Sabtu, 10 Mac 2012

01 di tebrau - Google Blog Search

01 di tebrau - Google Blog Search


Blog Begins At Forty: March 10, 2012

Posted: 10 Mar 2012 12:04 AM PST


"Balik kampung, ho-ho-ho... Balik kampung, ho-ho-ho... Hati girang...!"
(Di hadapan rumah arwah datuk yang menggunakan seni bina 'Rumah Limas' terletak di Tangkak, Johor.)

01 di tangkak - Google Blog Search

01 di tangkak - Google Blog Search


Blog Begins At Forty: March 10, 2012

Posted: 10 Mar 2012 12:04 AM PST


"Balik kampung, ho-ho-ho... Balik kampung, ho-ho-ho... Hati girang...!"
(Di hadapan rumah arwah datuk yang menggunakan seni bina 'Rumah Limas' terletak di Tangkak, Johor.)

01 di parit yani - Google Blog Search

01 di parit yani - Google Blog Search


Menwa Ikut Lomba Angkat Lumpur « Alikartae Blog

Posted: 28 Feb 2012 12:13 AM PST

cinta matiKOMANDO RESIMEN MAHASISWA SAT/602 IAIN ANTASARI BANJARMASIN mengikuti kegiatan bakti sosial yaitu lomba mengangkat lumpur yang dia adakan oleh Korem 101/ANT Banjarmasin dan bekerjasama dengan PDAM Banjarmasin.
Peserta yang ikut banyak sekali terdapat 40 kelompok yang d mana tiap kelompok terdapat 7 orang. Peserda yang mengikuti kegiatan beratsal dari berbagai komponen diantaranya ialah . Anggota personil TNI sendiri, kemudian BPK, kemudian SAR, juga masyarakat umum serta yang tidak ketinggalan ialah MENWA SATUAN 602/ANT IAIN ANTASARI BANJARMASIN di mana mengirim 2 kelompok.

Lomba angkat lumpur selain sebagai kegiatan bakti sosian yang di mana membersihkan parit sekitar jalan A. Yani agar bersih dari lumpur juga sebagai mempererat talisilahturahmi dan juga sebagai bentuk kepedulian masyarakat terhadap kebersihan. Sebelumnya parit yang baunya menyengat oleh sampah juga lumpur yang mengendap dan aliran air yang tidak lancar.

cinta suci


Menwa IAIN Antasari Banjar masin bersemangat mengikuti kegiatan tersebut, terus bersorakria untuk lomba , tidak tahu lagi badan ini mandi lumpur semuanya dilewati dengan semanagat.
Semua tidak luput dari seangat yang ada dari setiap anggota menwa juga semangat dan dukungsn dari anggota menwa perempuan , yaitu bu siti hfsah , Siti Rahmah, dan Rima Marhamah,,,,, ha ha .
Anggota yang ikut itu adalah,
1. Abdul Muta Ali
2. M. Rafi,ii
3. m. Syarkani
4. Ganiyirrahman
5. Abdurrahman
6. A. Gazali
7.

1. A. Syahriadi
2. M. Zulkarnain
3. Miftah Khair
4. Masdar
5. Jamaludin
6. Hakim

Kegiatan yang pertama dan mengandung makna serta pengalaman yang berharga , senangnya,,,, semangat terus buat Menwa IAIN Antasari Banjarmasin,,,,,,,,,, terus mengabdi demi bangsa dan negara,,,,,,,,,,,,,,, Menwa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!
gagah berani

di negeri johor - Google Blog Search

di negeri johor - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Kerajaan <b>Negeri Johor</b> Malaysia Terkini 2012

Posted: 31 Jan 2012 10:16 PM PST

Tarikh Tutup Permohonan: 17 Februari 2012

Rakyat Negeri Johor Darul Ta'zim atau warganegara Malaysia yang telah menduduki Negeri Johor tidak
kurang dari tiga (3) tahun berturut-turut dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan
jawatan adalah dipelawa memohon jawatan sebagaimana berikut:

1. Akauntan (W1-1)

2. Penolong Syariah (LS1-1)

3. Penolong Pegawai Syariah (LS3-1)

4. Penolong Jurutera (J2-1)

5. Penghulu (NP3-1)

6. Penolong Pegawai Tanah (NT3-1)

KLIK SINI UNTUK IKLAN JAWATAN DAN CARA MEMOHON

Incoming search terms:

  • logo kerajaan negeri johor
  • jawatan kosong kerajaan negeri johor 2012 terkini
  • jawatan kosong klinik swasta di johor februari 2012
  • jawatan kosong penghulu
  • jawatan kosong penghulu di negeri johor 2012
  • jawatan kosong penghulu di negeri selangor
  • KEKOSONGAN JAWATAN PENGULU DI NEGERI JOHOR
  • kerajaan negeri johor 2012
  • kerja kosong 2012 dinegeri johor

01 di pengerang - Google Blog Search

01 di pengerang - Google Blog Search


Siapa yang bakal "stay" dan pergi <b>di Pengerang</b>???

Posted: 30 Oct 2011 09:06 PM PDT

Salam, apa khabar, khususnya sahabat sahabat yang kini masih di  Pengerang Johor , Selamat Hari Raya Aidil Adha. Bila tiba musim raya haji ini , ramai yang akan teringat lagi bila kmai terpaksa meninggalkan keluarga dan  berhari raya dengan teman teman di Pengerang dahulu.

Malam raya kami duduk di resort kerana esok akan  sama sama menyambut raya korban. Rindu juga rasanya akan masak asam pedas orang orang di Pengerang  dan ubi kayu cicah sambal masih terasalagi enaknya.

Dua PRU aku berkhemah di Pengerang dan dua PRU aku bagaikan YOYO turun naik dari Pengerang ke Permatang Pauh. Satu pengalaman yang sangat meletihkan , tapi aku tidak pernah bersungut kerana aku tahu ini satu perjuangan yang patut aku laksanakan.

Kini  PRU hampir melamar kita kembali. PRU akan merubah kembali kepimpinan dari Dr Azam kepada Kak Mimah dan dengar khabar  bakal MB  baru Johor yang baru  sudah mula berjinak jinak mengintai kerusi Penawar. IaIah kerusi penawar adalah kerusi selamat.kalau letak songkok lawan PR atau PAS songkok masih boleh menang.

Kedudukan YB Harun masih kukuh di kerusinya sendiri, YB Harun mungkin selesa kerana dia memang punya gaya kepimpinan dia sendiri , walaupun tegas tetapi tetap dengan pendiriannya.YB harun masih merupakan pemimpin yang masih mempunyai ramai pengikut di Pengerang.

Yang tak sedapnya ada yang mengatakan bahawa kerusi Parlimen mungkin diambil alih oleh seorang anak muda yang berjawatan dalam UMNO di Pengerang dan berpendidikan . Siapa ??kita tunggu saja.

Ada yang bekata  sewaktu lawatan PM ke  Pengerang , Ketua bahagian merangkap ahli Parlimen Pengerang datang datang lewat dari PM sendiri. Ada yang berkata dalam ucapan PM , PM tak sebut nama  Ketua Bahagian dan Ahli Parlimen pengerang. Ini tanda tanda kejatuhan.

01 di chaah johor - Google Blog Search

01 di chaah johor - Google Blog Search


sUka jALAN: Ombin <b>di</b> Kg Desa Temu Jodoh, <b>Chaah</b>, Segamat, <b>Johor</b>

Posted: 15 Dec 2011 09:02 PM PST

Best kan nama kg ni... kelas uols........

01 di segamat - Google Blog Search

01 di segamat - Google Blog Search


Komunitikini – NUBE Johor Utara buat laporan polis <b>di Segamat</b>

Posted: 09 Feb 2012 11:41 PM PST

Dua laporan polis telah dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Segamat pada jam 7 malam tadi oleh ahli Kesatuan Pekerja-Pekerja Bank (NUBE) Johor Utara berhubung pemecatan dua ahli NUBE oleh sebuah bank tempatan.

Naib Presiden NUBE, Abdul Jamil Jalaludeen dan Bendahari Kehormat, Chen Ka Fatt telah dipecat kerana didakwa memegang sepanduk yang bertulis "Maybank robs poor workers" di hadapan bangunan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) dan Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO).

Berikutan daripada itu ahli NUBE seluruh negara telah membuat laporan polis terhadap Ketua Pegawai Eksekutif Maybank Berhad bersama dua individu lain.

Ahli NUBE Johor Utara menunjukkan dua laporan polis yang telah dibuat di Ibupejabat Polis Daerah Segamat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 di labis - Google Blog Search

01 di labis - Google Blog Search


Malaysia Zoom » 29 buah sekolah <b>di Labis</b> terima RM35 juta

Posted: 06 Jan 2012 03:07 PM PST

LABIS 6 Jan. – Sebanyak RM35 juta telah diagihkan kepada 29 buah sekolah di daerah kecil Labis dalam tempoh 2008 hingga tahun lalu bagi pembangunan infrastruktur dan kemudahan lain demi memastikan keadaan pembelajaran lebih selesa untuk para pelajar.

Ahli Parlimen Labis, Datuk Chua Tee Yong berkata, ia melibatkan 22 sekolah rendah dan tujuh sekolah menengah dengan Sekolah Kebangsaan Seri Bali Chaah mendapat peruntukan tertinggi berjumlah RM15 juta untuk pembinaan bangunan baru yang telah pun digunakan bermula sesi persekolahan tahun lalu.

"Sekolah rendah antara yang paling banyak menerima manfaat daripada peruntukan tersebut dengan beberapa buah sekolah mendapat bangunan baru antaranya SK Sri Labis dan SK Pekan Air Panas yang masing-masing mendapat bangunan baharu tiga tingkat untuk keselesaan pembelajaran dan pengajaran.

"Diharap dengan peruntukan dan perkembangan terbaru itu, pelajar dan guru di dalam kawasan Parlimen Labis akan melipatgandakan usaha bagi memperbaiki pencapaian kecemerlangan pendidikan yang sedia ada pada masa akan datang," katanya ketika meninjau sesi persekolahan baru Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Labis di sini semalam.

Sementara itu, Tee Yong turut mengambil inisiatif mencari dan mengedar borang permohonan wang sumbangan kerajaan sebanyak RM3,000 kepada Konstabel Khas (SC) dan Home Guard yang menjaga keamanan kampung di zaman darurat seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Jelasnya, tumpuan diberikan bagi mereka yang menetap di kawasan Labis dan perjumpaan dengan Ahli Majlis Daerah Labis, ketua kampung dan pemimpin masyarakat telah diadakan bagi mencapai kata sepakat untuk membantu golongan itu mendapat hak mereka.

Dipetik dari Utusan Malaysia

01 di plentong - Google Blog Search

01 di plentong - Google Blog Search


Didakwa Tolak Islam, Tapi Mahu Allah Bersama? « ibn_bacoks

Posted: 29 Feb 2012 05:01 AM PST

Rumah > Uncategorized > Didakwa Tolak Islam, Tapi Mahu Allah Bersama?

PASIR GUDANG – Di sepanjang jalan ke arah sebuah Taman perumahan di Plentong, Pasir Gudang dekat sini terdapat bunting yang berbunyi 'Allah Bersama UMNO' mengundang pelbagai reaksi dan tanda tanya.

Menurut sumber, bunting dalam gambar itu turut memaparkan logo Barisan Nasional tertera tulisan 'BN Hak Milik Semua, Pemuda BN Pasir Gudang' menjadi buah mulut orang bagaimana sebuah parti yang didakwa cukup liat bila diajak mendaulatkan hudud tapi memiliki harapan agar Pencipta Hudud itu bersama dengan mereka.

"Di sepanjang jalan ke arah Taman perumahan saya d plentong masai,Pasir Gudang…terdapat bunting Ini dipasang di setiap tiang …cuba baca Apa yg puak2 Ummo Ini tulis!.Apa komen anda tentang tulisan Kat banner ini?Adakah anda bersetuju?..tapi hairan d hati Ini sebuah parti yg menolak Islam tapi masih mahu Allah bersama mereka?," ujar pemilik akaun rasmi facebook Abusiraj Almuner.

Malah, ada juga komen mempertikaikan kredibiliti UMNO dalam menyentuh perilaku yang kurang enak didengar namun realtinya 'kebusukan' itu tidak boleh disembunyikan lagi.

"ALLAH BERSAMA UMNO…SEOLAH2 MEMAKSA ALLAH UNTUK BERSAMA UMNO…. SEPATUTNYA UMNO BERSAMA ALLAH…. (MELAKSANAKAN HUDUD…MELAKSANAKAN HUKUM2 ALLAH…HAPUSKAN RIBA' …. HAPUSKAN JUDI…. HAPUSKAN KELAB2 MALAM… SENANG CITER BUAT YANG BAIK… CEGAH YANG MUNKAR….) INI X… UMNO DAH TENTU JAHIL…DAH TENTU TERANG2 MELAWAN HUKUM2 ALLAH… TIBE2 NK ALLAH BERSAMA UMNO ….. X MALU KER?" komen pemilik facebook Abd Haffizd Abd Karim pula.

Dalam pada itu, persepsi masyarakat melihat UMNO begitu 'tertarik' dalam soal-soal agama hanya disifatkan 'bermusim' dan tidak lebih menuturkan kalimah Allah di mulut bukan dihati.

"Yg tepatnya umno bersama ALLAH bersempena serta bermusim saja…tak lebih dari itu.Islam ke msia ni kalau arak,judi,zina berleluasa…tak malu ke nak pakai kalimah suci ALLAH kalau kalimah tu hanya di mulut bukan dihati…perhatilah disekeliling kita apakah islam tu memerintah atau diperintah," dakwa Roslan Lan.

Dia buat dah: Kabel elektrik jatuh atas laluan Permas Jaya-<b>Plentong</b>

Posted: 29 Feb 2012 05:59 AM PST

Berita Harian Online | Kabel elektrik jatuh atas laluan Permas Jaya-Plentong: JOHOR BAHRU: Laluan Permas Jaya ke arah Plentong, di sini, ditutup hampir tujuh jam hari ini apabila paip kabel elektrik milik Tenaga Nasional Berhad (TNB) terjatuh ke atas jalan selepas kerangka besi yang menampung kabel berkenaan patah.

Seorang pengguna laluan berkenaan, Mohd Rubaie Hayan, 55, berkata ketika kejadian pada 9.30 pagi itu, beliau dalam perjalanan dari rumahnya di Bandar Seri Alam untuk ke tempat kerja di Permas Jaya.

"Saya hanya berada kira-kira 100 meter dari paip kabel setinggi 45 meter yang merentangi jalan itu, sebelum ia tiba-tiba patah dan jatuh menghalang laluan jalan," katanya ketika ditemui, di sini.Mohd Rubaie berkata, beliau terus memberhentikan kereta dan mengarahkan kenderaan lain supaya tidak melalui laluan itu.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri Permas, Datuk M Munusamy, berkata beliau pernah membuat aduan mengenai tahap keselamatan kabel itu setahun lalu.

"Kita pernah mengutarakan mengenai tahap keselamatan kabel berusia 25 tahun itu kerana kita merasakan ia tidak diselenggara dengan baik. Tidak sangka, insiden yang dikhuatiri berlaku kini menjadi kenyataan. Namun, nasib baik ia tidak menghempap kenderaan yang lalu," katanya.

Munusamy berkata, dianggar 10,000 kenderaan melalui laluan itu setiap hari dan laluan utama bagi pengguna dari arah Permas Jaya ke pusat bandar Johor Baharu itu sesak ketika waktu puncak.
Sementara itu, Pengurus Kanan (Perkhidmatan Pengguna dan Pemasaran) TNB Johor Mohamed Noh Md Seth, ketika dihubungi berkata pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian itu pada jam 10 pagi dan mengarahkan pekerja supaya membaik pulih besi dan paip kabel itu serta-merta.

"Berdasarkan siasatan, ada penduduk mendakwa kabel berkenaan pernah dilanggar lori yang menyebabkan strukturnya rosak. Jadi, kami bercadang untuk tidak lagi menggunakan kabel itu dan akan mencari laluan baru," katanya. - BERNAMA

'via Blog this'

ads