuan utama bukan nak makan asam pedas pun, kita nak menuju bandar Maharani Muar, nak jalan2 untuk shopping. Raya pun shopping lagi ke? Siapalah haku...hahaha


Secara kebetulaan kita lalu jalan Parit Yusof - Muar, so bila sampai area Parit Jawa kita pun belok. Perut pun kosong, makan sampai lebam. Alhamdulilah kenyang. Murah je untuk 2 orang makan baru RM15.00. Percaya tak?

Fuhh clear abis. Dalam banyak-banyak tempat asam pedas kat Muar, gerai ini memang merupakan gerai best of the best. Memang patut keluar TV pun. So kalo sesiapa yang berkesempatan melalui kawasan Parit Jawa ini untuk ke Batu Pahat melalui muar, jangan lupa untuk singgah. Rugi wooo tak singgah.

 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved