ads

Ahad, 17 November 2013

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Suspek utama kes rompak dan bunuh Ambank diberkas <b>di Kota Tinggi</b>

Posted: 09 Nov 2013 06:38 PM PST

KUALA LUMPUR – Suspek utama kes samun Ambank di Subang Jaya pada 23 Oktober lalu yang melibatkan kematian seorang pegawai bank itu akhirnya ditahan selepas hampir tiga minggu melarikan diri.

Pengarah  Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Hadi Ho Abdullah memaklumkan, supek ditahan di Kampung Belungkor, Kota Tinggi, Johor selepas menerima maklumat orang awam.

Operasi tangkapan tersebut dilakukan oleh Pasukan Cantas Khas Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada 7 pagi.

"Pihak Polis percaya dengan penangkapan suspek utama ini, kes berkenaan telah berjaya diselesaikan.

"Pihak polis ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada orang ramai di atas kerjasama dan keperihatinan mereka dalam kes ini," katanya dalam kenyataan media.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengucapkan syabas di atas kejayaan berkenaan.

"Syabas Team Ops Cantas Bukit Aman, telah berjaya tangkap pembunuh/perompak kejam Ambank di JB pagi ini.

"Terima kasih rakyat Malaysia yang terus membantu PDRM," kata beliau di dalam Twitter.

Kes rompakan berkenaan benar-benar mengejutkan negara kerana ia dilakukan oleh pengawal keselamatan bersenjata bank itu sendiri.

Suspek juga nekad menembak mati pegawai operasi bank berkenaan, Norazita Abu Talib, 37, sebelum melarikan wang tunai dari bilik kebal sebanyak RM450,000.

Sebelum ini polis telah menahan tiga individu termasuk isteri suspek bagi memabantu siasatan.

01 di benut - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di benut - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Nov 2013 07:48 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2013 07:32 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Murah Sarapan <b>Di</b> Warung Parit Betak, <b>Benut</b>... - EH - Ekslamasi <b>...</b>

Posted: 03 Nov 2013 06:29 PM PST

Assalammualaikum dan selamat hari isnin...


Kampung emak di Parit Lubuk Sipat, Benut dekat dengan Parit Betak...
Pada pendapat EH agak murah bersarapan di warung Parit Betak bila balik ke kampung emak. EH bertiga bersarapan di sana hanya RM5.70. Murah jika dibandingkan dengan di Bandaraya JB. Setuju?
Antara menu sarapan adalah teh tarik, teh o. kopi o, nasi lemak, roti kosong 2 dan sekeping roti telur. Semuanya berjumlah RM5.70.
Kalau balik kampung emak juga ada menu sarapan yang EH tak pernah jumpa kat JB iaitu "bom". Bukan roti bom tau! Kalau nak rasa belilah di Warung Ancan kat Simpang, Kg Parit Lubuk Sipat... Ok semua, sekian dan sayonara!
Segmen Ekspresi Interaksi...


ahmadmaslan.com: Majlis Perasmian Bank Rakyat <b>di Benut</b>

Posted: 22 Aug 2013 02:15 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kongsi Raya @Masjid Al Najihin, BTR, KL · Kembara Mahkota dgn Sultan Johor di Benut. Jasa 5 Ketua Penerangan UMNO dihargai · Pembangunan luar bandar fokus utama baharu Bajet 2... Majlis Perasmian Bank Rakyat ...

BLOG JOHOR: 01 <b>di benut</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2013 07:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

saifulam-agrofarm: Projek Cendawan Saifulam Agro Farm <b>di Benut</b> <b>...</b>

Posted: 23 May 2013 06:21 AM PDT

Alhamdulillah projek cendawan kami turut mendapat liputan akhbar Sinar Harian sepanjang perjalanan Projek Cendawan kami di Benut,Pontian,Johor.Pertanian adalah Perniagaan,Bertani adalah Ibadah.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


AKHIRNYA PENGAWAL KESELAMATAN YANG BUNUH PEGAWAI <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2013 05:58 PM PST

Setelah hampir dua minggu, akhir warga Indonesia yang menjadi pengawal keselamatan bermodalkan kad pengenalan palsu telah berjaya diberkas oleh Team OPS CANTAS Bukit Aman di Johor Bahru pagi tadi.

Berita tersebut disampaikan sendiri oleh Ketua Polis Negara menerusi laman TWITTERnya.

Untung juga pembunuh kejam yang telah menembak muka pegawai bank tersebut untuknya melarikan wang tunai berjumlah lebih RM400 ribu, tidak disedekahkan peluru TEAM OPS CANTAS. Barangkali dia sedar pump-gun yang digunakannya tidak akan menyelamatkan nyawanya.

Apatah lagi dia juga tahu, peguam-peguam dari PAKATAN RAKYAT terutama sekali Sivarasa Rasaiah, N.Surendran, Latheefa Koya dan sebagainya sudah bersedia untuk membela dan menyelamatkan batang tengkuknya dari tali gantung.

Atau Ambiga Sreevenasan boleh mengatur bersama-sama DAP sebagai penyumbang dana untuk mengadakan demonstrasi jalanan membela penjenayah kejam ini. Para penyokong Pakatan Rakyat sudah tentu tidak sabar-sabar hendak turun berdemonstrasi jalanan demi membela penjenayah macam yang selalu mereka buat.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

01 di masai johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di masai johor - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Nov 2013 03:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di masai johor</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Oct 2013 03:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

foto ular telan budak 4 tahun - Bicara Perjuangan - Blogger

Posted: 05 Oct 2013 11:43 PM PDT


Awal pagi tadi, aku telah keluarkan cerita dan gambar mengenai seekor ular sawa telah menelan budak berumur 4 tahun di Masai, Johor.. yang aku kongsi dari blog rakan blogger yang sangat aku hormati. Lihat entrynya di sini dan di blog ini.. di sini


Selepas itu, di facebook pulak mereka upload....


Dari status2 di Facebook itu, maka ramailah pembaca yang memberi komen. Ada yang terkejut dan tidak kurang juga yang merasa pelik atau hairan.  Mereka mungkin pelik kerana jika benar cerita itu berlaku di negeri Johor, kenapa kisahnya tidak disiarkan di akhbar-akhbar arus perdana tempatan ataupun tabloid.  Walaupun begitu, tidak kurang juga yang mengiyakannya....
Kemudian... dari komen-komen itu.... aku temui ini.....
Bertitik-tolak dari situ... sebuah portal berita mynewshub.my telah mengeluarkan kenyataan berikut :

Malam tadi… ada isu yang trending di media sosial negara ini.
Kali ini kecoh kononnya ada seorang kanak-kanak empat tahun ditelan seekor ular sawa di sebuah Felda di Masai, Johor.
Soalnya….. hanya sekeping gambar seperti di atas yang tersebar sebagai bukti kononnya ada kes seumpama itu.
Tak tahulah apa kebenarannya… tapi penulis agak yakin kes itu tidak betul.
Perbincangan dengan rakan-rakan followers Twitter Mynewshub juga gagal memperlihatkan sebarang petunjuk kepada kebenaran kejadian itu.
Siap ada komen di Twitter …"aku dah tengok gambar ni semalam…apasal baru hari ni dia makan".Dan kalau benar, sudah tentu lebih banyak gambar dan berita kejadian kecoh di semua media-media utama di negara ini malam tadi lagi.
Malah, kalau melibatkan manusia ditelan ular…media-media asing pun akan berlumba-lumba melaporkan kejadian berkenaan.
Ini kerana ia memiliki nilai berita human interest yang tinggi kepada sesiapa sahaja di mana jua.
Gambar tu betul... tapi kejadian bukan di Masai, Johor dan mangsa bukanlah kanak-kanak 4 tahun... (sapa lah yang buat cerita fitnah tu....). BICARA PERJUANGAN dengan rendah hati ingin memohon maaf di atas penyiaran cerita sebelum ini..... kesilapan adalah amat dikesali....
Lihat juga pengakuan rakan blogger yang mula-mula siarkan berita tersebut... klik di sini
Mangsa adalah ...... lihat gambar berikut :

01 di endau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di endau - Google Blog Search


About my hobbies: Bercuti ke Kuala Rompin - <b>Endau</b> - Mersing <b>...</b>

Posted: 13 Nov 2013 07:14 PM PST

Setelah agak lama berada dalam folder DRAFT.... Pagi masa 5-7 Julai, 2013... beberapa hari lagi nak puasa. Entry kali ni adalah kenangan terakhir kami bersama Allahyarham Ahmad. Di kalangan kami mmg pgl Pak Mad jek... Arwah telah pergi meninggalkan dunia yang fana ini pada 2hb Ogos, 2013... Hampir sebulan selepas sesi menjejaki Kuala Rompin. Moga roh allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yang beriman. Al-Fatihah... 
Salah satu jeti perikanan yang terdapat di Endau

Abah Lan, me, Su & arwah Pak Mad
duduk2 atas buai tepi pantai :)

Alhamdulillah... Kami berjaya menjejaki udang galah
makan2 session kat kedai Mak Ngah... pilihan kami udang galah gred AA
Sekilo dah siap masak RM70 (dapat dalam 4 ekor)
sebab kami berlima... makanya... lebih la sekilo
Sorang makan sekor jek... paling sedap tang kepala udang & otaknya
slurppppp... lembut gitu...
Sayur kacang panjang sepinggan
Semua sekali RM110... Berbaloi kan

Menjejaki sunrise di belakang rumah penginapan... bersebelahan jeti Tg Gemok

OK!!! Beli pulak udang nak bawak balik ke rumah
Setiap hari Ahad, ada pasar minggu yang besar di Kuala Rompin
Taraaa.... siap beli ais & polistren container
Baru la udang segar dpt smp dgn selamat :)

Kat Kuala Rompin pun ade sawah padi yang besar sgt...
mengikut kata kawan... org2 dari Kedah yg berhijrah ke sini yg mengusahakan
maka terhasil lah jelapang padi ni

Daripada atas bukit di Mersing... Nampak kan perbezaan tone warna laut :)
Menjejaki sunrise lagi di Tg Gemok

wlpun xde sunrise ala2 biskut cicah air...



01 di pasir gudang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pasir gudang - Google Blog Search


Sekumpulan Mat Rempit Mengamuk <b>Di Pasir Gudang</b> - Cerita Semasa

Posted: 22 Sep 2013 10:13 PM PDT

Sekumpulan mat rempit telah mengamuk di beberapa lokasi sekitar Taman Air Biru, Pasir Gudang, berlarutan 45 minit antara jam 10.15 malam hingga 11 malam kelmarin.

Sekumpulan Mat Rempit Mengamuk Di Pasir Gudang
Amukan 100 mat rempit dengan menaiki 50 motosikal ini menyerang pula sebuah restoran mamak, selepas menyerang penduduk yang menonton bola sepak di bilik gerakan UMNO Taman Air Biru jam 10.15 malam. kumpulan ini bersenjatakan pedang samurai, parang, kayu dan besi.

Saya sangka mereka nak sama-sama menonton perlawanan bola sepak di televisyen, tapi terkejut apabila seorang daripada mereka menjerit 'serang' diikuti puluhan lelaki meluru bersenjatakan parang, pedang samurai, kayu dan besi."

Demikian kata Ed Baela Muhalajah, 30, seorang daripada mangsa serangan sekumpulan 100 mat rempit yang menunggang 50 motosikal di bilik gerakan UMNO Taman Air Biru, di sini, malam kelmarin.

Kumpulan samseng jalan raya itu kemudiannya turut menyerang sebuah restoran mamak, mencederakan seorang orang awam dan menyamun seorang gadis di luar sebuah restoran makanan segera di sekitar Taman Air Biru.

Ed Baela yang juga Ketua UMNO cawangan Taman Air Biru, Jalan Perjiran 9, di sini, berkata, kejadian serangan itu berlaku kira-kira jam 10.15 malam.

Menurutnya, ketika itu dia bersama sekumpulan penduduk menyaksikan perlawanan bola sepak menerusi skrin televisyen membabitkan saingan Liga Malaysia antara Johor Darul Takzim (JDT) dengan Selangor PKNS.

Difahamkan, seorang daripada mat rempit yang melakukan serangan itu ditahan dan cedera dipukul penduduk selepas suspek terjatuh daripada motosikalnya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seri Alam Superintendan Roslan Zainuddin berkata, pihaknya menerima 15 laporan penduduk di sekitar Pasir Gudang mengenai serangan terbabit.

Berikutan itu, katanya, polis menahan seorang suspek di sekitar Pasir Gudang beberapa jam selepas kejadian dan masih menjalankan siasatan bagi memberkas suspek lain.

"Kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh. Kami sedang mendapatkan maklumat dan yakin dapat memberkas semua suspek lain," katanya ketika dihubungi.

Anda mungkin juga Meminati

Comments

comments


Tags:

01 di plentong - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di plentong - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Nov 2013 07:15 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Oct 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Perjumpaan tidak dirancang <b>di Plentong</b>,Johor Bharu pd malam ini <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2013 03:11 AM PDT

Mengikut jadual awal, saya sepatutnya bermalam di Spore mlm ini. Akan tetapi, terlanjur saya berada di Johor Bharu,sahabat-sahabat yg berada disini ingin berjumpa saya.

Oleh itu, sesiapa yang berhajat untuk dtg ke perjumpaan mlm ini,
sil hubungi Tn.Guru Syawal di HP: 016-7976741 utk maklumat lanjut.
Lokasi : Restoran Permas Jaya, Plentong
Jam : 9 mlm
Sekian.terima kasih.

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Oct 2013 07:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2013 07:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Sep 2013 07:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Sep 2013 07:12 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Sep 2013 07:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Sep 2013 07:04 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Sep 2013 07:37 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Sep 2013 07:21 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di plentong</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Sep 2013 07:18 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Prima Riders Cycling Club (PRCC): <b>Plentong</b> Epic Ride 2013 - 26 <b>...</b>

Posted: 27 May 2013 05:47 AM PDT

Plentong Epic Ride 2013 penganjuran kali ke-4 oleh Cyclemotion dan merupakan penyertaan kali ketiga setelah berehat selama setahun pada 2012. Makin hebat serta mencabar trek pada kali ini walaupun terdapat laluan yang sama tetapi keseronokan tetap terasa. Tak perlu diulas tentang trek yang disediakan memang cukup mencabar serta memenatkan. Laluan singletrek memang terbaik...puas melayan singletrek yang disediakan.... memang cukup berbaloi dengan keadaan trek yang kurang berlumpur serta licin disebabkan bukan diadakan pada bulan November seperti tahun sebelumnya.

Walaupun hujan turun dengan lebatnya diakhir kayuhan namun sedikit pun tidak mematahkan semangat untuk berkayuh sehingga ke garisan penamat. Trek Plentong merupakan antara trek yang terbaik yang terdapat di Malaysia.....bersabar menanti Plentong Epic Ride 2014 pada tahun hadapan....

Plate Number yang menarik...masih mengekalkan size yang kecil...

Berdebar di garisan permulaan....

Bersama Fairuz....seperti tahun sebelumnya...

Front rider....ramai warganegara luar dari Singapore yang terdiri dari pelbagai negara...

Briefing dari Saudara Ayup....
Seramai lebih kurang 800 penyertaan pada kali ini...
Pelbagai negara menyertai epic kali ini....

Kayuhan bermula pada pukul 8.20 pagi...
Bukit yang pertama didaki...dulu bukit ini merupakan bukit check point yang terakhir sebelum menuju garisan penamat....berkayuh melawan arah pada kali ini...

Pendakian yang tak sudah-sudah telah bermula...

Antara laluan yang menarik...pokok berkanopi....dulu merupakan check point keempat...

Pendakian di ladang sawit...
Pendakian di menara pencawang....
Check Point 1....sampai pada pukul 9.45am....baru 17km...dulu kawasan ini merupakan tempat menunggu kepada rider-rider yang chicken loop....
Pendakian di menara pencawang sekali lagi.... kali ini lebih tinggi lagi....adduuhhh..letihnya...

Sampai di puncak pencawang.....

Ingatkan dah sampai puncak...dah tak ada climbing...rupanya kat depan sayup jea bukit....

Layan downhill dulu... lepas ini nak kena climbing lagi....
Alamak....kawasan berlumpur pulak...habis kasut tenggelam...

Dah tak larat...tolak jea laa.... sayup jea tengok bukit kat belakang tuu....

Sampai di Check Point 2 pada pukul 11.30am....

Kawasan terbuka....panas betul time nie....
Check Point 3...sampai pukul 12.40pm....

Refill air dulu.... cuaca panas...

Laluan anak sungai seperti tahun sebelumnya....cuaca sudah mula berubah...mendung nak hujan.....

Sampai di garisan penamat dalam keadaan hujan lebat pada pukul 1.33pm....
Acara lucky draw dalam keadaan hujan lebat...

Acara diadakan di gelanggang basketball Kampung Plentong Baru...

Hadiah kenangan dari Plentong Epic Ride...

Puncak paling tinggi...400ft

Jarak keseluruhan lebih kurang 50 kilometer...

Prince Town Knight: <b>Plentong</b> Epic Ride 2013.

Posted: 27 May 2013 01:55 AM PDT

Plentong Epic Ride Review :
Tahniah kepada otai2 Cyclemotion di atas penganjuran PER13 yang cukup cemerlang. Bukan mudah ye nak buat trail 52km Offroad mcm tu.. korang cakap la marking tak clear la..tak jumpa CP1 laa.. itula.. inilaa cabaran EPIC.. kan Cap Ayam Tua dah cakap .. kalo 50m tak jumpa marking terus patah balik..
Aku yang ikut bro Sham, YB, Capt Neo  waktu nak buat trail ni beberapa minggu lps amat memahami kesusahan diorang.. terima kasih atas jasa diorang yg bawak aku masuk training di plentong & hasilnya.. Stumpjumper 29er Powered by Sram XX with snake skin renegade is the truely answer...  hehehe.. mmg advantage kat aku pasal sikit sebanyak aku tau pasal trail semalam.. tak sia2 pengorbanan tak masuk BP Cops event minggu lepas.
Adat main beskal.. suka.. duka.. jatuh.. bangun.. apapun yang penting semangat setia kawan..
No plate : Pastinya terbaik hasil tangan IR Azman Bilaji. Dia siap ada special plate ngan wajah terpampang kat depan. Kalo korang nak .. boleh order ngan hj.. murah je RM5 sekeping... ada sarung kepala.. yg lain2 entah aku pun x nengok lagi.. yg penting baju terbaik...
T Shirt - terbaik.. design cun.. takde tulang.. kain baik..
Walaupun captain neo ada masalah utk dptkan gelung dari redbull, giant @ S2H, saya rasa pintu gerbang yg sedia ada tu dah cukup baik.. kekalkan had maksimum registration kpd 800.. senang nak handle.. tak la sesak sgt kat starting line.. Traffic pun ok.. cuma bila nak masuk tu ada pulak sebijik estima nak lalu.. nasib baik sempat ketepi..
Memang terbaik.. cukup segala recepinya.. cuma takde rentas sungai je.. mmg ditunggu2 oleh rider2 tegar PTK yg gemarkan cabaran lasak.. kalo jambori tu 30-40km tak puas.. pukul 10.30 dah sampai finish line .. nah amik ko.. dengan marking trail yg agak mencabar.. antara punca Tuan Zali, Inspector Bilman, See, Lan Sawa & along yg tersesat tak jumpa CP1 & Bukit pencawang.. kesian diorang.. Boleh dikatakan semua rider PTK ada sesat sikit.. tetapi semuanya beringat.. 50m tak jumpa patah balik...
Starting to CP1 (17km)- awal2 je jumpa 2 batang sawit tumbang.. bila masa pulak la pokok ni tumbang..last week takde.. jamm sikit kat situ.. awal2 dah bagi bukit rumput .. jalan ke CP1 mmg memenatkan.. bukit tak abis2.. jalan x rata.. single trail ... bontot dah melecet ni... kat sinilah ramai rider yg sesat bila masuk single trail.. yang peliknya..macam mana diorang boleh jumpa marking jalan chicken route.. pelik aku.. kene check dgn Sham CM nie..
CP1-CP2 (14km) - di sini paling tough.. single trail sampai muntah.. bila lah nak abis.. tapi syok.. Rafid sampai mabuk.. sampai kat bukit pencawang mmg menolak lah.. dekat 100m menolak.. pergi nolak.. balik pun nolak.. mmg paling menguji mental ..  downhill best.. berlekuk lekuk...sampai bawah bubur.. bau mcm2..  bila dlm hutan pulak.. trail bubur.. mmg menjahamkan beskal.. mmg meletihkan.. 
Sampai CP2 .. dgr cerita ada BBQ.. tp aku tak dpt rasa.. sibuk kejor mat salleh..
CP2- CP3-CP4-Finish line  - kat sini dah relak sikit.. kudrat habis.. tinggal semangat ajelah yg tinggal.. nasib baik dia tak bagi lagi mcm CP1-CP2.. kalo tak pewai abis ni
4. Medal - Pun terbaik.. gantung kat leher lenguh tau.. lebih2 lagi sapa yg dapat emas berkilau2 tu.. hehehe.. yg silver.. bronze.. jgn kecewa.. lesen MTB tetap ada.. boleh tutup mulut Shukri yg sibuk je selama ni cerita pasal lesen ni..
5. Harta Rampasan - Hj man dapat bag deuter hasil cabutan mr T.. nie betul2 yea CAT.. bukan tipu tau.. Bilman menebus kekecewaan sesat dlm trail dgn bawak balik Fork Epicon.. Amir dpat t shirt.. boleh tahan jugak jugak hadiah kat sini
6. Makanan  - Paling mengecewakan.. aku ni orang jawa.. mestilah nak makan nasik.. manalah bole makan hot dog.. teringat lauk kampung sayur labu masak lemak, ikan kering, ayam ungkep, ikan kering, sambal belacan kat Janda Baik.. tapi apa boleh buat.. dah international event..
1. Hj Man paling kecewa semalam. Orang pertama sampai finish line. Beskal problem lagi.. itulah jgn sebut2 nak tukor beskal.. kan si lefty tu merajuk.. nah .. amik ko medal 999.. tp takpe yg penting ..balik bawak bag Deuter
2. Entah macam mana 2 anggota Polis kita boleh sesat? adakah suratan @ kebetulan? mmg terpancar wajah kecewa Tuan Zali & Bilman.. tidak dapat meneruskan kesinambungan pencapaian di BP Cops.
3. Ghost Rider.. YB Azhar.. tiba2 boleh ngayuh pulak.. tapi takpelah.. agaknya nak race ngan aku kot..
4. Saiful Adli @ Lobang juga kecewa.. tayar bocor di km13.. masa ni dia mmg dah jauh kat depan.. bayang dia terus hilang.. takpelah.. walaupun pancit masih dapat mas tau
5. Champ Army Aviation 2013, gugur di plentong.. silap strategi.. pulun awal sampai abis tenaga.. bila sampai CP2 terus gelap dunia.. takpe ateng ..cuba lagi.. siap nak buat perjanjian ngan ajip dan arief nak chicken bersama.. tapi berjaya jugak meneruskan kayuhan sampai ke finish line
6. Azmi.. kayuh santai katanya.. nak jaga tayar takut bocor.. janji dapat lesen.. tapi dgr kata kat bukit pencawang ada insiden "air panas..airpanas".. abis semua rider ketepi..
7. Yassin Paling mengejutkan.. hanya 2 rider dibelakang fauzan.. itu baru upgrade ztr ngan hub HOPE.. kalo dah tukor fork ngan frame carbon.. ehmmmm
8. Lukman.. abis 3 kiub power gel.. sebatang power bar.. itu pun krem..
9. Rafid..  biasanya orng pegi laut aje mabuk.. rupa2nya layan single trail kat plentong pun boleh mabuk...
10. Terima kasih buat Shukri & Sam combat yg jadik sweeper semalam..
11. Tahniah buat Noran.. walaupun chicken takpe.. janji enjoy.
Apa2pun tahniah juga buat crew2 ptk yg siap buat BBQ kat CP2.. rugi tak berenti semalam....
Mr T 31, Amir 40, Lobang 56, YB 70, Azmi 71, Lokman 76, Dayat 128, Arab Kapet 139, Fauzan 152, Yassin 154, Tok Moh 180, Salehudin, Ateng 231, Arief 232, Ajib 233, Epin 262..
Sesat tak jumpa CP1 .. Bilman, Tuan Zali, See, Along, Lan Sawa
Paling cepat sampai FInish LIne - Hj Man

Prima Riders Cycling Club (PRCC): <b>Plentong</b> Epic Ride 2013 - 26 <b>...</b>

Posted: 27 May 2013 05:47 AM PDT

Plentong Epic Ride 2013 penganjuran kali ke-4 oleh Cyclemotion dan merupakan penyertaan kali ketiga setelah berehat selama setahun pada 2012. Makin hebat serta mencabar trek pada kali ini walaupun terdapat laluan yang sama tetapi keseronokan tetap terasa. Tak perlu diulas tentang trek yang disediakan memang cukup mencabar serta memenatkan. Laluan singletrek memang terbaik...puas melayan singletrek yang disediakan.... memang cukup berbaloi dengan keadaan trek yang kurang berlumpur serta licin disebabkan bukan diadakan pada bulan November seperti tahun sebelumnya.

Walaupun hujan turun dengan lebatnya diakhir kayuhan namun sedikit pun tidak mematahkan semangat untuk berkayuh sehingga ke garisan penamat. Trek Plentong merupakan antara trek yang terbaik yang terdapat di Malaysia.....bersabar menanti Plentong Epic Ride 2014 pada tahun hadapan....

Plate Number yang menarik...masih mengekalkan size yang kecil...

Berdebar di garisan permulaan....

Bersama Fairuz....seperti tahun sebelumnya...

Front rider....ramai warganegara luar dari Singapore yang terdiri dari pelbagai negara...

Briefing dari Saudara Ayup....
Seramai lebih kurang 800 penyertaan pada kali ini...
Pelbagai negara menyertai epic kali ini....

Kayuhan bermula pada pukul 8.20 pagi...
Bukit yang pertama didaki...dulu bukit ini merupakan bukit check point yang terakhir sebelum menuju garisan penamat....berkayuh melawan arah pada kali ini...

Pendakian yang tak sudah-sudah telah bermula...

Antara laluan yang menarik...pokok berkanopi....dulu merupakan check point keempat...

Pendakian di ladang sawit...
Pendakian di menara pencawang....
Check Point 1....sampai pada pukul 9.45am....baru 17km...dulu kawasan ini merupakan tempat menunggu kepada rider-rider yang chicken loop....
Pendakian di menara pencawang sekali lagi.... kali ini lebih tinggi lagi....adduuhhh..letihnya...

Sampai di puncak pencawang.....

Ingatkan dah sampai puncak...dah tak ada climbing...rupanya kat depan sayup jea bukit....

Layan downhill dulu... lepas ini nak kena climbing lagi....
Alamak....kawasan berlumpur pulak...habis kasut tenggelam...

Dah tak larat...tolak jea laa.... sayup jea tengok bukit kat belakang tuu....

Sampai di Check Point 2 pada pukul 11.30am....

Kawasan terbuka....panas betul time nie....
Check Point 3...sampai pukul 12.40pm....

Refill air dulu.... cuaca panas...

Laluan anak sungai seperti tahun sebelumnya....cuaca sudah mula berubah...mendung nak hujan.....

Sampai di garisan penamat dalam keadaan hujan lebat pada pukul 1.33pm....
Acara lucky draw dalam keadaan hujan lebat...

Acara diadakan di gelanggang basketball Kampung Plentong Baru...

Hadiah kenangan dari Plentong Epic Ride...

Puncak paling tinggi...400ft

Jarak keseluruhan lebih kurang 50 kilometer...

<b>Plentong</b> Bakery & Catering: Durian Crepe <b>Di</b> Johor Bahru

Posted: 02 Sep 2013 02:45 AM PDT

Ramai yang mencari Durian Crepe di Johor Bahru... Premis kami terletak di Permas Jaya berhampiran Jusco Permas Jaya. Oleh itu..bagi yang mencari Durian Crepe Pasir Gudang, Durian Crepe Permas Jaya, Durian Crepe Plentong mahupun Durian Crepe Johor Bahru...anda boleh datang ke premis kami.
PlentongBC merupakan pengeluar durian crepe dari Disember 2012. Setiap hari produksi kami membuat durian crepe bagi menjamin kualiti dan kesegaran. Kami memilih durian yang terbaik bagi menjamin kesedapan durian crepe.
Bagi yang tidak berminat dengan durian...pilihan lain iaitu BlackForest Crepe dan juga Choc-Oreo Crepe boleh didapati di premis kami.

Perkhidmatan Catering <b>Di Plentong</b>,Johor. - sajian ibunda enterprise

Posted: 14 Apr 2013 09:31 PM PDT


 Dibawah ini disertakan beberapa menu pilihan keluarga mempelai....
 

01 di muar - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di muar - Google Blog Search


Penyelaras KEADILAN <b>Muar</b> dihalang serah sumbangan <b>...</b>

Posted: 14 Nov 2013 11:15 PM PST

Pejabat Ahli Parlimen Muar campur tangan urusan pentadbiran sekolah

Angkatan Muda Keadilan Cabang Muar (AMK Muar) membantah keras campur tangan Pejabat Ahli Parlimen Kawasan Muar terhadap urusan pentadbiran sekolah apabila mengeluarkan arahan kepada pentadbiran sebuah sekolah di Muar agar membatalkan jemputan kepada Saudara Nor Hizwan Ahmad (gambar), mantan Calon PKR P146 Muar ke program penyampaian sumbangan kepada pelajar pra-sekolah dan pelajar cemerlang pada 14 November 2013.

hIzwan iSaudara Nor Hizwan Ahmad telah dihubungi oleh pihak sekolah sekitar jam 9 pagi pada tarikh tersebut diatas yang memaklumkan bahawa pihak sekolah diarahkan membatalkan jemputan oleh kakitangan Pejabat Ahli Parlimen Muar setelah seorang Ahli Jawatankuasa PIBG membuat aduan ke Pejabat Ahli Parlimen Muar.

Persoalan yang timbul adalah apakah Pejabat Ahli Parlimen Muar mempunyai bidangkuasa untuk mencampuri urusan pentadbiran sekolah?

Tindakan ini telah menunjukkan betapa permainan politik sempit dan takut dengan bayang-bayang sendiri sehinggakan sanggup mengarahkan pembatalan program untuk mengikitiraf kejayaan adik-adik di sekolah.

Sepatutnya Pejabat Ahli Parlimen Muar turut sama meraikan kejayaan adik-adik di sekolah yang telah mendapat kejayaan cemerlang di dalam peperiksaan, bukannya bertindak secara semberono dan kebudak-budakan. Ini memalukan Ahli Parlimen Muar yang juga merupakan seorang Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Adalah amat menyedihkan dan malang sekali bagi sekalian rakyat Parlimen Muar kerana mempunyai seorang wakil rakyat yang sentiasa bermain politik dendam dan bukannya berlumba-lumba memberikan perkhidmatan yang terbaik buat rakyat termasuk adik-adik di sekolah.

Sehubungan itu, AMK Muar menuntut penjelasan segera Pejabat Pendidikan Daerah Muar berhubung insiden ini yang secara jelas menunjukkan campur tangan politik dan berunsur mala fide dalam pentadbiran sekolah. Apakah kesemua sekolah di bawah pengawasan Pejabat Pendidikan Daerah Muar tidak boleh menjalankan aktiviti mereka tanpa kebenaran Pejabat Ahli Parlimen Muar? Adakah Pejabat Pendidikan Daerah Muar tidak mempunyai kuasa sebaliknya kuasa kebenaran ini telah diserahkan kepada Ahli Parlimen Muar?

Sementelah lagi, kehadiran Nor Hizwan Ahmad ke majlis tersebut bukanlah atas kapasiti parti politik sebaliknya atas kapasiti individu yang menyumbang hadiah-hadiah kepada adik-adik pelajar cemerlang ini. Sehubungan itu, AMK Muar sekali lagi menyelar tegas tindakan campur tangan Pejabat Ahli Parlimen Muar terhadap pentadbiran sekolah dan mendesak Pejabat Pendidikan Daerah Muar untuk tampil menjelaskan mengapa perkara ini boleh berlaku.

Mohammad Farid Zulkornain
Pemangku Timbalan Ketua
Angkatan Muda Keadilan Cabang Muar

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=56718

Makan Best <b>di Muar</b> | Blog Juju

Posted: 21 Oct 2013 04:00 PM PDT

Assalamualaikum,


Actually ada banyak lagi banyak makan best kat Muar ni tapi memandangkan kami cuma short trip ke sini.  Tu pun sebab ada wedding, makanya ini je lah yang sempat kitorang cuba ;) Alhamdulillah merasa jugak


  1. Medan Ikan Bakar Sabak Awor (Makan Malam)

    Kitaorang ada terbaca review dengan blog mana ntah masa google search kata Kedai No. 8 Wak Jos tu sedap dan murah.

    Makanya ktorg pun try lah.  Harga sebenarnya rate standard je kut.  Masa mlm ktorg pergi tu tak banyak pilihan sangat ikan dia.  Tapi takpelah, cuba je lah.

    Menu :
    Nasi putih - 2
    Ketuka (anak ikan pari) - 1 ekor bakar biasa
    Kailan ikan masin - 2 org makan
    Sotong goreng tepung - 4,5 ekor saiz agak besar
    Kerang bakar 500g
    Air tembikai
    Air sirap laici
    Air kosong - 2

    Total : RM35

    Nasib dah jadi mak nandung, so selera kureng.  Semua dirasakan kurang enak dgn tekak.  Kalau sblm ni mau macam² lagi akan diorder.

    Sorry xde gambar sbb xberdaya nak snap pun *alasan sgt!

  2.  R & H Cafe Satey Maharani (Sarapan Pagi)
    Lokasi : Berhadapan dengan stesen bas Muar

    Nasi lemak bungkus - sedap jugak





    Mesti cuba signature dish - Satey
    Paling sedap satey perut & stey daging!

  3. Kopi 434
    Lokasi : Berhadapan dengan stesen bas Muar

    Kopi 434 ni sgt terkenal di Muar.  Jadi mesti rasa :)



Beli serbuk kopi 434 utk famili terchenta =)



Besarnya hidung mak nandung..huhuhu~
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved