ads

Isnin, 26 September 2011

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


R2G Belinyu Touring Bersepeda Malam Hari | Rakyat Pos

Posted: 26 Sep 2011 10:33 AM PDT

27 September 2011

BELINYU — Sebanyak 25 anggota Roda-Roda Gila (R2G) Belinyu melakukan aksi bersepeda dengan bersepeda di malam hari untuk mengelilingi Kota Sungailiat sebagai kegiatan rutin bulanan, pada Sabtu (24/9) lalu.
Sherly N selaku anggota R2G Belinyu sekaligus selaku Lurah Koto Panji mengatakan kegiatan ini adalah rangkaian bulanan yang dilakukan oleh R2G untuk menjalin kekompakan anggota. " Kegiatan ini adalah kegiatan rutin setiap bulan kami gelar dengan melakukan touring menggunakan sepeda, dengan agenda mengelilingi kota Sungailiat di malam hari," ungkapnya Senin kemarin.
Ia mengatakan untuk aksi touring ini dengan melakukan start di Stasiun Pengisian Bahan Bakar Umum(SPBU) Parit Padang Sungailiat, sekitar pukul 18.30 WIB, Sabtu malam, dengan rute Jalan Ahmad Yani, jalan Imam Bonjol, persimpangan Kuday, Jalan Sisinga Manggaraja Sungailiat dan finish kembali ke SPBU Parit Padang Sungailiat.
Dalam kegiatan ini diikuti pila oleh Kapolsek Belinyu Komisaris Adam Erwindi SIK yang juga sebagai anggota R2G Belinyu. Ia mengatakan untuk kegiata serupa sering dilakukan oleh R2G ke beberapa tempat yang ada di Kabupaten Bangka." kita rutin melakukan touring ini ke beberapa tempat yang ada di Kabupaten Bangka," ungkanya singkat. (mg33/6)

LIHAT BERITA LAINNYA :

---

ANGKATAN MUDA keADILan CABANG <b>PARIT</b> SULONG: AMK <b>PARIT</b> SULONG <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2008 06:40 AM PST

Sekali lagi Angkatan Muda Keadilan Bahagian Parit Sulong telah berjaya mengadakan pentas anak muda dan kali ini telah diadakan pada 12-12-08 jam 9-00 malam bertempat di Sri Medan Batu Pahat, Johor. AMK telah menjemput Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad Adun Sri Setia & Setiausaha Politik MB Selangor sebagai pidato. DI dalam pidatonya Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad telah menyampaikan isu-isu politik yang terkini yang sedang berlaku di Malaysia. Y.B Nik Nazmi Nik Ahmad juga telah menyampaikan isu-isu yang berlaku di selangor dan memberi tahu kemudahan-kemudahan dan apa juga bantuan yang telah diberikan kepada seluruh rakyat selangor yang berkelayakan tanpa mengira bangsa, ugama dan politik sejak ianya diperintah oleh Pakatan Rakyat yang terdiri daripada Keadilan, Pas dan Dap.

Walaupun kawasan sri medan adalah salah satu kawasan kubu kuat Umno / BN di Johor namun kehadiran daripada penduduk-penduduk berdekataan sri medan seperti parit yani, parit sulong dan peserai amat menggalakkan, bagi kehadiran daripada penduduk-penduduk sri medan sendiri turut tidak menghampakan, ini membutikan bahawa sokongan yang diberikan kepada Pakatan Rakyat bertambah untuh dan teguh dariapda masyarakat di sini, keseluruhan kehadiran pada malam itu lebih kurang 250 orang. Pada malam tersebut yang turut memberi pidato ialah Ketua Bahagian Parti Keadilan Rakyat Bahagian Parit Sulong saudara Hasmi Hashim dan Setiausaha Angkatan Muda Keadilan Bahagian Parit Sulong saudara Mohd Zamir Missran.

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Berkerja <b>di</b> Merlin Inn <b>Johor Bahru</b> « Jamilkucing&#39;s Blog

Posted: 23 Sep 2011 01:41 PM PDT


So selepas itu jamil pun pergi ke rumah yg Tengku majid sewa di taman sentosa tu untuk ambil barang barang jamil. dan pindah balik ke rumah yg jamil sewakan bilik dulu. nasib baik bilik tu masih kosong , dan jamil mula mencari dan dapat kerja di Hotel merlin inn johor sebagai Housekeeping supervisor . waktu tu bangunan masih bangunan lama . bangunan yg nampak pelik bercermin membujur di atas bukit cagar. berhampiran tempat pemeriksaan lori kastam lama. jamil kerja di bahagian housekeeping maksudnya bilik le tu. hotel merlin bertaraf 4 bintang je. so di bangunan tu hanya ada 2 orang sahaja housekeeping supervisor .
Dulu merlin inn south wing.sekarang sudah bertukar rupanya.

Jamil berkerja di hotel merlin dekat 2 tahun lepas tu general manager buat pengumuman yg pihak hotel akan membeli sebuah bangunan 7 tingkat yg terletak di bahagian belakang hotel , so jamil antar ornag lama yg akan di lantik untuk mengetuai hotel baru itu. jamil di lantik sebagai Assistance Housekeeper . hotel baru itu di namakan merlin Inn North Wing.Yang bangunan lama itu di namakan merlin inn south wing , waktu kami mula mula masuk ke bangunan itu teruk sebab bangunan itu adalah bangunan yg dan bertahun terbiar . jadi kami kena berkerja keras memantau , menjaga mengubah, menyusuh, memasang segala galanya. dari bangunan buruk menjadi sebuah hotel 4 bintang tetapi kelihatan mewah .

Terasa seronok dan bermakna sebab hidupnya atau naiknya hotel merlin inn north wing 100% hasil usaha dari kerjasama kami orang lama yg di lantik. termasuk staff staff baru yg kami ajar. tentu sesiapa pun yg pernah kerja hotel tidak merasa suasana begini. memasang katil katil, tilam, gambar gambar, peti sejuk. cabinet, lansir, tv , sehinggalah bilik tersebut di jual. setelah semua berjaya hotel merlin inn north wing di buka kepada umum. ia seperti pembukaan sebuah hotel baru. begitu meriah .walaupun 4 bintang hasil dari perbincangan kami dengan general manager ( melayu ) kami membuat hotel merlin inn north wing seperti 5 bintang.


Jamil sebagai orang Assistance housekeeper di beri tanggungjawab penuh untuk menjaga merlin inn north wing. manakala housekeeper menjaga south wing. jamil memastikan segala kelengkapan bilik. layanan di buat seperti 5 bintang. sebulan selepas pembukaan pihak management telah meraikan kami semua staff staff lama yg bertungkus lumus menaikkan hotel tersebut. kami setiap seorang di beri seutas jam tangan, wang tunai rm 500/ dan percutian 2 hari ke desaru. jamil berkhidmat di hotel merlin hampir 5 tahun iaitu 2 tahun di merlin inn south wing 3 tahun di merlin inn north wing.

Waktu kerja di hotel merlin adalah juga sombody dgn somebody come and sleep. tapi tak payahlah sebut namanya k. pahem pahem dah le. jamil dapat gak peluang berjumpa dgn vip vip dari kerajaan seperti aruah datuk mohamad rahmat , tun musa hitam, dan beberapa orang lain . lupalah namanya. waktu kerja di hotel ni kehidupan jamil ok lah boleh di katakan mewah gak. jamil dah tak sewa bilik sebaliknya hotel ada sediakan rumah untuk housekeeeper.tapi di sebabkan housekeeper sudah ada rumah sendiri makan beliau memberi jamil rumah tersebut juga di stulang laut. dapatlah membeli sebuah mpv second hand dan sebuah skuter. bila lalu pergi atau balik ke stulang laut banyak kali gak bertembung dgn royal family bermain kapal di stulang laut.

Tapi jamil tak pernah nak rapat dgn mereka lagi , dari pengalaman kerja golongan golongan ini tak layak di buat kawan atau di buat baik. mereka tak lebih nak buat kita mcm kuli batak mereka sahaja. kalau kita susah ingat mereka nak bantu ke. kalau kita fikir fikir betul betul dan baik baik pun ada atau tidak mereka tidak mendapatkan apa apa kebaikan kepada kita rakyat. kita tetap hidup tetap ada rezeki tetap kerja waaemah mereka tiada seklaipun. cukuplah pengalaman jamil dengan mereka mereka ini. bersyukur sangat apa yg terjadi . kalau tidak sampai umur tualah jadi hamba ornag. tukang ikat kasut ornag tukang basuh punggong ornag iye idak. hanya kerana nak menumpang kemewahan orang. terus terangc akap ingat golongan ini betul betul ambil peduli ke ko orang susah atau tidak. tak ada aku cakap.jadi janganlah jadi bodoh bahalol.
Jamil berkhidmat di merlin inn 5 tahun lebih. sampai jamil hampir hampir nak di lantik jadi Housekeeper ( housekeeping manager ) kalau jamil tunggu lagi setahun je pasti jamil jadi housekeeper. sebab en zulkifli akan pencen. tapi jamil dah nekad. dah boring duduk di johor. dah tak de mood. hati dah nekad nak balik duduk kl. jamil ambil cuti seminggu .balik kl. nak survey dulu. jamil tumpang di rumah kakak saudara di setapak garden

Sambung ok.

01 di mersing - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di mersing - Google Blog Search


[aZZa HaNa]: malam terakhir <b>di mersing</b>..

Posted: 08 Sep 2011 07:38 AM PDT

salam..hai kepada yang sudi...

okay..malam ni aku kene kemas barang siap2 jap lagi,pagi esok aku akan bertolak ke KL..ye la kan?da nak naik sem tak lame lagi..memang tak lame pon,ahad da check in..wuwuwuwuw!berat hati nak tinggalkan rumah..

dan sepanjang maghrib sampai sekarang aku tolong mama buat nasi bukhari..nasi sahaje pun complicated sungguh..kuahnya belom proses lagi,tunggu kelapa parut tu cair jap sebab da beku akibat letak dalam peti ais.

memang bukan aku la kan untuk letakkan resepi ape bagai kat sini,sekadar nak cakap je..pagi esok aku akan bertolak ke Kota Tinggi dulu untuk berjumpa jiji..selame ni memang aku ulang alik dengan jiji je kalau awal dan akhir sem..dari situ baru bergerak ke KL dengan menaiki kereta jiji..

orang ade tegur nape awal sangat naik kan,memang da tak leh elak.jiji ade hal sket,jadi kene la ikut..menumpang buat care menumpang,tak gitu?sampai ahad nanti,aku stay umah mak pis..mak pis tu mak cik jiji..tu pun aku rase cukup susahkan jiji da,terima kasih banyak jiji and family..

kesian la adik2 tak dapat online,,maklum la..PC kat umah rosak,main share 4 kepale la si Kuntum(my lappy) aku ni..ape ade hal,nanti pandai2 la dieorang bodek mama abah untuk beli adaptor tu kan?lagi satu,walaupun aku selalu garang ngan adik bongsu aku ni...aku tetap rase terkilan sebab tak dapat ade ngan die for next week sebab die ni UPSR's candidate..

tak pe la,die ade lagi kakak2 n abang2 lain..aku tak ade pun tarak hal la..kejap lagi kemas barang,da dengar da mama start menumis kuah tu..tak leh lame2 ni,kene tolong..mama da penat2 tu pun sanggup masak makanan gempak sebab ingat esok aku nak balik..

gambar2 dan kisah rayer aku akan update bile sampai UIA nanti..pape pun,selamat kembali ke UIA sahabat2 sekalian..tak dilupekan sahabat2 aku kat mersing ni yang akan turut kembali ke U masing2..thanks sebab sudi lepak2 and hang out okay?

tata,jumpe lagi..maaf atas segala ape yang kurang!


♥ segala yang terjadi adalah kurniaan dari Yang Maha Esa ♥

01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


Blog Felda: felda <b>kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2011 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Sekolah ini telah dibina di dalam sebuah kawasan perumahan Tanah Rancangan Felda Kahang Timur. Perjalanan dari Bandar Kluang ke sekolah ini memerlukan masa lebih kurang 45 minit dengan kemudahan jalan raya yang selesa. ...

01 di kahang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kahang - Google Blog Search


WIRAMALAYSIA: DAP/PKR bercakar sesama sendiri <b>di</b> Johor

Posted: 18 Sep 2011 05:51 PM PDT

Akhbar NST 14 September 2011. PKR/DAP in seat row. Ini gara-gara PRU 13 makin dekat . Dr.Boo Cheng Hau, Ketua DAP Johor, kini ADUN Skudai dalam Parlimen gelang Patah, Sibuk menafikan Dato Chua Jui Meng (PKR) dpd bertanding di Gelang Patah katanya Dr.Boo, DAP sendiri berminat bertanding kerusi gelang patah.Dato' Chua gagal bertanding di Parlimen Bakri, kerana itu kubu kuat DAP. Parlimen Kulai, kini berada bawah BN. Tan Sri Ong Ka Ting juga diminati DAP. Tan Sri Ong Ka Ting akan bersara BN senai dalam Parlimen Kuali, kini dikuasai DAP, YB Ong Ka Meng(40 tahun) peguam berkelulusan UK beliau sederhana jika dibandingkan dengan ketuanya Dr.Boo buat masa ini, Ketua PKR Johor diibaratkan seperti bola cuba cari kawasan parlimen untuk bertanding geseran DAP/PKR bukan perkara baru namun pemaparan di dada akhbar menggambarkan bahawa saham PKR sudah menjunam.

oleh MM

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


4 lagi gelanggang futsal akan dibina <b>di Pontian</b> - Ahmad Maslan

Posted: 19 Jul 2011 08:09 AM PDT

PONTIAN 18 Julai - Sebanyak empat lagi gelanggang futsal akan dibina di kawasan Parlimen Pontian melibatkan kos keseluruhan hampir RM1 juta tidak lama lagi.

Ahli Parlimen Pontian, Datuk Ahmad Maslan berkata, gelanggang tersebut bagi memberi kemudahan kepada golongan belia untuk bersukan dan beriadah terutama di kawasan luar bandar.

Menurut beliau, pihaknya akan mengenal pasti segera lokasi atau tempat yang sesuai bagi tujuan pembinaan gelanggang futsal tersebut.

''Menyedari minat terhadap permainan tersebut, kerajaan bercadang menambah jumlah gelanggang termasuk bagi Parlimen Pontian.

''Walaupun ia akan dibina Kementerian Belia dan Sukan (KBS) namun, penjagaannya diserahkan kepada pihak tertentu bagi memastikan kemudahan sentiasa terjaga termasuk bayaran bekalan elektrik dan air," katanya pada majlis penutup dan penyampaian hadiah pertandingan Futsal 1Belia 1Malaysia di sini malam tadi.

Program anjuran Gerakan Belia 4B Parlimen Pontian di Kampung Permatang Sepam, Benut itu turut dihadiri Pengerusinya, Sumali Reduan; Pegawai Belia dan Sukan Daerah Pontian, Muzaizi Muhammad dan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Pontian, Nasrihat Turiman.

Sebanyak 72 pasukan termasuk enam pasukan wanita mengambil bahagian dalam pertandingan tersebut.

Kategori lelaki dijuarai Tok Bulat FC, diikuti Sepam Prasarana B dan ketiga, Galatica FC manakala kategori wanita dimenangi oleh De Zealous, tempat kedua, Lunati dan ketiga, Sepam Hunted.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri menambah, penyertaan menggalakkan yang diterima menunjukkan permainan tersebut mendapat sambutan.

Sehubungan itu, beliau berharap penambahan gelanggang futsal kelak mampu meningkatkan lagi minat bersukan di kalangan belia sekali gus melahirkan generasi yang sihat dan cergas.

01 di lok heng - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di lok heng - Google Blog Search


WIRAMALAYSIA: DAP/PKR bercakar sesama sendiri <b>di</b> Johor

Posted: 18 Sep 2011 05:51 PM PDT

Akhbar NST 14 September 2011. PKR/DAP in seat row. Ini gara-gara PRU 13 makin dekat . Dr.Boo Cheng Hau, Ketua DAP Johor, kini ADUN Skudai dalam Parlimen gelang Patah, Sibuk menafikan Dato Chua Jui Meng (PKR) dpd bertanding di Gelang Patah katanya Dr.Boo, DAP sendiri berminat bertanding kerusi gelang patah.Dato' Chua gagal bertanding di Parlimen Bakri, kerana itu kubu kuat DAP. Parlimen Kulai, kini berada bawah BN. Tan Sri Ong Ka Ting juga diminati DAP. Tan Sri Ong Ka Ting akan bersara BN senai dalam Parlimen Kuali, kini dikuasai DAP, YB Ong Ka Meng(40 tahun) peguam berkelulusan UK beliau sederhana jika dibandingkan dengan ketuanya Dr.Boo buat masa ini, Ketua PKR Johor diibaratkan seperti bola cuba cari kawasan parlimen untuk bertanding geseran DAP/PKR bukan perkara baru namun pemaparan di dada akhbar menggambarkan bahawa saham PKR sudah menjunam.

oleh MM

01 di pagoh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pagoh - Google Blog Search


Media Cyber™: Kemalangan Tergempar <b>Di Pagoh</b>

Posted: 31 May 2011 11:35 PM PDT

PAGOH, 1 JUN - Satu kemalangan telah berlaku di Lebuhraya PLUS berdekatan dengan Tol Pagoh menghala ke Johor Bahru melibatkan sebuah lori membawa tar jalan dan 2 buah bas yang dipercayai membawa Pendatang Asing Tanpa Izin untuk di hantar pulang.
Kejadian berlaku apabila lori tersebut telah melanggar penghadang jalan dan memasuki laluan bertentangan lalu melanggar tepi salah sebuah bas tersebut. Lori tersebut kemudian terbabas dan terbalik. Kepala lori tersebut tertanggal dan masuk ke parit jalan bertentangan.
Bas yang dilanggar tadi telah terbabas dan memasuki tengah-tengah jalan manakala satu bas lagi dibelakang telah mengelak menyebabkan bas tersebut memasuki laluan bertentangan. Keadaan pemandu lori tersebut parah disebabkan tertumpah tar ke badan manakala kesemua pemandu dan penumpang bas tersebut terselamat tanpa kecederaan.
Kemalangan ini menyebabkan jalan menghala ke Johor Bharu sesak teruk disebabkan tar yang tertumpah diatas jalan manakala jalan menghala ke Tangkak dibuka satu laluan sahaja.

01 di parit jawa - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit jawa - Google Blog Search


Bertemu selepas 26 tahun « Idea menulis

Posted: 19 Sep 2011 08:25 PM PDT

September 20, 2011 at 3:25 am | Dikirim dalam Uncategorized | 2 Komen

CIKGU BM, Cikgu Amir ditemui di rumah beliau di Parit Jawa pada Ahad lalu. Sedar atau tidak sedar, saya bertemu kembali dengannya selepas 26 tahun. Selain mengajar BM, beliau adalah guru yang bersusah-payah pusing keliling bandar ke sekolah2 tertentu untuk saya lakukan tanda aras (benchmark) bagi mengendalikan projek melukis mural di makmal2 sains sekolah seusai SRP.

01 di kluang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kluang - Google Blog Search


Macaroon dah ada <b>di Kluang</b> Johor!!

Posted: 26 Jul 2011 05:13 PM PDT


Warna warni yang memikat hati...
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved