ads

Sabtu, 22 Disember 2012

01 di kota tinggi - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kota tinggi - Google Blog Search


Kenapa Mayat <b>di Kota Tinggi</b> Berat - Berita Sensasi

Posted: 19 Dec 2012 06:18 PM PST

KENAPA MAYAT DI KOTA TINGGI INI BERAT, LIHAT KERETA PACUAN 4 RODA , MELEKAT TEPI PANTAI !! 
Gambar Harian Metro 20 Dis 2012

Kenapa Mayat di Kota Tinggi Berat ? Ini soalan yang saya ingin cari. Cerita ini ada kaitan dengan laporan HMetro 20 Dis 2012 yang dilapor di kota tinggi berat, Cerita mayat yang di angkat anggota polis berkenaan terlalu berat. Hingga melekat kereta pacuan 4 roda tepi pantai.

Harian Metro, "KOTA TINGGI: Keanehan berlaku ketika pihak berkuasa menguruskan sembilan mangsa bot karam di Perairan Teluk C berhampiran Bandar Penawar, di sini, malam kelmarin apabila mayat mereka gagal diangkat kerana terlalu berat.

Walaupun lima orang dewasa berusaha mengangkat satu mayat, usaha mereka tetap gagal dan keadaan hanya berubah selepas seorang ustaz dipanggil untuk membantu.

Sumber polis berkata, selain keadaan mayat yang berat, berlaku satu lagi keanehan apabila pacuan empat roda polis secara tiba-tiba tersekat di kawasan berpasir dan tidak boleh bergerak menyebabkan usaha membawa mayat ke hospital bertambah sukar.

Menurutnya, polis bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima maklumat daripada orang awam berkaitan penemuan mayat terdampar di kawasan itu kira-kira jam 4.30 petang kelmarin.

"Semua mangsa dipercayai penumpang sebuah bot pancung yang membawa lebih 15 pendatang tanpa izin warga Indonesia yang bertolak dari Bandar Penawar melalui laluan tikus untuk pulang ke negara asal mereka. "

Saya mecari Jawapannya,

Saya dapat info, ia ada kaitan dengan Jin, samada di bela oleh si mati atau kawasan pantai tu yang ada kaitan makluk halus berkenaan.

Menurut Ustaz, Tiada kaitan dosa & pahala si mati dengan berat atau ringan jenazahnya semasa di usung ke tempat pengebumian tapi kata ustaz pernah terjadi jenazah menjadi berat di sebabkan ada jin atau iblis yang menumpang di dalam keranda. Ini berkaitan dengan amalan si mati semasa hayatnya yang menjadikan jin sebagai pendamping, kawan atau khadam. Mungkin Jin belaannya. 

01 di tebrau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tebrau - Google Blog Search


The Other Side Of Me: Cuti2 <b>di Tangkak</b>, Johor

Posted: 12 Dec 2012 06:28 PM PST

@ Tangkak, Johor, Damia, my lil sunshine..baca buku cerita kat atoknya
Uyoo rase cam berkurun tak masuk blog ni, mesti ada yg heran kan nape aku tak update beberapa hari*cewah mementang lately rajin hapdet*. But mesti ada yg tertanya kan...tak ramai pun satu dua mesti tertanya kan kan ..ngaku je lah hahaha. 
Mungkin ada yg pkir aku tak update pertamanya mungkin aku bizi sgt bekeje keras di hujung tahun nak bodek boss supaya dapat markah tinggi untuk LNPT?ataupun mungkin ada yang berpkir aku ilang ingatan sampai terlupa aku ada blog, ataupun plg kurang pun mesti ada yg pkir aku da lupa password blog aku kah?Ok ok semua pemikiran di atas adalah tidak betul. 
Sebenarnya aku balik kg hasben aku di Tangkak, Johor.  Bercuti beberapa hari, tapi hasben takde dia outstation ke Sabah. Hasben aku pun bizi so mmg tak dpt la nak gi jenjalan Legoland or USS kan..tunggu bila dia tak bizi ..la jwbnya. So tinggallah aku bersama kuarga mentua..bercuti bwk anak kesayangan ku. 
Actually nak gak cuti umah parent aku tapi apakan daya parent aku kan berada di Kedah, adik aku dah kidnapped mak bwk bercuti Kedah.  So aku menumpang kasih mentua la yea.  Sonok balik kg mcm2 aktiviti buat dengan mentua.  Pada aku ...parent sendiri dengan mentua sama jew..kasih syg dorg takde bezanya...
My lil sunshine tentu skali la paling happy sebab bercuti dengan atok2nya.  Dia manja atoknya...so kat sana ape dia nak semua atok dia penuhikan..Oklah malam ini tentu skali malam debaran untuk semua peminat bolasepak tanahair.  Piala Suzuki AFF 2012 Malaysia menentang Thailand jam 8.00 malam ini.  Jgn lupa janji temu kita..=)

01 di johor bahru - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di johor bahru - Google Blog Search


Tempat Menarik <b>di Johor Bahru</b> - Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

Posted: 10 Dec 2012 04:33 PM PST

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tempat menarik kat Johor Baru ni iaitu Medini Mall ni sebenanya lebih merupakan mall yang menyediakan kemudahan food and beverage (F&B) untuk para pengunjung yang datang ke Legoland. Lokasinya cuma bersebelahan sajer dengan Legoland Malaysia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bagi anda yang akan memasuki taman tema Legoland, mall ini bersambungan terus dengan pintu masuk bertiket di taman tema Legoland jadi ambil peluang makan dan minuman sambil menikmati keindahan senirekabentuk mall ni sebelum masuk ke dalam "Tanah Lego" kat dalam sana ya!

ok, apa yang ada kat dalam mall ni? bagi korang yang masuk melalui foyer utama mall ni perkara pertama yang biasanya tak boleh korang terlepas pandang ialah kipas angin saiz monster yang melekat kat atas siling mall ni.

jadi korang akan dapati walaupun mall ni tidak disediakan dengan pendingin hawa dan berkonsepkan terbuka ( berbumbung tetapi mempunyai ruang-ruang peredaran angin di bahagian sisi bumbungnya) suasananya agak nyaman dengan hembusan angin sepi-sepoi bahasa  kipas saiz monster yang disediakan oleh pengurusan pihak Medini Mall

Tempat yang menarik ni bertambah menarik dengan kipas monster nyer yang mungkin korang tak pernah jumpa di mana-mana mall pun. Pastinya bila korang balik ke kampung halaman oops atau bandar halaman masing-masing akan teringatkan atau mengaitkan kipas monster kat medini mall ni dengan Legoland Malaysia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok, sekarang kita tengok apa yang ada kat dalam ni. Firstly setelah masuk  korang akan perasaan yang mall ni agak berbeza dengan mall-mall lain kerana di dalamnya, maksudnya di bawah bumbung mall telah di tanam dengan pokok-pokok dedaunan hijau dan tumbuhan-tumbuhan renek yang pastinya akan menjadikan malll ni lebih nyaman lagi. Apa-apa pun menurut pengalaman krew J2c2 walaupun pokok-pokok ni bersaiz instant , impact positif nya telah pun sedia dirasai . Susunan pokok-pokok Bucida buceras ( nama pokok ni setelah krew j2c2 membuat  kajian via  Wikiscape ) dan tumbuhan-tumbuhan shrub renek menjadikan suasana sini lebi menarik dan ada 'touch' yang tersendiri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Back to the core subject, selain daripada F&B yang disediakan oleh pihak pengurusan terdapat juga outlet-outlet barangan berjenama seperti Al-Ikhsan Store(Sports), BaniRabbit, Polo Haus, Carlo Rino, Royal Selangor Pewter, Fidani dan lain-lain lagi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tempat yang menarik di Johor Bahru ni atau lebih tepat lagi di Nusajaya menyediakan outlet-outlet restoran F&B seperti KFC, Tutti-frutti, Sedap Corner, Manhattan Fish Market ( bila la dpt krew j2c2 pergi lg ni.. :) ), Delifrance, Chicken Rice Shop, Burger King, Old Town White Coffee, El Migos, Fidani dll.

Tak ketinggalan juga di bahagian tengah mall ni membuka ruang utk stall menjual produk mereka seperti Cool Blog, Nelson's, dan paling yang menarik sekali anda akan dapati terdapat booth pelukis karikatur yang bersedia mengabadikan wajah anda atau keluarga dalam bentuk lukisan karikatur di sini .

Tips J2c2: beli makanan dan minuman kat sini atau kalau nak lg murah, cuba ke Maidin Hypermarket kat Anjung Square ( 3 minit pandu – berdepan dengan bulatan besar hadapan Legoland)harga makanan dan minuman kat dalam legoland mahal so once korang terlepas ke dalam: dan terlupa pulak nak beli makanandan minuman kat luar, ehemm pastinya korang terpaksa beli makanan dan minuman yang harganya mahal ala-ala harga hotel 4 bintang kat dalam sana tuu..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

01 di tangkak - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di tangkak - Google Blog Search


The Other Side Of Me: Cuti2 <b>di Tangkak</b>, Johor

Posted: 12 Dec 2012 06:28 PM PST

@ Tangkak, Johor, Damia, my lil sunshine..baca buku cerita kat atoknya
Uyoo rase cam berkurun tak masuk blog ni, mesti ada yg heran kan nape aku tak update beberapa hari*cewah mementang lately rajin hapdet*. But mesti ada yg tertanya kan...tak ramai pun satu dua mesti tertanya kan kan ..ngaku je lah hahaha. 
Mungkin ada yg pkir aku tak update pertamanya mungkin aku bizi sgt bekeje keras di hujung tahun nak bodek boss supaya dapat markah tinggi untuk LNPT?ataupun mungkin ada yang berpkir aku ilang ingatan sampai terlupa aku ada blog, ataupun plg kurang pun mesti ada yg pkir aku da lupa password blog aku kah?Ok ok semua pemikiran di atas adalah tidak betul. 
Sebenarnya aku balik kg hasben aku di Tangkak, Johor.  Bercuti beberapa hari, tapi hasben takde dia outstation ke Sabah. Hasben aku pun bizi so mmg tak dpt la nak gi jenjalan Legoland or USS kan..tunggu bila dia tak bizi ..la jwbnya. So tinggallah aku bersama kuarga mentua..bercuti bwk anak kesayangan ku. 
Actually nak gak cuti umah parent aku tapi apakan daya parent aku kan berada di Kedah, adik aku dah kidnapped mak bwk bercuti Kedah.  So aku menumpang kasih mentua la yea.  Sonok balik kg mcm2 aktiviti buat dengan mentua.  Pada aku ...parent sendiri dengan mentua sama jew..kasih syg dorg takde bezanya...
My lil sunshine tentu skali la paling happy sebab bercuti dengan atok2nya.  Dia manja atoknya...so kat sana ape dia nak semua atok dia penuhikan..Oklah malam ini tentu skali malam debaran untuk semua peminat bolasepak tanahair.  Piala Suzuki AFF 2012 Malaysia menentang Thailand jam 8.00 malam ini.  Jgn lupa janji temu kita..=)

01 di parit yani - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di parit yani - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Oct 2012 07:54 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2012 08:22 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2012 07:35 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di parit yani</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Sampah Membludak <b>Di</b> Kota Tanjungbalai | Harian Berita Sore

Posted: 04 Jul 2012 01:25 AM PDT

TG. Balai-(Berita) : Tukang sapu sampah Dinas Pasar dan Kebersihan jalan Raya Inti Kota dan sekitar kota Tanjungbalai diketahui cukup banyak, bahkan membludak, namun sampah dijalan Inti Kota dan sekitar masih bertumpuk serta berserakan,  di jalan Vetran, jalan Suprapto, jalan SM. Raja, jalan besar Teluk Nibung, jalan Asahan, jalan Sei Dua, jalan Jamin Ginting, jalan Jendral Sudirman kota Tanjungbalai. Pengamatan wartawan dilapangan, Selasa (03/7) sekitar pukul 18. 00 s/d pukul 20. 30 Wib. Namun sampah di tempat pembuangan sampah tidak diangkut, sehingga sampah tersebut berserakan dijalan.

Padahal tukang sapu sampah Dinas Pasar dan Kebersihan jalan Inti Kota dan sekitarnya mencapai ratusan orang, lain pengkoret parit dan tukang babat rumput, namun parit/riol banyak tumpat, saat hujan turun air di jalan Inti Kota dan sekitarnya tidak jalan sehingga air hujan tersebut merendam badan jalan, seperti jalan Gereja, jalan A. Yani, jalan Jalius, jalan Pahlawan dari depan kantor PN sampai Kuda Putih, jalan Suprapto dekat TPO sampai kejalan besar Teluk Nibung percis depan Mesjid Menara Lima.

Hujan, Senin (02/7) sekitar satu jam, karena parit/riol tumpat air hujan tenggelamkan badan jalan, genangan air di badan jalan itu masuk kerumah warga penduduk, warga dan pedagang disekitar parit/riol tumpat itu mengaku mengeluh pada wartawan, setiap hujan turun air hujan masuk kerumah mereka, hal ini sudah lama terjadi, namun Walikota C/q Dinas terkait belum berupaya untuk mengatasinya, terkesan Walikota tutup mata, untuk masyarakat maupun pedagang meminta Walikota segera mengatasinya agar mereka warga maupun pedagang tidak terganggu.

Kadis Pasar dan Kebersihan kota Drs. Syarifuddin yang di konfirmasi wartawan di kantornya baru-baru ini, terkait tukang sapu dan pengkorek parit/riol Dinas Kebersihan mengatakan, tukang sapu jalan 230 orang dan korek parit/riol 50 orang lebi dan tukang babat rumput 25 orang, tugas mereka dibagi tiga seep, pagi, siang dan malam hari. Dam Truk 16 dan Engkel dilengkapi supir dan kernetnya sama tugasnya, tetapi kalau sampah/parit masih belum bersih, itu tentu terkait kondisi, atau masyarakat tidak membuang sampah pada tempatnya, sehingga sampah berserakan kejalan, dihimbaulah masyarakat membuang sampahnya pada tempatnya agar sampah tidak berserakan.-(SYN).

JPNN.COM : Gelapkan 7 Motor untuk Bayar Judi Bola

Posted: 07 Jul 2012 01:05 AM PDT

PONTIANAK – Tujuh sepeda motor digelapkan spesialis tindak pidana pencurian di wilayah hukum Sektor Pontianak Selatan. Setelah melakukan aksi tersebut, pelaku dengan sigap melarikan diri ke luar kota. Kendati demikian, langkahnya tidak berjalan lama. Berkat informasi masyarakat dan penyidikan tim aparat kepolisian, dia dibekuk di Jalan Parit Tengkorak, Kubu Raya, Jumat (6/7).

Jun (28), terus berkilah saat diinterogasi polisi. Dia mengaku melakukan tindak pidana penggelapan, karena untuk membayar uang perjudian sepak bola. Modus operandi yang dilakukan tersangka, dengan cara meminjam barang bukti ke teman terdekatnya. Setelah kendaraan tersebut sampai ke tangannya, Jun langsung menggadai sepeda motor itu ke orang lain.  "Saya gadai tujuh kendaraan milik teman-teman saya itu ke orang tak dikenal senilai Rp2 juta," kilah tersangka.

Dia mengatakan, baru pertama kali melakukan aksi tindak kriminal itu. Setelah beraksi, langsung melarikan diri ke luar kota. Saat merasa aman, tersangka mengaku pulang ke Kubu Raya tempat sanak keluarganya. Namun nahas, kedatangannya telah diendus aparat penegak hukum. Tanpa melakukan perlawanan, dia digiring ke kantor polisi untuk diproses lebih lanjut.

Kapolsek Pontianak Selatan, Kompol I Gede S Wahyudi menuturkan, tersangka telah lama buron. Laporan masyarakat telah banyak yang masuk. Bukan hanya tindak pidana penggelapan, tersangka juga melakukan aksi kriminalitas lain. Itu dilakukannya telah bertahun-tahun. Bahkan, tersangka juga telah masuk ke penjara sebanyak tiga kali.
"Dia melakukan tindak pidana tersebut di wilayah hukum Pontianak Barat, Polresta, Sungai Raya, Pontianak Kota dan Pontianak Selatan. Tersangka ini, berhasil ditangkap karena nama dan wajahnnya sudah terdaftar," ungkapnya.

Atas perbuatan tersebut, tersangka dijerat dengan pasal 372 dan 378 KUHP tentang tindak pidana penggelapan dan penipuan. Dengan ancaman hukuman minimal empat tahun hukuman penjara.

"Kepada seluruh lapisan masyarakat, jangan mudah percaya dengan aksi serupa di kehidupan sehari-hari. Jika trejadi hal tersebut, segera laporkan ke pihak berwajib terdekat, agar kasus tersebut segera ditindaklanjuti," imbaunya.
 
Sementara itu, jajaran Polda Kalbar melakukan razia penyakit masyarakat. Dari razia itu, aparat kepolisian berhasil menjaring 50 pasangan tanpa ikatan resmi, Kamis(5/7) malam di hotel, cottage, dan villa di Pontaianak.
 
Petugas mendatangi salah satu hotel dan langsung mengecek satu per satu kamar dan ditemukan beberapa pasangan yang bukan suami istri usai melakukan hubungan intim. Melihat kedatangan petugas, beberapa pasangan mesum tersebut terburu-buru mencuci tubuhnya ke kamar kecil.

Petugas langsung melanjutkan ke salah satu villa dan juga menjaring beberapa pasangan bukan suami istri. Bahkan ada juga pasangan yang berlari untuk menghindari petugas kepolisian. Namun petugas kepolisian melakukan penyergapan menggiringnya ke mobil Dalmas.

Salah seorang yang terjaring mengaku, sewaktu dirazia, ia dan pacarnya yang sedang berada di dalam kamar hotel. Ia mengaku tidak melakukan apa-apa saat berduaan di dalam kamar. "Awalnya saya jemput dia. Dia minta carikan penginapan. Tiba-tiba polisi datang. Saya tidak ada buat apa-apa di kamar," katanya.

Polisi mengamankan pasangan tanpa ikatan resmi ke Direktorat Polda Kalbar untuk dilakukan pendataan dan diberikan peringatan, agar tidak melakukannya kembali. Sebelum petugas membawa pasangan yang terjaring, mereka melanjutkan kembali ke hotel di Jalan Ahmad Yani. Di hotel itu, petugas menjaring puluhan pasangan tanpa ikatan resmi.

"Mereka yang terjaring dilakukan pendataan dan diberikan peringatan serta dilakukan proses hukum, tentang tindak pidana ringan,"Kata Kabid Humas Polda Kalbar AKBP Mukson Munandar, Jumat (6/7).

Menurut Mukson, razia yang dilaksanakan jajaran Polda Kalbar itu merupakan kegiatan rutin. Dengan tujuannya, mengantisipasi penyakit masyarakat yang meresahkan.
 
"Kita menertibkan penyakit masyarakat, agar mereka mengetahui dan menaati peraturan, seperti memiliki KTP. Masyarakat harus mengetahui bahwa KTP merupakan suatu kewajiban bagi setiap warga negara, supaya di suatu hari ada hal-hal yang tidak diinginkan mudah diketahui," ungkapnya.

Apabila ditemukan barang-barang yang mencurigakan, lanjut Mukhson, seperti narkoba, Sajam dan bom tetap akan ditindak dan diserahkan ke bagian yang menangani kasus tersebut. Terkait antisipasi maraknya isu bom, antisipasi yang dilakukan adalah dengan  razia. "Dari enam orang yang terjaring akan dibawa ke pengadilan. Mereka nantinya akan mengikuti sidang tipiring," tegasnya.

Mukson menambahkan , pihaknya akan melakukan razia rutin. Sasarannya tempat-tempat penginapan serta lokasi yang disinyalir mengarah pada tindakan kriminal. "Bagi warga yang tidak mempunyai KTP, diharapkan mengurus ke kelurahan terdekat, supaya terdata di daerahnya," imbaunya. (rmn/adg)

di negeri johor - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri johor - Google Blog Search


JOM Centre – Produk Kerajaan <b>Negeri Johor</b> Untuk Golongan Belia

Posted: 21 Dec 2012 09:29 PM PST

jom

JOM Centre (Jumpa Orang Muda) adalah merupakan produk yang tidak asing lagi di kalangan remaja dan belia di Negeri Johor. JOM Centre amat bersesuaian dengan misi utamanya iaitu menyalurkan informasi dan mempromosikan pelbagai program Agensi Kerajaan ke seluruh daerah di segenap pelusuk Negeri Johor.

JOM Centre juga merupakan unit di bawah Jabatan Belia dan Sukan Negeri Johor yang prihatin kepada minat dan permintaan masyarakat remaja dan belia dalam penganjuran program yang mengikut trend masa kini.

Unit yang diilhamkan oleh Kerajaan  Negeri Johor ini telah banyak membantu  golongan remaja dan belia dalam mencapai impian & cita-cita mereka ke arah melahirkan golongan Belia Modal Insan  yang bakal menerajui kepimpinan negara pada masa akan datang.

JOM CENTRE (Unit Bergerak) adalah untuk mendekati belia dan belia bertindakbalas (respon), saling hormat menghormati untuk melahirkan kepercayaan dan hak privacy mereka tidak tergugat, suara pandangan mereka didengari dan mewujudkan keselesaan pertemuan.

Menurut En. Anwar Zamil Bin Malham Pegawai Unit Jom Centre, diantara ojektif penubuhan unit ini adalah bagi mempromosikan pelbagai program dan mengembelingkan semua program belia dari pelbagai Agensi Kerajaan, Badan-Badan Berkanun dan Bukan Kerajaan.

Ia juga bertujuan mengikis pandangan negatif masyarakat terhadap golongan belia selain dari membantu melahirkan masyarakat belia yang bermaklumat dan peka kepada peluang pendidikan, latihan kemahiran, kerjaya motivasi, aktiviti belia dan sukan dan pembangunan diri.

Kumpulan sasaran kami adalah  golongan belia yang tidak berpersatuan (berumur 15 hingga 40 tahun), belia menganggur, belia tercicir, Profesional Muda, Pelajar, Penuntut IPTA/ IPTS, Penggerak Belia, Pekerja Industri, Ibu Bapa,  Pemimpin Mayarakat,  Agensi Swasta mahupun  Agensi Kerajaan, tambahnya lagi.

Katanya lagi, unit ini telah ditubuhkan sejak tahun 2005 dan akan mengelilingi negeri Johor melalui daerah yang terdapat didalamnya. Antara aktiviti yang terkandung dalan penjelajahan kami adalah seharian bersama selebriti belia, aktiviti sukan, aktiviti kesenian dan kebudayaan, penyebaran maklumat kepada golongan  belia melalui pameran ( agensi kerajaan, swasta, ngo's).Pameran maklumat pendidikan, maklumat peluang latihan kemahiran, maklumat peluang pendidikan dan banyak lagi.



01 di kempas - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di kempas - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di kahang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nusajaya Kini: Kerusi Panas <b>Gelang Patah</b> Milik Jui Meng?

Posted: 12 Sep 2012 07:50 PM PDT

GELANG PATAH – Pada pilihan raya (PRU) 13 nanti bakal menyaksikan pertarungan sengit antara Pakatan Rakyat (PR) dan Barisan Nasional (BN) kerana keunikan komposisi pengundinya seakan berpihak kepada pembangkang.

Ura-ura perletakan calon untuk Parlimen tersebut, Dato' Chua Jui Meng, Pengerusi PKR Johor, disebut-sebut antara individu yang akan memberi saingan sengit kepada BN.

Bagaimanapun, ketika ditanya pemberita tentang status calon, Jui Meng menjelaskan bahawa sesiapapun yang bertanding di situ daripada PR, maka segenap pihak harus memberikan sokongan untuk meraih kemenangan.

Apabila ditanya terhadap isu alokasi kerusi Gelang Patah, Dato' Chua Jui Meng berkata soalan ini juga ditanya oleh orang Gelang Patah apabila beliau berjelajah di sana. Beliau menjawab, "asalkan calon itu dari PR, bagi dia sokongan."

"Dato' Chua Jui Meng dianggap sebagai salah seorang calon PKR yang akan bersaing di Gelang Patah. 50% pengundi di kawasan Gelang Patah adalah Cina," lapor akhbar Sin Chew Daily yang dipetik dari Facebook Keadilan Johor.

Dalam perkembangan berkaitan, akhbar itu turut melaporkan, Naib Presiden PAS, YB Salahuddin Ayub berkata, PR sudah mempunyai satu "Smart Combination" sebagai jawapan bagi progress penyelarasan di antara mereka.

YB Salahuddin Ayob berkata, menurut penganalisis politik, tsunami politik akan terus bergolak pada PRU akan datang, Johor merupakan salah satu negeri yang mungkin dimenangi oleh PR di Malaysia barat.

"Bagi Malaysia timur, dipercayai angin pembangkang akan bermula dari Sabah dan merebak ke Sarawak. PR di Johor semakin bersatu-padu dan sudah mencapai konsensus," katanya lagi ketika ditanya mengenai status calon bagi kerusi panas Gelang Patah.

YBSalahuddin Ayub berkata sedemikian dalam sidang media selepas menghadiri Majlis Jamuan Hari Raya PAS Negeri Johor, dekat sini, baru-baru ini.

Hadir sama, Pengerusi PKR Johor, Dato' Chua Jui Meng dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

**KLIK SINI untuk Iklan Teks produk anda dengan hanya RM5 sebulan!!**

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

01 di pontian - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di pontian - Google Blog Search


Jenazah Mohd Noor Fikrie Selamat Dikebumikan <b>Di Pontian</b>

Posted: 19 Dec 2012 11:52 PM PST

 

KUALA LUMPUR 20 Dis - Jenazah anggota militan rakyat malaysia yang ditembak mati oleh anggota polis Filipina di Davao, Filipina Jumaat lalu selamat dikebumikan kira-kira jam 7 pagi di Tanah Wakaf Perkuburan islam Kampung parit Hj Abdul Rahman di Pontian, hari ini.

 

Jenazah Mohd Noor Fikrie Abd Kahar, 26, dikebumikan dalam keadaan hujan renyai dengan dihadiri hampir 100 anggota keluarga dan kenalan.

 

Jenazah Allahyarham tiba di perkarangan Masjid Jamek Temenggong Daeng Abdul Rahman, pada 5.30 pagi setelah diterbangkan dari Davao, Filipina pada 9 malam tadi dan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang, pada 1 pagi.

 

Kemudian, jenazah dibawa pulang dengan menaiki van jenazah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) ke kampung halamannya di Kampung Parit Hj Abdul Rahman dan disembahyangkan sebaik solat subuh dengan diketuai Imam III, Rahmat Roduan bersama lebih 100 jemaah sebelum dikebumikan.

 

Sementara itu, bapa Allahyarham Abd Kahar Sirun, 53, turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada kerajaan Malaysia yang menguruskan urusan membawa pulang jenazah anak sulung daripada empat beradik itu.

 

Mohd. Noor Fikrie ditembak mati oleh anggota polis Filipina di sebuah hotel di Davao, Jumaat lalu selepas bergelut bersama pihak polis yang ingin memeriksa beg sandang berisi bom buatan sendiri yang dibawa isterinya.

01 di permas jaya - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

01 di permas jaya - Google Blog Search


BLOG JOHOR: 01 <b>di parit sulong</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 07:21 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Nusajaya Kini: Markas PAS Kawasan <b>Gelang Patah</b> Diserang <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2012 07:34 PM PDT

Oleh: Asad

GELANG PATAH: PAS Kawasan Gelang Patah dikejutkan dengan kes simbahan cat, cermin tingkap dipecahkan serta bendera PAS dijatuhkan di dua buah Markaz PAS di kawasan Gelang Patah. Peristiwa itu dipercayai berlaku pada awal pagi Ahad lalu sebelum berkumandangnya azan subuh.

Menurut Ketua Penerangan PAS Kawasan Gelang Patah, En. Ayob Bin Embong, insiden tersebut amat mengejutkan kerana bukan hanya melibatkan  Markaz Tarbiyah PAS Cawangan Kampung Ladang sahaja, malah Markaz PAS Kawasan Gelang Patah yang terletak di Kampung Ulu Pulai juga turut menerima nasib perbuatan khianat tersebut.

Dua kes tersebut telah dilaporkan di dua balai polis yang berbeza iaitu di Balai Polis Desa Paya Mengkuang bagi insiden yang berlaku di Markaz Tarbiyah PAS Cawangan Kampung Ladang dan Balai Polis Daerah Nusajaya bagi insiden yang berlaku di Markaz PAS Kawasan Gelang Patah.

Kedua-dua laporan polis tersebut dilakukan pada jam 11.00 pagi setelah maklumat dikumpulkan daripada seluruh ahli PAS yang berdekatan untuk membantu siasatan pihak polis.Tindakan segera pihak polis sangat dihargai kerana dapat menjalankan siasatan di kedua-dua tapak kejadian sejurus laporan dibuat.

Menurut Saudara Ayob lagi, insiden ini amat membimbangkan ahli PAS kerana dua hari sebelum itu, Ketua Wira Perkasa Gelang Patah telah mengarahkan salah seorang ahli PAS Kawasan Gelang Patah supaya menurunkan Bendera Rasmi PAS berwarna merah putih dan bulatan hijau yang dipasang di rumahnya.  Arahan ini dibuat kerana menyangka bendera tersebut adalah Bendera Sang Saka Malaya. Tambahan pula terdapat beberapa insiden pengkhianatan yang dilakukan terhadap PAS Kawasan Gelang Patah sejak akhir-akhir ini.

Respon daripada Yang Dipertua PAS Kawasan Gelang Patah, Sr. Hj Dzulkefly Bin Ahmad pula, "PAS amat berdukacita atas segala rentetan insiden serangan politik yang masih berlaku, jelas menunjukkan sesetengah pihak tidak mengamalkan politik yang bertamadun. Sedangkan banyak negara lain yang menikmati sistem politik yang lebih demokratik."


"Kita mengharapkan agar satu siasatan yang bersifat menyeluruh dan telus dapat dijalankan oleh  pihak Polis Diraja Malaysia  di atas rentetan pengkhianatan yang berlaku di kawasan Gelang Patah baru-baru ini mahupun di peringkat negeri Johor."

"PAS sesekali tidak akan tergugat dengan segala ancaman dan ugutan yang berlaku di kawasan Gelang Patah malah akan terus menjalankan tugas dengan lebih komited untuk mengajak rakyat membuat perubahan yang baik."

Laporan polis yang dibuat turut disertai oleh beberapa lagi ahli PAS Kawasan Gelang Patah. Insiden pengkhianatan yang dilakukan oleh pihak yang tidak menyenangi kemaraan PAS dan Pakatan Rakyat ini turut dirasai oleh Sr. Hj. Dzulkefly Bin Ahmad. Hampir setahun yang lepas rumah beliau telah di bom kesan daripada pendedahannya kepada umum tentang unsur-unsur penyelewengan dalam Johor Corp.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Nusajaya Kini: Kerusi Panas <b>Gelang Patah</b> Milik Jui Meng?

Posted: 12 Sep 2012 07:50 PM PDT

GELANG PATAH – Pada pilihan raya (PRU) 13 nanti bakal menyaksikan pertarungan sengit antara Pakatan Rakyat (PR) dan Barisan Nasional (BN) kerana keunikan komposisi pengundinya seakan berpihak kepada pembangkang.

Ura-ura perletakan calon untuk Parlimen tersebut, Dato' Chua Jui Meng, Pengerusi PKR Johor, disebut-sebut antara individu yang akan memberi saingan sengit kepada BN.

Bagaimanapun, ketika ditanya pemberita tentang status calon, Jui Meng menjelaskan bahawa sesiapapun yang bertanding di situ daripada PR, maka segenap pihak harus memberikan sokongan untuk meraih kemenangan.

Apabila ditanya terhadap isu alokasi kerusi Gelang Patah, Dato' Chua Jui Meng berkata soalan ini juga ditanya oleh orang Gelang Patah apabila beliau berjelajah di sana. Beliau menjawab, "asalkan calon itu dari PR, bagi dia sokongan."

"Dato' Chua Jui Meng dianggap sebagai salah seorang calon PKR yang akan bersaing di Gelang Patah. 50% pengundi di kawasan Gelang Patah adalah Cina," lapor akhbar Sin Chew Daily yang dipetik dari Facebook Keadilan Johor.

Dalam perkembangan berkaitan, akhbar itu turut melaporkan, Naib Presiden PAS, YB Salahuddin Ayub berkata, PR sudah mempunyai satu "Smart Combination" sebagai jawapan bagi progress penyelarasan di antara mereka.

YB Salahuddin Ayob berkata, menurut penganalisis politik, tsunami politik akan terus bergolak pada PRU akan datang, Johor merupakan salah satu negeri yang mungkin dimenangi oleh PR di Malaysia barat.

"Bagi Malaysia timur, dipercayai angin pembangkang akan bermula dari Sabah dan merebak ke Sarawak. PR di Johor semakin bersatu-padu dan sudah mencapai konsensus," katanya lagi ketika ditanya mengenai status calon bagi kerusi panas Gelang Patah.

YBSalahuddin Ayub berkata sedemikian dalam sidang media selepas menghadiri Majlis Jamuan Hari Raya PAS Negeri Johor, dekat sini, baru-baru ini.

Hadir sama, Pengerusi PKR Johor, Dato' Chua Jui Meng dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Kerusi Panas <b>Gelang Patah</b> Milik Jui Meng? « ibn_bacoks

Posted: 12 Sep 2012 05:25 PM PDT

GELANG PATAH – Pada pilihan raya (PRU) 13 nanti bakal menyaksikan pertarungan sengit antara Pakatan Rakyat (PR) dan Barisan Nasional (BN) kerana keunikan komposisi pengundinya seakan berpihak kepada pembangkang.

Ura-ura peletakan calon untuk Parlimen tersebut, Dato` Chua Jui Meng, Pengerusi PKR Johor, disebut-sebut antara individu yang akan memberi saingan sengit kepada BN.

Bagaimanapun, ketika ditanya pemberita tentang status calon, Jui Meng menjelaskan bahawa sesiapapun yang bertanding di situ daripada PR maka segenap pihak harus memberikan sokongan untuk meraih kemenangan.

"Apabila ditanya terhadap isu alocasi kerusi Gelang Patah, Dato' Jui Meng Chua
berkata soalan ini juga ditanya oleh orang Gelang Patah apabila beliau berjelajah di sana. Beliau menjawab orang sana "asalkan calon itu dari PR, bagi dia sokongan".

"Dato' Jui Meng Chua dianggap salah satu calon PKR yang akan bersaing di Gelang Patah. 50% pengundi di kawasan Gelang Patah adalah Cina," lapor akhbar Sin Chew Daily yang dipetik dari Facebook Keadilan Johor.

Dalam perkembangan berkaitan, akhbar itu turut melaporkan, Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata PR sudah mempunyai satu "Smart Combination" sebagai jawapan bagi progress penyelarasan di antara mereka.

"salahuddin Ayob berkata, menurut penganalisis politik, tsunami politik akan terus pada PRU akan datang, Johor merupakan salah satu negeri yang mungkin dimenang oleh PR di Malaysia barat.

"Bagi Malaysia timur, dipercayai angin pembangkang akan mula dari Sabah dan
merebak ke Sarawak. PR di Johor semakin bersatupadu dan sudah mencapai consensus," katanya lagi ketika ditanya mengenai status calon bagi kerusi panas Gelang Patah.

Salahuddin Ayub berkata demikian dalam sidang media selepas Menghadiri Majlis Jamuan Hari Raya PAS Negeri Johor, dekat sini, baru-baru ini.

Hadir sama, Pengerusi PKR Johor Dato' Chua Jui Meng dan Pengerusi DAP Johor, Dr Boo Cheng Hau.

BLOG JOHOR: 01 <b>di lok heng</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2012 07:42 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

CT: Saujana Seafood Restauran @ <b>Gelang patah</b>

Posted: 11 Nov 2012 10:30 PM PST

[unable to retrieve full-text content]It is located at persisiran pantai Tanjung Adang, Gelang Patah. Restoran nih disenarai pendekkan di dalam Johor Tourism portal sebagai destinasi yang perlu korang pergi termasuk kita...kahkahakah. Nak bagi perabis ...
 

BLOG JOHOR

Copyright 2010 All Rights Reserved